اولین جراح زن ایرانی ، دکتر سکینه پری

زنان همواره افتخار آفرینان این مرز و بوم بوده اند و حال امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب به معرفی یکی از زنان موفق جامعه و اولین جراح زن ایرانی ، دکتر سکینه پری خواهیم پرداخت. جهت آشنایی بیشتر با این بانوی فرهیخته ، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

اولین جراح زن ایرانی ، دکتر سکینه پری

بیوگرافی اجمالی سکینه پری اولین بانوی جراح ایرانی

تولد و خانواده

دکتر سکینه پری همدانی اولین بانوی جراح و سرطان شناس ایرانی می باشد. وی در سال ۱۲۸1 شمسی در روسیه متولد شد. مادر ایشان ریحانه از ارامنه ایرانی بود و پدرشان نصر الله همدانی نام داشت.

تحصیلات سکینه پری

دکتر سکینه پری تحصیلات خود را در رشته پزشکی در شوروی سابق به پایان رساند. وی در سال ۱۳۱۲ در سن ۳۱ سالگی تخصص خود را در رشته جراحی و سرطان شاسی اخذ کرد.

افتخارات

دکتر سکینه پری در ابتدا موفق به کسب تخصص زنان شد. ایشان رشته پزشکی را در شوروی سابق به پایان رساند و در سال 1312 در سن 31 سالگی در رشته جراحی و سرطان شناسی تخصص گرفت. یکی از افتخارات دکتر پری در دانشگاه شوروی سابق، کسب مقام شاگرد اولی در زمینه جراحی بود.
بیشتر بخوانید: حقایقی جالب و عجیب از زندگی ادل خواننده ی مشهور+ راز لاغری اش

مهاجرت به ایران

بانو سکینه به مدت پنج سال در بیمارستان‌های شوروی هم‌زمان با حکومت لنین طبابت می‌کرد. براساس گفته برخی منابع، فوت والدین این جراح باعث افسردگی دکتر سکینه پری شد وی پس از این اتفاق و به دلیل علاقه فراوانش به ایران، تصمیم گرفت شوروی را به مقصد ایران ترک کند.

رد دعوت نامه ها

در سال‌هایی که ایشان در مطب بندرگز فعالیت می‌کردند، از آمریکا و تهران چندین دعوت‌نامه برای حضور در همایش و تدریس در دانشگاه دریافت کردند. برخلاف تصور، دکتر سکینه پری به جزء شرکت کردن در یک دوره آموزشی-تخصصی در دانشگاه تهران، در هیچ یک از مراسم‌ها حضور پیدا نکرد.

فعالیت

وی به مدت ۵ سال در بیمارستان های شوروی به طبابت پرداخت.

ازدواج و طلاق سکینه پری

آشنایی وی به زبان ترکی موجب شد پیشنهاد شرکت شیلات برای کار در” قره سو” از توابع شهرستان بندرترکمن را بپذیرد. ایشان مدت چهارده سال در این شهر زندگی کردند و در همان جا ازدواج کرد. این ازدواج پس از ۴ سال زندگی مشترک با طلاق پایان یافت.

دایر کردن مطب

سـکینه پـری پس از طلاق، بندر گز و گرگان را برای سکونت انتخاب کرد و در همان جا با برقرار کردن مطب، به طبابت پرداختند. این بانوی موفق، کمک و یاری به نیازمندان و افراد بی بضاعت را همیشه درطول حیاتش در نظر داشت و به آن می پراخت. ایشان حتی در سن ۷۰ سالگی و با وجود نیاز شدید مالی، بیماران را به طور رایگان، درمان می کردند. دکتر سکینه پری در طول عمر، خدمات بسیار ارزنده ای را به هموطنانش ارائه کرد.

وفات سکینه پری

سرانجام این بانوی پر افتخار، در سال ۱۳۵۷ به دیار باقی شتافت و در آرامستان شهرستان بندر گز به خاک سپرده شد.
اولین جراح زن ایرانی ، دکتر سکینه پری

دکتر سکینه پری کیست؟

سکینه پری (زادهٔ ۷ آبان ۱۲۸۱ خورشیدی) پزشک و نخستین جراح زن ایران بود. سکینه پری در سال ۱۲۸۱ در باغچه‌سرای امپراتوری روسیه به‌دنیا آمد.
پدر او از اهالی همدان و مادرش ارمنی بود. برخی منابع فارسی محل تولد او را شهر همدان نوشته‌اند، اما خودش در مصاحبه‌ای با مجلهٔ اطلاعات بانوان در سال ۱۳۵۲ محل تولدش را شوروی ذکر کرد. وی تحصیلات مدرسه و دانشگاه خود را در شهر آستراخان به‌پایان رساند و در سن ۲۶ سالگی مدرک پزشکی عمومی خود را دریافت کرد، سپس به‌مدت ۵ سال در رشتهٔ تخصصی سرطان‌شناسی در مسکو تحصیل نمود.
او پس از درگذشت پدر و مادرش ( پدر و مادر دکتر سکینه پری در یک زمان از دنیا رفتند) و در حالی که ۵ سال سابقهٔ کاری داشت، در سن ۳۶ سالگی با مساعدت سفیر وقت ایران در شوروی به ایران بازگشت.
بیشتر بخوانید: ماجرای جنجالی دادگاه جانی دپ و امبرهرد
بانو سکینه پری به مدت پنج سال در بیمارستانهای شوروی به کار طبابت پرداخت.پس از این اتفاق وی به دلیل علاقه اش به ایران به همراه تنها خواهرش رهسپار ایران شد.
وی در سن ۴۸ سالگی و پس از گذراندن آزمون‌های تئوری و عملی نزد چند پزشکِ باسابقه در تهران، موفق به دریافت تاییدهٔ تحصیلی از سوی وزارت معارف ایران شد و گواهی اشتغال و جراحی‌اش را دریافت داشت و بدین ترتیب، به عنوان نخستین جراح زن ایرانی به‌شمار آمد. (برخی منابع فارسی، سال دریافت مجوز طبابت او را ۱۳۱۳ نوشته‌اند که برابر با ۳۲ سالگی اوست که با توجه به سال فارغ‌التحصیلی وی و پنج سال سابقهٔ کاری‌اش پس از گرفتن تخصص در شوروی، درست به‌نظر نمی‌رسد).
اولین جراح زن ایرانی ، دکتر سکینه پری
او ۱۴ سال اول طبابش را در شرکت شیلات قره‌سو گذراند، چرا که زبان ترکی را بهتر از فارسی می‌دانست.
در واقع آشنایی او به زبان ترکی سبب شد پیشنهاد شرکت شیلات برای کار در شهر” قره سو” را بپذیرد. وی مدت چهارده سال در این شهر زندگی کرد و در همان جا ازدواج کرد. گفته میشود پس از چهار سال زندگی مشترک طلاق گرفت و سرانجام بندرگز را برای سکونت انتخاب و به آن شهر نقل مکان کرد.
سکینه پری زندگی‌اش را پس از جدایی از همسرش، وقف یاری به مردم نمود به‌نحوی که برخی از اقدامات انسان‌دوستانهٔ وی را با آلبرت شوایتزر مقایسه کرده‌اند. با آنکه سال‌های پایانی زندگی سکینه پری در تنگدستی گذشت، اما هیچگاه از طبابت رایگان برای تهیدستان دست برنداشت. او خود می‌گفت: «زندگی من با عشق و خدمت به مردم آمیخته بود.»
دکتر سکینه پری در بندرگز وگرگان با دایر کردن مطب به طبابت پرداخت. کمک ویاری به مستمندان وافراد بی بضاعت را همیشه ودرطول عمرش داشت. وی در طول حیاتش خدمات ارزنده ای را به هموطنانش ارائه کرد. مزار این بانوی بزرگوار در شهر بندرگز و در آرامستان این شهر می باشد.
سخن پایانی
در عرصه پزشکی ایران کم نبودند، پزشکانی که با دل‌وجان برای درمان مردم و پیشرفت پزشکی تلاش کردند. یکی از برجسته‌ترین چهره‌ها در حوزه پزشکی، کسی نیست جزء بانو سکینه پری. دکتر سکینه پری پس از گذراندن تحصیلات عالیه، توانست لقب اولین جراح زن و نخستین سرطان‌شناس ایران را از آن خودش کند.
سکینه پری کسی بود که با استعداد و علم پزشکی بالای خود، هیچ زمان به‌دنبال زندگی پرزرق‌وبرق نبود و همواره ساده‌زیستی و کمک به افراد بی‌بضاعت را بر هر کار دیگری ترجیح می‌داد.

همچنین ببینید

آیا می­دانید کدام نهالستان رکورد دار تولید نهال­ در کشور است؟

آیا می­دانید کدام نهالستان رکورد دار تولید نهال­ در کشور است؟ اگر قصد فعالیت در …

دیدگاهتان را بنویسید