آموزش مرحله به مرحله نقاشی روی پارچه

در این مقاله از وبسایت نیمه شب ، با آموزش جدیدی تحت عنوان آموزش مرحله به مرحله نقاشی روی پارچه همراه شما هستیم. نقاشی روی پارچه یک تکنیک باستانی است که اولین بار در قرن دوم میلادی در هند و آسیای شرقی شکل گرفت. بسیاری از کشورهای آسیایی ، تکنیک های نقاشی روی پارچه منحصر به فرد خود را دارند، از جمله ژاپن، چین، ویتنام و تبت، که این تکنیک ها با مرور زمان ، روز به روز تکمیل تر گردیده اند.

پارچه از نظر اولین سطوح نقاشی، هم بوم و هم کاغذ را قدیمی کرده است. اصول اولیه نقاشی بر روی پارچه می‌تواند توسط هر فرد و در هر کجا برای ایجاد نقاشی های خیره‌کننده بر روی لباس یا انواع شال و کیف و پارچه استفاده شود و به همین منظور امروز یک آموزش آسان از نقاشی روی پارچه برای مبتدیان آماده کرده ایم که  آموزش آن توسط مربی مخصوص آن به نام آناستازیا گاشوا صورت گرفته است.

آموزش مرحله به مرحله نقاشی روی پارچه

مواد مورد نیاز:
برای نقاشی روی پارچه ، به لوازم زیادی نیاز نیست و تنها موادی که به آنها نیاز دارید عبارتند از:

پارچه ترجیحا ابریشمی
قیچی: برای برش پارچه به اندازه مورد نیاز
چسب مبتنی بر آب: این نوع چسب ، نوع خاصی از چسب است که برای نقاشی روی انواع پارچه و ابریشم استفاده می‌شود و علت استفاده نمودن از آن ، این است که باعث چروک شدن پارچه ، هنگام خشک شدن نمی‌شود و برای استفاده از آن کافی است که در هنگام ترسیم طرح‌های خود از آن استفاده کنید و سپس سطح آن‌ها را با رنگ مخصوص پر کنید.

نکته: در هنگام خرید ، مطمئن شوید که یک چسب مبتنی بر آب انتخاب کنید، زیرا این نوع چسب ، پس از اتمام نقاشی شما ، به راحتی با آب گرم شسته می شود.
اپلیکاتور و پیپت: این دو ابزار ، اختیاری هستند، اما هنگام اعمال مقاومت روی پارچه، کنترل بیشتری به شما می دهند.
مداد: برای ترسیم طرح می باشد که بهتر است به جای مداد نوک تیز از یک مداد نرم ، استفاده شود.
کاغذ ترکیبی: که این نوع کاغذ ، جهت ترسیم طرح پارچه می باشد و بهترین نوع کاغذ ، کاغذ مدیا ترکیبی است زیرا وزن سنگین تری نسبت به کاغذهای دیگر دارد و می تواند چندین بار مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: ایده های خلاقانه نقاشی روی شیشه(ویترای)

قلم مو کوچک: سایز قلمو بسته به نوع طرحی که می خواهید انجام دهید دارد و ممکن است در نقاشی از سایز کوچک الی بزرگ مورد استفاده قرار بگیرد.
رنگ: از انواع رنگهای مایع و جامد می توان استفاده نمود ، اما بهتر است که رنگ های جامد مورد استفاده قرار گیرد.
فیکس کننده پارچه : این وسیله شبیه چهارچوب قاب عکس است و باعث می شود که پارچه ، هنگام طراحی ، حرکت نکند.

مراحل نقاشی روی پارچه

مرحله اول: آماده نمودن پارچه جهت طراحی

آموزش مرحله به مرحله نقاشی روی پارچه

ابتدا پارچه خود را اگر جنس ابریشمی دارد را قبل از رنگ آمیزی بشویید و بهتر است که برای حفظ یکپارچگی پارچه از مواد شوینده ابریشمی مانند Synthrapol استفاده شود و پارچه به آرامی با دست بشویید.

نکته : اگر می خواهید پارچه خود را قاب کنید، این کار را قبل از نقاشی انجام دهید تا از افتادگی یا چروک شدن آن و به تبع آن ، از بد کشیده شدن نقاشی ، جلوگیری شود ، و در هنگام اتصال ، پارچه را خیلی سفت نکشید زیرا ممکن است به پارچه ظریف ، آسیب برسانید.

مرحله دوم: طرح خود را بر روی کاغذ الگو ترسیم کنید و بر روی پارچه انتقال دهید

طراحی روی لباس

با استفاده از مداد نرم و ترکیبی ، طرح مورد نظر خود را بر روی کاغذ الگو بکشید و وقتی طرح آماده شد، کاغذ را زیر پنل پارچه ای یا ابریشمی از پیش شسته شده و خشک قرار دهید و از مداد نرمی ، برای ردیابی و انتقال آن ، بر روی پارچه استفاده کنید.

نکته: این روش ، یک روش عالی برای ترسیم طرح بصورت مستقیم بر روی پارچه یا ابریشم است زیرا ابتدا با کار بر روی کاغذ، اشتباهات احتمالی برطرف خواهد شد.

مرحله سوم: اضافه نمودن چسب مخصوص

کشیدن نقش

اکنون زمان آن است که علامت هایی که با مداد کشیدید را با چسب مخصوص پارچه ، پوشش دهید. برای این منظور بطری پیپت، خود را از چسب پر کنید تا بتوانید از نوک اپلیکاتور ریز آن در حین کار استفاده کنید.
برای انجام این مرحله ، به آرامی علامت های مدادی که کشیده شده است را با استفاده از فشار یکنواخت و ثابت نگه داشتن پیپت ، چسب بزنید و در حین حرکت، گهگاه پشت پارچه خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که چسب در حال نفوذ است و وقتی کارتان تمام شد، اجازه دهید چسب بصورت طبیعی یا با حرارت سشوار کاملاً خشک شود.

مرحله چهارم: رنگ آمیزی طرح

طراحی روی لباس

در این مرحله ، قلم مو را به رنگ دلخواه آغشته کنید و دقت داشته باشید که رنگ شما کاملا روی پارچه پخش می شود و خیلی نزدیک به چسب (رزیست) طراحی نکنید زیرا ممکن است اثرات چسب شما  ، آغشته به رنگ شود.

نکته 1: برای کشیدن جزئیات دقیق در نقاشی، بهتر است از یک قلموی کوچک و کم آغشته به رنگ آبرنگ جامد استفاده کنید زیرا این کار از پخش شدن بیش از حد رنگ جلوگیری می کند و به شما امکان می دهد خطوط دقیق تری را در نقاشی داشته باشید.

نکته 2: تکنیک دیگری که می توانید انجام دهید تکنیک، نقاشی بر پایه رطوبت است. برای انجام این کار، ناحیه ای را که می خواهید رنگ کنید را با قلم موی آغشته به آب تمیز مرطوب کنید، سپس رنگ خود را مستقیماً روی سطح مرطوب بمالید. با این کار ، پخش بیشتری از رنگ خواهید داشت و این تکنیک ، یک تکنیک عالی برای طرح های با سطح بزرگ و رنگ آمیزی های بصورت لایه بندی است.

مرحله پنجم: تکمیل کار

نقاشی روی پارچه
آخرین مرحله که آخرین مرحله از آموزش نقاشی پارچه است عبارت است از اینکه طرح خود را در جایی ثابت قرار دهید و 24 ساعت کامل به پارچه رنگ شده ، فرصت دهید تا خشک شود، سپس با حرارت سشوار ، به تثبیت رنگ پارچه کمک کنید و پس از سفت شدن رنگ، پارچه را در آب گرم بشویید تا مقاوت آن بالا رود.

 

بیشتر بخوانید: نقاشی با آبرنگ گام به گام

سخن پایانی 

امیدواریم این آموزش مفید واقع گردیده باشد و به کمک این آموزش بتوانید طراحی های زیبایی را بر روی انواع تابلوهای پارچه ای و انواع منسوجات پارچه ای خلق کنید.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

کاردستی برای دکور خانه

۱۱ مدل کاردستی برای دکور خانه

می‌توانید با انواع کاردستی برای دکور خانه، جایی که در آن زندگی می‌کنید را زیباتر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *