در سال 2019 ، یک ویروس جدید به صحنه جهانی آمد و به سرعت گسترش یافت: ویروس کرونا.
کووید 19 یک بیماری جدید است که هنوز به خوبی مطالعه نشده است. و نحوه تأثیر آن بر زنان باردار و نوزادان در حال رشد کاملاً مشخص نیست، اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید ادامه مطلب را بخوانید.
در ابتدا باید بدانید که ویروس کرونا چیست؟
کووید 19 عمدتاً یک بیماری تنفسی است. علائم به طور معمول بین 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا جدید ظاهر می شوند.
ویروس کرونا چگونه منتشر می شود؟
این ویروس در قطرات تنفسی وجود دارد که با عطسه و سرفه منتقل می شوند.
ذرات ویروسی هنگام مکالمه ، آواز یا نفس کشیدن در یک فرد آلوده ممکن است در هوا شناور یا رانش کنند.
تحقیقات نشان می دهد که ویروس می تواند روی سطوح زندگی کند و افراد پس از لمس سطوح دست را به چشمان یا دهان خود بزند.
شواهد فعلی نشان می دهد که دوره انکوباسیون ویروس از دو تا 14 روز است.
ممکن است فردی آلوده باشد اما علائمی نداشته باشد (بدون علامت) و بتواند ویروس را گسترش دهد.
شستن دست ، فاصله اجتماعی و روش های دیگر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا موثر است.
ویروس کرونا و بارداری:
توصیه اصلی برای زنان باردار چیست؟
مطالعات انجام شده از انگلستان نشان می دهد که زنان باردار بیشتر از سایر بزرگسالان سالم به ویروس کرونا مبتلا نمی شوند. تقریباً دو سوم زنان باردار مبتلا به کرونا هیچ علائمی ندارند و بیشتر زنان بارداری که علائمی دارند فقط علائم سرماخوردگی خفیف یا آنفولانزا دارند.
زنان بارداری که به کووید 19 مبتلا می شوند ممکن است در مقایسه با زنان غیر باردار به ویژه در سه ماهه سوم در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند.
زنان باردار به عنوان احتیاط در لیست افراد با خطر متوسط (از نظر بالینی آسیب پذیر) قرار گرفته اند.
اگر در سه ماهه سوم بارداری خود هستید (بیش از 28 هفته باردار هستید) باید توجه ویژه ای به فاصله اجتماعی داشته باشید.
کووید 19، بیماری ناشی از ویروس کرونا، به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و یک بیماری همه گیر است.
برای محافظت از ویروس کرونا چه کاری می توان انجام داد؟
با شستن مداوم دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بهداشت را رعایت کنید. از دست زدن به صورت ، به خصوص چشم ، دهان و بینی خودداری کنید. مقامات بهداشت عمومی از مردم می خواهند که اجتماعات را به شدت محدود کنند و تا آنجا که ممکن است در خانه بمانند. فاصله اجتماعی برای محدود کردن شیوع ویروس مهم است. بیرون رفتن برای پیاده روی ایمن است – فقط سعی کنید از هر کسی که با شما زندگی نمی کند شش فوت فاصله داشته باشید. بسیاری از کشورها مردم را ملزم به پوشیدن ماسک در مکان های عمومی می کنند، به ویژه در مکان هایی که رعایت دقیق فاصله های اجتماعی کار سختی است.
زنان باردار یا شیرده باید از چه علائمی آگاه باشند؟
شایع ترین علائم عبارتند از:
سرفه کردن
تب
تنگی نفس
خستگی
علائم دیگر عبارتند از:
لرز ، که ممکن است گاهی اوقات در کنار لرزش های مکرر رخ دهد.
گلو درد
سردرد
از دست دادن حس بویایی و چشایی
دردهای عضلانی
در صورت داشتن هر یک از این علائم و بارداری با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است نیاز به معاینه و حتی آزمایش داشته باشید، اما مهم است که قبل از مراجعه به مطب به پزشک خود اطلاع دهید تا کارکنان بتوانند اقدامات احتیاطی را برای محافظت از سلامتی خود و سایر بیماران انجام دهند.
اگر سرفه خفیف یا سرماخوردگی دارید ، در خانه بمانید و تماس مستقیم با افراد دیگر را محدود کنید. برای جلوگیری از بیمار شدن دیگران، از دستمال کاغذی و یا آرنج خود برای سرفه کردن یا عطسه کردن استفاده کنیدو بلافاصله پس از آن دستان خود را بشویید.
نوشیدن مایعات و استراحت کافی نیز در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن شما مهم است.
چه روش های درمانی پزشکی برای زنان باردار مبتلا به ویروس کرونا بی خطر است؟
درمان کووید 19 مشابه درمان سایر بیماریهای تنفسی است. باردار باشید یا نباشید ، پزشکان توصیه می کنند:
مصرف استامینوفن (تایلنول) برای تب 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر
نوشیدن آب یا نوشیدنی هایی با قند کم
استراحت
اگر استامینوفن تب شما را پایین نمی آورد، و یا در تنفس مشکل دارید یا شروع به استفراغ می کنید، برای راهنمایی های بیشتر با پزشک خود تماس بگیرید.
آیا بیمار شدن با کووید 19 خطر سقط جنین یا سایر عوارض را افزایش می دهد؟
طبق CDC ، افزایش خطر ابتلا به ناهنجاری های جنین در زنان بارداری که به کووید 19 آلوده شده اند ثبت نشده است.
گزارش اخیر در مورد حدود 600 زن باردار بستری در بیمارستان حاکی از آن است که 12.6٪ از موالید زودرس بوده اند (زودتر از 37 هفته)، این آمار در زنان باردار در جمعیت عمومی بیش از حد انتظار است. در این گزارش، میزان سقط جنین حدود 2٪ بوده است.
میزان سقط جنین در جمعیت عمومی حدود 10٪ است.
این اطلاعات ممکن است با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات بیشتر تغییر کند.
اگر بیمار شوم، آیا خطر انتقال ویروس به جنین یا نوزاد تازه متولد من وجود دارد؟
ما اطلاعات بسیار کمی در این باره داریم که ویروس از مادران به نوزادان در دوران بارداری منتقل می شود یا خیر. تاکنون آزمایش خون در سه نوزاد نشان داده که در طول بارداری به این ویروس عکس العمل نشان دادهاند. شواهدی در دست نیست که نشان دهد کووید۱۹ سبب افزایش نقائص مادرزادی می شود یا خیر، اگر چه اطلاعات ما بر پایه ی شواهد تعداد محدودی خانم باردار است که در زمان بارداری به بیماری شدید مبتلا شده اند و همچنان به بارداری ادامه دادند. تب ِبالا در حوالی هفته ششم بارداری یا چهار هفته بعد از لقاح، ممکن است با افزایش خطر مشکلات در مغز و ستون فقرات جنین همراه باشد. این مختص کووید- ۱۹ نیست و با هر علتی که تب ایجاد کند دیده میشود.
حدود دو زن از هر هزار زن با تب در اوایل بارداری؛ در مقابل یک زن در هر ۱۰۰۰ زنی که در اوایل بارداری تب نداشته اند میتوانند نوزادانی با این مشکلات داشته باشند. برای بررسی این نوع مشکلات ، انجام سونوگرافی در هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری توصیه می شود.
با توجه به این شرایط و خطر ابتلا به کرونا آیا باید ویزیت های قبل از تولد نوزاد را ادامه دهم؟
ویزیت قبل از تولد برای اطمینان از سلامت مادر و جنین مهم است. با این حال، با توجه به همه گیری جهانی کنونی که با آن روبرو هستیم، بسیاری از متخصصان زنان و زایمان فاصله بین ویزیت ها را افزایش می دهند. از ارائه دهنده خدمات بهداشتی زنان و زایمان خود بپرسید که آیا باید یک فشارسنج برای استفاده در خانه بخرید و حرکات کودک خود را کنترل کنید؟
ما توصیه می کنیم که زنان در مورد مراقبت های دوران بارداری خود با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنند و تا زمانی که متخصص زنان و زایمان شما توصیه میکنند در قرارها شرکت کنید.
اگر ازمایش کرونای من مثبت بود، آیا می توانم به کودک خود شیر دهم؟
در حال حاضر ، شواهد بسیار محدودی مبنی بر وجود ویروس در شیر مادر وجود دارد و هیچ دلیلی بر انتقال آن از طریق شیر مادر وجود ندارد.
با توجه به شیوع ویروس ، مادران مبتلا به کووید 19 می توانند نوزادان خود را با خیال راحت از شیر خود تغذیه دهند، اگرچه آنها باید بهداشت دست را دقیق انجام دهند و از ماسک صورت استفاده کنند.
گزینه دیگر این است که کودک را با شیر مادر پمپ شده و یا شیر خشک تغذیه دهید.
در صورت استفاده از پمپ سینه حتماً تمام قسمت ها را با دقت تمیز کنید.