نیمه شب شرعی چیست؟ | نیمه شب شرعی و اوقات شرعی

اوقات شرعی در دین ما به زمان هایی از شبانه روز گفته می‌شود که برای انجام تکالیف دینی بسیار تعیین کننده هستند. در یکی از مقالات پیشین به معرفی اپلیکیشن های تقویم و اوقات شرعی گویا و بهترین اپلیکیشن‌ های اذان گو پرداختیم. در این مقاله از وب سایت نیمه شب به موضوع نیمه شب شرعی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

اوقات شرعی چیست؟

برای انجام مناسک و اعمال دینی توسط دین داران از جانب خداوند زمان مشخصی از طول شبانه روز در نظر گرفته شده است. انجام این اعمال خارج از این زمان مشخص شده ارزش کمتری دارد و البته ترک کردن آن هم در مواردی گناه محسوب می‌شود. البته که بهتر است در صورتی که دین دار نتوانست این اعمال را در زمان مقرر انجام دهد برای جلب رضایت خداوند آن را در خارج از آن زمان به انجام برساند. تعیین زمان مشخص در طول شبانه روز جهت انجام این اعمال به این دلیل است که فرد در تمامی طول روز به یاد خدا و به فکر عبادت او باشد و از یاد او غافل نشود. نیمه شب شرعی نیز یکی از اوقات شرعی در دین اسلام می‌باشد.

نیمه شب شرعی

اوقات شرعی در دین اسلام

در دین مبین اسلام اوقال شرعی خاصی در طول روز مشخص شده که هر یک زمان و نام خاص خود را دارند. اوقات شرعی در دین اسلام به شرح زیر می‌باشند:

  • سحر: سحر به بازه زمانی بعد از نیمه شب شرعی و پیش از صبح اطلاق می‌شود.
  • صبح: به بازه زمانی پس از سحر تا طلوع خورشید صبح شرعی گفته می‌شود. آغاز این بازه زمانی با اذان صبح مشخص می‌شود که دین داران در این بازه به خواندن نماز صبح مشغول می‌شوند. صبح شرعی با طلوع خورشید به پایان می‌رسد و پس از آن نماز صبح باید با نیت غذا خوانده شود. روزه گیرندگان نیز با آغاز صبح نباید به غذا خوردن مشغول باشند.
  • طلوع خورشید: لحظه دیده شدن خورشید در هر سرزمین طلوع خورشید نام دارد.
  • ظهر: ظهر به زمانی از طول روز اطلاق می‌شود که خورشید در وسط آسمان قرار می‌گیرد. یعنی خورشید در این وقت در بالاترین ارتفاع خود قرار گرفته و کوچک‌ترین سایه را ایجاد می‌کند. در این زمان اذان ظهر گفته می‌شود تا دین داران به خواندن نماز ظهر مشغول شوند.
  • عصر: عصر به زمانی حدودا چهار ساعت بعد از ظهر اطلاق می‌شود که تا غروب خورشید ادامه پیدا می‌کند. برای اهل سنت در این وقت اذان عصر گفته می‌شود تا آن‌ها نماز عصر را به جا بیاورند.
  • غروب خورشید: غروب خورشید نیز زمانی است که خورشید در مغرب پنهان شده و دیده نمی‌شود.
  • مغرب:مغرب به بازه زمانی بعد از غروب خورشید و گفته می‌شود که در آن با گفته شدن اذان مغرب دین داران نماز مغرب به جا می‌آورند. روزه‌داران نیز با شنیدن  اذان مغرف مشغول خوردن افطاری خواهند شد.
  • عشا: عشا نیز زمانی ما بین مغرب و نیمه شب است. گفته می‌شود که عشا از زمانی شروع می‌شود که یک سوم از شب گذشته باشد.
  • نیمه شب شرعی : به زمانی گفته می‌شود که پایان وقت نماز عشا می‌باشد. در ادامه توضیح مفصل‌تری درباره نیمه شب شرعی خواهیم داد.

نیمه شب شرعی چیست؟

به گفته اغلب مراجع تقلید نیمه شب شرعی به زمانی گفته می‌شود که دقیقا وسط شب است. یعنی اگر فاصله بین غروب آفتاب و اذان صبح را یه دو نیم تقسیم کنیم، وسط آن نیمه شب شرعی می‌باشد. البته که برخی نیز معتقدند که نقطه وسط بین غروب آفتاب تا طلوع آفتاب نیمه شب شرعی است. ابن زمانی است که زمان نماز عشا پایان یافته و ابتدای وقت نماز شب می‌باشد.

برای اطلاع از زمان نیمه شب شرعی و تمامی اوقات شرعی در صورتی که به هر دلیلی به اینترنت دسترسی نداشتید‚ می‌توانید شماره ۱۹۲ را شماره گیری کنید. با تماس با این شماره می‌توانید از اوقات شرعی ۲۴ ساعت آینده محلی که در آن قرار دارید اطلاع پیدا کنید.

همچنین ببینید

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

این روزها با وجود ابهامات و حواشی بسیاری که در بازار وجود دارد، دغدغه همه …

دیدگاهتان را بنویسید