ساخت رزومه حرفه ای، اسرار مهمی دارد که در این مقاله از وبسایت نیمه شب؛ ویژه افراد جستجوگر مشاغل، به بررسی این موضوع که چطور رزومه بسازیم همراه با دانلود نمونه تمپلت رایگان آن خواهیم پرداخت. بنابرین اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال ساخت رزومه نامه ای عالی و گیرا هستید تا به کمک آن بتوانید به شغل مورد تقاضا و پر درآمد خود برسید با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
رزومه چیست؟
رزومه به زبان ساده، سندی است که توسط یک فرد برای ارائه سوابق، مهارت ها و دستاوردهای خود ایجاد و در اختیار کارفرمایان قرار می گیرد. رزومهها را میتوان برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار داد، اما اغلب آنها برای یافتن شغل جدید استفاده میشوند.
یک رزومه معمولی حاوی “خلاصه ای” از تجربیات شغلی و تحصیلات مرتبط است. رزومه ها معمولاً در کنار یک تقاضا نامه برای استخدام، تقدیم کارفرمان می شود و اغلب پس از ارائه آن، مصاحبه انجام می شود.
رزومه ای که برای اهداف استخدامی در بریتانیا (و در سایر کشورهای اروپایی) استفاده می شود، معمولا نسخه ای کوتاه و خلاصه و البته جامع و مفید از تحصیلات و تجربیات فرد کاریاب است. این رزومه ها بسیار متفاوت تر و اثرگذارتر از نسخه های ارائه شده دانشگاهی است، زیرا این نسخه ها معمولا در قالب های یک صفحه ای ارائه می گردند که بر خلاف آنها نسخ دانشگاهی، معمولا جامع تر و دارای اثرگذاری پایین تر بوده چرا که مرور نسخه های طولانی، معمولا از حوصله و دایره توجه کارفرمایان خارج است.
چرا رزومه مهم است؟
رزومه معمولاً اولین برداشتی است که یک کارفرمای بالقوه از شما دارد. رزومه اغلب مهمترین مرحله در فرآیند درخواست شغل است. در اینجا به چند دلیل مهم اهمیت ساخت رزومه اشاره می کنیم:
- رزومه معمولا فرصتی را برای معرفی خود به کارفرمایان فراهم می کند
- رزومه، مهارت ها، سابقه و تحصیلات شما را مشخص می کند تا کارفرمایان بتوانند به راحتی دریابند که چگونه تجربه شما به موفقیت یک شرکت کمک می کند.
- رزومه همچنین به کارفرمایان کمک می کند تا نامزدهای فاقد صلاحیت را حذف کنند
انواع رزومه
انواع متفاوتی از رزومه وجود دارد که می تواند بر معرفی توانایی ها و اهداف حرفه ای شما کمک کند که این نوع رزومه ها عبارتند از:رزومه زمانی معکوس: این نوع رزومه، سبکی کلاسیک است که اکثر استخدام کنندگان و مدیران استخدام، آن را بر سایر رزومه ها ترجیح می دهند. این نوع رزومه ابتدا آخرین تجربه کاری شما را همراه با مشهورترین دستاوردهای شما معرفی می کند و سپس در آن به معرفی تجارب و تحصیلات و سوابق شغلی خود از نقطه حال، به گذشته می پردازید.
رزومه کاربردی: یک رزومه کاربردی به جای سابقه کاری، بر مهارت های شما تاکید دارد. این رزومه برای کسانی که مدام در حال تغییر شغل هستند ایده آل است.
رزومه ترکیبی: این قالب از رزومه، با ترکیب رزومه زمانی معکوس و رزومه کاربردی، یک رزومه ترکیبی ایجاد می کند. رزومه ترکیبی معمولا با معرفی خلاصه ای از مهارت ها و مرتبط ترین تجارب شغلی شروع می شود. از مزایای این نوع رزومه آن است که انعطاف پذیری را در عین حفظ اثربخشی رزومه، ارائه می کند.
بیشتر بخوانید: عجیب ترین شغل ها در جهان کدامند؟
چگونه یک رزومه خوب بسازیم؟
به طور کلی، رزومه شما باید به طور واضح، مختصر و استراتژیک، صلاحیت های شما را معرفی کند تا یک استخدام کننده یا کارفرما به ملاقات شما علاقه مند شود.
در ساخت یک رزومه، باید مهارت ها، تجربه کاری و کارهایی که میتوانید به صورت حرفهای به انجام برسانید معرفی گردد به گونهای که نشان میدهد چه کاری میتوانید برای یک کارفرما انجام دهید. این نکته را بخاطر داشته باشید که فرصت های شغلی ممکن است به طور غیرمنتظره ایجاد شوند.
بایدها و نبایدها
یک رزومه مدرن و به روز، کلید یک جستجوی شغلی موفق است. بایدها و نبایدهایی در مورد چگونگی نوشتن یک رزومه خوب و مواردی که باید در آن گنجانده شود وجود دارد که عبارتند از:
بایدها
رزومه خود را واضح و مختصر بنویسید
یک کارفرما به طور متوسط 30 ثانیه طول می کشد تا یک رزومه را بررسی کند. بنابرین شما باید طوری رزومه خود را واضح و مختصر طراحی کنید که در آن زمان کوتاه، کارفرما دریابد که شما برای این موقعیت واجد شرایط هستید.
رزومه خود را چندین بار تصحیح کنید
از رزومه خود مطمئن شوید که هیچ غلط املایی یا دستوری وجود ندارد. پس از نوشتن رزومه، از شخص دیگری نیز بخواهید آن را بخواند. یک اشتباه املایی ساده در رزومه علاوه بر آنکه می تواند تصوری منفی برای کارفرما ایجاد کند بلکه می تواند مانع از به دست آوردن شغل و شکستی کاری شود.
رزومه خود را به یک الی دو صفحه محدود کنید
رزومه خود را بر آخرین تجربیات خود تنظیم کنید. مشاغل و تجربه های قدیمی تری که بیش از 15 سال قدمت دارند یا باید حذف شوند یا به حداقل برسند. به این ترتیب، کارفرما می تواند بر روی اطلاعات مرتبط و به روز بیشتر تمرکز کند.
رزومه خود را متناسب با موقعیتی که برای آن درخواست می کنید تنظیم کنید
همواره تجربه کاری یا دستاوردهای مرتبط با موقعیتی که برای آن درخواست می دهید را مشخص کنید. بطور مثال اگر متقاضی شغل پرستاری هستید درج تجربیات متفرقه خود اعم از کار در بخش حسابداری و تدریس و … موثر واقع نمی گردد.
دستاوردهای خود را برجسته کنید
با نشان دادن دستاوردهای خود می توانید به کافرما اثبات کنید که شما چه نوع کارمندی هستید و بهتر است اطلاعات مرتبط با این زمینه را در بخش “تجربه کاری” رزومه درج کنید.
صادق باشید
دروغ گفتن در رزومه هرگز ایده خوبی نیست زیرا دروغ و اغراق در مهارت ها و تجربیات، کارفرما را گمراه می کند، بنابرین به صحت آنچه ارائه می کنید اطمینان داشته باشید.
دستاوردهای خود را کمی کنید
در رزومه خود، برای بیشتر تحت تاثیر قرار دادن کارفرما، از اعداد و ارقام استفاده نمایید. به عنوان مثال، بر چند نفر نظارت کردید، چند محصول فروختید، چند درصد فروش را افزایش دادید و غیره.
از کلمات ساده و افعال عملی استفاده کنید
شخصی که رزومه شما را می خواند ممکن است همیشه به زبان تخصصی رشته و مهارت شما مسلط نباشد بنابرین بهتر است که در رزومه خود از زبان ساده استفاده نمایید.
اشاره به کارهای بدون مزد و نشان دهنده مهارت
اگر با یک سازمان شناخته شده و برای یک امر مهم بصورت داوطلبانه همکاری نموده اید حتما آن را در رزومه خود درج کنید به خصوص اگر آن کار؛ مربوط به موقعیتی باشد که شما در حال حاضر برای آن درخواست می کنید.
ارائه مشخصات دقیق
در رزومه شما باید نام، آدرس، ایمیل و شماره تلفن شما ذکر گردد و این اطلاعات باید در بالای صفحه اول قرار گیرد. علاوه بر آن، در هنگام نوشتن رزومه، از صحت اطلاعات خود نیز اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت، کارفرما نمی تواند با شما تماس بگیرد.
بیشتر بخوانید: مشاغل پردرآمد در چین!
نبایدها
پرهیز از ارائه آدرس ایمیل نامناسب
در ساخت رزومه، اطمینان حاصل کنید که ایمیل شما به راحتی قابل خواندن، تایپ آسان، حرفه ای و غیر توهین آمیز است. به طور کلی، آدرس ایمیل شما باید بر اساس نام شما باشد. نام مستعار، اعداد یا نویسههای خاص را حذف کنید.
اطلاعات شخصی غیر ضروری را وارد نکنید
در ساخت و تکمیل رزومه بهتر است درج هر گونه جزئیات شخصی مانند سن، وزن، قد، وضعیت تاهل، اعتقادات مذهبی، دیدگاه های سیاسی، یا هر ویژگی شخصی دیگری که می تواند بحث برانگیز باشد را کنار بگذارید تا از هرگونه سوگیری احتمالی جلوگیری گردد و مهمتر از هر چیز، هرگز شماره بیمه اجتماعی خود را در رزومه خود وارد نکنید.
از جملات طولانی استفاده نکنید
محدود کردن جملات، شناسایی پتانسیل های شما را برای کارفرما آسان تر می کند. سعی کنید مکتوبات عاقلانه با حفظ اطلاعات مرتبط و مختصر باشد.
از ضمایر شخصی استفاده نکنید
در معرفی خود هرگز از واژه «من» استفاده نکنید. رزومه خود را به صورت سوم شخص و با کلمه او بنویسید، بطوری که در هنگام خواندن، احساس شود که رزومه توسط شخص دیگری نوشته شده است به طور مثال:
او با بازاریابی های متعدد؛ سود شرکت X را به 20 درصد افزایش داد.
جملات کلی مطرح نکنید
از اظهارات مبهمی که توانایی های واقعی شما را برجسته نمی کند، دوری کنید. در واقع، اظهارات نامشخصی مانند “مسئول بهبود کارایی و صرفه جویی در هزینه” هیچ اطلاعاتی در اختیار کارفرما قرار نمی دهد و از اعتبار رزومه شما می کاهد.
دلایل ترک مشاغل قبلی را درج نکنید
هدف اصلی ساخت رزومه، معرفی خود، مهارت ها، تجربه و دستاوردهای شماست و نه درج عوامل منفی مانند سوابق و دلایل ترک شغل های پیشین، زیرا این عامل هیچ ارزشی برای شما به عنوان یک نامزد نمیافزاید.
ضمائم و پیوست ها را درج نکنید
یک کارفرما فقط در صورتی به ضمائم و پیوست ها نیاز دارد که به طور جدی در حال بررسی استخدام شما باشد. بنابرین بهتر است که این نوع مدارک را بصورت جداگانه نگه دارید و آنها را فقط در صورت درخواست کارفرما ارائه دهید، مانند ارائه پیوست مدرک تحصیلی.
سرگرمی ها یا علایق را درج نکنید
به دلیل قضاوت هایی که گاها کارفرمایان می توانند انجام دهند، ذکر سرگرمی ها توصیه نمی شود. با این حال، اگر سرگرمیهای شما به موقعیت شغلی مربوط میشود، میتوانید آنها را در رزومه خود بگنجانید زیرا در این صورت می توان به کارفرما دلیل مناسب بودن خود را برای شغل درخواستی، ثابت نمود.
بطور مثال اگر درخواست شغل غریق نجات داده اید می توانید از شنا به عنوان علائق خود در رزومه یاد کنید.
سخن پایانی
امیدواریم که با راهنمایی های مطرح شده در این مقاله، بتوانید رزومه ای ممتاز برای خود ایجاد نمایید و به کمک آن، به شغل مورد نظر خود دست یابید. در پایان ذکر این نکته ضروری است که اگر از فرمت رزومه های آماده استفاده می نمایید از الصاق عکس خود در آن، اجتناب نمایید چرا که ممکن است به سوگیری های احتمالی منجر گردد و توانایی ها و مهارت ها و تجربیات شما به قدر کافی دیده نشود.