شستن لباس ها با سرکه در لباسشویی

اگر مدت‌هاست که به دنبال یک شوینده طبیعی برای شستن لباس ها در لباسشویی می‌گردید، وقت آن رسیده که با نحوه استفاده و مزایای بی‌نظیر شستن لباس با سرکه آشنا شوید. سرکه یک محلول طبیعی اسیدی بوده که بدون رساندن کوچکترین آسیبی، لباس های شما را در بهترین و تمیزترین حالت ممکن تحویلتان می‌دهد. همه سرکه‌ها مثل سرکه سفید، انگور، سیب، بالزامیک و… دارای ترکیبی به نام استیک‌اسید بوده و برای انواع ترفندهای خانه‌داری به کمک شما می‌آیند. علاوه بر شست و شوی لباس، استفاده از سرکه برای جرم‌زدایی و تمیز کردن مخزن ماشین لباسشویی نیز عملکرد بی‌نظیری دارد. حتم دارم بعد از اینکه برای اولین بار لباس‌هایتان را با سرکه بشویید، بعد آن از سرکه به صورت دائمی برای شست و شوی لباس‌هایتان استفاده می‌کنید. پس برای اینکه با انواع روش‌های شست‌وشوی لباس با سرکه آشنا شده و نکات کلیدی زیادی را در این مورد بیاموزید، تا انتهای این مقاله در کنار ما بمانید.

 

عکس سرکه

 

نکات لازم برای شستن لباس ها با سرکه در لباسشویی

قبل از اینکه به سراغ روش‌های استفاده از سرکه برای شستن لباس‌ها در لباسشویی برویم، لازم است که چند نکته بسیار مهم را به شما یادآور شویم.

 

نکته اول:

این درست که تمامی سرکه‌ها دارای استیک‌اسید هستند، اما برای شستن لباس باید از سرکه سفید تقطیر شده استفاده کنید. می‌پرسید چرا؟ چون سرکه سفید بر خلاف سایر سرکه‌ها رنگ ندارد و باعث لک شدن لباس‌ها نمی‌شود.

 

نکته دوم:

از آنجایی که سرکه یک محلول اسیدی است، لازم است که قبل از هرکاری از نداشتن حساسیت به سرکه مطمعن شوید. درست است که این مورد خیلی بعید به نظر می‌رسد، اما احتیاط شرط عقل است و امتحان کردن هیچ هزینه‌ای ندارد.

 

نکته سوم:

علاوه بر سرکه سفید، می‌توانید از سرکه سیب هم برای شستن لباس‌ها در لباسشویی استفاده کنید. به شرطی که ابتدا آن را با آب رقیق کنید، به طوری که مقدار سرکه از آب کمتر باشد. در غیر این صورت، لباس‌ها بعد از شست و شو لک خواهند شد.

 

نکته چهارم:

اگر لباس ظریف و حساسی دارید، بهتر است که قبل از شست و شوی کامل با سرکه، روی قسمت کوچکی از آن تست انجام بدهید. ابتدا کمی از سرکه را به گوشه‌ای از لباس بمالید و اگر واکنش خاصی از سوی بافت لباس مشاهده نشد، آن را با خیال آسوده و در ماشین لباسشویی بشویید.

بیشتر بدانید : نحوه شستن لباس زیر و سوتین

فوائد شستن لباس‌ با سرکه در لباسشویی

اگر می‌خواهید از این محلول جادویی برای شستن لباس‌ها استفاده کنید، قبل از هرچیزی باید خواسته خود را مشخص کنید. به عنوان مثال می‌خواهید که لباس‌هایتان نرم شوند؟ یا قصد دارید که از شر یک لکه مزاحم بر روی لباستان خلاص بشوید؟
کاربرد سرکه برای تمیز کردن لباس بسیار زیاد است و به همین دلیل، ما تصمیم گرفته‌ایم که روش استفاده از سرکه برای ترفندهای مختلف را به صورت جداگانه توضیح بدهیم.

 

۱_نرم کردن لباس های خود را از سرکه بخواهید:

 

عکس لباسشویی

اگر دوست دارید که به جای نرم کننده‌های شیمیایی و گران قیمت از یک محلول طبیعی و ارزان برای نرم کردن لباس‌ها کمک بگیرید، از سرکه استفاده کنید. سرکه بر خلاف نرم‌کننده‌های شیمیایی هیچگونه ردی از خود بر روی لباس بر جای نمی‌گذارد و حتی برای شستن لباس کودکان نیز کوچکترین ضرری ندارد.
روش استفاده:
بعد از اینکه لباس‌ها در لباسشویی شسته شدند و مرحله آخر شست و شو یا همان آب‌کشی فرا رسید، مخزن پودر لباسشویی را باز کرده و نصف لیوان سرکه سفید را داخل باکس نرم‌کننده بریزید.

 

۲_سفید کنندگی لباس های خود را از سرکه بخواهید:

عکس پیمانه

هیچ چیز بهتر از این نیست که به جای سفید کننده‌های غلیظ و آزاردهنده، از محلولی ساده مثل سرکه کمک بگیرید. همانطور که گفتیم سرکه حاوی اسیداستیک بوده و تیرگی و چرک مردگی لباس‌ها را به راحتی پاک می‌کند.

روش استفاده:

برای سفید کردن لباس‌ها هم فقط به نصف لیوان سرکه سفید نیاز دارید. کافیست که در مرحله آبکشی لباس‌ها، سرکه را داخل مخزن پودر لباسشویی ریخته و بعد از تمام شدن کار لباسشویی، از دیدن تاثیرات فوق‌العاده سرکه بر روی لباس‌ها لذت ببرید.

روش دوم: اگر دوست دارید که با استفاده از سرکه محلول سفیدکننده قوی‌تری بسازید، این محلول ساده اما قدرتمند را امتحان کنید. کافیست که ۱/۴ لیوان بورات سدیم، ۱/۴ لیوان آب و ۱/۲ فنجان سرکه سفید را با یکدیگر مخلوط کنید. هر وقت که به سفید کننده نیاز داشتید، با خیالی آسوده از این محلول استفاده کنید.

 

۳_با سرکه از بوی بد لباس ها خلاص بشوید:

عکس لباسشویی

اگر بعد از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم احساس بوی نامطبوئی بر روی لباس می‌کنید، از سرکه برای خنثی کردن بوی بد کمک بگیرید. این فرقی ندارد که بوی بد لباس شما به خاطر تعریق بوده و یا از تلمبار کردن لباس‌های نم‌دار به وجود آمده باشد. سرکه با هر نوع بوی بدی مبارزه کرده و آن را کاملا از بین می‌برد.

روش استفاده:

برای از بین بردن بوی بد لباس، لباس‌ها را داخل لباسشویی ریخته و لگن لباسشویی را با آب داغ پر کنید. برای اینکار شیر آب سرد ماشین لباسشویی را از پشت ببندید و شیر آب گرم را باز کنید. حالا دو لیوان سرکه را داخل محفظه شوینده بریزید و دکمه استارت را بزنید. بعد از اینکه کار ماشین لباسشویی تمام شد، مواد شوینده لباس را داخل محفظه شوینده ریخته و یک دور دیگر لباس‌ها را بشویید. اگر یکبار از این روش استفاده کنید، متوجه خواهید شد که سرکه کوچکترین بویی از خود بر روی لباس‌ها به‌جای نمی‌گذارد.

 

۴_با سرکه از ایجاد الکتریسیته ساکن در لباس‌ها جلوگیری کنید:

عکس لباسشویی

حتم دارم که شما هم بارها و بارها از چسبیدن موها یا پرز و کرک فرش به لباس‌هایتان کلافه شده‌اید. اگر مدت‌هاست که برای رفع این الکتریسیته به دنبال راهکار می‌گردید، لازم نیست به جای دوری بروید. سرکه در یک چشم برهم زدن شما را از شر این مشکل خلاص خواهد کرد.

روش استفاده:

برای اینکار نصف لیوان سرکه را در مرحله آبکشی به محفظه لباسشویی اضافه کنید.
نکته: اگر می‌خواهید که از این مشکل جلوگیری کنید، از شستن لباس‌های معمولی و لباس‌های پرزدار به طور همزمان خودداری کنید.

 

۵_با سرکه از بور شدن لباس‌هایتان جلوگیری کنید:

عکس لباس

مشکل بور شدن لباس‌های تیره رنگی مثل لباس مشکی اتفاق جدیدی نیست، اما می‌توان از آن جلوگیری کرد. سرکه برای حفظ رنگ لباس‌های تیره واقعا بی‌نظیر بوده و عمر لباس‌های تیره شما را بالاتر می‌برد.

روش استفاده:

همزمان با شروع کار ماشین لباسشویی، ۱/۲ فنجان سرکه غلیظ را داخل محفظه لباسشویی ریخته و دکمه استارت را بزنید.

 

۶_سرکه را جایگزین مواد شوینده کنید:

 

عکس لباسشویی

شاید برایتان کمی عجیب به نظر برسد، اما سرکه به تنهایی هم می‌تواند جایگزین شوینده لباس شود. سرکه به طور همزمان لکه‌بری، زدودن بوی بد، نرم کنندگی و تثبیت‌کنندگی رنگ لباس را انجام داده و درست مثل یک شوینده قوی از پس تمیز کردن لباس‌ها برمی‌آید.

روش استفاده:

قبل از شروع به کار لباسشویی، ۱/۲ فنجان سرکه خالص را داخل محفظه شوینده ریخته و سپس ماشین لباسشویی را روشن کنید.

 

۷_با سرکه از رسوب کردن مواد شوینده در بافت لباس جلوگیری کنید:

گاهی اوقات به دلیل غلظت یا بالا بودن میزان مواد شوینده، ته مانده آنها داخل آب حل نشده و به داخل بافت لباس نفوذ می‌کند. در این حالت لباس‌ها تغییر رنگ داده و لطافت اولیه خود را از دست می‌دهند. سرکه برای حل این مشکل هم کارساز بوده و لباس‌ها را از مواد اضافی پاک میکند.

روش استفاده:

برای پیاده کردن این ترفند دو روش دارید.
اول اینکه ۱ لیوان سرکه را با ۵ لیوان آب مخلوط کرده و لباس‌ها را برای چند ساعتی داخل این محلول قرار دهید و سپس با دست بشویید.
در روش دوم می‌توانید که بعد از خیساندن لباس در آب و سرکه، لباس‌ها را داخل ماشین لباسشویی ریخته و آنها را مثل همیشه بشویید.

 

۸_لکه‌های لباس را با سرکه نیست و نابود کنید:

عکس لباس کثیف

گاهی اوقات بعضی از لکه‌های طوری جذب لباس می‌شوند که حس می‌کنیم دیگر آن لباس برایمان قابل استفاده نیست. اما برای سرکه فرقی ندارد که لک روی لباس از خوراکی باشد و یا بخاطر مالیدن مواد آرایشی بر روی لباستان باقی مانده باشد. سرکه به بافت انواع لکه‌ها نفوذ کرده و آنها را از لباس جدا می‌کند.

روش استفاده:

برای لکه‌بری لباس، ۱ لیوان سرکه خالص را با ۴ لیتر آب مخلوط کنید. سپس لباس‌ها را طوری داخل این محلول قرار دهید که لکه‌ها به خوبی با سرکه آغشته شوند. پس از گذشت چند ساعت، لباس‌ها را داخل لباسشویی ریخته و طبق معمول بشویید.

 

۹_به کمک سرکه لباسشویی خود را جرم‌زدایی کنید:

تمیز کردن لباسشویی

شاید اگر به ظاهر لباسشویی نگاه کنید، هیچ جرم یا آلودگی پنهانی را به چشم نبینید. زمانی که لباس‌های خود را با لباسشویی می‌شویید، ته مانده مواد شوینده‌ای مثل پودر لباسشویی و یا مایع لباسشویی به لوله‌ها، مخازن و خروجی لباسشویی رسوخ کرده و به مرور باعث کند شدن عملکرد لباسشویی و کدر شدن رنگ لباس‌ها می‌شوند. لازم نیست که برای زدودن این جرم‌های پنهان به روش‌های پیچیده و پر هزینه فکر کنید، چون که شما برای اینکار فقط و فقط به سرکه سفید نیاز دارید.

روش استفاده:

برای جرم‌زدایی ماشین لباسشویی هر ۱ ماه یکبار، ۱ فنجان کامل سرکه را داخل محفظه شوینده ریخته و ماشین لباسشویی را بعد از روشن کردن، روی یک دور کامل قرار دهید. در این روش نباید هیچگونه لباسی را داخل لباسشویی بیاندازید.

آخرین ترفند طلایی با سرکه
اگر برای شستن الیاف حساسی مثل پرده با سرکه تردید دارید، اصلا لازم نیست نگران نباشید.

 

همچنین ببینید

نام های دخترانه زیبا در اشعار سعدی

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب، به معرفی اسامی زیبا در دیوان حافظ و …

دیدگاهتان را بنویسید