دارچین درختی همیشه سبز با برگهای بیضی شکل و دارای پوست ضخیم است. هنگام برداشت ادویه پوست درونی درختان دارچین را کنده و آنها را خشک میکنند. این باعث لولهای شکل شدن پوست آن میشود. سپس با پردازش بیشتر از آنها پودر این گیاه را تهیه میکنند. دارچین عمدتا به عنوان چاشنی معطر و افزودنی طعم دهنده در طیف گستردهای از غذاها از جمله غذاهای شیرین و خوش طعم، غلات صبحانه غذاهای حاوی گوشت و مرغ و سیب زمینی، چای و غذاهای سنتی استفاده میشود. همچنین این ادویه محبوب در خوش طعم کردن انواع کیک و شیرینی در شیرینی پزی نیز استفاده زیادی دارد.
موارد مصرف و خواص دارچین
دارچین یکی دیگر از انواع ادویههای خوش عطر با طبیعتی گرم میباشد که علاوه بر استفاده از چوب و پودر آن به عنوان چاشنی در غذاها، برای درمان و کنترل قند خون، کنترل دیابت، عملکرد مغز، کاهش وزن، قوای جنسی، جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی، سینوزیت، دندان درد، سرطان، حمله قلبی و… بسیار مفید و موثر است. همچنین دمنوش چوب دار چین به همراه نبات فوقالعاده آرام بخش میباشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک سیب و دارچین
مواد لازم برای تهیه شربت دارچین و عسل
عسل: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
آب گرم: ۱ لیوان
برای درست کردن این نوشیدنی ساده و مفید کافیست عسل را در یک لیوان آب گرم حل کرده و یک قاشق دارچین به آن اضافه کنید و هم بزنید و سپس نوش جان کنید.
مضرات
این گیاه به طور معمول در دو نوع مختلف گروه بندی میشود که شامل سیلان یا همان دارچین واقعی و کاسیا نمونهای ارزانتر آن است. همانطور که میدانید دوز قابل مصرف روزانه کومارین 1/0 میلی گرم در هر کیلوگرم میباشد. از آنجا که نوع کاسیا از سطوح کومارین بالا برخوردار است بنابراین مصرف بیش از حد توصیه شده زیاد مشکل ساز نمیباشد. اما نوع سیلان از میزان کومارین بسیار کمتری برخوردار است و در نتیجه در صورت استفاده بیش از حد در افراد مبتلا به دیابت امکان دارد بیمار را در معرض خطر سطوح پایین قند خون قرار دهد به نام «هیپوگلیسمی» وضعیت کشندهتر قرار دهد. فلذا مصرف بیش از حد این ادویه برای افراد دیابتی، کودکان، زنان باردار و افرادی که از سوابق پزشکی گسترده برخوردار هستند باید زیر نظر پزشک باشد.