گوشی نو یا کارکرده بخریم؟ انتخاب شما برای خرید کدام است؟

شاید شما هم این سوال برایتان پیش آمده باشد که گوشی نو یا کارکرده بخریم؟ برای افرادی که اقتصادی فکر می‌کنند، جواب این سوال کاملاً واضح به نظر می‌رسد؛ گوشی‌های دست دوم ارزان تر هستند؛ بنابراین معامله بهتری به شمار می‌روند. با این حال، ممکن است همیشه اینطور نباشد. در چند سال گذشته، گوشی‌های بودجه‌ای و میان‌رده افزایش یافته‌اند؛ به طوری که مدل‌های جدید، گاهی اوقات به همان خوبی یا حتی بهتر از سایر گوشی‌هایی هستند که قیمتشان دو برابر است.

گوشی نو یا کارکرده بخریم؟

شرکت‌های جدیدتری وجود دارند که فقط در تولید گوشی‌هایی با سخت افزار پیشرفته و قیمت پایین تخصص دارند. مسلماً، گاهی اوقات شما به یک گوشی خاص نیاز دارید؛ چیزی که فقط می‌توانید از یک برند یا سبک خاص از دستگاه دریافت کنید. در این صورت، شاید به نفعتان باشد که یک گوشی هوشمند دست دوم بخرید. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی مزایا و معایب خرید گوشی نو یا کارکرده بپردازیم.

در چه مواردی گوشی کارکرده بخریم؟

به طور کلی، تنها دلیل برای خرید یک گوشی دست دوم این است که شما به دنبال یک ویژگی، سبک طراحی یا برند خاصی باشید. بهترین راه برای تصمیم گیری در مورد خرید یا عدم خرید یک گوشی کارکرده این است که در مورد ویژگی خاص گوشی هوشمند خود فکر کنید.

به عنوان مثال، یکی از مهم ترین ویژگی‌های گوشی‌های هوشمند برای بسیاری از مخاطبان، دوربین است. اگر از گوشی هوشمند خود برای عکاسی استفاده می‌کنید، به چیزی نیاز دارید که بهترین خروجی ممکن را به شما بدهد. با این حال، اگر بودجه شما هم کم است، ممکن است نتوانید بهترین گوشی‌های دوربین مانند هواوی  P30 پرو یا گوگل پیکسل 3 XL را بخرید.

این بهترین دلیل برای خرید یک گوشی دست دوم خواهد بود. اگر بتوانید مدل‌های کارکرده این دستگاه‌ها را با قیمتی مناسب پیدا کنید، خرید آن‌ها منطقی است. حتی می‌توانید برای صرفه جویی بیشتر، یک نسل به عقب برگردید زیرا برای مثال، دوربین Google Pixel 2 XL تقریباً به خوبی دوربین 3 XL است و بسیاری از ویژگی‌های مشابه را دارد.

گوشی نو یا کارکرده

بیشتر بخوانید؟ AirPower چیست؟ هر آنچه باید در مورد ایرپاور بدانید

از سوی دیگر، جدیدترین و بهترین ویژگی‌ها ممکن است آن چیزی نباشد که شما به دنبال آن هستید و در این صورت ممکن است واقعاً بخواهید یک قدم به عقب بردارید. به عنوان مثال، تقریباً تمام گوشی‌های پرچمدار سال 2018، یک حسگر اثر انگشت در پشت گوشی یا در داخل صفحه نمایش دارند. اگر واقعاً دستگاهی با یک اسکنر فیزیکی در صفحه جلویی می‌خواهید، خرید یک پرچم‌دار قدیمی‌تر کارکرده می‌تواند گزینه بهتری باشد. در این مورد، چیزی مانند هواوی  P20 پرو یک انتخاب عالی خواهد بود که اکنون بسیار ارزان‌تر از زمان معرفی آن است و همچنان از پشتیبانی نرم‌افزار Fsnware هواوی برخوردار است.

دلایل بسیار خوبی برای خرید گوشی دست دوم وجود دارد اما «قیمت پایین‌تر»، دقیقاً بهترین گزینه نیست. شاید شما دستان کوچکی دارید و بنابراین به یک گوشی با طراحی کوچک‌تر نیاز دارید یا شاید عاشق قلم گلکسی نوت باشید و سامسونگ گلکسی نوت 9 را با قیمت ارزان‌تری بخواهید. اینها نیز دلایل خوبی برای خرید یک گوشی کارکرده هستند.

لازم به ذکر است که گوشی‌های دست دوم با محدودیت‌هایی همراه هستند. بسیاری از آن‌ها گارانتی ندارند؛ برخی از آن‌ها دارای لک یا سایر ایرادات ظاهری هستند و برخی دیگر لوازم جانبی ندارند و الی آخر. با این حال، اگر شدیداً به یک ویژگی خاص نیاز دارید و بهترین (یا تنها) راه برای دریافت آن ویژگی، خرید یک گوشی کارکرده است، در این صورت می‌توان راحت مشخص کرد که به دنبال گوشی نو یا کارکرده باشید.

در چه مواردی نباید گوشی کارکرده بخرید؟

صنعت گوشی‌های هوشمند در چند سال گذشته بسیار تغییر کرده است. پیش از این، اگر جدیدترین و جالب‌ترین ویژگی‌ها را می‌خواستید، چاره‌ای جز خرید جدیدترین و بهترین گوشی هوشمند نداشتید و هیچ راهی برای دور زدن این قضیه وجود نداشت.

با این حال، سرعت معرفی نوآوری‌های جدید در صنعت موبایل، بسیار کند شده است. امروزه می‌توانید هر پرچم‌دار اندرویدی را به‌طور تصادفی انتخاب کنید و به احتمال زیاد همان ویژگی‌های اصلی سایر پرچمدارها را داشته باشد. بله، همیشه یک یا دو ویژگی در یک پرچمدار از شرکت A وجود دارد که پرچمدار شرکت B ندارد اما به احتمال زیاد، جزو ویژگی‌هایی نیست که تاثیر زیادی در خرید شما داشته باشد.

با در نظر گرفتن این موضوع، خصوصیات دستگاه‌های پرچم‌دار و میان‌رده اندرویدی، به سرعت در حال شبیه شدن به هم است. به این ترتیب، می‌توانید یک گوشی هوشمند کاملاً جدید با تمام ویژگی‌های اصلی مورد نیاز خود را با قیمتی مشابه یک گوشی پرچم‌دار دست دوم، خریداری کنید. اگر یک گوشی کاملاً نو بتواند با همان قیمت گوشی دست دوم، تمام انتظارات شما را برآورده کند، چرا یک گوشی کارکرده بخرید؟

بیشتر بخوانید: معرفی ۲۰ اپلیکیشن کاربردی ایرانی

به عنوان مثال شیائومی پوکو F1 را در نظر بگیرید. این گوشی دارای باتری بزرگ (4000 میلی آمپر ساعت)، پردازنده کوالکام اسنپدراگون  845 و 6 یا 8 گیگابایت رم است. بسته به محل زندگی شما، می‌توانید این گوشی را با قیمتی بین 300 تا 400 دلار کنید. OnePlus 6 و OnePlus 6T دارای مشخصات مشابه با Poco F1 هستند اما کیفیت ساخت بهتری دارند. قیمت اولیه OnePlus 6  نو، 530 دلار است.

بازار  گوشی‌های میان رده نیز به سرعت در حال رشد است. به عنوان مثال، Honor View 20  دارای صفحه نمایش تقریباً تمام صفحه، جک هدفون، بلستر IR و مشخصات و کیفیت ساخت فوق العاده است. سامسونگ نیز در این دسته، گوشی‌های بسیار خوب با قیمتی مناسب معرفی کرده است.

یکی دیگر از مزیت‌هایی که گوشی‌های هوشمند جدیدتر نسبت به همتایان قدیمی خود خواهند داشت، دریافت به‌روزرسانی نرم‌افزاری است. هر دستگاه جدیدی احتمالاً دو سال یا بیشتر، به‌روزرسانی‌های امنیتی اندروید را دریافت خواهد کرد. گوشی‌های جدید همچنین به‌روزرسانی‌ نسخه‌های جدید اندروید را دریافت خواهند کرد؛ مزیتی که در اکثر گوشی‌های دست دوم وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: نحوه رجیستری گوشی آیفون

با این حال، فراموش نکنید که هنوز مدل‌های زیادی از نسل‌های قدیمی پرچمداران وجود دارد. به عنوان مثال می‌توان به گوشی‌هایی مانند Google Pixel 2، Samsung Galaxy Note 8، LG G7 ThinQ، Huawei Mate 10 Pro و غیره اشاره کرد که می‌توان آن‌ها را با قیمت بسیار کمتری نسبت به همتایان جدید خود خریداری کرد. بله ممکن است تا مدت‌ها، به‌روزرسانی‌ جدیدی دریافت نکنند اما همچنان، گزینه‌هایی منطقی به شمار می‌روند.

گوشی نو یا کارکرده

انتخاب شما کدام است؟ گوشی نو یا کارکرده بخریم؟

اگر به دنبال یک گوشی جدید هستید، باید به چیزی فکر کنید که مطلقاً نمی‌توانید بدون آن زندگی کنید. اگر آن ویژگی، قابلیتی است که فقط می‌توانید از یک برند خاص یا مدل خاصی از یک برند دریافت کنید، خرید گوشی دست دوم بهترین راه برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد بود.

اگر به دنبال یک ویژگی خاص نیستید و یا انتظاراتی که از یک گوشی دارید، نسبتاً رایج هستند (مثلاً به صفحه نمایش یا دوربین عالی نیاز دارید)، کافی است یک میان رده کاملاً جدید بخرید. با خرید گوشی نو، مواردی مانند گارانتی و احتمالاً به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را دریافت خواهید کرد و دیگر نگران آسیب‌های ظاهری و سخت‌افزاری، لوازم جانبی گم شده و موارد دیگر نخواهید بود.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید