موهای زائد از چند سالگی رشد می‌کند؟

رشد موهای زائد در بدن زن و مرد امري غير طبيعي است و موجب به وجود آمدن شرایط سختی برای آنها می‌شود. موي زائد در مرد و زن به علت های مختلف رشد مي‌کند اما زنان درصد بيشتري از مردان به اين مشکل دچار مي‌شوند که ممکن است دلایل مختلفي در اين امر دخيل باشند.

در واقع ماهيت موهاي زائد با موهاي معمولي بدن فرق دارد، بیشتر مردم فکرمي‌کنند موهاي دست و پا نيز جز موهاي زائد هستند. در واقع تمام انسان‌ها داراي مو در تمام قسمت‌هاي بدن خود هستند اما زماني که اين موها از حالت طبيعي خود خارج شوند، رشد بيش از اندازه داشته باشند و ضخامت و رنگ آن‌ها تغيير يابد، در اين حالت به اين موها زائد گفته مي‌شود که اغلب افراد براي از بين بردن آن‌ها از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌کنند.

همانطور که مي‌دانيد مشکلات و بيماري‌هاي مختلف موجود در بدن نشانه‌هاي خود را روي صورت و بدن ما نشان مي‌دهند که رشد موهاي زائد نيز مي‌تواند نشانه‌ي يک بيماري يا اختلال هورموني و يا هر چيز ديگري باشد، از اين رو توصيه مي‌شود براي رفع و درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کنيد.رشد موهای زائد

در نیمه شب بخوانیم:از بین بردن موهای زائد در خانه

موهای زائد پسران از چند سالگی رشد می‌کند؟

موها در طول زندگی همیشه رشد می‌کنند. هورمون ها و ساختار ژنتیکی افراد علت الگوی رشد موها می‌باشد. قوی ترین هورمون مردانه تستوسترون است که باعث تحریک رشد مو در صورت و بدن میشود.

بطور کل هر قدر تستوسترون بیشتری در بدن ترشح شود، موهای صورت و بدن سریعتر و ضخیم تر رشد می‌کند.

در سن بلوغ و در دهه بیست سالگی موهای بدن افزایش پیدا میکند. اما تغییر الگوی رشد مو در شانه ها و کمر مردان نگران کننده است.

الگوهای رشد موی مردانه معمولا به وراثت نسبت داده میشود. حتی اگر تنها یک مرد در یک خانواده دچار رشد بیش از حد مو باشد. ممکن است ژن حامل آن از طرف مادر وجود داشته باشد ویا شاید در یک نسل دیده نشود.

مردانی که ورزش بدنسازی انجام می‌دهند و استروئید مصرف می‌کنند نباید از دیدن افزایش موهای کمر خود متعجب شوند. هم چنین موهای بینی و گوش این افراد ضخیم می‌شود، ابروهای آنها پر پشت تر شده و از همه بدتر این است که خط موهای سر عقب می‌رود.

موهای زائد دختران از چند سالگی رشد می‌کند؟

موي زائد در دختران، ضخيم، بلند تر، قوي تر و معمولاً تيره تر از موي ظريف است و در زمان بلوغ شروع به رشد مي کند، اين نوع مويي است که وقتي بدن ما دستخوش تغييرات هورموني جدي مي شود شروع به رشد مي کند و شما بايد مراقب آن باشيد.

در نیمه شب بخوانیم:با خمیر دندان از شر موهای زائد خلاص شوید!

دلایل اصلی وجود موی زائد در زنان و مردان

1. عدم تعادل هورموني
حدود 8 درصد از زنان مبتلا به هيرسوتيم هستند و به اين معني که مو در جاهایی رش می‌کند، که شما نمی‌خواهید مثل صورت، شکم، ران و يا پشت لب. طبق آزمايشات انجام شده توسط متخصصان، حدود نيمي از موارد به علت بالا بودن سطح هورمون جنسي مردانه يا آندروژن‌ها مانند تستوسترون است.

يک مقصر هميشگي، سندرم تخمدان پلي‌کيستيک (PCOS) است. در زنان مبتلا به اين سندروم معمولا رشد بيش از حد موهاي صورت يا بدن به دليل داشتن مقدار زياد آندروژن در بدن ايجاد مي‌شود.

براي درمان معمولا قرص ضد بارداري معرفي مي‌شود، اگر اين قرص‌ها موثر نباشند، داروهاي ديگر ضد آندروژني در دسترس هستند، البته اگر شما در حال آماده شدن براي بارداري هستيد و يا در دوران بارداري هستيد نبايد از اين قرص‌ها استفاده کنيد، چون مي‌توانند موجب نقص‌هاي مادرزادي شوند.

رشد موهای زائد
2. هیپرتریکوز

هیپرتریکوز در هر دوجنس مرد و زن ایجاد می‌شود و علل مختلفی دارد.

به رشد بیش از حد مو در نقاط مستقل از اندروژن گفته میشود. عمدتاً هر دو جنس مونث و مذکر به آن دچار می شوند. پرمویی منتشر در تمامی نقاط بدن، به جز کف پاها و دستها می باشد. عمدتاً در مقطع بلوغ دیده می شود.

تعداد، اندازه ، قطر موها افزایش محسوس و چشمگیری دارد و وابسته به هورمون نبوده و عمدتاً مرتبط با عوامل فامیلی، ژنتیک و قومی می باشد. این نوع پرمویی عمدتاً نزد افرادی که از پمادکورتن موضعی به مدت طولانی استفاده می کنند و یا پس از استفاده از Minoxidil و یا نزد افرادی دیده می شود که به علت گچ گیری اندام مدتها بی حرکت بوده اند.

3. دوران ناباروري (يائسگي)
وقتي سطوح استروژن در دوران ناباروري کاهش مي‌يابد، آندروژن‌هايي که قبلا اثر گذار نبودند موجب عوارض ناخواسته مانند رشد موهاي زائد مي‌شوند. بسياري از زنان در دوران يائسگي تغييراتي در رشد مو، با ريزش مو و ظهور موهاي ناخواسته بدن، به ويژه در ناحيه لب و چانه تجربه مي‌کنند که مي‌تواند در حد چند مو و يا به ميزان سنگين شبيه ريش باشد و يا مي‌تواند نرم و کرکي يا تيره، ضخيم و خشن باشد

4. غدد فوق کليوي
اگر رشد ناگهاني موهاي اضافي را تجربه مي‌کنيد، به يک متخصص غدد و متخصص پوست مراجعه کنيد تا ببينيد آيا اختلال عملکرد غده فوق کليه داريد يا خير. در سندرم کوشينگ، محصول اصلي غده آدرنال يعني کورتيزول افزايش مي‌يابد اما همراه با آن اندروژن‌هاي اضافي نيز آزاد مي‌شود.

در هيپرپلازي مادرزادي آدرنال، کمبود يکي از آنزيم‌هايي که کورتيزول توليد مي‌کند، وجود دارد. در نتيجه کورتيزول نمي‌تواند توليد شود و در عوض کورتيزول به توليد آندروژن مي‌پردازند و اين منجر به رشد بيش از حد مو مي‌شود. تومورهاي آدرنال که معمولا غيرسرطاني هستند، همچنين ممکن است به اندروژن بيش از حد منجر شوند.

تنظيم اين شرايط از طريق دارو يا جراحي (در مورد تومور) سطح هورمون را بهبود مي‌بخشد و باعث کاهش رشد مو شود.

5. اضافه وزن
اضافه وزن يکي ديگر از عوامل تستوسترون بالا است که منجر به رشد موهاي زائد مي‌شود. متخصصين کلينيک پوست و زيبايي دکتر عسگري، براي شما توضيح مي‌دهند که چاقي باعث تغيير ساختار بدن و توليد هورمون‌ها مي‌شود. وقتي سطح انسولين در بدن بالا است، توليد هورمون‌هاي مردانه تحريک مي‌شود.

چاقي نيز با PCOS سندرم تخمدان پلي کيستيک و ديابت مرتبط است که بر سطح انسولين نيز تاثير مي‌گذارد. اما تغييرات شيوه زندگي مي‌تواند به شما بهترين کمک را بکند تا به مسير بازگشت برسيد.

کاهش وزن مي‌تواند باعث کاهش ميزان هورمون‌هاي مردانه شود که در نتيجه باعث کاهش رشد مو و بهبود کنترل قند و باروري شود. رژيم غذايي کم شکر و چربي و غني از غذاهاي آنتي‌اکسيدان مانند ميوه‌ها و سبزيجات، گوشت بدون چربي و روغن‌هاي سالم بهترين گزينه براي قدم نهادن در مسير کاهش وزن شماست.

6. فوليکول‌هاي موي حساس
اگر پزشک شما نامنظمي هورمون و مشکلات آدرنال را رد کند، ممکن است شما فوليکول‌هاي حساس داشته باشيد. گيرنده‌هاي آندروژن در فوليکول‌هاي موي مي‌تواند نسبت به هر آندروژن طبيعي که در گردش خون باشد، حساسيت نشان دهد؛ بنابراين اگر ميزان تستوسترون شما طبيعي باشد، فوليکول‌هاي موي شما به آن پاسخ مي‌دهند

در نیمه شب بخوانیم:انواع دستگاه های لیزر موهای زائد مناسب چه کسانی ست؟

7. وراثت
متاسفانه برخي از اقوام موهاي‌شان نسبت به ديگران بيشتر است. طبق تحقيقات براي افراد مديترانه‌اي با پوست تيره‌تر، رشد موهاي زائد به ويژه در ناحيه‌هاي فوقاني و فک بالا خيلي عادي است. پس بايد بدانيد که شما نمي‌توانيد ژنتيک خود را تغيير دهيد، و بايد موهاي زائد خود را به طور موقت حذف کنيد.

8. داروها
اگر استروئيدها مانند پردنيزول يا دانازول که درمان اندومتريوز است را مصرف مي‌کنيد؛ ممکن است براي باعث عوارض جانبي مانند رشد موهاي زائد شود. داروهاي ديگر مانند روگين (منوکسيديل) که براي متوقف کردن يا کند شدن ريزش مو مورد استفاده قرار مي‌گيرد، ممکن است باعث رشد مو در مناطق ناخواسته بدن شود.

سيکلوسپورين دارويي مورد استفاده براي اختلالات ايمني و بعضي از داروهاي ضد تشنج نيز مي‌تواند باعث ايجاد بيش از حد مو شود. هنگامي که شما مصرف اين داروها را متوقف مي‌کنيد، رشد مو نيز متوقف خواهد شد، اما اگر هنوز در حال استفاده از اين داروها هستيد، بايد از روش‌هاي ديگري براي برداشتن آنها استفاده کنيد.

9. مشکلات تيروئيد
مشکلات تيروئيد معمولا با ريزش مو همراه است اما بيماري تيروئيد مي‌تواند باعث رشد بيش از حد مو نيز شود، اما معمولا با الگوي مردانه وابسته به آندروژن اضافي متناسب نيست. به عبارت ديگر، زنان ممکن است موهاي ضخيم‌تر درقسمت‌هايي داشته باشند که براي مردان يا زنان عادی وجود ندارد.

راه‌های حذف موهای زائد

راه‌های حذف موهای زائد را می‌توانیم به دو دسته‌ی کلی تقسیم بکنیم:

  • اپیلاسیون به راه‌هایی گفته می‌شود که در آن با تخریب فولیکول، به طور دائمی موهای زائد را حذف می‌کنیم. در کشور ما واژه‌ی اپیلاسیون به طور رایج و به اشتباه به روشی نسبت داده می‌شود که در آن برای حذف رشد موهای زائد از وکس یا موم استفاده می‌کنند. روش‌های اپیلاسیون شامل الکترولیز، IPL و لیزر موهای زائد است.رشد موهای زائد
  • دِپیلاسیون به روش‌هایی گفته می‌شود که به صورت موقت موهای زائد را حذف می‌کنند. این روش‌ها تاثیری روی پیاز مو و فولیکول‌ها (ارگان‌های سازنده‌ی مو) ندارند و تنها روی ساقه‌ی مو اثر می‌گذارند. هر روش حذف موهای زائد به جز الکترولیز، لیزر و IPL، نوعی دپیلاسیون محسوب می‌شود.
در نیمه شب بخوانیم:۷ راه از بین بردن موهای صورت

اما بیایید همین ابتدای کار نگاهی اجمالی به‌ راه‌های حذف موهای زائد و همچنین اثرات و نتایج آن‌ها داشته باشیم و در قالب یک جدول بسیار مختصر و مفید آن‌ها را مرور کنیم. ۵ مورد ابتدایی در دسته‌ی دپیلاسیون و ۳ مورد انتهایی در دسته‌ی اپیلاسیون قرار می‌گیرند.

روش روش حذف نتایج و اثرات
کندن موها – موچین، بند انداختن و ماشین‌های اپی‌لیدی این روش‌ها مو‌ها را به صورت تکی (موچین) یا گروهی (اپی لیدی و بند انداختن) از درون فولیکول بیرون می‌کشند.
  • رشد دوباره‌ی موها ممکن است تا چند هفته طول بکشد.
  • خونرسانی را تحریک می‌کنند و باعث افزایش رشد موها می‌شوند.
  • می‌توانند جای فولیکول را تغییر داده و جهت رشد مو را عوض کنند.
وکس کردن (انواع داغ، گرم، سرد و موم) تعداد زیادی مو را از درون فولیکول به یکباره بیرون می‌کشد
کرم‌های موبر موها را در بالای پوست به شکل شیمیایی تجزیه می‌کند.
  • دوام این روش ۲ تا ۴ روز است.
  • ممکن است باعث تحریک پوست شود.
  • باعث افزایش رشد مو نمی‌شود.
بلیچینگ بلیچینگ یک روش حقیقی حذف موهای زائد نیست و فقط با کمرنگ کردن موها باعث کمتر دیده شدنشان می‌شود.
  • فقط برای موهای نازک موثر است.
  • معمولا باعث التهاب پوستی می‌شود.
  • اگر با احتیاط انجام نشود، ممکن است رنگ پوست را نیز تغییر بدهد.
  • اثری روی فولیکول نمی‌گذارد.
اصلاح و شیو موها را در بالای سطح پوست می‌برد.
  • بین ۱ تا ۳ روز بعد موها در می‌آیند.
  • انتهای مو را به شکلی تخریب می‌کند که نظر می‌رسد موها ضخیم‌تر شده‌اند و بیشتر به چشم می‌آیند.
  • باعث افزایش رشد مو نمی‌شود.
الکترولیز فولیکول مستقیما به کمک جریان الکتریکی یا ترمولیز آسیب می‌بیند و غیرفعال می‌شود.
  • به طور دائمی باعث حذف موی زائد می‌شود.
  • دوره‌ی درمانی بیشتر از ۱ سال طول می‌کشد.
  • ایمنی کمتر و دردسرهای بیشتری نسبت به لیزر موهای زائد دارد.
  • رنگ پوست و رنگ مو محدودیتی در این روش ایجاد نمی‌کند.
IPL روی پیاز مو و فولیکول تاثیر می‌گذارد و باعث از بین رفتن فولیکول می‌شود.
  • به طور دائمی باعث کاهش حداکثر ۷۵ درصد از موهای زائد در مدت حدود ۸ ماه تا یک سال می‌شود.
  • به لیزرهای خانگی و آرایشگاهی معروف هستند ولی دستگاه‌های IPL لیزر نیستند.
  • بیشتر روی پوست‌های روشن و موهای ضخیم و تیره رنگ جواب می‌دهد.
لیزر موهای زائد روی پیاز و فولیکول مو تاثیر می‌گذارد و باعث از بین رفتن آن می‌شود.
  • به طور دائمی باعث کاهش حدود ۷۵ تا ۹۰ درصد از موهای زائد می‌شود.
  • دوره‌ی درمانی شامل ۴ تا ۶ جلسه با فواصل ۴ تا ۶ هفته است.
  • ایمنی بالایی دارند و نسبت به روش IPL موثرترند.
  • انجام آن با فناوری‌های لیزری جدید تقریبا برای همه ممکن است.
کرم وانیکا یا سورین (افلورنیتین) باعث حذف موهای زائد نمی‌شود ولی می‌تواند رشد موهای زائد را به تاخیر بیندازد و باعث روشن‌تر شدن و ظریف شدن موها شود. این کرم فقط با نسخه‌ی پزشک قابل دریافت است. سازمان FDA استفاده از این کرم را برای فقط برای موهای صورت مجاز اعلام کرده است.استفاده از کرم به مدت ۴ تا ۸ هفته باعث کاهش قابل توجه رشد موهای زائد می‌شود. حدود ۸ هفته بعد از قطع مصرف دارو، رشد موها به سرعت سابق برمی‌گردد.

کلام آخر:موهای زائد بر خلاف آنچه که شما فکر می‌کنید که یک مساله عادی ست، چندان هم عادی نیست و در واقع به سلامتی شما مربوط می‌شود. چندین مشکل در وضعیت سلامتی شما وجود دارد که در بالا مفصل به آن اشاره شد، موجب موی زائد می‌شود.

منبع سایت:نمناک، سبز وسالم، دلگرم و خانه سفید، کلینیک زیبایی الماس

همچنین ببینید

زیباترین و محبوب ترین گل ها برای روز پدر

زیباترین و محبوب ترین گل ها برای روز پدر

با نزدیک شدن به 13 رجب، بسیاری از افراد هستند که به دنبال زیباترین و …

دیدگاهتان را بنویسید