طرز تهیه سرکه بالزامیک و خواص و کالری آن

در این مقاله از وبسایت نیمه شب به آموزش و طرز تهیه سرکه بالزامیک و خواص و کالری آن خواهیم پرداخت ، جهت آشنایی بیشتر با این آموزش ، در ادامه مطلب همراه ما باشید. سرکه بالزامیک ، سرکه ای ایتالیایی است که به رنگ قهوه ای تیره است و دارای رایحه ای مطبوع و طعمی شیرین و نیز دارای خواص بی شمار است. طرز تهیه این سرکه ، بسیار ساده می باشد اما مدت نگهداری آن باید طولانی باشد تا سرکه بالزامیکی حقیقی را به ما ارائه دهد.

سرکه بالزامیک بر پایه انواع میوه از جمله شاتوت ، سیب ، زردآلو ، گلابی و … تهیه می شود اما پایه اصلی آن انگور سفید است.

طرز تهیه سرکه بالزامیک و خواص و کالری آن

طرز تهیه سرکه بالزامیک انگور

مواد لازم

انگور سفید 10 کیلو

مخمر یک قاشق چایخوری (در صورت تمایل)

نکته: میزان سرکه تهیه شده ما حدود 60 درصد از حجم انگور خواهد بود و در اینجا بطور مثال که انگور ما 10 کیلو است ، در مرحله نهایی ، ما 6 کیلو سرکه خالص خواهیم داشت.

طرز تهیه

ابتدا انگورها را بدون آنکه بشوییم بصورت دستی ، له می نماییم.

نکته: انگورهای ناشسته ، در مرحله جوشیدن ، به دلیل از بین رفتن باکتری ها ، کاملا پاکسازی می شوند و در نتیجه سرکه ای تمیز و بهداشتی را خواهیم داشت.

توجه: سعی کنید که از دستگاه های آبمیوه گیری استفاده نمایید زیرا آب حاصله از آنها همراه با پوست انگورها خواهد بود.

سپس محتویات انگور له شده را در صافی ریخته و پس از صاف شدن ، هسته و پوستهای آن را جدا می نماییم و آب خالص را کنار می گذاریم.

نکته: فرایند صاف نمودن آب انگور را در چند مرحله انجام دهید تا آب حاصله کاملا بدون ناخالصی باشد و سعی کنید که برای صاف کردن ، از صافی های دارای حفره های بسیار ریز استفاده کنید تا هیچ گونه ناخالصی به آب انگور ، اضافه نشود.

سپس آب خالص انگور را داخل قابلمه ای تمیز و خشک بریزید و اجازه دهید بجوشد و فرایند جوشش آنقدر ادامه پیدا کند تا در مرحله نهایی 60 درصد از حجم محتوی قابلمه ، داخل آن باقی بماند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه سیب به صورت مرحله به مرحله + نکات کلیدی

 

نکته: حجم مایع هر چقدر کمتر باشد سرکه غلیظ تر و خالص تری خواهیم داشت.

در مراحل پایانی جوشیدن سرکه ، بر سطح آن ، توپک هایی لزجی شکل تشکیل می شود که به آنها در اصطلاح Baby vinegar می گویند که باید آنها را با قاشقی تمیز جدا کرد و در ظرفی جدا نگه داشت و سپس سرکه را به بشکه ای چوبی ترجیحا با جنس چوب گردو یا گیلاس یا بلوط منتقل کرد و داخل آن مقداری Baby vinegar ریخت و درب آن را بست تا سرکه جا بیفتد.

نکته: اگر سرکه ای طبیعی می خواهیم داشته باشیم نیاز به افزودن مخمر نیست و کافی است که بشکه سرکه را حدود 3 الی 12 سال نگهداری نماییم بی آنکه درب آن را باز کنیم ، زیرا سرکه با نگهداری طولانی مدت ، خود به خود شروع به تولید مخمر طبیعی می کند. اما اگر نیاز به سرکه فوری داریم کافی است که پیش از بستن درب آن ، مقداری مخمر را با آب ولرم مخلوط نماییم و به سرکه اضافه نماییم و درب سرکه را برای حدود یک ماه ببندیم و بعد از یک ماه ، سرکه ما ، قابل استفاده می باشد.

نکته: بشکه سرکه بالزامیک را باید در مکانی تاریک و خنک ،  نگهداری نمود.

طرز تهیه سرکه بالزامیک و خواص و کالری آن

ارزش تغذیه ای سرکه بالزامیک در حجم 16 گرم

کالری 14

چربی 0

سدیم 3.7 میلی گرم

کربوهیدرات کل 2.7 گرم

شکر 2.4 گرم

پروتئین 0.1 گرم

کلسیم 4.3 میلی گرم
آهن 0.1 میلی گرم
پتاسیم 18 میلی گرم

خواص سرکه بالزامیک

1. کمک به سلامت پوست 

سرکه بالزامیک حاوی ترکیبات ضد میکروبی، اسید استیک و آنتی اکسیدان است. این مولفه ها ممکن است به صاف شدن پوست فرد در طول زمان کمک کنند و پوستی شفاف و عاری از هر گونه جوش و لک را برای فرد به ارمغان بیاورد. معمولا از سرکه های شفاف دیگری به صورت موضعی بر روی پوست ، استفاده می شود تا به رفع آکنه کمک کند اما استعمال مستقیم سرکه بالزامیک ، باعث ایجاد لک پوستی می شود، بنابراین نباید مستقیماً بر روی پوست مالیده شود.

2. کاهش قند خون

سرکه بالزامیک وقتی به عنوان بخشی از یک وعده غذایی مانند استفاده در سالاد ، مصرف شود به تنظیم قند خون کمک می کند. نتایج یکی از تحقیقات ، نشان داد که سرکه بالزامیک در هنگام مصرف اثر ضد گلیسمی دارد، به این معنی که قند خون فرد بعد از غذا به درستی ، تنظیم می شود. همچنین نتایج دیگر این بررسی نشان داد که سرکه می تواند به ایجاد انسولین ، بعد از گذشت 5 ساعت از مصرف غذا کمک کند.

3. کمک به هضم سالم 

اسید استیک ، ترکیب فعال سرکه بالزامیک است. این اسید حاوی سویه های پروبیوتیک است که به هضم صحیح کمک می کند. پروبیوتیک‌های موجود در اسید استیک می‌توانند به بهبود سلامت روده و هضم غذا کمک کنند و در عین حال از عملکرد کلی سیستم ایمنی بدن نیز حمایت کنند.

4. کاهش کلسترول

آنتی اکسیدان های موجود در سرکه بالزامیک به مسدود کردن سلول های سمی در بدن کمک می کند که می توانند سطح کلسترول را کاهش دهند.

5. کاهش وزن 

پروبیوتیک‌های موجود در سرکه بالزامیک نیز می‌توانند به احساس سیری طولانی‌ مدت تر در فرد کمک کند.

برخی از نتایج تحقیقات منابع معتبر نشان می دهد که افراد ممکن است با اضافه کردن سرکه به وعده غذایی صبحگاهی خود کالری کمتری در طول روز مصرف کنند.

طرز تهیه سرکه بالزامیک و خواص و کالری آن

6. درمان زخم ها

سرکه بالزامیک به دلیل دارا بودن خواص ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی ، سال هاست که برای کمک به درمان زخم ها استفاده می شود.

7. کاهش فشار خون

افزودن منظم سرکه بالزامیک به غذاها می تواند به کاهش فشار خون بالا در طول زمان کمک کند و اگر فردی مصرف غذاهای گیاهی مانند سالادهای همراه سرکه بالزامیک را جایگزین غذاهای چرب کند، در نتیجه در دراز مدت ، کل چربی های اضافی بدن خود را کاهش خواهد داد.

8. رفع گرفتگی مجاری تنفسی

برخی افراد از سرکه بالزامیک برای کمک به درمان احتقان استفاده می کنند که روش آن به این صورت است که چند قطره سرکه را به آب جوش اضافه می کنند و بخار آن را تنفس می کنند.

نکته: برای آن که بخار آب جوش زود تمام نشود و از آن بیشتر استفاده نماییم بهتر است که عملیات بخور را در زیر پتو انجام دهیم.

9. کاهش رفلاکس اسید

افراد می توانند از سرکه بالزامیک برای کمک به کاهش رفلاکس اسید یا سوزش سر دل استفاده کنند.

این روش درمانی ممکن است که برای همه افراد ، مفید نباشد، بنابراین پیشنهاد می شود که یک بار آن را امتحان کنید و چند لحظه صبر کنید تا ببینید آیا علائمتان بهتر می شود یا بدتر.

10. تقویت گردش خون

سرکه بالزامیک از انگور به دست می آید و انگور با جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها در رگ‌های خونی ، از بیماری های قلبی جلوگیری می کند. سرکه بالزامیک همچنین حاوی پلی فنول است که به گردش بهتر خون کمک می کند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ی ترشی پیاز قرمز

 

سخن پایانی

به طور کلی مصرف سرکه بالزامیک برای همه افراد بی خطر است مگر آنکه فرد آلرژی داشته باشد و همچنین همه افراد باید مصرف سرکه بالزامیک را به حدود 2 قاشق غذاخوری یا کمتر محدود کنند، زیرا نوشیدن بیش از حد آن ، می تواند باعث ناراحتی معده و مشکلات دیگر شود.

همچنین ببینید

غذا با جگر مرغ و رب انار

چند غذای خوشمزه و لذیذ با جگر مرغ

غذا با جگر مرغ یکی از غذاهای سریع و خوشمزه برای روزهای خستگی و بدون …

دیدگاهتان را بنویسید