لایم کوات چیست؟ شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب ، به تبیین و بررسی برخی گیاهان پرداختیم و حال امروز با گیاهی دیگر تحت عنوان لایم کوات همراه شما هستیم اما اینکه لایم کوات چیست؟ شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه چگونه است ، موضوعی است که در ادامه مطلب به بررسی آن پرداخته شده است ، بنابرین جهت آشنایی با این گیاه در ادامه مطلب همراه ما باشید.
لایم کوات (Limequat) چیست؟
لایم کوات نوع خاصی از لیمو است که این میوه حاصل پیوند بین کی لایم (key Lime) و کامکوات (Kamquat) می باشد. این رقم درختی متراکم ، کوچک و بسیار پر محصول است که حتی در سالهای اولیه کاشت آن ، محصولاتش زیاد می باشد. میوه آن کوچک، بیضوی، برنگ زرد مایل به سبز، بشدت اسیدی و دارای تخم می باشد. لایم کوات را می توان در فضای درونی یا بیرونی خانه و حتی در گلدان کاشت. دمای ایده ال برای نگه داری این رقم بین ۱۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است که البته می تواند تا ۴۵ درجه سانتیگراد هم از خود مقاومت نشان دهد.
لایم کوات چیست؟ شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه
ترکیبات شیمیائی لایم کوات
میوه های این گیاه شامل شکر، پلی ساکاریدها،اسیدهای آلی، لیپیدها، کاروتنوئیدها، ویتامین های B1 ,B2 ,B3 ,A، بیوفلاونوئیدها، لیمونوئیدها(تلخ مزه)، لیمونن(۷۰%)، ژرانیل استات، لینالیل استات می باشد. همچنین لیمو دارای مقدار زیادی پتاسیم (میوه ۱۰۰ گرم/۱۴۵ میلی گرم)، ویتامین C  به میزان (میوه ۱۰۰ گرم/۴۰-۵۰ گرم) یعنی دو برابر پرتقال و کلسیم (۶۱ میلی گرم) است.
خواص داروئی لایم کوات
این میوه به خاطر اثرات و ارزش تغذیه ای آن مورد توجه می باشد. ویتامین C این میوه برای حفظ قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت ها و بهبود زخم ها لازم است و نیز این ترکیب تشکیل نیتروز آمین های سرطان زا را پس از مصرف نیترات ها و نیتریت ها بی اثر می نماید.
محتوای پتاسیم این میوه برای جبران کمبود پتاسیمی که بواسطه مصرف داروهای کاهش دهنده فشار خون (مانند اناپریل و کاپتوپریل) در بعضی بیماران ایجاد می شود، مفید می باشد. همچنین مقدار زیاد پتاسیم در لیمو موجب سلامتی قلب، مغز و سیستم های عصبی بدن می شود.
لایم کوات چیست؟ شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه
به طور کلی لیموها به خاطر اثرات هیدروفیلیک ها به عنوان حجیم کننده محتویات دستگاه گوارش عمل می کنندو لذا می توانند در درمان اسهال و استفراغ مفید باشند.
اسانس لیمو دارای اثرات ضدباکتری وضدعفونی کننده ونیز مهار کننده رشد قارچ آسپرژیلوس می باشد واز آن برای ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و سطوح آلوده به ویروس هاری استفاده می شود.
پکتین موجود در این میوه کلسترول خون را کاهش می دهد و می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی کمک کند.
بیوفلاونوئید های موجود در لیمواستحکام دیواره داخلی عروق شامل مویرگها ووریدها را افزایش می دهند و می توانند در درمان واریس سیاهرگها، کبود شدگی ها ولثه های خونریزی دهنده موثر باشند.
لایم کوات یا لیمو(علی رغم اسیدیته آن) در بدن به عنوان قلیا عمل می کند ولذا در شرایطی مانند روماتیسم، آرتیریت و نقرس می تواند مفید باشد .

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کامکوات
لایم کوات دردرمان عفونتها، تبها، سرماخوردگی، گلودرد، التهاب لثه و به عنوان تقویت کننده کبد و لوزالمعده استفاده می شود. در واقع آب لیمو به مقدار زیاد باسیل های وبا،تیفوئید واسهال خونی را نابود می کند. خوردن ۵-۸ عدد لیمو ترش روزانه در رماتیسم،سیاتیک،نقرس، تصلب شرائین،چاقی ودرد کلیه موثر است.
آبلیمو سم های جمع شده در کبد را از بین می برد و در نتیجه به پوست طراوت می بخشد، جوش پوست صورت را از بین می برد و بطور کلی برای بیماریهای جلدی مفید است. ولی باید توجه داشت که کبد به خود لیمو بیشتر از آب آن احتیاج دارد.
لایم کوات چیست؟ شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه
آب لیمو باعث جلو گیری از تشکیل سنگ کلیه می شود. تحقیقات نشان می دهد که سنگ های با منشا اوره و اورات پروتئینی موجود در کلیه ی عده ای بیمار پس از مصرف روزانه دو لیموترش برطرف شده واستفاده از این روش برای پیشگشری از تشکیل مجدد سنگ کلیه موثر می باشد.
آب لیمو بزاق را زیاد می کند وچون بزاق دارای اثر ضدعفونی کنندگی است میکروب های دهان را ازبین می برد.
آب ليمو براي پوست سر بسيار مفيد است و شوره سر را كاهش ميدهد. عصاره حاصل از آبگيري يك ليموي تازه را حدود ۱۰ دقيقه برروي پوست سر مالش دهيد و سپس آن را با آب به طور كامل بشوئيد. همچنين آب ليمو مي تواند به عنوان يك ضد خارش، به صورت ماساژ برروي پوست سر استفاده شود.
تخم یا دانه ی لیموترش اثر ضد تب،ضد سم و ضد کرم دارد. برای هر یک از این موارد باید تخم(دانه) لیموترش را گرفته،ابتدا پوست سفیدی که در خارج آن است جدا می کنندسپس برحسب سن و وزن بیمار به مقدار ۴ تا ۸گرم از مغز تخم لیمو با مقداری آب گرم تناول کنند.
شرایط پرورش و نگهداری لایم کوات در خانه
هر دو سال یکبار در اوایل فصل بهار گلدان گیاه را تعویض کنید. گلدان باید با توجه به سایز درختچه انتخاب شود.از استفاده از گلدان های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک خود داری کنید. این موضوع را در دهن نگه دارید که سایز گلدان جدید باید تنها یک سایز از گلدان کنونی بزرگ تر باشد.
خاک:
سطح PH خاک باید 5.5 تا 7 باشد چون گیاه خاک اندکی اسیدی را ترجیح میدهد.
نور لایم کوات:
تمام گیاهان در خانواده ی مرکبات از آقتاب کامل لذت میبرند. اگر آن را داخل منزل پرورش میدهید بهتر است از لامپ های رشد استفاده کنید تا بتوانید نور کافی را برای آن فراهم کنید.
لیمو ترش
آبیاری:
درخت لایم کوات یا لیمو به به آبیاری منظم احتیاج دارد تا میوه های سالمی تولید کند. آبیاری کم و یا آبیاری بیش از حد میتواند موجب ریزش شکوفه ها و میوه ها شود و گاهی اوقات منجر به مرگ گیاه میشود.در روز های گرم و یا زمان هایی که وزش باد زیاد است باید فواصل بین آبیاری ها کمتر شود.
رطوبت:
اگر لایم کوات را داخل منزل پرورش میدهید باید بدانید که به رطوبت مشخصی احتیاج دارد که مقدار آن 50% است. برای تامین رطوبت میتوانید زیر گلدانی بزرگتری انتخاب کرده و آن را از سنگ ریزه پر کرده و تا نیمه از آب پر کنید و گلدان را بر روی آن قرار دهید به صونه ای که کف گلدان با آب در تماس نباشد یا اینکه از غبار پاشی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیمو ترش خانگی تند و خوشمزه
هر دو سال یکبار در اوایل فصل بهار گلدان گیاه را تعویض کنید. گلدان باید با توجه به سایز درختچه انتخاب شود.از استفاده از گلدان های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک خود داری کنید. این موضوع را در دهن نگه دارید که سایز گلدان جدید باید تنها یک سایز از گلدان کنونی بزرگ تر باشد.
سطح PH خاک باید 5.5 تا 7 باشد چون گیاه خاک اندکی اسیدی را ترجیح میدهد.
سخن پایانی
لایم کوات درختچه ای متراکم و کوچک است که در  چند سال نخست کاشت، بسیار پرمحصول میباشد. بطور کلی لایم کوات ها نسبت به سرما در مقایسه با لیمو ترش های دیگر تحمل پذیر ترند اما نسبت به کامکوات هایی که پدر آن ها به حساب می آیند تحمل پذیری کمتری دارند. این درختچه دمایی تا حدود 45 درجه سانتی گراد را هم میتواند تحمل کند اما دمای مناسب برای نگهداری آن 10 تا 30 درجه میباشد. قابل ذکر است که سایز میوه این درخت با سایر لیموها متفاوت است و میوه آن کوچک، تخم مرغی، زرد مایل به سبز و حاوی بذر می‌باشد. این میوه جدید می‌تواند جایگزین خوبی برای لیموترش‌ شیرازی در کشور باشد.

همچنین ببینید

زیباترین و محبوب ترین گل ها برای روز پدر

زیباترین و محبوب ترین گل ها برای روز پدر

با نزدیک شدن به 13 رجب، بسیاری از افراد هستند که به دنبال زیباترین و …

دیدگاهتان را بنویسید