بهترین شرایط نگهداری گیاه قاشقی در منزل

گل قاشقی یا پپرومیا نوعی گیاه آپارتمانی است که از لحاظ بومی به مناطق گرمسیری تعلق دارد. مکزیک، آمریکای جنوبی و جنگل‌های آفریقای مرکزی جزو زادگاه‌های اصلی این گیاه محسوب می‌شوند. گیاه قاشقی دارای برگ‌های گوشتی، بزرگ و با سطح صاف بوده و در رنگ‌های مختلفی مثل سبز، ابلق و طلایی وجود دارد. این علف چند ساله رشد کندی داشته و شامل ۱٠٠٠ گونه متفاوت است. پپرومیای هندوانه‌ای، قطره باران و طلایی جزو اصلی‌ترین گونه‌های این گیاه زیبا به شمار می‌روند. مقاومت بالا و سازگار شدن با شرایط، این گیاه را برای نگهداری در آپارتمان و حتی محیط کار بسیار مناسب کرده است. ما در این مقاله از نیمه شب به بررسی بهترین شرایط نگهداری گیاه قاشقی در منزل پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید.

گیاه قاشقی

 

بهترین شرایط نگهداری گیاه قاشقی در منزل

این گیاه نیز مانند هر گیاه دیگری به شرایط نگهداری خاصی نیاز دارد. هر چند که مراقبت از گل قاشقی بسیار ساده است، اما رعایت همین نکات ساده باعث می‌شود که گیاه ظاهر شاداب‌تری داشته و برای مدت زمان بیشتری در محل زندگی شما باقی بماند.

نور مناسب گیاه قاشقی

پپرومیا در جنگل‌های تاریک آمازون رشد کرده و به همین دلیل به تابش نور مستقیم هیچ احتیاجی ندارد. گیاه قاشقی به سایه علاقه داشته و به نور غیر مستقیم و کنترل شده رو به زیاد نیاز دارد. به همین منظور لازم است که گلدان آن را در کنار پنجره پذیرایی، اتاق یا آشپزخانه قرار بدهید. توجه داشته باشید که تابش نور مستقیم باعث ریزش و سوختن برگ‌های گیاه و کمبود نور منجر به کند شدن رشد و در نهایت توقف رشد آن می‌شود. پس این نکته خیلی مهم است که نور مورد نیاز گیاه را به اندازه کافی و به طور غیرمستقیم تامین کنید.

شیوه آبیاری

گیاه قاشقی به دلیل داشتن ساختار گوشتی آب را داخل ساقه برگ‌های خود ذخیره کرده و به آبیاری کمی نیاز دارد. بنابراین لازم است که آبیاری را به زمانی که حداقل ۷٠ درصد آب گلدان خشک شده باشد موکول کنید. همانقدر که کم آبی باعث پژمردگی و خشکی گیاه خواهد شد، آبیاری بیش از اندازه نیز به پوسیدگی ریشه منتهی می‌شود. پس سعی کنید که در فصل زمستان هر ۲ هفته یکبار و در فصل تابستان هفته‌ای ۱ یا ۲ مرتبه به آبیاری گیاه بپردازید. البته اگر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنید، می‌توانید دفعات آبیاری را افزایش بدهید. اما بهتر است که در مناطق سردسیری دفعات آبیاری را کمتر کنید.

 

آبیاری گیاه قاشقی

میزان رطوبت گیاه قاشقی

گل قاشقی به آب علاقه داشته و برای سالم ماندن به رطوبتی در حدود ۵٠ الی ۶٠ درصد نیاز دارد. اما توجه داشته باشید که رطوبت بیش از حد نیز باعث ایجاد لکه‌هایی بر روی برگ‌های گیاه خواهد شد. در نتیجه لازم است که رطوبت گیاه را از طریق غبارپاشی، درست کردن جزیره و یا قرار دادن گلدان در کنار سایر گیاهان تامین کنید. در صورت انتخاب روش غبارپاشی، هفته‌ای ۲ بار در تابستان و هفته‌ای ۱ بار در زمستان را به اینکار اختصاص دهید.

دمای مناسب گیاه قاشقی

همانطور که گفتیم پپرومیا در مناطق گرمسیری رشد کرده و توانایی تحمل سرمای بالا را ندارد. حداکثر دمای مناسب برای نگهداری این گیاه در فصل زمستان ۱۶ درجه خواهد بود. اگر دما از میزان ذکر شده کمتر بشود، برگ‌ها و ساقه‌های قاشقی سیاه شده و در نهایت دچار ریزش خواهند شد. چروک شدن برگ‌های گیاه نیز از این عامل آب می‌خورد. بنابراین لازم است که گیاه را در دمایی بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی‌ گراد قرار دهید. در واقع هرچه که دمای محیط در فصل تابستان و بهار به سوی گرما حرکت کند، گیاه قاشقی از طراوات و شادابی بیشتری برخودار خواهد بود.

خاک گیاه قاشقی

بهترین خاک برای نگهداری این گیاه، خاکی سبک با زهکشی بالا است. برای اینکه ریشه گیاه را از پوسیدگی دور نگه دارید، ابتدا کمی سنگ ریزه یا ماسه درشت را به صورت مجزا یا ترکیبی در کف گلدان ریخته و سپس خاک را بر روی آن بریزید. برای تهیه خاک مناسب ۲ قسمت پیت ماس، ۲ قسمت ماسه شسته شده و ۲ قسمت خاک برگ و یا خاک باغچه را با یکدیگر ترکیب کنید. خاک لیمونی + خاک برگ + پرلیت ترکیب دیگری است که می‌توانید گیاه قاشقی را داخل آن قرار بدهید. چرا که این خاک زهکشی مناسبی داشته و آب را به راحتی از خود عبور می‌دهد.

کوددهی

شیوه کوددهی گیاه قاشقی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اگر میزان رشد گیاه قاشقی کاهش پیدا کرده یا برگ‌های آن به سوی زرد شدن متمایل شده‌اند، لازم است که از کود برای قوت بخشیدن به آنها استفاده کنید. برای اینکار کودهای کامل مخصوص گیاهان آپارتمانی یا زینتی را تهیه کرده و از آن استفاده کنید. در صورت قرار داشتن در فصول گرم هفته‌ای ۲ بار و در صورت سرد بودن هوا ماهی ۱ مرتبه به تقویت و کوددهی گیاه آپارتمانی خود بپردازید.

شیوه تعویض گلدان

گیاه قاشقی ریشه‌های کوچک و ضعیفی داشته و نیازی به گلدان‌های بزرگ ندارد. بنابراین لازم است که این گیاه را داخل گلدان کوچکی کاشته و مدام آن را دستکاری نکنید. تعویض گلدان پپرومیا هر ۲ سال یکبار یا نهایتا سالی یکبار کفایت می‌کند. چرا که در غیر این صورت امکان ناسازگار شدن گیاه با شرایط جدید و در نهایت خراب شدن آن وجود دارد. اگر ریشه گیاه گلدان فعلی را به طور کامل پر کرده بود، گلدان بزرگتری را جایگزین آن کنید. بهتر است که تعویض گلدان را در فصل بهار انجام بدهید. برای اینکه هوا به داخل خاک گلدان نفوذ کند، ماهی یکبار چند خراش‌ جزئی را بر روی خاک گیاه ایجاد کنید. اینکار را با احتیاط کامل و بدون وارد شدن آسیب به ریشه‌ها انجام بدهید.

تمیز کردن برگ‌های قاشقی

تنفس کردن تمامی گیاهان از طریق برگ‌ها انجام می‌شود و عوامل مختلفی مثل نشستن گرد و غبار و هوای آلوده این راه‌های تنفسی را مسدود می‌کند. بنابراین لازم است که هر چند وقت یکبار به تمیزی گیاه بپردازید. برگ‌های گیاه قاشقی بر خلاف گوشتی بودن بسیار حساس و شکننده هستند. پس بهتر است که برای اینکار یک دستمال کاملا نرم و لطیف را مقداری مرطوب کرده و با ملایمت زیاد بر روی برگ‌ها بکشید. هرچند که برخی‌ها روش غبارپاشی را برای تمیز کردن برگ‌های قاشقی توصیه می‌کنند.

تکثیر

روش تکثیر گیاه

بهترین زمان انجام برای تکثیر گیاه قاشقی در اواخر بهار یا تابستان است. کافیست که یک شاخه بالغ و بلند به طول ۸ تا ۱۱ سانتی متر از گیاه را انتخاب کرده و با قیچی یا چاقوی استریل شده به آرامی برش بزنید. قلمه برش زده شده برای تکثیر به ۲ برگ نیاز دارد. بنابراین باقی برگ‌ها را با احتیاط زیاد از ساقه جدا کنید. حالا برای اینکه سطح ساقه با خاک تماس بیشتری پیدا کرده و سریع‌تر ریشه بزند، به کمک قیچی برش‌های موربی را در انتهای ساقه گیاه قلمه زده شده ایجاد کنید. سپس گیاه را با فاصله ۴ الی ۵ سانتی متری داخل خاکی با زهکشی بالا کاشته و گلدان را در مکانی با دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد قرار بدهید.

 

جمع‌بندی

گیاه قاشقی یا پپرومیا در مناطق گرمسیری رشد کرده و جزو گیاهان بومی مناطق مکزیک، آمریکای جنوبی و جنگل‌های مرکزی آفریقا محسوب می‌شود. پپرومیا دارای برگ‌های گوشتی، صاف و پهنی بوده و علاقه زیادی به آب دارد. نور این گیاه باید به طور غیر مستقیم تامین بشود. بهترین دما برای نگهداری گیاه قاشقی دمایی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید