انواع گیاه حسن یوسف و شرایط نگهداری آن

حسن یوسف جزو گیاهان محبوب و دوست داشتنی در کنار حوض حیاط یا پنجره منزل پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها محسوب می‌شود. این گیاه گرمسیری نوعی علف دولپه‌ای است که جزو گیاهان بومی مناطق استرالیا و ایتالیا به شمار می‌رود. حسن یوسف عضوی از خانواده نعنائیان بوده و در دسته گیاهان زینتی قرار می‌گیرد. این گیاه زیبا دارای بیش از ۱۵٠ نوع مختلف با رنگ‌های ترکیبی و مست‌کننده‌ای مانند سبز، زرد، قرمز، سفید و قهوه‌ای می‌باشد. رشد سریع، شیوه نگهداری آسان و قیمت مناسب این گیاه را در دسته محبوب‌ترین گیاهان برای نگهداری در منزل قرار داده است. ارتفاع این گیاه گاهی به ۵٠ سانتی متر نیز رسیده و طول برگ‌های آن بین ۲.۵ تا ۱۴ سانتی متر متغیر است. اگر دوست دارید که با انواع گیاه حسن یوسف و شرایط نگهداری آن‌ها بیشتر آشنا شوید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

 

گیاه حسن یوسف

روش نگهداری از گیاه حسن یوسف

شیوه آبیاری حسن یوسف

جالب است بدانید که حسن یوسف عاشق رطوبت بوده اما ساقه‌های آن در صورت آبیاری زیاد به سیاهی متمایل می‌شوند. از طرفی دیگر ریشه‌های این گیاه در صورت قرار گرفتن در خیسی زیاد دچار پوسیدگی می‌شوند. پس لازم است که قبل آبیاری خاک گیاه را چک کرده و در صورت خشک بودن خاک به آبیاری آن بپردازید. اگر قصد کاشتن حسن یوسف را دارید، به گلدان یا خاک باغچه تا حد اشباع شدن آب بدهید. در جریان باشید که گیاه کاشته شده در گلدان خاک بیشتری را نسبت به گیاه ریشه زده در خاک باغچه می‌طلبد. اگر گیاه شما جوان است هر یک روز درمیان آن را آبیاری کنید. دفعات آبیاری را در زمستان به حداقل ممکن برسانید.

 

آب مناسب برای آبیاری

بهتر است که برای سیراب کردن حسن یوسف از آب جوشیده ( خنک شده) استفاده کنید. در صورتی دیگر، بهتر است که آب شیر را مستقیما پای گیاه نریزید. بلکه بهترین کار این است که آبیاری را با آبی که چند ساعت در دمای محیط مانده و املاح آن ته نشین شده باشد انجام بدهید.

 

نور مناسب گیاه حسن یوسف

حسن یوسف دوستدار نور بوده اما با این حال از تابش نور مستقیم بیزار است. از طرفی دیگر، کمبود نور نیز باعث رشد علفی، زرد شدن و کمرنگ شدن برگ‌های آن می‌شود. بهترین نور برای این گیاه نور غیر مستقیم و فیلتر شده است. برای مثال خوب است که گلدان این گیاه را در کنار پنجره‌های جنوبی یا قسمت جنوبی تراس قرار بدهید.

 

رطوبت لازم

میزان رطوبت لازم برای نگهداری گیاه حسن یوسف

علاوه بر آبیاری مناسب و به موقع، تامین رطوبت حسن یوسف نیز از اهمیت بالایی برخودار است. این گیاه به رطوبت زیادی نیاز داشته و شما می‌توانید این رطوبت را از روش‌های مختلفی مثل ایجاد جزیره، قرار دادن دستگاه بخور سرد یا مه پاشی انجام بدهید. برای ایجاد جزیره مقداری سنگ را داخل یک عدد زیرگلدانی ریخته و پس از ریختن آب، گلدان را بر روی آن قرار بدهید. در صورت انتخاب روش مه پاشی از خیس کردن مستقیم برگ‌های گیاه خودداری کرده و فقط به مرطوب کردن هوای اطراف آن بپردازید.

 

دمای مناسب حسن یوسف

سرمای زیاد باعث یخ‌زدن گیاه و گرمای زیاد به ایجاد قارچ و سیاهی ساقه‌های آن منتهی می‌شود. پس این خیلی مهم است که گلدان را در مکانی با دمای کنترل شده و دارای تهویه مناسب قرار بدهید. ایده‌آل‌ترین دما برای رشد و نگهداری حسن یوسف در روز دمایی بین ۲۵ تا ۳٠ درجه سانتی گراد است. دمایی بین ۲٠ تا ۲۵ درجه برای نگهداری گیاه در شب مناسب‌تر به نظر می‌رسد. در صورتی که گلدان شما در حیاط قرار دارد، قبل از شروع فصل سرما آن را به داخل منزل آورده و در کنار پنجره‌ای با نورگیر کافی قرار دهید.

 

خاک

بهتر است که خاک گیاه حسن یوسف سبک بوده و از زهکشی مناسبی برخودار باشد. خاک سبک به رشد بیشتر گیاه کمک کرده و در عین حال به آبیاری بیشتری نیاز دارد. برای تهیه خاک مناسب این گیاه نسبت مساوی از ماسه شسته شده، خاک برگ، کود پوسیده دامی و خاک باغچه را با هم ترکیب کنید.

 

شیوه کوددهی

گیاهان آپارتمانی برای تقویت و دریافت مواد مغذی به کوددهی مرتب نیاز دارند. پس لازم است که این قانون را برای گیاه حسن یوسف خود نیز در نظر گرفته و از کود ۲٠-۲٠-۲٠، NPK یا کودهای مخصوص برای اینکار کمک بگیرید. فصل بهار و اوایل تابستان زمان رشد گیاه محسوب می‌شوند. در نتیجه لازم است که در طی این بازه زمانی هر ۲ هفته یکبار به گیاه خود کود برسانید.

 

روش تکثیر حسن یوسف

تکثیر این گیاه از طریق دو روش کاشت بذر و قلمه‌زنی انجام می‌شود.

روش تکثیر حسن یوسف

کاشت بذر:

این روش تکثیر بسیار آسان است. کافیست که بذر گیاه حسن یوسف را در فصل بهار داخل خاک برگ سبک کاشته و گلدان را در مکان گرمی قرار بدهید. حالا روی گلدان را یک نایلون کشیده و بعد از جوانه زدن، نایلون را جدا کرده و گلدان را در فضای پرنور قرار بدهید. در حین تکثیر از بطری اسپری برای پاشیدن آب به بذرها کمک بگیرید.

 

قلمه‌زنی:

بازه زمانی اواسط تابستان تا اواخر پاییز بهترین زمان برای قلمه‌زنی حسن یوسف محسوب می‌شود. برای اینکار باید یک قیچی یا چاقوی تیز استریل شده را برداشته و از قسمت‌های انتهایی ساقه قلمه‌ای با طول ۵ تا ۸ سانتی‌متر را جدا کنید. این کار را با ملایمت تمام و بدون آسیب رساندن به ساقه‌ها انجام بدهید. حالا قلمه را در گلدانی متشکل از خاک برگ و ماسه کاشته و در محیط گرم و پرنوری قرار بدهید. تا زمان رشد کردن گیاه نسبت به رساندن رطوبت کافی به خاک حساسیت‌های لازم را به خرج دهید.

 

انواع گل حسن یوسف

۱_حسن یوسف Kiwi Fern

حسن یوسف سرخ کیوی

برگ‌های این حسن یوسف از نوع باریک بوده و حالت پرزداری دارند. رنگ داخل برگ‌های این گیاه بنفش پررنگ بوده و لبه‌‌های زرد رنگی دارد. ارتفاع حسن یوسف Kiwi Fern به ۳٠ یا حتی ۶٠ سانتی متر نیز می‌رسد. این گیاه برای سالم و زیبا ماندن به زهکشی مناسب، کوددهی منظم و سایه یا نیمه آفتاب نیاز دارد.

 

۲_حسن یوسف Fishnet Stockings

حسن یوسف جوراب ماهی توری

برگ‌های این گیاه به رنگ سبز با رگه‌هایی به رنگ شرابی آفریده شده‌اند. رشد این گونه از حسن یوسف به ۹٠ سانتی متر نیز می‌رسد. قرارگیری در نیم سایه و داشتن خاک سبک با زهکشی بالا برای نگهداری این گونه ایده‌آل است.

 

۳_حسن یوسف Black Dragon

گونه اژدهای سیاه

این گیاه خوشرنگ نسبت به گونه‌های دیگر حسن یوسف اندازه کوچکتری داشته و از شاخ و برگ‌های خوشرنگی برخودار است. بالاترین میزان ارتفاع این گیاه ۲۴ سانتی متر بوده و به رنگ قرمز تیره با لبه‌های به رنگ مشکی مایل به ارغوانی رویش می‌کند. دریافت آفتاب جزئی یا قرارگیری در سایه و دریافت آب متوسط برای سلامت این گیاه ضروری است.

 

۴_حسن یوسف Trailing Plum

گونه آلو دنباله‌دار

این حسن یوسف شاخ و برگ‌هایی به رنگ قرمز برجسته با حاشیه‌هایی به رنگ سبز فسفری دارد. رشد این گونه سریع بوده و در دمای پایین بهتر اتفاق می‌افتد. قرارگیری در خاکی با زهکشی مناسب و داشتن رطوبت کافی، سلامت این گیاه را تا حد زیادی تضمین می‌کند. آبیاری منظم این گونه به خصوص در فصول گرما از اهمیت زیادی برخودار است.

 

۵_حسن یوسف Salmon Pink

گونه ماهی سالمون صورتی

این گونه نسبت به سایر گونه‌های این گیاه در بین مردم رایج‌تر است. برگ‌های این حسن یوسف نسبت به بقیه گونه‌ها بزرگ‌تر بوده و حالت نوک تیزی دارند. برگ‌های سبز رنگ با رگبرگ‌های صورتی جزو مشخصه‌های این حسن یوسف محسوب می‌شوند. گاهی ارتفاع شاخه‌‌های این گیاه تا ۷٠ سانتی‌متر نیز می‌رسند. این گونه در فصول رشد نیاز به تقویت داشته و به آبیاری متوسطی نیاز دارد.

 

جمع‌بندی
گیاه حسن یوسف نوعی گیاه گرمسیری بوده و بیش از ۱۵٠ گونه مختلف دارد. حسن یوسف در دسته گیاهان زینتی قرار گرفته و شیوه نگهداری آسانی دارد. رساندن رطوبت کافی، تابش نور غیرمستقیم، مرطوب نگه داشتن خاک، قرارگیری در محیطی با دمای ۲۵ تا ۳٠ درجه و کوددهی مناسب از مهمترین شرایط نگهداری این گیاه محسوب می‌شوند. اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید مقاله بهترین شرایط نگهداری بامبو در خانه را نیز در سایت نیمه شب مطالعه کنید.

 

 

همچنین ببینید

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

این روزها با وجود ابهامات و حواشی بسیاری که در بازار وجود دارد، دغدغه همه …

دیدگاهتان را بنویسید