چرا کودک شیر نمی خورد؟

برخی اوقات است که کودک، از خوردن شیر امتناع می کند و همین موضوع بسیاری از والدین را به سمت مطب های دکتر روانه می کند تا بدانند چرا کودک شیر نمی خورد؟ اما امروز ما در این مقاله از وبسایت نیمه شب، به بررسی علت شیر نخوردن کودک خواهیم پرداخت و روش هایی را ارائه خواهیم کرد تا با کمک آنها بتوانید مشکل عدم شیر خوردن کودک را حل نمایید، با ما در ادامه همراه باشید.

علل شیر نخوردن کودک چیست؟

بسیاری از مادران وجود دارند که امروزه نوزاد را از شیر خود محروم کرده و به او شیرخشک می دهند و اغلب آن ها بر این باور هستند که نوزاد با شیرخشک هم بزرگ خواهد شد و نیازی به شیرمادر ندارد؛ اما متاسفانه این باور غلط است. نوزاد تازه به دنیا آمده باید از شیر مادر خود تغذیه کند. شیر مادر از نظر داشتن پروتئین و ویتامین ها از هر غذایی برای نوزاد بهتر بوده و می تواند پاسخگوی تمام نیازهای کودک باشد.

حتی شیر مادر به دلیل منبع غنی که دارد، می تواند از بروز برخی از بیماری های احتمالی نیز جلوگیری کند. به همین دلیل توصیه می کنیم نوزادان حتما از شیر مادر خود تغذیه کنند. متاسفانه مشکل دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. در برخی از موارد ممکن است خود نوزاد سینه مادر را نگرفته و از شیر خود تغذیه نکنند. سینه نگرفتن نوزاد اغلب در روزهای اولی که به دنیا آمده است، خود را نشان می دهد و برخی مواقع نیز نوزاد پس از مدتی دیگر سینه مادر خود را نمی گیرد.

به هر حال لازم است بدانید که مفیدترین غذا برای کودک تازه متولد شده شیر مادر است. به دلایلی که در بالا اشاره کردیم مشکل شیر نخوردن نوزاد می تواند از سمت مادر یا خود او باشد که باید آن را بررسی کرده و مشکل را حل نمود که در ادامه به بررسی انواع ابعاد از سمت مادر و نوزاد خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: افزایش شیر مادر | مواد غذایی موثر در افزایش شیر مادران

چرا کودک شیر نمی خورد؟

علت های شیر نخوردن مربوط کودک

همانطور که گفتیم ممکن است برخی از کودکان در ابتدا که متولد شده اند شیر نخورند و برخی دیگر نیز پس از مدتی دست از شیر خوردن بردارند. اگر کودک در روز اول نمی تواند سینه مادر را بگیرد باید به پزشک مراجعه کنید

در صورت نبود مشکل باید شیر خوردن را یاد او دهید و یا نحوه شیر خوردن او را تغییر دهید که این امر اغلب در بیمارستان آموزش داده می شود. گاهی نیز یکباره کودک دیگر شیر نمی خورد که در ادامه برخی از دلایل آن را بیان خواهیم کرد.

بیماری نوزاد

اولین علت شیر نخوردن کودک، مربوط به نوعی بیماری و چالش او می باشد، به طور مثال اگر کودک بینی اش گرفته باشد نمی تواند همزمان هم نفس بکشد و هم شیر بخورد. در این صورت نوزاد از شیر خوردن دست بر می دارد.

شیر خوردن با بطری

بی شک اغلب کودکان شیر خوردن با بطری را بیشتر می پسندند، به این خاطر که جهش شیر سریع بوده و آن ها انتظار نخواهند کشید. نوزاد زمانی که از شیر مادر خود تغذیه می کند، برای آمدن شیر انتظار کشیده و همین موضوع او را تنبل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش شیردهی و نکاتی که باید در دوران شیردهی رعایت کنید

درد نوزاد

در برخی از مواد مانند دندان درآوردن، برفک دهان، کولیک، عفونت گوش، مشکلات نفخ و یا هضم، کودک درد خواهد کشید. همین امر سبب خواهد شد او به علت دردی که دارد دیگر شیر نخورد.

حواس پرتی نوزاد

نوزاد تازه متولد شده به محیط اطراف خود توجهی نداشته و بدون دردسر شیر خواهد خورد. در مقابل نوزادان بزرگتر به این دلیل که به محیط اطراف خود بیشتر توجه می کنند، اغلب دست از شیرخوردن برمی دارند.

سریع شیر خوردن نوزاد

کودکان کوچکتر به دلیل عدم توانایی نمی توانند به سرعت شیر بخورند اما در مقابل کودکان بزرگتر در عرض چند دقیقه می توانند مقدار زیادی از شیر مادر خود تغذیه کنند. این کودکان اگر شیر خوردن را به سرعت متوقف کردند می تواند دلیلی بر سیری آن ها باشد.​

چرا کودک شیر نمی خورد؟

علت های شیر نخوردن مربوط به مادر

همانطور که گفتیم برخی از مادران امروزی به دلایل شخصی فرزند خود را از شیر خوردن محروم خواهند کرد. اما در بعضی از مواقع خود کودک به علت های مختلف که از سمت مادر می باشد دیگر شیر نخواهد خورد.

شاید تا به حال این دلایل را نشنیده باشید یا حتی به آن توجه نیز نکرده باشید، اما در ادامه برخی از دلایل مربوط به مادر را بیان خواهیم کرد تا بیشتر با علت های شیرنخوردن نوزاد آشنا شوید.

تغییرات ظاهری مادر

برخی از کودکان به دلیل تغییر شکل ظاهری مادر دیگر شیر نمی خورند، از جمله این تغییرات می توان به تغییر رنگ مو، لاک ناخن، عطر مادر، صابون های عطری، لاک ناخن و هر موردی که به ظاهر فرد بستگی داشته باشد.

غذا

شاید تا به حال نمی دانستید اما مصرف برخی از غذاها سبب تغییر مزه شیر مادر خواهد شد و در صورتی که کودک از آن مزه خوشش نیاید دیگر شیر نخواهد خورد.

مشکلات سلامتی مادر

ممکن است برخی از مادران به بیماری دچار شوند و یا در مواردی خاص مجبور به مصرف دارو شوند، در این موارد نیز در صورت تغییر مزه شیر مادر، او دیگر سینه مادر را نخواهد گرفت.

دخانیات

یکی دیگر از علت های شیر نخوردن کودک، استعمال دخانیات مادر می باشد. اگر مادر در حین شیر خوردن کودک سیگار بکشد و یا قلیان و… مصرف کند، کودک هرگز شیر وی را نخواهد خورد.

میزان شیر

در برخی از مواقع مادر شیر بیشتری داشته و یا برعکس شیر او کم است، بسته به سلایق نوزاد او ممکن است دیگر شیر نخورد.

جهش شیر

مادرانی که شیر بیشتری دارند، شیر آن ها در هنگام خوردن سینه مادر، جهش بیشتری نیز خواهد داد، در صورتی که کودک نتواند این حجم از شیر و جهش آن را مهار کند، دست از شیر خوردن بر می دارد.

اختلاف سایز پستان ها

اگر یکی از پستان ها با دیگری متفاوت باشد، جهش شیر نیز تغییر پیدا خواهد کرد به همین دلیل نوزاد دیگر سینه مادر خود را نمی گیرد.

چرا کودک شیر نمی خورد؟

راهکارهای رفع مشکل شير نخوردن نوزاد از سينه مادر

پس از تلاش برای کشف علت اعتصاب و از بین بردن هر گونه بیماری یا مسائل دیگر، چند راه وجود دارد که می توانید کودک را به شیر خوردن تشویق کنید:

• پوست به پوست با نوزاد خود دراز بکشید و به آرامی سینه را به او بدهید.

• تغییر موقعیت از جمله روشهای مختلف در آغوش گرفتن نوزاد یا تغییر جهت شیردهی

• شیردهی در اتاق تاریک یا دنج برای حذف عامل حواس پرتی

• در حمام گرم، پستان را در دهان او قرار دهید

• سعی کنید آرام باشید و هنگام شیردهی استرس نداشته باشید

• زمانی که شیر نمی دهید، ساعت های خوشی را با هم سپری کنید

• برای شیردهی موفق، تقویت مثبت لازم است

بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری از شیر مادر دوشیده شده و بهترین زمان مصرف آن

چه زمانی باید نگران شیر نخوردن کودک بود؟

شیر نخوردن نوزاد معمولاً از چند روز تا یک هفته طول می کشد. اما اگر کودک به هیچ روشی یعنی از پستان، شیشه شیر و فنجان شیر نمی خورد، کاهش وزن دارد، به اندازه کافی دفع مدفوع ندارد و یا علائم نگران کننده دیگری نشان می دهد، به پزشک مراجعه کنید.

نکته: چنانچه کودک شما کمتر از گذشته از پستان شیر می خورد، اما با شیشه یا فنجان راحت است و به وضوح سالم و خوشحال به نظر می رسد، مطمئن باشید اعتصاب شیردهی بر سلامت کلی او تأثیر منفی نداشته است.

 سخن پایانی

همانطور که ملاحظه کردید شیر نخوردن کودک می تواند علل مختلفی داشته باشد . اگر با خواندن این مطالب باز هم پیدا کردن دلیل شیر نخوردن فرزندتان برای شما دشوار است لازم است حتماً با پزشک مشورت کنید . در این صورت می توانید علت ، را برطرف کرده و به این ترتیب نگرانی شما در مورد سلامت فرزندتان کاهش یابد.

همچنین ببینید

درمان فشارخون بالا

درمان فشارخون بالا

فشارخون همان نیرویی است که خون موقع گذر، به دیواره‌ی سرخرگ‌ها تحمیل می‌کند. این فشار …

دیدگاهتان را بنویسید