فوم گیری شیر با فرنچ پرس

در این مقاله از تیم آشپزی نیمه شب به بررسی این موضوع که فوم گیری چیست و چگونه می توان به سادگی در منزل ، عمل فوم گیری شیر با فرنچ پرس را انجام داد خواهیم پرداخت که جهت آشنایی بیشتر با این موضوعات ، لازم است که به مرور ادامه مطلب بپردازید.

فوم گیری شیر با فرنچ پرس

فوم گیری چیست؟

فوم گیری به حالتی اطلاق می شود که شیر را طی انجام مراحلی به کمک دستگاه فرنچ پرس ، به شیری کف دار یا فوم دار تبدیل می کنند که شیر با تبدیل به این حالت ، حالتی خامه ای پیدا می کند. فوم شیر می تواند انواع نوشیدنی های شما از جمله قهوه و لاته و … را متحول کند و یکی دیگر از مرایای آن ، این است که می تواند حجم شیر را دو برابر نشان دهد و حتی زمانی که مقداری کم شیر یا نوشیدنی دارید به کمک فوم گیری شیر ، حجم شیر خود را افزایش دهید به طوری که یک ماگ را بطور کامل پر کند.

طرز تهیه فوم گیری شیر با فرنچ پرس

برای تهیه فوم آماده شیر ، ابتدا به میزان یک چهارم دستگاه فرنچ پرس ، شیر می ریزیم و به وسیله دستگیره اهرمی موجود در دستگاه ، ضربات آهسته و عمودی شکلی را به داخل شیر وارد می کنیم و پس از چند دقیقه ، ضربه ها را سریع تر می کنیم تا شیر بخوبی حالت فوم گرفته یا به زبان عامیانه ، حالت قوام یافته بیابد ، سپس شیر را به داخل ماگ دلخواه خود می ریزیم و بر روی آن نوشیدنی دلخواهی را اعم از شیر کاکائو ، قهوه یا نسکافه یا کاپوچینو و … اضافه می نماییم و پس از اضافه نمودن نوشیدنی دلخواه ، مشاهده خواهیم نمود که نوشیدنی به سطح ماک خواهد رفت و فوم گرفته شده بر سطح لیوان یا ماگ خواهد آمد و کفی زیبا را بر روی آن ایجاد خواهد کرد.

نکات مهم فوم گیری شیر با فرنچ پرس
اطلاعات زیر در تهیه بهترین نوع فوم برای انواع لاته و نوشیدنی و … موثر خواهد بود بنابرین سعی کنید که نکات زیر را رعایت نمایید.

*مهمترین نکته: در تهیه فوم ، از شیر تازه استفاده کنید! شیر تازه ، نکته ای کلیدی برای بدست آوردن بهترین فوم است. اگر شیر شما چند هفته ای در یخچال مانده باشد، ممکن است نه تنها خوب بلکه ممکن است اصلا کف نکند! بنابرین بهترین راه برای اطمینان از کف خوب، شیری است که تا حد امکان تازه باشد.
*شیر محلی بهترین عملکرد کف دهی را دارد، زیرا بالاترین میزان چربی شیر را داراست. البته سعی کنید که قبل از عملیات فوم دهی یا فوم گیری ، شیر را بخوبی بجوشانید زیرا شیر نجوشیده خطر بیماری تب مالت را در پی دارد.

نکته: برای تهیه فوم شیر ، می توانید از انواع شیرهای غیر لبنی مانند شیر جو دوسر استفاده کنید، اما کف کردن آن ، فرایندی بسیار مشکل است زیرا میزان پایینی را از چربی داراست.

*عملیات فوم گیری شیر با فرنچ پرس در دستگاه های شیشه ای ، به حفظ طعم شیر ، کمک خواهد نمود ، اما این نوع دستگاه ها ، از مقاومت کمتری نسبت به سایر دستگاه های فلزی برخوردارند.
* برای فوم گیری شیر باید ابتدا شیر را گرم کنید تا کمی ولرم شود ، زیرا حرارت دادن شیر بهترین نتیجه را به همراه دارد. شیر را در یک قابلمه خشک و تمیز بریزید و آن را با حرارت 150 درجه فارنهایت (با دماسنج غذا اندازه بگیرید) حرارت دهید و گرم شدن به تنهایی کافی است و نیاز به جوشیدن شیر نیست و برای اطمینان از گرمی شیر ، تنها لمس ظرف شیر کافی است به طور که اطمینان حاصل شود که شیر ، جوش نیست.
*برای لاته نیاز به حباب های کوچکتر و شیر غلیظ تر است و برای کاپوچینو یا ماکیاتو به حباب های بزرگتر نیاز دارید که ایجاد کف یا فوم یا حباب بزرگتر ، به زمان بیشتری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع قهوه و تفاوت آنها با یکدیگر

* برای لاته، اجازه دهید کف به مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه بماند تا کف در شیر جا بیفتد و کمی جدا شود.

* نکته: شیری که به دستگاه فرنچ پرس اضافه می شود باید در حال جوش باشد و اگر از شیر استفاده می کنید نیاز به 30 ثانیه و 30 بار پمپاز کردن و برای شیر جو دو سر نیاز به 25 ثانیه و 25 بار پمپاژ کردن می باشد.

* در صورتی که حباب های شما بسیار بزرگ است پارچ شیر را بر روی پیشخوان قراد دهید و چند بار با دست بر روی پیشخوان بزنید تا حباب ها بشکنند.

فوم گیری شیر با فرنچ پرس

انواع نوشیدنی های بر پایه فوم

بوسیله فوم گیری شیر با فرنچ پرس ، می توان انواع نوشیدنی ها را تهیه نمود که برخی از آنها عبارتند از:

لاته نوشیدنی کلاسیک اسپرسو
کاپوچینو خامه ای با شیر کف کرده و اسپرسو تلخ.
موکای غنی و شکلاتی، فقط با رویه مناسب کف شیر کرکی.
ماکیاتو همراه با یک شات اسپرسو با لایه‌ای از کف کف‌دار
چای لاته عالی
چای لاته وگان بر پایه ادویه چای ماسالا.
چای لاته وانیلی
چای لاته تلخ همراه با یک شات اسپرسو

فرنچ پرس از نظر ظاهری چگونه دستگاهی است؟

فرنچ پرس ها متشکل از 5 قسمت می باشند که این قسمت ها عبارتند از:

1-قسمت زیرین دستگاه یا پایه

2-قسمت میانی دستگاه که بدنه یا محفظه نام دارد و این محفظه در انواع جنس های پلاستیکی ، شیشه ای ، استیل و … در بازار موجود است که بهتر است که دستگاهی با بدنه فلزی و ضخیم را انتخاب نماییم زیرا سایر بدنه ها ، بسیار حساس می باشند و ممکن است که بر اثر ضربه یا سردی و گرمی محفظه و مایعات درون محفظه ، ترک بردارند یا بشکنند.

3-صافی یا فیلتر دستگاه که در ناحیه فوقانی محفظه قرار گرفته است که انواع پودرهای قهوه ، چای ها و … پس از عبور از این فیلتر ، کاملا بدون ناخالصی خواهند شد.

4- درب یا درپوش فرنچ پرس که بهتر است جنس پلاستیک فشرده یا فلز باشد و ترجیحا از نوع دربهای شیشه ای نباشد.

5- اهرم دستی فرنچ پرس که به کمک حرکات افقی این اهرم که توسط نیروی دستی انجام می شود می توان عملیات فوم گیری را انجام داد.

فوم گیری شیر با فرنچ پرس

بیشتر بخوانید: خواص بی نظیر شیر شتر و موارد استفاده ی آن

کاربردهای فرنچ پرس

دستگاه فرنچ پرس ، علاوه بر عملیات فوم گیری با شیر ، کاربردهای دیگری دارد که برخی از کاربردهای آن عبارتند از:

تهیه خامه فرم گرفته شده

برای تهیه انواع نوشیدنی ها و کیک ها می توان از خامه فرم گرفته استفاده کرده که روش تهیه آن همانند فرم دهی شیر است.

گرفتن آب میوه و آب سبزیجات

از فرنچ پرس ها می توان برای گرفتن آب انواع میوه های کوچک همچون توت ، تمشک و یا آب سبزیجات استفاده نمود.

تهیه روغن زیتون

به کمک دستگاه فرنچ پرس می توان روغن زیتون تهیه نمود و برای تهیه آن کافی است که ضرباتی اهرمی را بر زیتون ها وارد نمایید تا روغن آنها خارج شود.

سخن پایانی

پس از هر بار استفاده از دستگاه فرنچ پرس بعد از عملیات فوم گیری شیر ، بهتر است که بلافاصله آن را شستشو دهید زیرا شیر مانده در دستگاه ، تولید بوی نامطبوع خواهد نمود که در هنگام شستشو ، احساس ناخوشایندی را به فرد منتقل خواهد نمود و در پایان ذکر این نکته ضروری است که برای انجام فوم گیری شیر با فرنچ پرس ، بهتر است که از شیر سرد و کم چرب استفاده ننمایید زیرا ، این گونه شیر ، فومی به ما نخواهد داد.

همچنین ببینید

طرز تهیه سس خردل در 5 دقیقه

طرز تهیه سس خردل، یک دستورالعمل سریع و راحت برای انواع مختلفی از غذاها از …

دیدگاهتان را بنویسید