آموزش دوخت کیسه نان و سبزی پارچه‌ای

همانطور که می دانید  وقتی نان را از نانوایی تهیه می‌کنید و می‌خواهید آن را در یخچال قرار دهید، آن را باید دخل یک کیسه پلاستیکی بگذارید. اما همانطور که می‌دانید کیسه‌های پلاستیکی به دلیل اینکه از مواد‌های شیمیایی ساخته شده‌اند، خیلی برای قرار دادن نان‌ها مناسب نیستند. به همین دلیل باید برای این موضوع چاره‌ای بی اندیشیم که بی‌شک بهترین انتخاب و ایده دوخت کیسه نان است. در خصوص سبزیجات نیز همین قضیه صدق می‌کند.

یعنی هنگامی که شما سبزی را به صورت تازه از بیرون تهیه می‌کنید و می‌خواهید چند روز در یخچال خود نگه دارید تا پلاسیده نشود، قطعا بهترین گزینه کیسه پارچه‌ای محسوب می‌شود. از این رو ما قصد داریم تا دوخت کیسه پارچه‌ای نان و سبزی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. پس اگر می‌خواهید روش دوخت این کیسه را یاد بگیرید این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.

کیسه نان

هشدار! خطر نگهداری نان‌های داغ در کیسه های پلاستیکی

نان

نان یکی از پر مصرف‌ترین مواد غذایی در سفره هر ایرانی محسوب می‌شود که در سلامت افراد تاثیر بسزایی دارد و همچنین خواص بسیاری هم به همراه دارد. در نتیجه باید در نگه داری آن دقت نماییم. در صورتی که نان را با دمای داغ در کیسه‌های پلاستیکی قرار دهید، موجب بروز مضرات فراوانی برای مصرف کنندگان می‌شود. به این دلیل مواد اصلی پلاستیک را مواد نفتی و پتروشیمی تشکیل می‌دهند که این دو ماده اگر با مواد داغ و اسیدی تماس داشته باشند، ماده ای به نام مونومر ( مونومر شامل مولکول‌هایی کوچکی می‌شوند که تعدادی اتم در یک ردیف دربر می‌گیرد) به وجود می‌آید. این ماده در همان لحظه مضرات خودش را نشان نمی‌دهد بلکه در دراز مدت جان مصرف کنندگان را تهدید می‌کند. نکته قابل توجه این است که کیسه‌های پلاستیکی با توجه به ضخامت نایلون فراید تجزیه آن‌ها بین 50 تا 500 سال  به طول می‌انجامد.

آموزش دوخت کیسه سبزی به صورت مرحله به مرحله

کیسه سبزی

این نوع کیسه به دلیل محکم بودن آن سبزی‌ها را تازه نگه داشته و از پلاسیده شدن آن جلوگیری می‌کند. مراحل دوخت کیسه سبزی به شرح زیر است :

وسایل مورد نیاز برای دوخت کیسه سبزی

–  دو طرح پارچه
– تور متری
– نایلون نازک متری
– آستری
– قیچی
– چرخ خیاطی

بیشتر بخوانید : طرز فریز کردن سبزیجات

مرحله اول

پارچه را به اندازه دلخواه خود برش بزنید. کیسه‌های سبزی ممکن است سایز‌های متفاوتی داشته باشند اما اگر می‌خواهید طبق آموزش پیش بروید باید از پارچه گلدار یک مستطیل با اندازه 60 در 30 و از پارچه طرح راه راه مستطیلی دیگر با ابعاد 60 در 10 نیز برش بزنید. دو پارچه‌ها را در راستای یکدیگر برای وصل کردن آن‌ها  قرار دهید، سپس برای جذاب شدن کیسه بین دو پارچه تور بگذارید. لبه صاف تور را روی لبه صاف دو پارچه قرار دهید. بعد از قرار دادن تور و پارچه‌ها کار دوختن رو شروع کنید.

مرحله دوم

پارچه بالایی رو برگردانید و برای صاف شدن قسمت درز آن را اتو بزنید، سپس تور رو به هر جهتی که می خواهید قرار دهید و آن را نیز اتو بزنید.

مرحله سوم

بعد از اینکه پارچه گلدار را به پارچه راه راه وصل کردید، ابعاد آن را اندازه گیری کنید و توجه داشته باشید که از هر طرف یک ساخت برای دوخت کم می‌شود ( اندازه آن ممکن است حدودا 60 در 38 بشود). 6 سانت از عرض پارچه کم می‌کنید که یعی اگر عرض کیسه شما 38 باشد 6 سانت از آن کم می‌کنید که ابعاد آن 60 در 32 می‌شود. با توجه به ابعادی که به دست آوردید، آستری و نایلون را برش زده و نایلون را بر روی پارچه آستری می گذارید و با با سوزن آن را وصل می‌کنید.

مرحله چهارم

از قسمت عرض پارچه گلدار 6 سانت بیشتر از آستری که برش زدید از لبه کیسه 6 سانت به پایین آمده و سپس آستری و نایلون را که کمی پیش‌تر با سوزن وصل کرده بودید را به قسمت پشت پارچه گلدار خود می‌دوزید. در این شرایط پارچه و آستری از سه قسمت هم اندازه هستند اما از قسمت بالا 6 سانت اختلاف دارند.

مرحله پنجم

پارچه را برگردانید و سپس 6 سانتی که از پارچه گلدار خود اضافه گذاشته بودید را دولا  کرده و قسمت بالای آن را تقریبا نیم سانت با داخل تا کنید و سطح آن را بدوزید.

مرحله ششم

برای جلوگیری از شکافته شدن کیسه با یک فاصله کمتر کنار دوخت قبلی را بدوزید.

مرحله هفتم

در این مرحله باید آستری و نایلون را از پارچه گلدار باز کنید.

مرحله هشتم

هنگامی که آستری را از پارچه گلدار باز می‌کنید، باید راسته پارچه شما به سمت رو باشد. در قدم بعدی آن را از وسط تا کنید که با این کار
لبه‌ها روی هم قرار می‌گیرند.

مرحله نهم

حال دور تا دور کارتان بدوزید که شامل  آن شش سانت که دولا کرده‌اید و در این مرحله سه سانت شده است و همچنین نایلون نمی‌شود. سپس از قسمت نایلونی که باز گذاشته‌اید، کیسه را برگردانید. قسمتی که باز بوده را به داخل تا کنید و سطح آن را با چرخ بدوزید. بعد از اینکار آستری را به داخل کیسه تا کنید. لبه‌های  باز را به داخل فرستاده و روی آن را با نخ و سوزن کوک بزنید.

مرحله آخر

در مرحله آخر شما به سراغ دوختن بند می‌روید. برای اینکار یک مستطیل باریک 80 در 5 سانت برش بزنید و لبه‌های دو طرف آن را کمی تا بزنید و روی هم قرار دهید، سپس روی آن را بدوزید. برای وصل کردن بند داخل کیسه می‌توانید از سنجاق قفلی کمک بگیرید که برای انجام آن باید سنجاق را به سر بند بسته و از داخل سوراخ رد کنید و کم کم آن را جلو ببرید تا سر بند بیرون بیاید.

آموزش دوخت کیسه نان به صورت مرحله به مرحله

کیسه نان

حال که روش دوخت کیسه سبزی را به شما آموزش دادیم، در این قسمت می‌خواهیم آموزش دوخت کیسه نان را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم.

وسایل مورد نیاز برای دوخت کیسه نان

-پارچه رویه یک تکه مستطیل 100 در 45
-آستری مشما یا متقال یک تکه مستطیل 100 در 45
– دو متر زیب
-تکه دوزی و تزئینات به سلیقه خودتان

مرحله اول

دو تکه پارچه مستطیل شکل به ابعاد گفته شده را برش می‌زنید. جهت آستری داخل جانونی پیشنهاد می‌کنیم از مشما استفاده کنید و اگر مشما در دسترس نداشتید می‌توانید متقال نیز به کار ببرید.

مرحله دوم

در قدم بعدی پاچه ای که برای رویه جانونی انتخاب کردع اید را از وسط تا زده و اگر می‌خواهید برای تزئین تکه دوزی کنید، آن از یه لا زانفیکس و یه لا، لایی چسب بزنید و با دوخت زیگزاگ بدوزید. سپس لایه آستری، رویه و مشما را روی هم قرار دهید.

مرحله سوم

طول مستطیل را که 100 بود را پیدا کرده و وسط آن که 50 می‌شود را با صابون خیاطی یک نقطه علامت بزنید. سپس انتهای زیپ را روی نقطه وسط آستری گذاشته و با فاصله نیم سانت آن را کوک می‌زنید.

مرحله آخر

دور تا دور کیسه را با فاصله نیم سانت کوک بزنید. آن را  در چرخ می‌اندازید و می‌دوزید. انتهای زیپ را به داخل کیسه ببرید و سپس زیپ را باز کنید و طرف دیگر آن را به نیمه دیگر کیسه بدوزید. در آخر دور تا دور کار را روی نوار اریب بدوزید. کیسه نان شما آماده است.

همچنین ببینید

خوشنویسی

کالیگرافی چیست و متریال برای شروع

هنر خلاقیت یک عضو جدا ناشدنی از وجود انسان و زندگی بشر است. هنر تنها …

دیدگاهتان را بنویسید