بهترین شرایط نگهداری انواع گیاه پتوس

اگر بخواهیم به یکی از زیباترین و محبوب‌ترین گل‌های آپارتمانی اشاره کنیم، می‌توانیم بدون اغراق از گیاه پتوس یا پوتوس نام ببریم. این گیاه مقاوم شرایط نگهداری بسیار آسانی داشته و با برگ‌های قلبی شکل و شاخه‌های آویزان خود، زیبایی دو چندانی را به فضای منزلتان هدیه می‌دهد. این گیاه رونده عضوی از خانواده گل شیپوریان است و بومی مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا و جزایر غربی اقیانوس آرام محسوب می‌شود.

جالب است بدانید که گیاه پتوس در حفظ رطوبت هوا و تصفیه آن هم موثر است. پس اگر در نگهداری از گل و گیاهان مبتدی هستید، با خیالی راحت این گیاه دوست داشتنی را مهمان خانه خود کنید. در ادامه این مقاله، بهترین شرایط نگهداری انواع گیاه پتوس را برایتان آماده کرده‌ایم.

گیاه پتوس و انواع آن را بیشتر بشناسید

گیاه پوتوس و انواع آن

پتوس سبز فراوان‌ترین گونه از انواع این گیاه محسوب می‌شود. پوتوس دارای اگزالات کلسیم بوده و به همین دلیل در دسته گیاهان سمی قرار می‌گیرد. پس لازم است که گلدان این گیاه را دور از دسترس کودکان یا حیوانات خانگی قرار بدهید. تکثیر این گیاه زینتی از طریق سه روش کاشت قلمه در خاک، کاشت قلمه در آب و تقسیم بوته صورت می‌گیرد. گیاه پوتوس گونه‌های مختلفی داشته که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

انواع گیاه پتوس:

_پتوس سبز، جید یا ملکه سبز (Jade Pothos)
_طلایی، ملکه طلایی یا ابلق (Golden Pothos)
_نئون، لیمویی یا آهک (Neon poth)
_مرمری (Marble Queen Pothos)
_ساتین( silver/satin pothos)
_سفید یا ارتشی (N-Joy pothos)
_سیب مرمری یا مانجولا (Manjula pothos)
_هاوایی (Hawaiin Pothos)
_سبو بلو (Cebu Blue)
_ببری (argyraeus pothos)
_چروک یا چرمی ( مانسترا کارستنیانوم )
_سیاه (ایپومیا بلک)
_فرانسوی یا مهتابی
_شیخی (مانسترا لچلریانا )
_حصیری ( مانسترا آدونسونی )

بهترین شرایط نگهداری انواع گیاه پتوس

 

آبیاری گیاه پتوس:

آبیاری گیاه پتوس

گیاه پتوس هم مثل بسیاری از گیاهان دیگر با خیسی و رطوبت زیاد میانه خوبی نداشته و در صورت آبیاری زیاد به پوسیدگی ریشه یا توقف رشد دچار خواهد شد. پس آبیاری گیاه را به زمان خشکی قسمت رویه خاک موکول کنید. از طرفی دیگر، خشک بودن کامل خاک نیز باعث سقوط برگ‌های این گیاه خواهد شد. خشک و قهوه‌ای شدن لبه برگ‌های پوتوس، خبر از خشک بودن خاک آن می‌دهد. پس سعی کنید که از آبیاری به موقع گیاه غافل نشوید.

دمای مناسب:

پتوس به آب و هوای متعادل علاقه داشته و از سرمای زمستان بیزار است. پس اگر از گلدان خود در حیاط یا فضاهای باز نگهداری می‌کنید، قبل از شروع فصل سرما و سیاهی و یخ زدگی برگ‌ها، گیاه خود را به مکان گرم‌تری منتقل کنید. به طور کلی دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد بهترین دما برای نگهداری گیاه پوتوس محسوب می‌شود. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که هرگز گلدان این گیاه را در محیطی با دمای کمتر از ۱٠ درجه قرار ندهید.

نور کافی:

نور کافی برای رشد گیاه زینتی

خوشبختانه این گیاه با شرایط نوری مختلف سازگار است و به نور زیادی برای سالم ماندن احتیاج ندارد. پس اگر قصد دارید که از پتوس در فضاهای باز مثل حیاط نگهداری کنید، قسمتی با نور کم و نیم سایه را برای آن در نظر بگیرید. چرا که تابش نور مستقیم خورشید برگ‌های زیبای پتوس را دچار سوختگی خواهد کرد. اما اگر گلدان پتوس خود را داخل خانه قرار داده‌اید، یک فضای پر نور اما با نور فیلتر شده را برای گیاه خود فراهم کنید. واریته‌های ابلق، مانجولا، سیلور، مرمری و سیاه نسبت به سایر گونه‌های پتوس به نور بیشتری برای سالم ماندن و حفظ کیفیت رنگ برگ‌ها نیاز دارند.

رطوبت مورد نیاز گیاه پتوس:

گیاه پتوس نسبت به دریافت رطوبت خیلی حساس نیست، اما رساندن رطوبت کافی به این گیاه زینتی برگ‌های بزرگتر و شاداب‌تری را تحویلتان خواهد داد. پس اگر در محیط خشک زندگی کرده و یا حس می‌کنید که رطوبت مورد نیاز پتوس از طریق هوای اطراف تامین نمی‌شود، خودتان برای تامین این رطوبت دست به کار شوید. برای اینکار سه راه دارید. اول اینکه یک ظرف آب را در مجاورت گلدان خود قرار دهید.

در راه دوم می‌توانید یک زیرگلدانی را پر از سنگ ریزه کرده و کمی آب را داخل آن بریزید و در نهایت نیز  گلدان خود را روی زیرگلدانی قرار دهید. با انجام این کار رطوبت مورد نیاز گیاه از طریق تبخیر آب تامین می‌شود. در آخرین روش می‌توانید هر ۲ یا ۳ روز در میان و بعد از غروب آفتاب، برگ‌های زیبای پوتوس را غبار پاشی کنید. برای غبارپاشی پتوس نئون از آب بدون املاح استفاده کنید.

خاک مناسب:

خاک مناسب گیاه پتوس

پوتوس برای رشد صحیح به خاکی معمولی، سبک، کمی اسیدی، دارای زهکشی بالا و سرشار از مواد مغذی نیاز دارد. این نکته را به خاطر باشید که سنگین بودن خاک پتوس باعث جمع شدن آب در اطراف ریشه‌ها و گندیدگی ساقه‌ها می‌شود. با توجه به ویژگی‌های گفته شده، خاک‌های آماده یا کمپوست گزینه‌های ایده‌آلی برای کاشت این گیاه آپارتمانی به شمار می‌روند.

شیوه کوددهی:

پتوس برای رشد و ادامه حیات خود به کود یا ماده مغذی خاصی نیاز ندارد. اما از آنجایی که خاک گیاهان آپارتمانی بعد از گذشت مدتی مواد مغذی خود را از دست می‌دهد، خوب است که نسبت به کوددهی گیاه حساسیت به خرج دهید. بهترین زمان برای کوددهی به پوتوس فصل رشد گیاه محسوب می‌شود. کود گرین برای اینکار پیشنهاد مناسبی به نظر می‌رسد. کوددهی این گیاه را هر ۲ هفته یکبار و به مقدار مناسب انجام بدهید.

تعویض گلدان پتوس:

اگر قصد کاشت پتوس در خاک را دارید، گلدان کوچکی را برای اینکار در نظر بگیرید. چرا که پتوس در گلدان کوچک رشد بهتری خواهد داشت. اگر بعد از گذشت مدتی شاهد بیرون زدن ریشه‌های پوتوس از خاک بودید، بهتر است گلدانی که ۱ سایز از گلدان فعلی بزرگتر باشد را تهیه کرده و گیاه را با احتیاط کامل به داخل آن منتقل کنید.

دانستنی‌های جالب در مورد پتوس‌ها

دانستنی‌های جالب درباره پتوس

 

۱_پوتوس مرمری یا منجولا نسبت به سایر گونه‌های این گیاه کمیاب‌تر است.

۲_نگهداری پتوس سیاه یا ایپومیا بلک نسبت به سایر گونه‌ها کمی سخت‌تر است.

۳_پتوس چروک یا برجسته جزو کمیاب‌ترین و گران‌ترین واریته‌های این گیاه محسوب می‌شود.

۴_پتوس ماربل یا ملکه مرمر نسبت به سایر واریته‌های این گیاه رشد آهسته‌تری دارد.

۵_پوتوس ابلق و حصیری جزو پرطرفدارترین گونه‌های این گیاه آپارتمانی به شمار می‌روند.

 

جمع‌بندی:
پتوس نوعی گیاه آپارتمانی و مقاوم است و در تیره گل شیپوریان قرار می‌گیرد. این گیاه سمی بوده اما در عین حال در تصفیه هوا و حفظ رطوبت آن نقش موثری را ایفا می‌کند. این گیاه واریته‌ها یا انواع مختلفی مثل پوتوس سبز، مرمری، ارتشی، ابلق و حصیری را به خود اختصاص داده است. نور غیر مستقیم و فیلتر شده، آبیاری کنترل شده، قرارگیری در محیطی با دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد، رطوبت هوا و خاک سبک با زهکشی بالا جزو نیازهای اصلی این گیاه برای رشد صحیح به شمار می‌روند. اگر به یادگیری شیوه نگهداری گیاهان آپارتمانی علاقه‌مند هستید، خوب است که مقاله بهترین شرایط نگهداری گیاه دراسنا و تزئین ساقه آن را نیز در سایت نیمه شب مطالعه کنید.

همچنین ببینید

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

رشد بورس تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

این روزها با وجود ابهامات و حواشی بسیاری که در بازار وجود دارد، دغدغه همه …

دیدگاهتان را بنویسید