بهترین شرایط نگهداری گیاه شفلرا در آپارتمان

گیاه شفلرا یکی از گیاهان آپارتمانی است که می‌توانید با نگهداری حتی یک گلدان از آن، به منزل خود جذابیت و زیبایی دوچندانی هدیه دهید. این گیاه به گیاه چتری هم معروف می‌باشد که زیاد به چیزی حساس نیست و می‌توانید آن را در هر محیط و با هرنوع شرایطی نگه داری کنید.

باید درنظر داشته باشید که این گیاه، سمی است ولی به هیچ وجه کشنده نیست اما اگر توسط انسان خورده شود احتمال دارد مشکلاتی مانند سوزش، تورم، ایجاد مشکل در تنفس و… داشته باشد و درصورت خورده شدن توسط حیوانات سبب مشکلاتی مانند استفراغ، مشکلات قلب و تنفسی و… خواهد شد.

در ادامه قصد داریم تا شما را با شرایط نگهداری گیاه شفلرا در محیط آپارتمانی آشنا کنیم. اگر شما هم فردی هستید که به گیاه شفلرا علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

گیاه شفلرا

روش نگهداری از گیاه شفلرا در آپارتمان

هرنوع گل و گیاهی، نیازهای گوناگون و متفاوتی دارند. درواقع هریک از آن‌ها به اندازه گوناگونی به نور، آبیاری، خاک و… نیاز دارند که درصورت نگهداری درست قادر به رشد کردن خواهند بود و درصورت نگهداری به روش‌ غلط، این گیاه زیبا از بین خواهد رفت. بنابراین باید به روش نگهداری گیاه شفلرا توجه نمود. در ادامه به شرایط نگهداری گیاه شفلرا می‌پردازیم.

آبیاری:

شفلرا یکی از گیاهانی می‌باشد که قادر است خشکی خاک خود را تحمل نماید ولی برای اینکه بتوانید گیاه شفلرا خود را پرورش دهید، بهتر است به آبیاری آن توجه داشته باشید و به محض اینکه خاک آن خشک شد سریعا به گیاه آب بدهید. پیشنهاد می‌کنیم تا در فصل‌هایی که گیاه شفلرا درحال رشد و پرورش است، میزان آب بیشتری به او بدهید ولی درعوض، در فصل‌هایی که زمان استراحت آن است، از آبیاری کمتری استفاده نمایید تا گیاه به‌راحتی بتواند بدون هیچ‌گونه مشکلی رشد کند.

دمای مناسب محیط:

گیاه شفلرا در جنگل‌های گرمسیری به وجود می‌آید و بزرگ می‌شود. پس بهتر است دمای محیط را بر روی 18 الی 27 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. چرا که دمای سردتر و گرم‌تر سبب آسیب رسیدن به گیاه شما خواهد شد.

نوردهی:

برای نوردهی به این گیاه، بهتر است تا از نور غیر مستقیم استفاده کنید تا به گیاه شما آسیبی وارد نشود. چرا که درصورت قرارگیری گیاه در معرض تابش مستقیم خورشید، گیاه دچار آسیب می‌شود. حتی ممکن است در فصل گرم سال هم در اثر نور مستقیم زیاد و گرمای بسیار بالا، گیاه آسیب ببیند و سپس از بین برود.

کوددهی:

کوددهی هم نقش مهمی در سرپا ماندن و تقویت گیاه دارد. زمان مناسب برای کوددهی به گیاه شفلرا، در فصول بهار و تابستان که در این مواقع گیاه از رشد خوبی برخوردار است و شما می‌توانید به آن 2 بار در ماه کود بدهید. در فصول استراحت گیاه که پاییز و زمستان است هم می‌توانید یک بار در ماه به آن کود دهید. پیشنهاد می‌کنیم برای کوددهی گیاه شفلرا خود، از کود سه بیست استفاده کنید؛ چرا که تمامی مواد مغذی را در خود دارد.

هرس کردن برگ‌ها:

هرس کردن گیاهان هم نقش بسیاری در رشد و تقویت آن‌ها دارد. بهترین زمان برای هرس نمودن گیاه شفلرا، فصول بهار و تابستان می‌باشد. با این روش شما می‌توانید برگ‌هایی که پیر شده‌اند را از گیاه جدا کنید تا با طی زمان، برگ‌های جدید و جوان‌تری به وجود بیاید و گیاه شما را زیباتر کند.

رطوبت:

گیاه شفلرا در جنگل‌های گرمسیری رشد می‌کند، پس بهتر است میزان رطوبت هوا را مرطوب نگه داریم. میزان رطوبتی که برای این گیاه نیاز است بین 40 الی 50 درصد می‌باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای انجام این کار آبی را در نزدیکی مکان قرارگیری گلدان بخار نمایید. در این صورت میزان رطوبت بیان شده به وجود می‌آید و در هوا پخش خواهد شد.

خاک مناسب:

خاک یکی از موارد مهمی در نگهداری گیاهان است که باید به آن توجه زیادی داشت. توجه کنید که برای نگهداری از گیاه شفلرا باید از خاک قوی و مغذی استفاده کنید تا خاک بتواند تمامی نیازهای گیاه را جهت رشد و تقویت فراهم نماید. خاک مناسب برای گیاه شفلرا به منظور نگهداری در آپارتمان، خاک سبک و خاک‌های میکس خزه دار است تا به راحتی بتواند آب را از خود عبور دهد و به ریشه گیاه برساند. همچنین می‌توانید برای تهیه خاک مناسب برای گیاه خود، خاک برگ، پیت ماس، مقداری ماسه و کوکوپیت را با هم مخلوط کرده و خاکی مناسب برای گیاه شفلرای خود درست کنید.

بهتر است در گلدان خود تعدادی سوراخ ایجاد کنید تا درصورت وجود آب اضافی، از این سوراخ‌ها به بیرون ریخته شود و گیاه دچار آسیبی نشود.

عوض کردن خاک و گلدان:

یکی از مواردی که در رشد گیاهان تاثیر بسزایی دارد، عوض کردن خاک و گلدان آن‌ها است. اگر گلدان گیاه شفلرا شما کوچک باشد، ممکن است گیاه هم باتوجه به مکان خود کوچک بماند و هیچ بزرگ شدن و رشدی در آن نبینید. پس بهتر است به محض رشد کردن و بزرگ شدن گیاه، به فکر تعویض گلدان آن باشید. بهترین زمانی که می‌توانید در آن گیاهان آپارتمانی خود را از گلدانی به گلدان دیگر منتقل نمایید، از اواخر زمستان شروع و تا اوایل بهار ادامه دارد.

همچنین اگر گیاه شما مدت زمان زیادی را در یک خاک گذرانده و خاک گلدان آن قدیمی و ضعیف شده، باید گیاه را از خاک قدیمی خارج کرده و گیاه را به خاک جدید و مناسبی منتقل کنید. بهتر است تعویض خاک را در زمان تعویض گلدان انجام دهید ولی اگر هنوز زمان آن نرسیده، بهتر است تا رسیدن زمان، مقداری خاک جدید را بر روی خاک قدیمی بریزید تا گیاه شما آسیب نبیند و در زمان تعویض گلدان، می‌توانید خاک را هم عوض کنید.

بیماری و آفات گیاه شفلرا:

گیاه شفلرا ممکن است به آفاتی مانند شته و کنه دچار شود که به رشد و تقویت گیاه آسیب می‌رسانند. برای از بین بردن این‌گونه آفات بهتر است درصورت مشاهده میزان کم، گیاه را با آب و صابون شست‌وشو دهید ولی اگر شدت آفات زیاد بود باید حتما از حشره کش‌هایی مثل مالاتیون یا دیازینون و… استفاده کنید تا بتوانید آن‌ها از از بین ببرید و سلامت گیاه را برگردانید.

انواع گیاه شفلرا:

گیاه شفلرا انواع زیادی دارد ولی ما فقط در این بخش به چند مورد اشاره می‌کنیم. در ادامه به نمونه‌هایی از گیاه شفلرا می‌پردازیم:

شفلرا کوتوله

این نوع از شفلرا یکی از محبوب ترین نوع شفلراها است و افراد زیادی به سمت آن مجذوب می‌شوند. این‌گونه از گیاه شفلرا، از میزان قد کوچک‌تری نسبت به سایر شفلراها برخوردار است و از برگ‌های کوچک و بزرگی دارا است که اغلب رنگ سبز تیره دارند. این شفلرا درصورت نگهداری درست، می‌تواند تا ارتفاع 1 متر رشد کند و بزرگ شود.

شفلرای کوتوله

شفلرا لوزان

شفلرا لوزان یکی دیگر از انواع شفلراها است که برگ‌های کوچک ولی ضخیمی دارد که رنگ آن‌ها سبز تیره می‌باشند. این گیاه شفلرا یکی از مقاوم‌ترین و محکم‌ترین گیاهان دسته شفلرا است.

شفلرای لوزان

شفلرا خورشید

شفلرا خورشید یکی دیگر از انواع گیاهان شفلرا است که از برگ‌های طلایی رنگ برخوردار می‌باشد که این نوع گیاه شفلرا تداعی کننده خورشید می‌باشد.

شفلرا خورشید شکفته

سخن پایانی

با نگهداری گیاه شفلرا در منزل یا محیط کار خود می‌توانید هوای مکان موردنظر را تصفیه کرده و به هوای سالمی دست پیدا کنید. در مطالب بیان شده در این مقاله، به سه نوع از انواع گیاه شفلراها اشاره کردیم که بسیار گیاهان زیبا و محبوبی هستند.

امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی راجع به نحوه نگهداری گیاه شفلرا در آپارتمان در اختیار شما قرار داده باشیم و شما هم بتوانید با تکیه بر این مطالب، گیاه شفلرای خود را به صورت صحیحی نگهداری کنید و سبب آسیب رساندن به آن نشوید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

آزمون تافل تضمینی شرکت مهاجرتی هومان ویزا

آزمون تافل تضمینی با شرکت مهاجرتی هومان ویزا | تسویه پس از دریافت کارنامه قبولی

جهت مطالعه کامل مقاله آزمون تافل تضمینی و ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *