شستن کاپشن پر، در فصل زمستان همواره دشوار بوده از این رو معمولا بسیاری از افراد ترجیح میدهند آن را نشویند. نشستن کاپشن خصوصا در زمان فراگیری ویروس طکرونا، دردسرساز است و ممکن است سلامت افراد را به خطر بیاندازد. حتی اگر کرونا هم نباشد پوشیدن لباس تمیز در ظاهر و در احساسی که به شما منتقل میکند تاثیر بسزایی دارد، مخصوصا اگر کاپشنتان رنگ روشن باشد. راه دیگر، دادن به خشکشوییها است که این راه هم با توجه به هزینه بالایی که دارد، نمیتوان به طور مداوم آن را به خشکشویی داد. به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شستن کاپشن پر را مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم تا هم مجبور به شستن آن نشوید و هم از پرداختن هزینههای زیاد به خشکشوییها مصون بمانید. همچنین ظاهری شیک و تمیزی داشته باشید. پس با ما در سایت نیمه شب همراه باشید.
شستن کاپشن پر
برای شستن کاپشن پر اگر کوچکترین اشتباهی بکنید ممکن است مجبور شوید برای همیشه با کاپشن مورد علاقتان خداحافظی کنید. در این قسمت با هم مرحله به مرحله پیش میرویم و سپس نکات ضروری برای شستن کاپشن بیان میکنیم تا بدون هیچ آسیبی کاپشن پر خود را بشویید.
1- پاک کردن لکهها
بله درست شنیدید در قدم اول شما حتما باید لکههای روی کاپشنتان را از بین ببرید. این لکهها ممکن است گِل، خاک یا حتی مواد خوراکی باشد. برای انجام این کار ابتدا زیپهای کاپشن بسته و آن را مرتب کنید. و بعد با یک دستمال تمیز یا یک شانه باقیمانده غذا یا گِل و خاک را کاملا از روی کاپشنتان پاک کنید. توجه داشته باشید که دستمالتان باید نم دار باشد.
2-خواندن اتیکت پشت کاپشن
معمولا پشت هر کاپشنی یه اتیکت وجود دارد که نحوه شستن و مواد شوینده مناسب با آن کاپشن روی آن اتیکت درج شده است. حتما از خودتان میپرسید خواندن این اتیکت ها چه اهمیتی دارد؟ خواندن این اتیکت ها اهمیت بسیاری دارند زیرا شوندههای معمولی که برای لباسهای دیگر استفاده میشوند به بافت آن کاپشن آسیب میزنند. به عنوان مثال پف بودن کاپشن، ضد آب بودن و ظاهرش را خراب میکند. پس خواندن اتیکت پشت کاپشن و استفاده از شوینده مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
3- محل قرارگیری شویندهها را بشویید
یکی دیگر از موارد مهم در شستن کاپشنهای پر این است که از باقیمانده بقایای مواد شوینده روی کاپشن خود اطمنینان حاصل کنید. حتما قبل از اینکه کاپشن خود را در لباسشویی بیاندازید، محفظه مواد شوینده لباسشویی را بیرون آورده و آن را کاملا تمیز کنید. دلیل این کار است که همانطور که گفته شد شویندههای معمولی به اینگونه از کاپشنهای خاص آسیب وارد میکند پس باید این کار را جدی بگیرید. اگر میخواهید که از نبود مواد شوینده داخل لباسشوییتان مطمعن شوید، لباسشوییتان را یک دور با آب داغ بدون لباس روشن کنید تا کاملا تمیز شود.
4- دمای لباس شویی را تنظیم کنید
دمای لباسشویی را روی 30 درجه که پایینتر و سردترین دما است، بگذارید. زیرا آب گرم باعث آسیب رساندن به کاپشن پر میشود. توجه داشته باشید که کاپشن پر حتما باید با دور کند شسته شود.
5- ریختن مواد شوینده مخصوص در محفظه لباسشویی
مواد شوینده را با توجه به نوعی که دارد داخل محفظه لباسشویی خود بریزید. معمولا روی این مواد شوینده نحوه استفاده از آن درج شده است. وقتی آن را در محفظه مورد نظر ریختید، ماشین لباسشویی را روی آب کشی آرام قرار دهید تا باقی مانده مواد شوینده کاملا از روی کاپشن پاک شود.
6- خشک کردن کاپشن
کاپشن پر به هیچوجه نباید با نور آفتاب خشک شود. علاوه بر آسیب رساندن و مضر بودن آن باعث میشود کاپشن بوی بدی بگیرد. این نوع کاپشنها باید در معرض دمای ملایم روی یک محل گرم باشند، در این حالت وقتی کاپشن در خشکگن با دمای ملایم به آرامی خشک میشود بو نمیگیرد. همچنین میتوانید از ترفند توپ تنیس استفاده کنید. در این ترفند، تعدادی توپ تنیس یا دو دمپایی ابری در خشککن قرار میگیرد تا لباس به طور مستقیم به دیوارهی خشککن نخورد. بعد از انجام این کار از خشک شدن کاپشن خود اطمینان حاصل کنید.
بیشتر بدانید :نحوه شستن کاپشن پشم شیشه مرحله به مرحله
شستن کاپشن پر با دست
1- خیس کردن کاپشن
یک تشت را با پر آب کنید و درون آن صابون بریزید، برای این کار میتوانید صابون را درون آب رقیق کرده یا آن را به صورت رشته دربیارید مثلا آن را رنده کنید.
2- شستن کاپشن
کاپشن را در تشت بندازید، با دستتان کاپشن آرام داخل آب فشار دهید تا در صورت وجود لکه کاملا تمیز شود. این نوع کاپشن باید بین 10 تا 15 دقیقه در آب بماند.
3- خارج کردن کاپشن از تشت
برای اینکار از آنجایی که کاپشن آب داخل تشت را کاملا جذب کرده است و سنگین شده پس خود کاپشن را بلند نکنید بلکه فقط تشت را بلند کنید.
4- آبکشی کاپشن پر
برای انجام این کار هم 10 یا 15 دقیقه بگذارید داخل آب بماند و سپس آبکشی کنید. پیشنهاد میکنیم برای مطمئن شدن دوبار این کار را انجام دهید.
5- کاپشن را فشار دهید تا آب باقی مانده در کاپشن کاملا خالی شود. حواستان باشد که نباید خیلی کاپشن پر را فشار داد.
6 خشک کردن کاپشن
برای خشک کردن کاپشن، در قدم اول آن را روی حوله تمیز بگذارید تا سطح آن خشک شود. سپس هر چند دقیقه یک بار لایه داخل کاپشن را با دستتان باز کنید. با انجام این کار پر های داخل کاپشن گوله گوله نمیشوند و بافت کاپشن سالم میماند.
نکته ضروری که باید در هنگام شستن کاپشن پر رعایت کنید:
1- از آنجایی که قیمت کاپشن پر بسیار بالا است از این رو این نوع کاپشن بیشتر توسط کوهنوردان و افرادی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد. برای سالم ماندن کاپشن پر و نگهداری از آن توصیه میکنیم در شستن کاپشن پر دقت کرده، آن را به درستی و در مدت زمان درستی بشویید. جالب است بدانید که کاپشن پر نباید بیشتر از دو سال در سال شسته شود! همچنین آن را با مواد شوینده مخصوص و با روش درست انجام دهید.
2- کاپشن پر را به هیچ وجه اتو نکنید.
3- توجه داشته باشید که کاپشن پر را به تنهایی در لباسشویی بیاندازید یعنی هیچ لباس دیگری همراه با آن داخل لباسشویی نباشد.
4- برای خشک کردن کاپشن پر آن را به هیچ وجه آویزان نکنید بلکه آن را روی رختآویز پهن کنید. دقت داشته باشید که خشک کردن کاپشن هم باید در دمای معمولی یا سرد انجام شود یعنی به هیچ وجه آن را کنار بخاری یا در حیاط و پشت بام که نور آفتاب هست قرار ندهید.
5- بعد از اینکه کاپشن پر را روی رختآویز قرار دادید تا خشک شود هر چند ساعت یک بار آن را بردارید و چند ضربه با دستتان یا یک چوب به آن بزنید تا نقطه های پر کاپشنتان از هم باز شود و حالت اولیه خود را حفظ کند. دلیل اینکار این است که معمولا پرهایی که رو قرار دارند خشک شده اما پرهای داخل همچنان خیس میمانند.
6- توجه داشته باشید که برای خشک شدن کاپشن پر باید صبر داشته باشید زیرا خشک شدن کاپشن پر 10 الی 12 روز طول میکشد پس اگر مطالب گفته شده را رعایت نکنید یا به آن ضربه نزنید، شما یک کاپشن پر خیس دارید که کاملا بلا استفاده است.
کلام آخر
همانطور که گفته شد، کاپشن پر هزینه بالایی دارد از این رو اگر فکر میکنید که با روشهای گفته شده چه با دست و چه با ماشین لباسشویی ممکن است به کاپشنتان آسیب بزنید پس پیشنهاد میکنیم که ریسک نکنید و کاپشنتان را به خشکویی بدهید. حتی میتوانید به صورت آنلاین بهترین خشکویی را پیدا کرده و کاپشنتان را با خیال راحت به آنها بسپارید.