روش کاشت و اصول پرورش موز در خانه

موز میوه ای است که بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری رشد می شد، شاید برخی گمان کنند که کاشت درخت موز کار سختی می باشد و نیاز به مهارت خاصی دارد در صورتی که اینگونه نیست چرا که شما می توانید با کمی توجه و مراقبت آن را به سادگی در منزلتان پرورش دهید و صاحب یک درخت موز شوید.

درختان میوه ای زیادی وجود دارد که شما می توانید اقدام به کاشت آن کنید مانند کاشت درخت زیتون، درخت به، درخت لیموترش و … اما شاید با مشاهده درختان موزی که در طبیعت وجود دارد با خود گمان کنید که کاشت و پرورش درخت موز در یک محیط کوچک امکان پذیر نیست، اما نکته ای که در مورد درخت موز وجود دارد این است که گونه هایی از این درخت وجود دارد که قادرند در گلدان و در محیط آپارتمانی هم به رشد خود ادامه دهند معمولا این گونه ها تا ۳ متر رشد می کنند که اندازه ایده های برای محیط منزل می باشد.

 

قبل از توضیح مراحل کاشت موز، ابتدا  با خواص آن برای بدن بیشتر آشنا شویم:

خواص موز برای کمر: موز حاوی پتاسیم و مواد معدنی دیگری است که به متعادل کردن الکترولیت‌های بدن کمک بسیاری می‌کند. در نتیجه خونرسانی و کاهش درد بهتر انجام می‌گردد. دیسک بین مهره‌های کمر نیز از طریق خونرسانی تغذیه می‌شوند و به همین دلیل مصرف موز که یکی از عوامل مهم در حفظ الکترولیت‌های خون است، اهمیت بسیاری دارد. در نتیجه از خواص موز برای کمر، کمک به کاهش دردهای این منطقه است.

درنیمه شب بخوانیم:طرز تهیه انواع ماست میوه ای خوشمزه و جذاب

بدنسازی: از مهم‌ترین خواص موز در بدنسازی این است که دردها و گرفتگی‌های بدن ورزشکاران، به دلیل وجود میزان بالای پتاسیم و سایر مواد معدنی در این میوه، بهبود پیدا می کند. همچنین کالری مفید این میوه می‌تواند انرژی لازم برای سوخت‌وساز هنگام ورزش‌های مقاومتی را تامین نماید. بنابراین هیچ ورزشکاری نمی‌تواند خواص موز در بدنسازی را نادیده بگیرد.

پوست و مو: به‌طور کلی موز می‌تواند به‌عنوان یک ضدآفتاب، ضد چروک و برای درمان آکنه به کار رود. وجود ویتامین C در موز سبب می‌شود همچون یک ضدآفتاب، مضرات رادیکال‌های آزاد بر روی پوست را از بین ببرد. می‌توانید برای استفاده از خواص موز برای آکنه و جوش صورت، از سطح داخل پوست موز استفاده نمایید همچنین اسید فولیک و پتاسیم موجود در موز به درخشندگی و سلامت مو کمک میکند.

کلیه: سبب کارایی بهتر کلیه‌ها می‌شود و مانع از تشکیل سنگ کلیه می‌گردد. مصرف موز سبب می‌شود کلسیم در ادرار دفع نشود و خطر ابتلا به سنگ کلیه کاهش پیدا کند.

سندروم پیش از قاعدگی: به دلیل انرژی بالای موجود در موز و مواد معدنی و ویتامین‌های این میوه مقوی است که مهم‌ترین آن‌ها ویتامین B است که برای تسکین علائم و دردهای این دوران مفید است.

آموزش کاشت درخت موز

  1. بدین ترتیب زمانی که نهال درخت موز را تهیه کردید باید برای کاشت آن بستر مناسبی را تهیه نمایید.
  2. گلدانی که برای کاشت نهال موز انتخاب می کنید باید عمق آن به ۱۵ سانتی متر برسد و همچنین گلدانتان از سوراخ های کافی برای زهکشی برخوردار باشد.کاشت موز
  3. سپس داخل گلدان را با خاکی مناسب پر کنید، خاکی که انتخاب می کنید بهتر است مخلوطی از خاک پرلیت و کوکوپیت باشد، به هیچ عنوان از خاک باغچه و خاک گلدان برای کاشت درخت موز استفاده نکنید.
  4. بعد از آن با دستتان در وسط خاک گلدان یک گودال ایجاد کنید و نهال موز را دقیقا در وسط گلدان قرار دهید مراقب ریشه های نهال باشید تا در هنگام کاشت آسیبی نبیند.
  5. سپس با دستتان خاک را درون گودال بریزید و آرام آرام خاک را فشار دهید تا نهال در خاک مستقر شود، سپس بعد از آن نهال را کاملا آبیاری نمایید طوری که آب از کف گلدان خارج شود.
  6. بعد از اتمام مراحل کاشت درخت موز باید گلدان را به محیط مناسبی انتقال دهید تا نور مورد نیاز و غیر مستقیم خود را دریافت کند. کاشت موز

نکته: بعد از کاشت نهال موز رشد سریع خود را شروع می کند و از آنجایی که بعد از کاشت رشد سریعی دارد باید هر سال اقدام به تعویض گلدان نمایید.

شرایط نگهداری درخت موز

شما می توانید جهت رشد بیشتر و بهتر درخت موزتان به نکات مهم در مورد پرورش درخت موز توجه کنید تا به بهترین نحوه از آن نگهداری کنید.

آبیاری: درخت موز نیاز آبی متوسطی دارد، از این رو برای آبیاری ان در فصل تابستان هفته ای ۲ مرتبه و در زمستان هم به ۱ مرتبه آبیاری در طول هفته نیاز دارد، برای اینکه بتوانید موعد آبیاری تشخیص دهید باید سطح خاک را چک کنید اگر تا ۲ سانت رطوبت داشت از آبیاری خودداری کنید اما اگر خشک بود نهال را آبیاری کنید. توجه داشته باشید در هنگام آبیاری  روی برگ آن آب نپاشید.

خاک مناسب: درخت موز قادر به رشد در هر خاکی نمی باشد به خصوص اگر خاک قلیایی و آهکی باشد، بهترین خاکی که می توان برای کاشت و نگهداری درخت موز در نظر گرفت خاک هایی با حاصلخیزی بالا و اسیدی است، البته وجود کمی خاک برگ ها می تواند برای کاشت موز مفید باشد. پس در کل می توان گفت خاکی با قدرت زهکشی بالا مانند خاک شنی، رسی و لومی می تواند بهترین خاک برای کاشت درخت موز باشد.

رطوبت: درخت موز برای رشد بهتر به رطوبت نیاز دارد به همین دلیل برای تامین رطوبت آن باید در کف زیر گلدانی مقداری سنگ ریزه قرار دهید تا سطح گلدان بالا بیاید سپس زیر گلدانی را پر آب کنید آب به اندازه ای بریزید که با کف گلدان در تمام نباشد، سپس با تبخیر آب زیر گلدانی رطوبت مورد نیاز گیاه فراهم می شود..

در نیمه شب بخوانیم:طرز تهیه لواشک میوه های تابستانی ترش و ملس

نور مورد نیاز: نور مورد نیاز درخت موز نوری غیر مستقیم می باشد، شما می توانید با قرار دادن گلدان پشت پنجره های جنوبی نور مورد درخت موز را تامین نمایید.

دما: از آنجایی که درخت موز از آن دسته از درختان منطقه گرمسیری می باشد اگر در دمایی قرار بگیرد که کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد باید درخت آسیب می بیند، بهترین دما برای نگهداری درخت موز دمایی بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد.

کوددهی: اگر می خواهید رشد نهالتان را تقویت کنید می توانید از کود هایی استفاده نمایید که حاوی ترکیبات منیزیم، پتاسیم و نیتروژن می باشد که ماهی یک مرتبه به نهال داده می شود.

بیماری ها و آفات: از جمله شایع ترین آفات  درخت موز شپشک و از مهم ترین بیماری های آن قارچ فوزاریوم و همچنین پوسیدگی باکتریایی می باشد.

هرس: هرس در مورد درخت موز زمانی که کمی بزرگ تر شد بسیار مهم می باشد و بر روی روند رشد آن تاثیر بسیاری می گذارد، البته هرس را باید در وقت و زمان خودش انجام دهید تا درخت بهتر رشد کند.

درخت موز از دسته درختان میوه ای محسوب می شود که می تواند به راحتی در محیط منزل رشد کند، از مهم ترین نکات کاشت موز نوری غیر مستقیم، دمای مناسب، خاکی زهکشی شده، و آبیاری منظم می باشد. در ابتدای کاشت درخت موز می توانید یک گلدان کوچک استفاده کنید و سپس با بزرگ شدن آن درخت موز را به محیطی بزرگ تر انتقال دهید. کاشت موز از روش های مختلفی قابل انجام می باشد مانند کاشت از طریق بذر، کاشت از طریق ریزوم و کاشت از طریق پاجوش. توصیه ما به شما این است که برای کاشت درخت موز بهترین کار این است که نهال های کوچک درخت موز انتخاب کنید زیرا کاشت موز از طریق بذر سالیان زیادی طول خواهد کشید، کاشت بذر موز چیزی حدود ۴ سال زمان می برد تا به مرحله جوانه زنی برسد.

منبع:سایت سبزانه و غفاری دایت

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید