واکسیناسیون کرونا | چه کشورهایی با واکسیناسیون به حالت عادی بازگشتند

همانطور که می‌دانید در حال حاضر در دورانی به سر می‌بریم که نمی‌توانیم سختی این روزها را انکار کنیم. دوران کرونا علاوه بر دوری از احتماع‚ لزوم رعایت پروتکل‌ها حتی در سخت‌ترین شرایط و … اخبار تلخی را به صورت روزانه به گوش ما رساند. همه ما بارها در این دوران به خاطر مرگ و میر تعداد زیادی از افراد در جهان غمگین شده‌ایم. اما ساخته شدن واکسن کرونا در کشورهای مختلف باعث شد که امیدواری ما برای پایان دادن به این روزها بیشتر شود. در حال حاضر اخبار خوشی از کشوهای مختلف به گوش ما می‌رسد که توانسته‌اند با تولید واکسن و واکسیناسیون مردم شرایط کشور خود را به حالت عادی نزدیک کنند. اما در این مقاله از وب سایت نیمه شب خواهیم دانست که چه کشورهایی با واکسیناسیون به حالت عادی بازگشتند.

واکسیناسیون در کشورهای مختلف
واکسیناسیون در کشورهای مختلف

واکسیناسیون در کشورهای مختلف به چه صورت است؟

وقتی که اخبار خوش واکسیناسیون مردم در هر جای دنیا به گوش ما می‌رسد اولین سوالی که برای ما پیش می‌آید این است که چه زمانی نوبت به ما می‌رسد. چه زمانی شرایط کشورما هم به حالت عادی برمی‌گردد. همه ما به امید روزی هستیم که بتوانیم پایان کرونا در جهان را جشن بگیریم و مانند گذشته بدون محدودیت‌های کرونایی زندگی عادی خود را داشته باشیم. اما باید بدانیم که حتی کسانی که واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند هم باید پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها را رعایت کنند.

باید بدانیم که تحقیقات انجام شده درباره واکسیناسیون کرونا و پیشبرد برنامه آن نکات مهمی را آشکار کرد. در این تحقیق جمعیت و وضعیت مالی هر کشور در نظر گرفته شده است. متاسفانه باید بگوییم که این تحقیقات هم نشان دهنده شکاف بین فقیر و غنی بود. اما به صورت کلی بریتانیا و ایالات متحده آمریکا که از توانایی مالی برای سرمایه گذاری در زمینه تهیه واکسن برخوردار هستند، دسترسی خوبی به واکسن دارند. در حالی که بعضی از کشورهای ثروتمند دیگر مانند اعضای اتحادیه اروپا یا کانادا، در جایگاه بعدی قرار گرفته‌اند.

روند واکسیناسیون چگونه است؟

متاسفانه اغلب کشورهایی که درآمد پایینی دارند هنوز واکسیناسیون کرونا را شروع نکرده‌اند. البته باید بگوییم که میزان پیشرفت کار در بعضی از این کشورها مخصوصا در خاورمیانه خوب بوده است. اما می‌توان گفت که زمانی زندگی به حالت عادی برمی‌گردد که ۷۰ تا ۸۵ درصد جمعیت کشورها واکسن تزریق کرده باشند. که این درصد با نرخ کنونی واکسیناسیون زمان زیادی به طول می‌انجامد.

در حال حاضر برنامه‌ واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا در بسیاری از کشورها آغاز شده است. اما متاسفانه شاهد این هستیم که بین عرضه و تقاضا تناسب وجود ندارد. طبق آمارهای رسمی، در حال حاضر در ۱۳۸ کشور بیش از هفتصد میلیون دز واکسن کرونا تزریق شده است. اما با در نظر گرفتن جمعیت جهان، چیزی حدود دو درصد جمعیت دنیا در هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده‌اند. اگر واکسیناسیون با همی سرعت پیش برود تقریبا بیش از سه سال طول می‌کشد تا همه در کل دنیا واکسینه شوند. این مورد را باید در نظر بگیرید که تقریبا تمام واکسن‌های فعلی دونوبتی هستند.

اگر بخواهیم زمان واکسینه شدن در کشورها را تخمین بزنیم می‌توان گفت تقریبا تا اواسط سال ۲۰۲۲ بیشتر افراد بالغ در اقتصادهای پیشرفته واکسینه می‌شوند. در کشورهای با درآمد متوسط نیز واکسیناسیون تا اواخر ۲۰۲۲ یا حتی اوایل ۲۰۲۴ طول خواهد کشید. در اما فقیرترین ملت‌‎ها نیز تقریبا تا سال ۲۰۲۴ واکسیناسیون به طول می‌انجامد.

واکسیناسیون در کشورهای مختلف
واکسیناسیون در کشورهای مختلف

چه کشورهایی بیشترین واکسیناسیون را داشته‌اند؟

طبق آمار منتشر شده در حال حاضر در جهان ۳۶.۴ دوز واکسن در هر صد نفر داده شده است. در حال حاضر طبق آخرین آمار به ترتیب کشورهای چین, ایالات متحده آمریکا, هند, برزیل, بریتانیا, آلمان, فرانسه کشورهایی هستند که بیشتر تعداد دوز واکسن را به مردم خود داده‌ند (با در نظر گرفتن جمعیت هر کشور).

در بین کشورها تاکنون امارات متحده عربی بهترین عملکرد در زمینه واکسیناسیون نسبت جمعیت کشور خود را داشته است. در این کشور طبق آخرین آمار ۱۵۰ دوز واکسن در هر صد نفر داده شده است. در حال حاضر امارات متحده عربی به شدت به واکسن سینوفارم تکیه کرده است. این واکسن ۸۰ درصد دوزهای تزریق شده در آن کشور را تشکیل می‌دهد. امارات در حال احداث کارخانه ساخت واکسن سینوفارم در این کشور است.

تحقیقات نشان می‌دهد که دو مرکز تولید واکسن، یعنی هند و چین، ممکن است نتوانند تا پایان سال ۲۰۲۲ جمعیت خود را واکسینه کنند. این کشورها به علت جمعیت زیاد و همچنین کمبود کارکنان در بخش بهداشت و درمان این مشکل را دارند.

همچنین ببینید

درمان بیماری پروستات با گیاهان دارویی

چگونه در خانه بیماری پروستات را درمان کنیم؟

پروستات غده‌ایست در بدن که اندازه‌ی آن همچون گردو است و در زیر مثانه آقایان …

دیدگاهتان را بنویسید