علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای نگهداری غذا چه معنا و مفهومی دارند؟

 آیا تا به حال به علامت‌هایی که زیر بطری‌های پلاستیکی حک شده است دقت کرده اید؟ از آن جایی که میلیون‌ها انسان ، روزانه از این بطری‌ها برای مصارف شخصی خود استفاده می نمایند، امروز فارغ از هر گونه توضیحات اضافه‌ای ، سعی کرده ایم اطلاعاتی را در مورد این علائم و اینکه علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای نگهداری غذا چه معنا و مفهومی دارند؟ به شما بدهیم ، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معانی علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای

قابل‌استفاده در فریزر

علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای نگهداری غذا چه معنا و مفهومی دارند؟

از علائم ظروف پلاستیکی که باید جدی بگیرید همین مورد است. ظروف پلاستیکی را همان‌قدری که نباید بی‌هوا در مایکرووِیو گرم کرد در فریزر هم نمی‌توان گذاشت. از بین ظروف پلاستیکی تنها آنهایی را می‌توانید برای نگهداری غذا در یخچال یا فریزر استفاده کنید که حامل نشان برفی‌شکل بالا باشند.

قابل‌استفاده برای مواد غذایی

علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای نگهداری غذا چه معنا و مفهومی دارند؟

قبل از هر چیز اول باید ببینیم که آیا ظرف موردنظر برای نگهداری مواد غذایی قابل‌استفاده‌ است یا نه. همه ظروف پلاستیکی و شیشه ای که برای نگهداری غذا ساخته نشده‌اند! این علامتی که در تصویر بالا می‌بینید، شامل گیلاس و چنگالی است که نشان می‌دهد که ظرف موردنظر به‌طور خاص برای نگهداری مواد غذایی ساخته شده است.

قابل‌استفاده برای مایکروویو

علائم زیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای نگهداری غذا چه معنا و مفهومی دارند؟

 هر چهار علامت فوق از علائم ظروف شیشه ای و پلاستیکی است که از قابلیت استفاده در مایکروویو خبر می‌دهند و توضیحات دقیق هر یک را می توانید با توجه به نوع دستگاهتان ، در کاتالوگ مخصوص آن بخوانید.

حداقل و حداکثر دمای قابل‌تحمل

مفهوم نشانه های ظرف

این علامت را هم شاید ته بعضی از ظروف پلاستیکی دیده باشید. عدد بالای کسر حداکثر و عدد پایین حداقل دمای قابل‌تحمل برای ظرف موردنظر را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: غذا خوردن در ظروف مسی خوب است یا نه؟

فاقد بیسفِنول‌آ

مفهوم اشکال ظروف

BPA (بیسفِنول‌آ) نوعی ماده شیمیایی صنعتی است که به‌ویژه در تولید محصولات پلاستیکی جنس پلی‌کربنات ازجمله ظروف نگهداری مواد غذایی و مایعات خوراکی (مثلا بطری آب) کاربرد دارد. گفته می‌شود که BPA می‌تواند از ظرف به ماده غذایی یا نوشیدنی داخلش راه پیدا کند.

اما گویا مواجهه مکرر بدن با این ماده شیمیایی اتفاق خوبی نیست و با عوارض احتمالی مختلفی خصوصا برای رده سنی کودکان در ارتباط است. ازاین‌رو ظروف پلاستیکی فاقد BPA گزینه کم‌خطرتری برای سلامتی به‌شمار می‌روند.

قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی

علائم راهنمای ظروف

شکل تصویر فوق یکی علائم ظروف پلاستیکی است و به این مفهوم است که ظروف پلاستیکی را بدون چک‌کردن این علامت در ماشین ظرف‌شویی نشویید و اگر هم ظرف موردنظر از این علامت برخوردار بود، بهتر است که در طبقه بالای ماشین ظرف‌شویی شسته شود، چراکه اگر ظروف پلاستیکی را در طبقه پایین بچینید، ممکن است براثر حرارت المنت آب شوند.

مزایای ظروف نگهدارنده شیشه ای

ظروف نگهدارنده شیشه ای مواد عذایی دارای مزایای بیشتری نسبت به ظروف نگهدارنده پلاستیکی هستند، و گزینه بهتری جهت رفع نیاز شما هستند.

۱. شیشه ایمن تر از پلاستیک است

شیشه به طور کلی برای نگهداری مواد غذایی بهتر از پلاستیک است. مواد شیمیایی از ظروف پلاستیکی ممکن است از پلاستیک به مواد غذایی شما سرایت کنند. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که غذای گرم در ظرف پلاستیکی قرار داده شود یا برای گرم کردن غذا با ظرف پلاستیکی در مایکروویو قرار داده شود. ظروف نگهداری شیشه ای در هنگام تماس با مواد غذایی مواد شیمیایی سمی به غذا انتقال نمی دهند. شیشه ماده ای بی عیب و نقص و غیر متخلخل طبیعی است. ظروف شیشه ای هیچگونه نشتی ندارند و برای استفاده طولانی مدت از آنها استفاده می شود.

2. شیشه گرما را بهتر از پلاستیک نگه می دارد

ظروف پلاستیکی می توانند در تماس با غذای گرم دچار تغییر شکل شوند. گرم کردن مواد غذایی در ظروف پلاستیکی ممکن است موجب ذوب شدن آنها شود، که احتمال نشت مواد شیمیایی به مواد غذایی را افزایش می دهد. هنگامی که صرف شام به پایان می رسد، لازم نیست منتظر بمانید تا غذا به طور کامل خنک شود و سپس به یک ظرف شیشه ای انتقال یابد. این نگرانی در ظرف شیشه ای وجود ندارد که هنگام گرم کردن مواد شیمیایی به غذا انتقال یابد.

3. چند منظوره بودن

شیشه در دماهای مختلف به طور ایمن عمل می کند، بنابراین شما می توانید غذا را در ظرف نگهدارید و آن را در همان ظرف گرم کنید. ظروف نگهدارنده شیشه ای به راحتی از یخچال و فریزر به اجاق میروند و سپس برای سرو استفاده می شوند. شما می توانید غذا را در همان ظروف٬ سرو ٬ گرم و نگهداری کنید.

4. شیشه بو را جذب نمی کند

ظروف پلاستیکی اغلب توسط مواد غذایی ذخیره شده در آنها لکه دار می شوند. پلاستیک همچنین طعم و بوی غذا را جذب می کند که می تواند زمانی که مواد غذایی از آن خارج شده است، در ظرف بماند. ظروف شیشه ای غیر متخلخل هستند و لکه ها و بوی های غذای ذخیره شده در آنها را جذب نخواهند کرد. این ویژگی باعث می شود که ظروف شیشه ای مناسب برای ذخیره تمام غذاها، از جمله مواد غذایی اسیدی باشد. ظروف غذای شیشه دارای یک سطح براق است که کمک می کند تا غذا، تمیز، تازه و خوشمزه برای مدت طولانی نگهداری شود.

مزایای ظروف پلاستیکی

ظروف پلاستیکی دارای دو مزیت بسیار مهم است که دوام و هزینه جزو مهم ترین مزیت ها به شمار می آیند در قسمت بعد در مورد هر کدام از مزیت ها به طور جداگانه صحبت می کنیم.

دوام

پلاستیک با دوام است زیرا شما به راحتی می توانید ظروف پلاستیکی را از فاصله دور پرتاب کنید و از شکستن آنها نگران نباشید. ظروف پلاستیکی به گونه ای طراحی شده است که در برابر مقدار کمی از فشار و ضربه مقاومت می کند.

بیشتر بخوانید: نکات مثبت و منفی هواپز یا سرخ کن رژیمی

هزینه

پلاستیک ارزان تر از سایرظروف مانند شیشه، فلز و چوب است. تولید کنندگان زیادی امروزه ظروف پلاستیکی را تولید می کنند پس به تعداد بالایی در بازار عرضه می شود و باعث می شود هزینه کلی این مواد کم باشد. از پلاستیک در نگهداری مواد غذایی استفاده می شود زیرا این ظروف اغلب در استفاده روزمره آسیب نمی بینند و با گذشت زمان دچار شکستگی نمی شوند و در صورت آسیب ، برای جایگزینی این ظروف هزینه کمتری صرف می شود.

سخن پایانی

حال که با معانی علائم مندرج در ظروف آشنا شدید لازم است که پیش از استفاده از این ظروف ، به علائم مربوطه آنها توجه نمایید و با توجه به نوع علامت ، اقدامات بایسته را انجام دهید.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

مداد شمعی قدیمی

آموزش ساخت مداد شمعی جدید با مداد شمعی های قدیمی و بلا استفاده

همه ما یکسری وسایل قدیمی در منزل خودمان داریم که نمی دانیم با آن‌ها چکار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *