نحوه تمیز کردن چربی های قدیمی فر

پختن یک مرغ سوخاری خوشمزه در فر واقعا لذت‌بخش است، اما به شرطی که برای تمیز کردن چربی فر بعد از آن هم فکری بکنید. درست است که فضای داخلی فر خیلی در معرض دید نیست، اما مثل هر وسیله آشپرخانه دیگری نیاز به تمیز کردن دارد. بعد از هر بار پخت و پز در فر، چربی‌ها، خرده‌های غذا و آب‌های چکیده شده از غذا داخل فضای فر را آلوده می‌کنند. به نظر شما بهترین راه برای تمیز کردن چربی فر چیست؟ آیا فکر می‌کنید که تنها راه خلاصی از این کثیفی‌ها متوسل شدن به یک سیم ظرفشویی زبر است؟ معلوم است که نه. این درست است که گاهی چربی‌ها یا سوختگی‌های داخل فر با حرکت ساده دستمال پاک شدنی نیستند، اما راه‌های متفاوتی برای کنار زدن آنها وجود دارد. برای اینکه با چند روش مختلف تمیز کردن چربی‌های قدیمی فر آشنا شوید، با من در این مقاله از نیمه شب همراه باشید.

 

سینی فر

نحوه تمیز کردن چربی‌های قدیمی فر

فرها فقط در یک فضای داخلی خلاصه نشده و از قسمت‌های مختلفی مثل سینی، توری فلزی و در شیشه‌ای تشکیل شده‌اند. پس بهترین کار این است که ابتدا تجهیزات داخلی فر را تمیز کرده و سپس به سراغ اصل مطلب، یعنی تمیز کردن فضای داخلی فر برویم. همانطور که تمیز کردن فر یک کار بسیار دشوار است تمیز کردن هود گاز هم که پر از چربی های قدیمی است کار سختی است اما ما با ارائه روش های ساده کار شما را سریع می کنیم!

 

نحوه تمیز کردن سینی فر

پاک فر کثیف

برای اینکه سینی فر خود را از چربی‌ها پاکیزه کنید، چند راه مختلف پیش رو دارید.

روش اول: محلول آب و صابون

مواد لازم:
لگن بزرگ
صابون
برس نرم یا اسفنج

برای اینکار، کافیست که یک لگن بزرگ را پر از آب کرده و مقداری صابون را در آن رقیق کنید. حالا سینی را داخل لگن قرار داده و ۲۰ دقیقه صبر کنید. بعد از این، یک عدد اسفنج یا برس نرم را برداشته و شروع به زدودن چربی یا سوختگی‌ها کنید.

 

روش دوم: آب و جوش شیرین

مواد لازم:
۱ پیمانه جوش شیرین
مقدار کمی آب
برس نرم یا مسواک

جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کرده تا حالت خمیری شکل پیدا کند. سپس خمیر را روی سطح سینی کاملا پخش کرده و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید. بعد از گذشت این مدت، به یک کمک مسواک یا برس نرم شروع به پاک کردن چربی و لکه‌ها کنید. بعد اینکه از تمیز شدن چربی فر مطمئن شدید، سینی را شسته و خشک کنید.

 

روش سوم: جوش شیرین و سرکه

مواد لازم:
جوش شیرین
سرکه

متناسب با اندازه سینی فر، جوش شیرین و سرکه را با نسبت مساوی مخلوط کنید. محلول بدست آمده را روی سینی ریخته و حدود ۲٠ الی ۳٠ دقیقه منتظر بمانید. حالا یک لگن بزرگ را پر از آب داغ کرده و سینی را داخل آن قرار بدهید. بعد ۳٠ دقیقه چربی‌ها و آلودگی‌های سینی را با اسکاچ تمیز کرده و در نهایت آن را با مایع ظرفشویی بشویید.

نکته: از آنجایی که این محلول بسیار قوی است، بهتر است که برای تمیز کردن چربی سینی‌های نچسب از آن استفاده نکنید.

 

نحوه تمیز کردن توری فلزی فر

قبل و بعد سینی فر

 

روش اول: محلول شوینده و سرکه و جوش شیرین

 

مواد لازم:
لگن
۱ فنجان ماده شوینده ( مثل مایع ظرفشویی)
جوش شیرین
سرکه
مسواک
دستمال نرم یا اسفنج

ابتدا یک لگن بزرگ را از آب داغ پر کنید. حالا ۱ فنجان ماده شوینده را به آب اضافه کرده و توری فلزی را داخل لگن قرار بدهید. اگر چربی‌ها و لکه‌های توری سطحی هستند استفاده از ماده شوینده کفایت می‌کند. در غیر این صورت مقدار مناسبی از سرکه و جوش شیرین را هم به آب لگن اضافه کنید. ۱ روز کامل صبر کرده و سپس توری فلزی را از لگن خارج کنید. ابتدا با یک اسفنج یا دستمال نرم سطح توری را پاک کرده و سپس با یک عدد مسواک کار چربی‌ها و سوختگی‌های باقی مانده را یکسره کنید.

 

روش دوم: استفاده از آمونیاک

مواد لازم:
۱ عدد کیسه زباله
۱ پیمانه آمونیاک

شاید این روش کمی سخت و عجیب به نظر برسد، اما حتما برای تمیز کردن چربی فر به دردتان می‌خورد. در این روش باید توری فلزی را داخل کیسه زباله قرار داده و آمونیاک را روی آن بریزید. حالا کیسه زباله را در جای مناسب و دور از دسترسی قرار داده و ۱ روز صبر کنید. بعد از این برای خارج کردن سینی و آسیب نرسیدن به ریه، حتما حتما ابتدا ماسک زده و تمامی در و پنجره‌ها را باز کنید. حالا سینی را از کیسه خارج کرده و با اسکاچ یا مسواک نرم شسته و خشک کنید.

 

نحوه تمیز کردن فضای داخلی فر

پاک کردن فر

روش اول: سرکه و جوش شیرین

 

مواد لازم:
۱/۴ فنجان سرکه
۲ فنجان آب گرم
۱ قطره مایع ظرفشویی
جوش شیرین
بطری اسپری
دستمال
اسفنج نرم

در اولین قدم، به کمک یک دستمال خرده غذاهای ریز را به بیرون از فضای فر هدایت کنید. حالا یک کاسه را آماده کرده و سرکه، مایع ظرفشویی و آب را داخل آن ترکیب کنید. محلول بدست آمده را داخل بطری اسپری ریخته و به تمام قسمت‌های فضای داخلی فر اسپری کنید. اکنون جوش شیرین را هم روی فضای مرطوب شده پاشیده و ۲٠ الی۳٠ دقیقه منتظر بمانید. از آنجایی که استیل اکثر فرها مستعد خط و خش است، به هیچ وجه از سیم ظرفشویی زبر برای تمیز کردن چربی فر استفاده نکرده و با یک اسفنج نرم شروع به پاک کردن دیواره‌های فر کنید.

وقتی که از جدا شدن چربی‌ها مطمئن شدید، یک دستمال تمیز خشک را برداشته و برای بار آخر روی دیواره‌ها و کف و سقف فر بکشید.

 

روش دوم:

در این روش نیز باید تمامی خرده غذاها را از فر جدا کنید. حالا جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کرده و تمامی قسمت‌های فر به جز مجاورت شعله‌ها را به این محلول آغشته کنید. اگر فرصتتان محدود است ۱۲ ساعت و اگر امکانش را دارید ۱ روز کامل فر را در همین حالت رها کنید. در این مدت جوش شیرین چربی‌ها و سوختگی‌ها را به خود جذب کرده و به رنگ قهوه‌ای در می‌آید. بعد از گذشت ۱ روز، سرکه را داخل بطری اسپری ریخته و داخل فر اسپری کنید. با اینکار جوش شیرین و سرکه با هم واکنش نشان داده و کار شما را در تمیز کردن چربی فر خیلی ساده‌تر می‌کند. مجددا ۲٠ الی ۳٠ دقیقه صبر کرده و سپس با دستمال شروع به پاک کردن فر کنید.

 

نحوه تمیز کردن در شیشه‌ای فر

تمیز کردن شیشه فر

تمیز کردن شیشه فر، آخرین و ساده‌ترین مرحله برای رسیدن به فر تمیز و بدون چربی است.

 

روش اول: آب و جوش شیرین

 

مواد لازم:
۱/۴ فنجان جوش شیرین
اسفنج
کمی آب

جوش شیرین و آب را طوری مخلوط کنید که ترکیب بدست آمده خیلی شل و آبکی نباشد. حالا این ترکیب را روی شیشه فر مالیده و حدود نیم ساعت صبر کنید. سپس یک دستمال یا اسفنج مرطوب را برداشته و شیشه را پاک کنید. در انتها، با کشیدن یک دستمال خشک به شیشه، کار تمیز کردن چربی فر آشپزخانه خود را به پایان برسانید.

 

روش دوم: آب و سرکه

 

مواد لازم:
۱/۴ فنجان سرکه
۱/۴ فنجان آب
اسفنج

آب و سرکه را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید. اسفنج را به محلول آغشته کرده و بر روی شیشه فر بکشید. اگر چربی‌های روی شیشه خیلی سخت و سمج هستند، اجازه دهید که محلول چند دقیقه‌ای روی سطح شیشه باقی بماند. در غیر این صورت، در همان لحظه شیشه را با اسفنج تمیز کرده و در آخر با دستمال خشک کنید. اگر شیشه با دستمال برق نیوفتاد، از روزنامه برای درخشان کردن آن استفاده کنید.

 

آیا می‌توان از مایع سفید کننده برای تمیز کردن چربی فر استفاده کرد؟

اگر از شما بپرسند که به چه دلیلی از مایع سفید کننده استفاده می‌کنید، در جواب سوال چه پاسخی می‌دهید؟ بله، بیشترین کاربرد وایتکس سفید کردن ظرف و ظروف است. از طرفی دیگر، مایع سفید کننده خاصیت میکروب‌کشی و از بین بردن باکتری‌ها را نیز دارد. اما به نظر شما برای از بین بردن چربی فر انتخاب مناسبی است؟ حتی اگر جواب مثبت باشد، تا زمانی که مواد موثری مثل سرکه و جوش شیرین را در دست دارید، به ماده دیگری برای تمیز کردن چربی فر احتیاج پیدا نخواهید کرد.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید