وقتی ناراحتی این نکات را به یادآور!

در این مقاله از سایت نیمه شب ما می‌خواهیم درمورد رفع ناراحتی با شما صحبت کنیم. زندگی انسان سرشار از احساس و عواطف مختلف است. این احساس و عواطف شامل غم، شادی، عصبانیت، اضطراب و … هستند. ما همه هنگام ناراحتی به دنبال راهی برای رفع آن هستیم. هنگامی که در گوگل سرچ می‌کنید برای رفع غم و ناراحتی راه‌های مانند گوش کردن به موسیقی، خوردن خوراکی‌های شادی آور، ورزش، مدیتیشن، مشورت با یک روانشناس یا مشاور و … به شما پیشنهاد می‌شود اما نباید از این نکته صرف نظر کرد که منشا اصلی غم در افکار و ذهن ما است. به این معنا که ما می ‌توانیم هنگام ناراحتی با یادآوری یک سری نکات دیگر احساس ناراحتی و غم نداشته باشیم. پس اگر می‌خواهید برای رفع ناراحتی خود راهکاری مفید بیاموزید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

رفع ناراحتی

ناراحتی چیست ؟

بیایید اول با معنا و مفهوم ناراحتی آشنا شویم. احساس ناراحتی هنگامی رخ می‌دهد که چیزی شما را آزرده یا بر خلاف میلتان بوده است. به عنوان مثال، گم کردن یک شی که شما آن را خیلی دوست دارید موجب آزرده خاطری شما می‌شود یا هنگامی که با عزیز خود دعوا یا بحث می‌کنید بسیار ناراحت می‌شوید. به این ترتیب منبع ناراحتی را می‌توان به هم زدن آرامش و سکوت شما، تمرکز، راحتی و آسایش یا جریان کار شما دانست.

چرا ناراحت می‌شویم ؟

غم

تا به حال از خودتان پرسیده اید که ما چرا ناراحت می‌شویم ؟ در جواب این سوال باید به شما بگوییم که پشت هر احساسی هدفی وجود دارد که ناراحتی و غم از این قاعده مستثنا نیست. احساس ناراحتی درواقع مقدمه خشم است. به این معنا که وقتی یک اتفاق بد یا ناخوشایندی رخ می‌دهد، در مرحله اول شما ناراحت می‌شوید و پس از آن در صورتی که سکوت را ترجیح دهید و به اصطلاح در خودتان بریزید، ممکن است با گذشت زمان کنترل خود را از دست دهید و وارد مرحله خشم و عصبانیت شوید.

واکنش هر انسان به ناراحتی چگونه است ؟

انسان‌ها واکنش‌های مختلفی هنگام ناراحتی از خودشان نشان می‌دهند که این واکنش به خلق و خو و حتی زمان روز وابسته است. به عنوان مثال وقتی سرتان شلوغ نباشد، مواجه شدن با یک انسان پرحرف می‌تواند بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد اما زمانی که سرتان بسیار شلوغ است، ممکن است مواجه شدن با این شخصیت برایتان غیر قابل تحمل باشد. در این شرایط چیزی که شما را ناراحت یا عصبانی می‌کند پرحرفی آن شخص نیست بلکه حجم زیاد کار‌های شما است. عامل دومی که ممکن است موجب عصبانیت یا غم شما شود کنترل ادراک شده روی موقعیت است.

به این معنا که اگر سعی کنید کنترل عامل آزار دهنده را در دست بگیرید، احساس غم و ناراحتی کمتری را تجربه خواهید کرد. برای مثال اگر شخصی با صدای بلند موسیقی گوش می‌دهد و این موضوع شما باعث آزار و اذیت شما می‌شود، اگر از او بخواهید که صدای موسیقی را کمتر کند موقعیت آزار دهنده قابل تحمل‌تر خواهد بود.

برای رفع ناراحتی این نکات را به یاد داشته باشید.

رفع ناراحتی

1- جهت رفع به داشته های خود فکر کنید.

بسیاری از ما هنگام ناراحتی همواره به اصطلاح نیمه خالی لیوان را می‌بینیم. به اینگونه که آن غم و غضه در آن لحظه موجب می‌شود تا نعمات دیگری که خداوند به ما داده است را از یاد ببریم. این نعمات می‌تواند سلامتی، داشتن پدر و مادر، داشتن یک کار خوب، حتی داشتن یک غذای گرم در خانه و … باشد. اما شما نباید بگذارید که هنگام ناراحتی این نکات از یادتان برود. شما می‌توانید با تمرین کردن، به محض غمگین شدن برای رفع ناراحتی با یادآوری داشته‌هایتان در زندگی احساس خوبی داشته و دیگر احساس ناراحتی نداشته باشید.

بیشتر بخوانید : جدید ترین پیام های تسلیت صمیمانه در سال 1401

2- برای رفع ناراحتی عظمت خدا را از یاد نبرید

از آنجایی که خداوند دانای کل است و مشکل گشای تمام انسان‌ها در زمین می‌باشد، هنگام ناراحتی ما نباید از عظمت او غافل شویم. وقتی اندوهگین هستید برای رفع ناراحتی یا یک مشکلی دارید که حل کردن آن برایتان سخت می‌باشد به این فکر کنید. خداوند آنقدر بزرگ و مهربان است که می‌تواند مشکل شما را به راحتی حل کند یا حتی به شما صبر دهد. در نتیجه برای رفع ناراحتی هیچوقت از یاد خدا غافل نشوید.

3- ناراحتی شما ابدی نیست

در زندگی انسان‌ها هم خوشی و هم ناخوشی به صورت ابدی نیستند و تمام می‌شوند. شما می‌توانید در آن لحظه که غمگین هستید برای رفع ناراحتی خود با خودتان فکر کنید این غم تا آخر عمرتان همراه شما نخواهد بود و بالاخره یک روزی به پایان می‌رسد. البته این مورد تا حدی به موضوعی که بخاطر آن اندوهگین هستید نیز بستگی دارد. به عنوان مثال ممکن است شخصی بخاطر از دست دادن عزیزی ناراحت باشد، در این شرایط شاید فکر کردن به این موضوع خیلی باعث آرامش او نشود و زمان شاید آن عزیز را به برنگرداند اما به او کمک می‌کند تا با این شرایط کنار بیاید و بتواند به زندگی خود ادامه دهد.

4- برای رفع ناراحتی خود فکر کنید می‌توانست بدتر از این هم باشد!

بی‌شک برایتان بار‌ها پیش آمده است که در یک شرایط ناراحت کننده، آنقدر غمگین هستید که با خودتان می‌گویید ” دیگه از این بدتر نمیشه” این جمله یک تصور کاملا غلط است. زیرا همیشه شرایط بدتر، وضعیت بدتر و حال بدتر وجود دارد که ممکن بود شما دچار آن‌ها شوید. پس برای رف ناراحتی به این موضوع فکر کنید ممکن بود در شرایط بدتری قرار بگیرید.

5- غم‌ها و ناراحتی‌ها بخشی از زندگی انسان است.

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم در زندگی انسان حس‌هایی همچون غم، شادی، اضطراب و … وجود دارند که بخشی از زندگی انسان هستند. این احساس و عواطف در واقع باعث رشد ما در زندگی می‌شوند. به این معنا که ما همیشه نباید در زندگی خوشحال و شاد باشیم، ما  گاهی اوقات ما بزرگ‌ترین درس زندگی خود را هنگام ناراحتی می‌آموزیم. علاوه بر این غم و ناراحتی باعث می‌شود تا ما ارزش خوشحالی و حتی زندگی رو بیشتر بدانیم. به یاد داشته باشید همه افراد در زندگی خود به غم و اشک ریختن نیاز دارند واین موضوع اصلا نشانه ضعیف بودن نیست

6- غم و گریه بیش از حد به جسم و روح شما آسیب می‌رساند.

گرچه در مورد قبلی به شما گفتیم که غم و گریه برای هر انسانی نیاز است اما اگر حالت تعادل خارج شود می‌تواند به روح و جسم شما آسیب‌های جدی‌ای وارد کند. گریه بیش از حد ممکن است موجب اثرات مخرب شخصیتی مانند پرخاشگری بشود. پس این موضوع را در نظر داشته باشید که با ناراحتی و گریه کردن نه تنها به خود کمک نمی‌کنید بلکه ممکن است شرایط را بدتر نیز کنید.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

ذهن پویا چیست؟ راه‌های رسیدن به آن

اکثر ما از قدرت ذهن بی‌خبر هستیم و کمتر برای پرورش آن وقت می‌گذاریم. ذهن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *