در مقالات پیشین به معرفی خواص سیاهدانه و خواص مریم گلی پرداخته شد و حال امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب با شما هستیم با معرفی خواص فوق العاده سیر و موسیر روی سلامتی ، امیدواریم که این مقاله همچون مقالات پیشین مفید واقع گردد.
خواص سلامتی سیر و موسیر ممکن است شامل کاهش سطح کلسترول ، نقش ضد سرطان ، محافظت ضد قارچی ، ضد باکتری و ضد ویروسی ، کاهش فشار خون ، بهبود دیابت ، تسکین اعصاب ، افزایش گردش خون ، سرعت هضم غذا باشد. ، و همچنین به کاهش وزن کمک کند.
شالوتز چیست؟
شالوتز یا موسیرها معمولاً انواع مختلفی از خانواده پیازها محسوب می شوند که دارای ارتباط نزدیکی با سیر هستند و ساختار مشابهی با آن دارند با این تفاوت که سیر از چندین حبه تشکیل شده است و موسیر بصورت غیر حبه ای است. رنگ پوست موسیرها از قهوه ای بژ تا کرم رنگ متغیر است و گوشت داخلی آن ها سفید است. موسیرها احتمالاً محصول بومی آسیای جنوب شرقی بوده اند و کشت آن از آنجا به هند و مدیترانه و سایر نقاط جهان سرایت یافته است.
موسیرها طعم جالبی به غذاها می دهند و می توانند به صورت تازه یا به عنوان ترشی و مخلوط ماست موسیر استفاده شوند. طعم آنها تا حدودی شبیه پیاز است اما با این تفاوت که کمی ملایم تر از آن است. موسیر از خواص بسیار بالایی برخوردار است که برخی از خواص آن برای سلامتی عبارت است از:
خواص موسیر بر روی سلامتی
موسیر به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند
شاید بهترین مزیت تغذیه ای موسیر ، محتوای احتمالاً زیاد و متنوع ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله کوئرستین ، کامفرول و انواع آنتی اکسیدان های گوگردی باشد. این آنتی اکسیدان ها هنگامی که سطح سلول مختل می شود آزاد می شوند ، که به دنبال آن می توانند ترکیب ارزشمند دیگری به نام آلیسین تشکیل دهند. این ترکیب قوی به کاهش جهش سلولی و انواع سرطان ها کمک می کند. مطالعات اخیر محققان نشان داده است موسیر با کاهش سرطان ریه و دهان و همچنین کاهش انواع سرطان معده ، روده بزرگ و سینه ارتباط دارد.
موسیر به بهبود گردش خون و متابولیسم کمک کند
مقدار مواد معدنی موسیر ، معمولاً بیشتر از پیاز است ، این مواد معدنی شامل آهن ، مس و پتاسیم ، می توانند با تحریک تولید گلبول های قرمز خون به افزایش گردش خون در بدن کمک کنند. با وجود حجم بالای گلبول های قرمز در جریان خون ، گردش خون افزایش می یابد و اکسیژن بیشتری به مناطق مهم بدن منتقل می شود که علاوه بر انتقال اکسیژن ، انرژی ، سرزندگی ، رشد مجدد سلول ها ، بهبود و متابولیسم نیز ارتقا پیدا می کند.
موسیر کلسترول را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود می بخشد
آلیسین ، ترکیبی است که هنگام خرد شدن و خردکردن موسیر ایجاد می شود و مستقیماً با تنظیم سطح کلسترول در بدن مرتبط است. آلیسین ، آنزیم ردوکتاز تولید شده در کبد را که آنزیمی کنترل کننده تولید کلسترول است را مهار می کند و با کاهش سطح کلسترول در بدن ، از تصلب شرایین ، بیماری عروق کرونر قلب ، حملات قلبی و سکته جلوگیری می کند.
موسیر ممکن است فشار خون را کاهش دهد
از خواص مهم موسیر آن است که ترکیب پتاسیم و عملکرد آلیسین موجود در موسیر می تواند اکسید نیتریک را در بدن آزاد کند و فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد که این حالت با شل شدن رگ های خونی صورت می گیرد و منجر می شود که خون آزادتر جریان یابد. این عامل همچنین می تواند از لخته شدن و فشار بر سیستم قلبی عروقی جلوگیری کند و سلامت قلب را افزایش دهد.
موسیر به کنترل دیابت کمک می کند
دو ترکیب فیتوشیمیایی موجود در موسیر ، شامل آلیوم و آلیل دی سولفید ، دارای خواص ضد دیابتی هستند و می توانند سطح قند خون را در بدن تنظیم کنند که این عامل می تواند برای بیماران دیابتی که نیاز به کنترل سطح قند خون دارند بسیار مفید واقغ شود. موسیر همچنین به دلیل ارزش تغذیه ای بالا دارای اثرات کاهش قند خون است و می تواند در همه گروه های سنی مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 مفید باشد.
موسیر می تواند اعصاب را آرام کند
یکی از دلایل خواص موسیر عبارت است از مواد معدنی و ویتامین های مختلف موجود در موسیر ، از جمله پیریدوکسین ها ، می توانند به تحریک انتشار GABA در مغز کمک کنند. نقش موسیر در کنترل سطح استرس و حفظ هورمون های بدن ، بسیار مهم است. اگر می خواهید استرس خود را کاهش دهید یا ذهن خود را آرام کنید ، موسیر سریعا به تقویت GABA کمک و شما را به آرامش نسبی می رساند.
احتیاط: هیچ حساسیت رایجی نسبت به موسیر وجود ندارد ، مانند اکثر اعضای آن گونه (پیاز و سیر). با این حال ، آلرژی های نادری در مورد آن وجود دارد که قبل از مصرف باید بدن خود را زیر نظر داشته باشید و سپس موسیر را مصرف نمایید.
حقایقی در مورد سیر
در بسیاری از کشورها ، سیر قرن هاست مورد استفاده دارویی قرار گرفته است. سیر دارای طیف وسیعی از مزایای سلامتی است، چه از نوع خام آن باشد و چه از نوع پخته ، سیر همچنین دارای خواص آنتی بیوتیکی قابل توجهی است و ارتباط نزدیکی با پیازچه ، تره فرنگی و موسیر دارد ، برخی از مهم ترین خواص سیر عبارت است از:
کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه از خواص مهم سیر
نتایج تحقیقی که در مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کشور چین انجام شد نشان داد افرادی که حداقل 7 بار در هفته سیر خام مصرف می کنند ، 44 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار می گیرند ، همچنین در نتایج این تحقیق آمده است که سیر به طور بالقوه می تواند به عنوان یک عامل شیمی درمانی پیشگیرانه برای سرطان ریه عمل کند.
کاهش سرطان مغز از خواص مهم سیر
ترکیبات ارگانیک گوگرد موجود در سیر ، در تخریب سلول های گلیوبلاستوما که مرتبط با نوعی تومور مرگبار مغز است موثر شناخته شده اند. دانشمندان دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی در مجله کانسر گزارش کردند که سه ترکیب خالص گوگرد حاصل از سیر بنام های DAS ، DADS و DATS در از بین بردن سلول های سرطانی مغز کارآیی نشان داده اند ، اما DATS موثرترین آنها بوده است. سیر همچنین به عنوان داروی طبیعی کنترل رشد سلول های بدخیم تومور مغزی انسان نیز شناخته می شود.
درمان آرتروزهای مفصل ران از خواص مهم سیر
نتایج یک تحقیق در انگلستان نشان داد زنانی که رژیم غذایی آنها سرشار از سبزیجات آلیوم دار بوده است میزان کمتری از آرتروز را تجربه نموده اند. نمونه هایی از سبزیجات آلیوم دار شامل سیر ، تره فرنگی ، موسیر ، پیاز می باشد که آلیوم موجود در آنها علاوه بر کاهش تجربه بیماری آرتروز می تواند به توسعه درمان آرتروز نیز کمک کند و علائم کمتری از آرتروز زودرس را در ناحیه مفصلی ران نشان دهد.
سیر به طور بالقوه یک آنتی بیوتیک قوی است
بر اساس مطالعه ای که در یک مجله شیمی درمانی ضد میکروبی منتشر شد ، دیالیل سولفید موجود در سیر ، 100 برابر بیشتر از سایر آنتی بیوتیک ها در مبارزه با باکتری کمپیلوباکتر موثر بوده است. باکتری کمپیلوباکتر یکی از شایع ترین علل عفونت های روده ای است که سیر به خوبی توانسته با آن مقابله کند.
سخن پایانی
اگر به سلامت خود و اعضای خانواده خود اهمیت می دهید صرف نظر از بوی بد سیر و موسیر باید این دو محصول معجزه گر را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا از انواع بیماری ها در امان بمانید و سلامت خود را تضمین کنید و بهتر است برای بهره گیری از خواص کامل این دو نوع صیفیجات ، آنها را بصورت خام مصرف نمایید اما مصرف آنها بصورت پخته یا پودری نیز خالی از خواص نیست.