دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟ آیا واقعا مفید است؟

همه ما اغلب در منازل خود ، اسپند داریم و گهگاهی به دود کردن آن می پردازیم اما امروز از نظر علمی می خواهیم به بررسی این نکته بپردازیم که دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟ آیا مفید است؟ بنابرین برای بررسی این موضوع ، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

اسپند یک بوته با پیشینه چندین هزار ساله است که می تواند تا 1 متر ارتفاع داشته باشد و همچنین این گیاه ، گلهای سفیدی دارد که به خصوص در ماه های اردیبهشت و خرداد رویت می شوند و این گلها در حدود 2.52.5 تا 3.8 سانتیمتر قطر دارند و هر گیاه پنج گلبرگ دارد. اسپند ، گیاه بومی مناطق نیمه استوایی هند است و در حال حاضر، در شهرهای دیگر مثل نیو مکزیکو، آریزونا، کالیفرنیا، مونتانا، نوادا، اورگون، تگزاس و واشنگتن کشت شده است.

دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟ آیا واقعا مفید است؟

دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟

  • پاکسازی محیط
  • ضدعفونی نمودن محیط و خاصیت میکروب کشی و ضد ویروسی
  • تقویت حافظه و دفع انرژی های منفی
  • خوشبو کننده استاندارد محیط
  • پاکسازی سینه و شش ها
  • پاکسازی محیط از حشرات موذی
  • رفع ترس و افسردگی
  • نشاط
  • گرم شدن مغز
  • رفع سر درد
بیشتر بخوانید: خواص عجیب زعفران که از آن بی خبرید و موارد منع مصرف

اسپند گیاه دارویی است که برگ ها، پوست و ریشه های آن دارای پتانسیل دارویی بالایی است و دارای خواص درمانی ویژه ای است که برخی از این خواص عبارت است از: 

خواص و فواید اسپند:

در این بخش از سلامت نمناک خواص و فواید سلامتی اسپند آورده شده است:

1. اسپند برای درمان تب:

اسپند یکی از گیاهان است که برای درمان تب نامنظم به کار می رود. هم چنین برای درمان مالاریا مداوم مفید است اما در موارد حاد زیاد موثر نیست.

دانه های این گیاه به عصاره، القا یا به شکل پودر داده می شود.

2. اسپند برای دفع هجوم کرم های نواری:

دانه های اسپند نیز برای برطرف کردن هجوم کرم های نواری مفید است. دانه های پودر برای بیرون راندن کرم ها داده می شود.

3. اسپند برای درمان بی خوابی:

خاصیت مسکنی این گیاه برای درمان بی خوابی مفید است.

4. اسپند برای رفع و کاهش مسائل قاعدگی:

اسپند نیز برای قاعدگی های نامنظم مفید است. عصاره دانه ها از 15 تا 50 میلی لیتر داده می شود.

5. اسپند برای بهبود شیردهی:

دانه های این گیاه خواص گالاکتوگوگو دارند و به مادران شیرده داده می شود که ترشح شیر را افزایش می دهد.

6. اسپند برای درمان لارنژیت:

این گیاه برای درمان لارنژیت به کار می رود. عصاره این دانه ها نیز به عنوان دهانشویه استفاده می شود.

7. اسپند برای رفع شپش سر:

این گیاه در کشتن شپش سر موثر است. پوست سر را با خمیری از ریشه اسپند و روغن خردل مالش دهید که باعث می شود از شر شپش سر خلاص شوید.

8. اسپند برای رفع ورم:

این گیاه برای درمان التهاب به کار می رود. می توان دانه ها را جوشاند و به عنوان محلول استفاده می شود.

9. اسپند برای رفع مشکلات تنفسی:

به درمان آسم کمک می کند و در درمان بیماری های ریوی همچون نزله ریوی و بلغم ریه بسیار موثر است.

10. اسپند برای دفع آفات گیاهی:

محصولات بذر اسپند نیز می توانند در رهایی از شر آفات مضر مفید باشند. هرمالین قطعاً آلکالوئید است که در داخل این گیاه وجود دارد.

دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟ آیا واقعا مفید است؟

11. میکروب کشی هوا با اسپند:

دود سپند اسپند خاصیت میکروب کشی بسیار مناسبی دارد.لذا در مکان هایی که جمعیت زیادی از جمله مهد کودک ها، مدارس و پادگان ها جمع شدند و در هوا احتمال عفونت مسری وجود دارد، اسپند دود کنید.

12. اسپند برای درمان آبریزش بینی:

از مهم ترین خواص دیگر اسپند این است که به دلیل ضد عفونی کنندگی قوی، در درمان زکام و آبریزش بینی مؤثر می باشد. در این روش مقداری اسپند را به تنهایی یا همراه با حبه ای قند دود داده و سرتان را روی دود ناشی از آن قرار دهید و نفس عمیق بکشید، بعد از چندین بار تکرار مشکل شما حل خواهد شد.

13.درمان فلج، رعشه، سستی و پریدن ناگهانی اعضای بدن:

روغن اسفند طبیعتی گرم وخشک دارد و برای رفع فلج و لقوه ،رعشه ،سستی ، صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طریق خوردن و چه استفاده از ضماد آن موثر است.

14. اسپند برای درمان حساسیت و خارش:

یکی از خواص قابل توجه اسپند رفع خارش و حساسیت است که باید فرد با توجه به طبع و مزاجش طریقه ی استفاده از اسپند را برای این منظور از متخصص طب سنتی دریافت کند.

15. اسپند برای رفع و درمان تکرر ادرار:

1.5 گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود،بخورید. برای تکرارادارو سستی ادار بسیار مفید است ؛ البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید.

16. اسپند برای درمان سنگینی گوش:

برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش می توانید اسفند را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و 3قطره در گوش بریزید.بعد از چندین بار استفاده متوجه بهبودی خواهید شد.

17. اسپند برای تسکین دندان درد:

دانه های اسفند را بخور دهید که برای دندان درد فوق العاده است چرا که طبق کتب طب سنتی بخور دانه های اسفند ، درد دندان را درمان می کند

18. ضد نفخ:

یکی از روش های فوری و موثر درمان نفخ در طب سنتی استفاده از اسپند است ؛ قورت دادن آن شب ها یک قاشق غذاخوری همراه با آب ساده ترین روش رفع نفخ است.

19. اسپند ملین و تصفیه کننده خون:

متخصصان طب سنتی از اسپند یا همان اسفند برای تصفیه خون و رفع مشکلات گوارشی استفاده می کنند.

20. ضد انگل- ضدعفونی کننده- خلط آور و ضد سرفه:

برای درمان تنگی نفس ورفع سرفه های شدید رطوبتی30گرم اسفند را آسیاب کنید و با 120گرم آب بجوشانید و آن را صاف کنید و با 90گرم عسل و 60گرم روغن کنجد بخورید . اگر این مواد را بخورید حالت تهوع پیدا می کنید که سینه را از هرچی ماده لزج هست پاک می کند و برای تنگی نفس بی نظیر است.

دود کردن اسپند چه خواصی دارد؟ آیا واقعا مفید است؟

آیا اسپند دود کردن و شکستن تخم مرغ برای چشم زخم و نظر کردن منشأ اسلامی دارد و در روایات به این کارها توصیه شده؟ یا این کارها خرافاتی بیش نیستند؟

گیاه اسپند به سبب داشتن خاصیت های طبی در درمان برخی از بیماری ها به کار می رود”.(2) در مورد دود کردن اسفند حدیثی نیافتیم ولی درباره رویاندن اسفند و خواص آن روایاتی وارد شده ؛ در حدیث است که پیغمبر اکرم (ص) فرمود: از اسفند درخت یا برگ یا میوه اى نمی روید، مگر آن که فرشته اى بر آن گماشته شده است تا آن را به آن که باید برساند، یا خشک شود، و در ریشه و ساقه اش شفا است، و در دانه آن داروى 72 بیمارى نیز از محمد بن حکم نقل شده است: پیغمبرى به خداوند از ترسویى امتش شکایت کرد، خداوند به وى وحى فرمود: دستور ده امتت اسفند بخورند که شجاعت را زیاد مى کند.

بیشتر بخوانید: خواص و کاربردهای گل لوندر یا اسطوخودوس

از امام صادق(ع) درباره اسپند و کندر سوال شد

فرمود: هیچ ریشه ای از گیاه در زمین نمی جنبد و هیچ شاخه ای در آسمان بالا نمی رود مگر آنکه خدافرشته ای را ماموریت داده تا آن را به قطعات خرد شده تبدیل کند یا به سرنوشتی که دارد برساند و شیطان (میکروب) از هفتاد خانه ای می گریزد که در نزدیکی خانه ای باشد که در آن اسپند است و شفا از هفتاد بیماری در اسپند است که آسان ترین آن خوره است، پس دود کردن اسپند را از یاد نبرید.

ولی کندر منتخب و برگزیده پیامبران سابق است و حضرت مریم(ع) از آن، کم گرفت و هیچ دودی سریع تر از دود کندر به آسمان بالا نمی رود. دود کندر میکروب ها را دفع و آفات و بلاها را طرد می کند پس دود کردن کندر را از یاد نبرید.

سخن پایانی

از دیرباز تا به امروز افراد به سوزاندن دانه این گیاه می کنند و معتقدند دود غلیظ آن برای خوشبو کردن فضا، دور کردن حشرات ضد عفونی کردن هوا و به باور برخی حتی برای چشم زخم اثر دارد. علاوه بر مواردی که ذکر شد دانه های اسفند در آسیا به عنوان کرم کش ، ضد انگل و کشنده آمیز به کار می رود.

با وجود اینکه اسپند فواید بسیار زیادی دارد اما دود کردن آن هرچند از گذشتگان به ما به ارث رسیده است هنوز متخصصان در مورد این روش نظر قطعی ارائه نکرده اند اما متخصصان طب سنتی دود کردن اسپند را همچنان یکی از قوی ترین راههای ضدعفونی کردن هوای خانه یا .. می دانند چراکه معتقدند این روش را بوعلی سینا توصیه کرده است و توصیه های او موثر است پس نمیتوان در اینکه دود کردن اسپند خاصیت دارد شکی داشت .

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟ شهر شیراز علاوه بر داشتن جاذبه‌های گردشگری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *