خوراکی های نوستالژی دهه 60

امکان ندارد که با دهه شصتی ها صحبت کنید و آنها گریزی به خاطرات و بازی ها و خوراکی های نوستالژی دهه 60 و دیگر جنبه های زندگی آن زمان خود نزنند ، دهه ی شصت برای کسانی که کودکی و نوجوانی خود را در آن دوران گذراندند؛ دهه ی عجیبی بود. امکانات محدود و شرایط خاص آن دوران هم نمی توانست جلوی رقم خوردن خاطرات خوش و شاید عجیب شصتی ها را بگیرد. در این مقاله از وبسایت نیمه شب ، خوراکی های نوستالژی آن زمان را گردآوری نموده ایم تا با مرور آنها سفری به گذشته داشته باشیم اما پیش از آن با مرور یک شعر یادآور گذشته ، به استقبال خوراکی های خاطره ساز این دهه می رویم.

شعر نوستالژی دهه 60

دهه شصت :
یعنی شیفت صبح مدرسه آخر حال و شیفت بعد از ظهر ضدحال
یعنی عشق زنگ ورزش و با زیرشلواری مدرسه رفتن
یعنی بخاری نفتی و مکافات روشن کردنش
یعنی از این تمبر کوچیکا بسته ای 10تا تک تومن
یعنی بوی نارنگی و سیب قاچ شده توی کیف
یعنی بستنی خوردن و تکرار “بستنیش خوشمزه تره مامان !”
یعنی ویدئو قاچاقی کرایه کردن و یواشکی دیدن
یعنی صف طولانی شیر ، از اون شیشه ای ها که خامه اولشو با انگشت پاک می کردیم !
یعنی ته کلاس بچه تنبلا ، ردیف جلو خرخونا
یعنی صدآفرین ، هزار آفرین ، کارت تلاش
یعنی زنگای اول ریاضی ، زنگای آخر انشا و تعلیمات مدنی
یعنی از این بستنی توپیا که شکل زی زی گولو بود
یعنی مشق شب نوشتن فقط با دوتا مداد : سیاه و قرمز
یعنی تلویزیون سیاه و سفید که فقط دوتا کانال می گیره
یعنی بوی رب گوجه همسایه توی حیاط ، لواشک پهن کرده تو سینی و سفره رو پشت بوم
یعنی کلاسی 45نفر هر نیمکت سه نفر
یعنی میکرو ، سگا ، آتاری کرایه کردن ساعتی 20تومن
یعنی دوست داشتن ، دوست داشته شدن ، صفا ، صمیمیت ، عشق …

خوراکی های نوستالژی دهه 60

بیسکوئیت مادر

بیسکوئیت مادر اولین خوراکی نوستالژی دهه 60 است که طعم و تصویر آن در خاطر همگان نقش بسته است و بعید به نظر می رسد که کسی با نام آن آشنایی نداشته باشد. بیسکویت مادر قدیمی‌ترین بیسکویت‌ تولیدشده در ایران است که از سال ۱۳۳۷ توسط شرکت ویتانا تولید می‌شود. بر روی بسته‌های بیسکویت مادر تصویر یک مادر به همراه نوزاد خود دیده می‌شود. شعار معروف این بیسکویت برای سال‌ها مهر مادر، شیر مادر، بیسکویت مادر بود.

 

بیشتر بخوانید: اسباب بازی های قدیمی نوستالژی دهه ۶۰

 

خوراکی های نوستالژی دهه 60

پفک اشی مشی یک خوراکی نوستالژی دهه 60

گروه تولیدی بازرگانی اشی مشی یکی از بزرگترین کارخانجات تولید مواد غذایی در ایران است که در سال 1371 فعالیت خود را با تولید انواع اسنک (غلات حجیم شده) آغاز کرده است. یکی از محبوب ترین برند های این گروه تولیدی، پفک اشی مشی است که با گذشت سال های طولانی همچنان یادآور طعم دلپذیر و خاطرات شیرین کودکی است.

خوراکی های نوستالژی دهه 60

شکلات سکه ای یادآور خوراکی های نوستالژی دهه 60

یکی از تولیدات برندها و شرکت های شکلات سازی در ایران و سراسر دنیا، شکلات سکه ای می باشد. شکل این سکه همانطور که از اسم آن پیداست به شکل سکه است. شکلات سکه ای به خاطر مصارف مختلفی که دارد توسط برندها و شرکت های تولیدی به صورت های متفاوتی تهیه و عرضه می گردد. اما شکل نوستالژی آن سال هاست که دیگر در بازار دیده نمیشود.

خوراکی های نوستالژی دهه 60

تی تاپ پم پم خوراکی نوستالژی دهه 60

شاید کمتر کسی را درکشور می‌توان یافت که با نام سالمین آشنا نباشد. آنانی که سن و سالی از آن ها گذشته هنوز هم  تی‌تاپ را به عنوان نخستین محصول سالمین و یکی از محبوب‌ترین خوراکی های دوران مدرسه به یاد دارند. شرکت سالمین را باید یکی از عظیم‌ترین و قدیمی‌ترین کارخانه‌های تولید محصولات متنوع شیرینی و شکلات نام برد. این محصول هم اکنون نیز در فروشگاه ها وجود داشته و محبوبیت فراوانی دارد.

پم پم

بستنی دو قلو

بستنی دوقلو یک خوراکی نوستالژی دهه 60 بود که هیچوقت مساوی نصف نشد! بستنی های دوقلو همیشه طرفداران زیادی داشته است. طعم این بستنی در کنار جدل هایی که همیشه بر سر تقسیم مساوی آن به دو نیم میشد سبب ثبت خاطرات شیرینی گردیده است. لذت خوردن این بستنی جزو شیرین ترین نوستالژی های آن دوران به شمار می آید.

کیم دو قلو

شیر کاکائو درب آلمینیومی

اولین محصول تولیدی کارخانه پگاه شیشه شیرهای خاطره‌انگیز با طرح شیشه ای گاو است. یکی از لذت های خوردن این شیرها فشاردادن انگشت، آلومینیوم روی شیشه شیر و سوراخ کردن آن و سر کشیدن شیرها بود.

شیرکاکائو نوستالژی

بستنی زی زی گولو

یک خوراکی نوستالژی دهه 60 بستنی های زی زی گولو بود. این بستنی ها که ظاهر توپی شکل داشت پس از مصرف به عنوان توپ بازی از آن استفاده میشد و همین امر لذت خریدن این بستنی را چندین برابر کرده و سبب ثبت خاطراتی خوش برای کودکان میشد.

بستنی زیزی گولو

آدامس خروس نشان

تولید آدامس خروس در سال ۱۳۳۵ شروع شد. آدامس خروس نشان اولین آدامس نبود اما هنگام تولید و ورود به بازار سرو صدای زیادی به پا کرد و در طعم‌های مختلف بسته‌بندی و تولید می‌شد. آدامس‌های خروس‌نشان توسط شرکت سقزسازی ایران تولید شد و توانست سال‌های زیادی بازار را در دست بگیرد. امروزه برندهای متعددی در زمینه تولید انواع آدامس های طبیعی و شیمیایی وجود دارد اما خروس نشان از شناخته شده ترین آدامس های نوستالژی است.

خروس نشان

ترد و پتی بور

ترد و پتی بور هر دو از خوشمزه ترین بیسکویت های دوران کودکی دهه شصتی ها به شمار می آیند. خوردن ترد و پتی بور با انواع ساندیس و نوشابه از جمله خوشمزه ترین خوراکی ها و تفریحات آن دوران بود. هر دوی این برندها امروزه نیز در بازار وجود داشته و همانند قبل در میان کودکان و حتی بزرگسالان محبوبیت خاص خود را دارد.

ترد

نوشابه کانادایی

 نوشابه کانادایی اولین بار در سال ۱۹۰۴ توسط جان مک لاولین John J. McLaughlin، داروساز و شیمیدان کانادایی و با طعم ملایم زنجبیل تولید و معرفی شد. جان مک لاولین توانست به وسیلهٔ سودا و طعم‌های طبیعی میوه‌جات این نوشابه را تولید کند. در حال حاضر نیز این نوشابه در ایران توسط شرکت خوشگوار مشهد تولید می‌شود و از قدیم تا به الان از محبوبیت آن کاسته نشده است.

نوشابه کانادا

بیشتر بخوانید: متن های پاییزی 1400 ؛ مناسب برای پیامک و کپشن اینستاگرام

شکلات تافی یادآور ایام نوروز خوراکی های نوستالژی دهه 60

«تافی» اولین محصول مینو بود که با نام تجاری «تای کره‌ای سه ستاره» تولیدشد. شیرین کام با محصولات کام برند کام از دیرباز نامی آشنا در سبد شیرینی و شکلات خانواده ایرانی است. مزه دلچسب و نوستالژیک محصولات این برند همواره مورد تایید مشتریان بوده است. تافی کاکائویی کام محصولی از شرکت صنایع غذایی کیوان است و یکی از شکلات های خشمزه نوستالژی دوران کودکی به شمار می آید.

تافی

آدامس لاویز بهترین خوراکی نوستالژی دهه 60

آدامس لاویز از جمله آدامس هایی است که تقریبا تمام نسل ها با ان خاطره دارند. عطر و طعم بی نظیر و برچسب های آدامس لاویز هم بچه و هم بزرگسالان رو مجذوب خود کرد. نوشته های داخل آدامس لاویز در واقع بخشی از یادداشت هایی است که بصورت یادداشت های عاشقانه بین کیم کازالی و نامزدش روبرتو آغاز شد و بعد از ازدواجش هم ادامه پیدا کرد . روبرتو تمام این یادداشت ها را نگه داری کرده و وقتی در سال 1970 این نوشته ها انتشار یافت و در قلب میلیون ها نفر محبوبیت پیداکرد.

آدامس لاویز

سخن آخر

امیدواریم که تصاویر خوراکی های نوستالژی دهه 60 فوق، خاطرات زیبایی را برای شما زنده کرده باشد و شعر زیر را که شعری یادآور خاطرات نیز هست به عنوان حسن ختام ، تقدیم به همه کاربران دهه شصتی وبسایت نیمه شب می نماییم.

بازگرد ای خاطرات کودکی
بر سوار اسبهای چوبکی

خاطرات کودکی زیباترند
یادگاران کهن ماناترند

درسهای سال اول ساده بود
آب را بابا به سارا داده بود

درس پند آموز روباه و خروس
روبه مکارو دزد و چاپلوس

روز مهمانی کوکب خانم است
سفره پر از بوی نان گندم است

کاکلی گنجشککی باهوش بود
فیل نادانی برایش موش بود

با وجود سوز و سرمای شدید
ریز علی پیراهن از تن می درید

تا درون نیمکت جا می شدیم
ما پر از تصمیم کبری می شدیم

پاک کن هایی ز پاکی داشتیم
یک تراش سرخ لاکی داشتیم

کیفمان چفتی به رنگ زرد داشت
دوشمان از حلقه هایش درد داشت

گرمی دستانمان از آه بود
برگ دفتر ها به رنگ کاه بود

همکلاسی های درد و رنج و کار
بچه های جامه های وصله دار

بچه های دکه سیگار سرد
کودکان کوچک اما مرد مرد

کاش هرگز زنگ تفریحی نبود
جمع بودن بود و تفریقی نبود

کاش میشد باز کوچک می شدیم
لااقل یک روز کودک می شدیم

یاد آن آموزگار ساده پوش
یاد آن گچها که بودش روی دوش

ای دبستانی ترین احساس من
بازگرد این مشقها را خط بزن

کیک کام

کیک کام رو تمام دهه شصتی ها میشناسن از بهترین و لذیذترین طعم ها بود.

آدامس قلقلی

آدامس قلقلی از آدامس های محبوب دهه شصت بود که هم به صورت بسته 3 عددی فروخته میشد هم تکی.

پفک نمکی

این پفک هنوز هم تولید میشود اما از خوراکی های نوستالژی میباشد که هنوز هم طعم متفاوتی دارد.

 

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

متن پاییزی عاشقانه جدید با جملات دلبرانه و رمانتیک 1401

متن پاییزی عاشقانه جدید با جملات دلبرانه و رمانتیک 1401

با آمدن فصل پاییز، تبادل پیامهای عاشقانه پاییزی رونق می یابد و به همین جهت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *