معرفی زیارتگاه‌های تهران و بازارها و مراکز تفریحی آنها

زیاتگاه تهران یا بهتر است بگوییم زیارتگاه‌های تهران، موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم. شاید از دانستن این موضوع که تهران یکی از قطب‌های متنوع مذهبی کشور است حسابی متعجب بشوید. در واقع می‌توان گفت که تراکم مذهبی شهر تهران به چند عامل برمی‌گردد. مثلا اینکه تهران در همجواری ری قرار گرفته است و همانطور که می‌دانید این شهرستان مکان‌های مذهبی زیادی را در خود جای داده است. پایتخت بودن تهران و وجود مردمانی با قومیت‌های مختلف، عامل دیگری است که به حفظ و گسترش مکان‌های مذهبی کمک کرده است.

پس اینکه بخواهید یک روز از اوقات فراغت خود را به بازدید از مکان‌های مذهبی تهران و پرسه زدن در بازارها و مراکز تفریحی نزدیک آنها بگذرانید، خالی از لطف نیست. اگر با نزدیک شدن به سال نو قصد سفر به تهران را دارید و با زیارتگاه‌های معروف و امکان گردشگری آنها آشنایی ندارید، ما در این مقاله به شما کمک می‌کنیم که با این زیارتگاه‌های ارزشمند بیشتر آشنا شوید. همچنین اگر قصد سفر به شهر مقدس قم را دارید، خوب است که به مقاله جاهای دیدنی و تفریحی قم هم نگاهی بی‌اندازید.

معرفی زیارتگاه تهران

زیارتگاه های تهران

امامزاده صالح (ع)، زیارتگاه تهران در تجریش

امامزاده صالح(ع)، زیارتگاه تهران در تجریش

حرم مطهر امامزاده صالح (ع) درست مثل یک نگین درخشان در منطقه شمالی تجریش می‌درخشد. مردم تهران در روزهای بی‌قراری و دلتنگی خود، به حرم امام زاده صالح یا بهتر است بگویم برادر امام رضا (ع) و پسر امام موسی کاظم (ع) می‌روند و ساعاتی را در این زیارتگاه قدیمی تهران می‌گذرانند. در حیاط و محیط این حرم زیبا، قبور مطهر شهدای گمنام و افراد نامداری از جمله مجید شهریاری یا طاهره صفارزاده دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید : برای تجریش گردی چه مکان هایی هست؟

جالب است بدانید که نمک نذری اصلی این امامزاده است. پس اگر دوست دارید که برای حل مشکلات خود به امامزاده صالح متوسل بشوید، نمک را به عنوان نذر بعد از اجابت حاجت خود در نظر داشته باشید. این زیارتگاه تهران در سال ۷٠٠ هجری قمری بنا گذاشته شده و به مرور زمان بناهای دیگری در کنار آن ساخته شده‌اند.
برای مثال بازار باصفای تجریش از آن دسته بازارهایی است که حتی اگر قصد خرید چیزی از آن را هم نداشته باشید، از گشت و گذار در آن حسابی لذت خواهید برد. شما می‌توانید پس از خرید در پاساژ ارگ، قائم یا تندیس سری به کاخ سعدآباد یا باغ موزه هنر ایرانی نیز بزنید.

زیارتگاه شاه عبدالعظیم حسنی(ع):

زیارتگاه شاه عبدالعظیم حسنی (ع)

سالیان سال است که نام حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع) یا همان شابدالعظیم خودمان با شهر ری گره خورده است. این حرم محل دفن عبدالعظیم حسنی از نوادگان امام دوم است که قدمت آن به دوره‌های ایلخانی، صفوی و قاجار برمی‌گردد. این امامزاده جدای از داشتن جنبه مذهبی و زیارتی، از جنبه تاریخی قابل توجهی نیز برخودار است. این زیارتگاه تهران دارای چند صحن و ایوان است که به وسیله آینه کاری، کاشی‌های معرق رنگارنگ و آیات و احادیث قرآنی مزین گشته‌اند. جالب است بدانید که پیکر شخصیت‌های معروفی همچون آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی، ناصرالدین شاه قاجار. عباس اقبال آشتیانی، ملا علی کنی و شیخ محمد خیابانی در این حرم مطهر آرام گرفته است.

در مجاورت این حرم مطهر، یک بازار تاریخی و سنتی به نام بازار ری قرار گرفته است. این بازار بیشتر از ۵٠٠ سال قدمت دارد و در دوران صفویه ساخته شده است. یک بازار دیگر که با عنوان بازار جدید ری شناخته می‌شود، در کنار این بازار قدیمی قرار گرفته است. خلاصه اینکه شما می‌توانید بعد از زیارت حرم مطهر شاه عبدالعظیم، قدم در این بازارها بگذارید و لذت گشت و گذار خود را با خرید سوهان، آبنبات، گز. صنایع دستی، نقره‌جات و یا حتی پوشاک تکمیل کنید.

امامزاده حسن (ع)، سومین زیارتگاه تهران:

یکی دیگر از دیدنی‌ترین زیارتگاه‌های تهران، امامزاده‌ای قدیمی به نام امامزاده حسن (ع) است که در جنوب غربی تهران قرار گرفته است. امامزاده حسن پسرعموی شاه عبدالعظیم حسنی و از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بوده است. شاهان قاجار به این امامزاده توجه بسیاری داشتند و به همین دلیل به ساخت صحن، کتیبه و بناهایی در آن پرداخته‌اند. گنبد امامزاده حسن با ترکیبی از کاشی‌های سفید و فیروزه‌ای، کتیبه‌های قرانی، درِ خاتم کاری شده بسیار زیبا و تزئینات آینه کاری زینت داده شده است. این امامزاده یکی از فعال‌ترین مراکز مذهبی در برگزاری مراسم‌های مذهبی مثل محرم و صفر، ماه رمضان و اعیاد مذهبی به شمار می‌رود.

در کنار صحن مقدس این امامزاده، بازاری با همین نام وجود دارد که در سال‌های گذشته بزرگترین و مهمترین بازار جنوب تهران به شمار می‌رفته است. یعنی درست زمانی که از فضای معنوی و آرام امامزاده خارج شوید، با هیاهو و شلوغی بازار روبه رو می‌شوید. بازار امامزاده حسن از تنوع اجناس بالایی برخودار است و کالاهایی از جمله طلا و نقره‌جات، لوازم آرایشی. لباس، کیف و کفش، پارچه و حتی لوازم خانگی به وفور در آن پیدا می‌شوند. مرکز خرید عقیق و ایده‌آل، دو نمونه دیگر از پاساژهای معروف و بزرگ امامزاده حسن هستند.

امامزاده قاسم (ع)، زیارتگاه تهران در شمیران:

امامزاده قاسم (ع)، زیارتگاه تهران در شمیران

این زیارتگاه تهران در منطقه خوش آب و هوای شمیران قرار گرفته است. در این منطقه با صفا آرامگاهی با معماری ساده اما زیبا قرار دارد که با نام امامزاده قاسم (ع) شناخته می‌شود. این امامزاده از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است که روایات مختلفی از مردم محلی‌ درباره ایشان شنیده می‌شود. بنای اصلی این آرامگاه یک بنای هشت ضلعی مربوط به قرن هفتم است که با ایوانی شرقی و تزئینات چشم نواز در دوران صفوی زینت داده شده است. زمانی که وارد آرامگاه شوید، آیینه کاری‌های ظریف، ظریح ساده و چوبی و رواق‌هایی با کاشی کاری‌های زیبا چشمانتان را حسابی نوازش خواهند کرد.

امام زاده قاسم (ع) در نزدیکی منطقه خوش آب و هوای گلابدره قرار گرفته است. یعنی شما می‌توانید در این امامزاده باصفا برای چند ساعتی از شلوغی و هیاهوی پایتخت رها شوید و آب و هوای خود را با گشت و گذار و پیاده روی در روستای گلابدره، سورتمه تهران و بازدید از آرامستان ظهیرالدوله که بسیاری از شخصیت‌های نامدار ایران در آن به خاک سپرده شده‌اند بگذارنید.

امامزاده پنج تن(ع):

امامزاده پنج تن (ع)
در این مکان مقدس پیکر پنج تن از امامزادگان به نام‌های سید حسین (ع)، سید سالم (ع)، سید ابوطالب (ع)، سید رحیم (ع) و سید صائم (ع) به خاک سپرده شده است. این زیارتگاه تهران که به امامزاده پنج تن لویزان شهرت دارد، در ابتدا یک پوشش گنبدی شکل چهار گوش بوده که بعدها در سال ۱۳۶۷ بازسازی شده است. در کنار این امامزاده یک قبرستان عمومی با مساحت ۳ هکتار وجود دارد. قدمت واقعی این بنا به طور دقیق مشخص نیست. این امامزاده به علت همجواری با پارک جنگلی لویزان و قرار گرفتن در بلندی، به یکی از مکان‌های تفریحی زیارتی تهران با چشم انداز عالی تبدیل شده است.

همچنین ببینید

کوددهی درختان میوه

زمان کوددهی درختان میوه تقویت و کوددهی درختان میوه مهمترین کار برای تضمین سلامت و …

دیدگاهتان را بنویسید