کنگر فرنگی چیست و چه خواصی دارد؟

کنگر گیاهی است که گونه های مختلفی دارد اعم از کنگر کوهی ، کنگر معمولی یا کنگر فرنگی (آرتیشو) ، اما اینکه کنگر فرنگی چیست و چه خواصی دارد؟ مطلبی است که امروز وبسایت نیمه شب به طور اختصاصی به آن پرداخته است ، جهت آشنایی با این موضوع ، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

اگرچه کنگر فرنگی معمولاً در دسته سبزیجات قرار گرفته می شود، اما در واقع ، نوعی خار مریم است و بخشی از کنگر فرنگی که می خورید در واقع جوانه یک گل قبل از شکوفه دادن است که پس از شکوفه دادن، کنگر فرنگی به یک شکوفه بنفش تبدیل می شود، اما بیشتر آنها قبل از رسیدن به آن نقطه برای غذا برداشت می شوند.

کنگر فرنگی چیست و چه خواصی دارد؟

از نظر مشخصات ، کنگر فرنگی دارای ظاهری گرد و پوشیده از برگ های نوک تیز و نیز دارای بافتی لطیف و طعمی شیرین و خاکی است که این طعم دلنشین ، آن را به یک افزودنی عالی برای انواع دیپ ها و سس ها و همچنین یک میان وعده مستقل عالی تبدیل نموده است.

کنگر گیاه بومی منطقه مدیترانه است. امروزه، صنعت کنگر فرنگی عمدتاً در کالیفرنیا مستقر است، اما هنوز هم می‌توان ، این گیاه را در سرتاسر مدیترانه پیدا نمود. کنگر تازه معمولاً بین ماه های فوریه و ژوئن یا سپتامبر و دسامبر، زمانی که فصل گیاه است، یافت می شود. این گیاه ، قرن هاست که به دلیل خواص دارویی بالقوه ، مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه مطلب به معرفی برخی از مهم ترین خواص این گیاه ، خواهیم پرداخت.

خواص کنگر فرنگی

1. سرشار از مواد مغذی
سرشار از مواد مغذی بودن ، اولین خاصیت از خواص کنگر فرنگی است. کنگر فرنگی یا آرتیشو مملو از مواد مغذی فراوان است. یک کنگر فرنگی متوسط (128 گرم خام، 120 گرم بخارپز) حاوی منابع زیر است:

کربوهیدرات 13.5 گرم – 14.3 گرم
فیبر 6.9 گرم -6.8 گرم
پروتئین 4.2 گرم -3.5 گرم
چربی 0.2 گرم -0.4 گرم
ویتامین سی  25% – 15%
ویتامین کا  24% – 22%
تیامین 6%- 5%
ریبوفلاوین 5% – 6%

نیاسین 7 % – 5%
ویتامین ب شش  11% – 5%
فولات 22% – 27% 

آهن 9% – 4%
منیزیم 19% – 13%
فسفر 12% -9%
پتاسیم 14% – 10%
کلسیم 6%- 3%
روی 6% – 3%
کنگر فرنگی گیاهی کم چرب است و نیز در دسته سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان قرار دارد.این خار مریم خوشمزه داری  60 کالری در هر کنگر متوسط ​​و حدود 4 گرم پروتئین است- میزانی بالاتر از حد متوسط ​​برای یک غذای گیاهی.

2. کلسترول LDL “بد” را کاهش می دهد و کلسترول “خوب” HDL را افزایش می دهد
عصاره برگ کنگر فرنگی ، تأثیر مثبتی بر سطح کلسترول دارد . یک تحقیق جامع بر بیش از 700 نفر نشان داد که مصرف روزانه مکمل عصاره برگ کنگر فرنگی به مدت 5 تا 13 هفته منجر به کاهش کلسترول LDL  “بد” شد.

همچنین نتایج یک مطالعه دیگر بر روی 143 فرد بزرگسال مبتلا به کلسترول بالا نشان داد که مصرف روزانه عصاره برگ کنگر فرنگی به مدت شش هفته منجر به کاهش 18.5% و 22.9% در کلسترول LDL”بد” کلسترول LDL کل شد.

در واقع مصرف منظم عصاره کنگر فرنگی ،کلسترول HDL “خوب” را در بزرگسالان با کلسترول بالا افزایش می دهد.

عصاره کنگر فرنگی به دو روش اصلی بر کلسترول تأثیر می گذارد.

اول، کنگر فرنگی حاوی لوتئولین است، یک آنتی اکسیدان که از تشکیل کلسترول جلوگیری می کند.

دوم، عصاره برگ کنگر فرنگی بدن را ترغیب می کند تا کلسترول را به طور موثرتری پردازش کند، که این عامل منجر به کاهش سطح کلی کلسترول می شود.

بنابرین ، این عامل نیز می تواند یکی از خواص اعجاب انگیز کنگر فرنگی باشد.

کنگر فرنگی چیست و چه خواصی دارد؟

3. به تنظیم فشار خون کمک می کند
یکی دیگر از خواص کنگر فرنگی آن است که عصاره آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک می کند. یک مطالعه بر روی 98 مرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف روزانه عصاره کنگر فرنگی به مدت 12 هفته فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را به ترتیب به طور متوسط ​​2.76 و 2.85 میلی متر جیوه کاهش داده است ، اما اینکه چگونه عصاره کنگر فرنگی فشار خون را کاهش می دهد به طور کامل مشخص نشده است ، اما نتایج مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می‌دهد که عصاره کنگر فرنگی باعث تقویت آنزیم eNOS می‌شود که در گشاد کردن رگ‌های خونی نقش دارد و از آنجایی که کنگر فرنگی ، منبع خوبی از پتاسیم است ؛ به تنظیم فشار خون کمک شایان می نماید.

 

بیشتر بخوانید: نحوه پاک کردن کنگر فرنگی

 

4.سلامت کبد را بهبود می بخشد
عصاره برگ کنگر فرنگی از کبد در برابر آسیب و همچنین به تسکین علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند و باعث رشد بافت جدید می شود ، کنگر فرنگی همچنین تولید صفرا را افزایش می دهد که به حذف سموم مضر از کبد کمک می کند.

نتایج یک مطالعه که بر روی موش ها انجام شده بود نشان داد که موش هایی که عصاره کنگر فرنگی دریافت کرده بودند در مقایسه با موش‌هایی که این عصاره را دریافت نکرده بودند،دارای آسیب کمتر کبدی، سطح بالای آنتی‌اکسیدان و عملکرد بهتر کبدی بودند و همچنین نتایج این مطالعه بر روی انسان ها تعمیم داده شد و اثرات مثبتی نیز بر سلامت کبد انسان ها گزارش داده شد.

نتایج مطالعه دیگری که بر روی افراد بزرگسال چاق مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی صورت پذیرفت نشان داد که مصرف روزانه عصاره کنگر فرنگی به مدت دو ماه منجر به کاهش التهاب کبد و رسوب چربی کمتر گردیده است و دانشمندان علت این عامل را وجود برخی از آنتی اکسیدان های موجود در کنگر فرنگی – سینارین و سیلیمارین – می دانند که مسئول این فواید هستند.

کنگر فرنگی چیست و چه خواصی دارد؟

5. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
کنگر فرنگی منبع عالی فیبر است که می‌تواند با ترویج باکتری‌های مفید روده، کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌های روده، و کاهش یبوست و اسهال، به سلامت دستگاه گوارش شما کمک کند. کنگر فرنگی همچنین حاوی اینولین است-نوعی فیبر که به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند- که مصرف هر روز آن به مدت سه هفته، مکانیزم عمل باکتری های روده ای را بهبود می بخشد.

علاوه بر موارد فوق ؛ عصاره کنگر فرنگی علائم سوء هاضمه مانند نفخ، حالت تهوع و سوزش سر دل را تسکین می دهد و وجود سینارین، که یک ترکیب طبیعی در کنگر فرنگی است به تحریک تولید صفرا، تسریع حرکت روده و بهبود هضم برخی چربی ها کمک می نماید.

6. علائم سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد
سندرم روده تحریک پذیر (IBS) وضعیتی است که بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارد و می تواند باعث درد معده، گرفتگی عضلات، اسهال، نفخ، یبوست و … شود که یکی از خواص عصاره کنگر فرنگی آن است که می تواند این علائم را از طرق مختلف تسکین دهد و باعث بهبود کیفیت زندگی فرد بیمار شود.

ترکیبات خاص موجود در کنگر فرنگی همچنین خاصیت ضد اسپاسم دارند که این به این معنی است که آنها می توانند به توقف اسپاسم عضلانی رایج در IBS، تعادل باکتری های روده و کاهش التهابات کمک کنند.

7. به کاهش قند خون کمک می کند
از خواص کنگر فرنگی و عصاره برگ کنگر فرنگی ؛ کمک به کاهش سطح قند خون است و این خوراکی مفید همچنین فعالیت آلفا گلوکوزیداز را کاهش می دهد (آلفا گلوکوزید ، آنزیمی که نشاسته را به گلوکز تجزیه می کند و به طور بالقوه بر قند خون تأثیر می گذارد).

8.اثرات ضد سرطانی دارد
اثر ضد سرطان یکی دیگر از خواص کنگر فرنگی است. نتایج مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که عصاره کنگر فرنگی رشد سرطان را مختل می کند که برخی از آنتی اکسیدان ها – از جمله روتین، کورستین، سیلیمارین و اسید گالیک – موجود در کنگر فرنگی مسئول این اثرات ضد سرطانی هستند ، به عنوان مثال، سیلیمارین به پیشگیری و درمان سرطان پوست کمک می کند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کنگر کوهی

 

سخن پایانی

کنگر فرنگی یک غذای بسیار مغذی و کم کربوهیدرات است که بر خلاف خواص بی شماری که دارد ممکن است برای برخی افراد آلرژی زا باشد که این خطر برای افرادی که به گیاهانی از جمله گل های مروارید، آفتابگردان، داوودی و گل همیشه بهار حساسیت دارند، بیشتر است و توصیه می شود که زنان باردار و شیرده و افراد مبتلا به انسداد مجرای صفراوی یا سنگ کیسه صفرا به دلیل امکان بروز عوارض جانبی از مصرف این گیاه جلوگیری نمایند.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید