برترین و خلاقانه ترین اسامی برند ایرانی و مراحل انتخاب اسم مناسب برند

برندسازی و به تبع آن انتخاب اسم برند از جمله اقدامات بسیار ضروری در جهت توسعه کسب و کار و رونق روابط تجاری است به همین جهت امروز با شما هستیم با برترین و خلاقانه ترین اسامی برند ایرانی و مراحل انتخاب اسم مناسب برند . یک شرکت تجاری برای شناخته شدن در بین مردم و رونق فروش نیازمند برند سازی است، در غیر این صورت بی نشان مانده و هیچ محبوبیتی پیدا نخواهد کرد.

برند یک نام تجاری است که در ذهن افراد هک شده و آن ها را به سمت کالای مورد نظر جذب می نماید. در حال حاضر در دنیای پر رقابت امروز، اکثر شرکت ها به دنبال ثبت برندی هستند که بتواند آوازه آن ها را به گوش مردم در سراسر دنیا برساند. حقیقت این است که اگر یک شرکت به برندی محبوب و قابل اعتماد تبدیل شود دیگر نیازی نیست برای جلب اعتماد و رضایت مشتریان تبلیغات گسترده انجام دهد.

اگر می خواهید تجارتی جدید و موفق راه اندازی کنید، با توجه به قوانین و شرایط فرهنگی جامعه اسم برندی را انتخاب کنید که با حوزه کاری شما مرتبط بوده، معرف خدمت یا محصول شما باشد و هم چنین باعث شود که شما بین رقبا و در بازار شاخص و متمایز باشید. به یاد داشته باشید برند شما فقط اسم شما نیست بلکه شیوه برخورد شما با مشتریان، ارائه خدمات و یا محصولات با کیفیت و شناسایی درست و به موقع نیاز و درخواست مشتری را نیز شامل می شود.

برترین و خلاقانه ترین اسامی برند ایرانی و مراحل انتخاب اسم مناسب برند

برخی از کسب و کارها از برند فعلی خود ناراضی هستند و درصدد تغییر آن می باشند، بنابراین از همان ابتدا بهتر است نامی مناسب برای ثبت برند انتخاب نمائید. نام های ساده، مرتبط و کوتاه بهترین گزینه هستند. این نام ها برای مخاطب قابل فهم بوده و در خواندن و نوشتن آن دچار مشکل نمی شوند.

 اجزا اصلی در انتخاب اسم برند شامل نام برند (Brand name)، نام تجاری (Trade name) و پوشش تجارت (Trade dress) است. نام تجاری همان نامی است که در فعالیت های حقوقی و امور قانونی از آن استفاده می شود، نام برند اما همان کلمه کوتاهی است که معرف محصولات و خدمات شما است. پوشش تجاری هم شیوه ارائه محصول و یا خدمت، بسته بندی ویژه، رنگ سازمانی خاص و… است.

اهمیت انتخاب نام برای برند

اگر به آگهی های تبلیغاتی که از رسانه های مختلف پخش می شوند دقت کنید متوجه می شوید زمان پخش آن ها تنها چند ثانیه طول می کشد اما نام برند عنوان شده مدت ها در ذهن مخاطب به یادگار می ماند. بر این اساس می توان گفت موثرترین و کارآمدترین ابزار ارتباط با مشتری نام تجاری است، از این رو باید به بهترین نحو انتخاب گردد.

اشتباهات رایج در انتخاب نام برند که توسط شرکت های تجاری بارها تکرار شده است شامل موارد زیر می باشد:

  • انتخاب نام غیر مرتبط با کسب و کار مورد نظر
  • عدم رعایت اصول نام گذاری
  • عدم توجه به بازخورد مخاطبان در تصمیم گیری ها
  • نادیده گرفتن قوانین و الزامات بین المللی در مورد نام های تجاری
  • غوطه ور شدن در مفاهیم انتزاعی و در نظر نگرفتن مباحث پیچیده برندینگ
  • چه ‌ویژگی‌هایی را باید برای انتخاب اسم برند در نظر بگیریم؟

    فرمول‌های مختلفی برای انتخاب اسم برند وجود دارد. مثلاً در سال 2010 گروهی از محققان دانشگاه آلبرتا (کانادا) در  تحقیقات خود متوجه شدند که مشتریان به اسم برندهایی مثل کوکا-کولا، کیت-کت، جلی-بلی که از یک ساختار تکرارشونده در اسم برند خود استفاده می‌کنند، واکنش مثبت‌تری نشان می‌دهند.
    در کشور ما هم برندهایی مثل اَشی-مشی، مَزمَز و چین‌چین از همین سبکِ انتخاب اسم برند استفاده کرده‌اند‌؛ اما راستش را بخواهید هیچ فرمولی تضمین‌شده‌ای برای انتخاب اسم برند وجود ندارد؛ بااین‌حال اگر اسم برندتان یک سری ویژگی‌ها را داشته باشد، هم استفاده‌اش برای شما و هم به خاطر سپردنش برای مردم آسان‌تر می‌شود.

    در ادامه ویژگی‌های یک نام برند ایده‌آل را با هم بررسی می‌کنیم:

    1. بامعنا باشد

    اسم برند ایرانی باید با ارزش‌های بنیادین شرکت‌تان که جوهره برند شماست، ارتباط معنایی داشته باشد و بتواند با ترسیم یک تصویر مثبت در ذهن مشتریان با آن‌ها ارتباط برقرار کند.

    تابه‌حال به انتخاب اسم برند شرکت‌های تولیدکننده نوشابه‌های انرژی‌زا دقت کرده‌اید؟

    • Monster (به معنای هیولا)
    • RedBull (گاو قرمز)
    • RockStar (ستاره راک)
    • Burn (سوختن)
    • big bear (خرس بزرگ)

    همگی این نام ها از نظر ذهنی حامل یک انرژی خاصی هستند؛ انگار که واقعاً قدرتمند‌ هستند و هر کس از این محصولات استفاده کند می‌تواند مثل یک گاو خشمگین یا خرس درنده نیرومند شود!

    2. متمایز باشد

    اسم برند ایرانی باید منحصربه‌فرد، به یادماندنی و از سایر رقبای شما متمایز باشد. فکر نکنید اگر اسمی نزدیک به یک نام تجاری مشهور انتخاب کنید، زرنگی کرده‌اید (!). مخصوصاً اگر یک شرکت تازه تأسیس هستید هیچ‌گاه از اسم‌های مشابه برندهای بزرگ استفاده نکنید؛ چون این باعث می‌شود شما یک شرکت فیک و کپی‌شده به نظر برسید. در ضمن این شرکت‌ها وکلای درجه یک و تیم حقوقی قدرتمندی دارند که حاضرند برای محافظت از اسم برند خود میلیون‌ها تومان هزینه کنند و کارتان را در دادگاه یکسره کنند!

    مثلاً در حوزه مُد و فشن شرکت معروف Victoria Secret از شرکتی که اسم برند خود را Victoria’s Little Secret گذاشته بود شکایت کرد و توانست از آن‌ها غرامتی چند میلیون دلاری دریافت کند.

  • 3. راحت باشد

    یعنی هر کسی به‌راحتی بتواند اسم برند را بخواند، تلفظ کند، بنویسد و گوگل کند (حتی اگر می‌خواهید برای اسم شرکت خود از یک نام تجاری من‌درآوردی یا عجیب استفاده کنید باید این شرایط را در نظر بگیرید).

    توجه:

    نکته‌ای که در انتخاب اسم برند به زبان فارسی وجود دارد این است که بعضی از کلمات چند نگارش متفاوت دارند که ممکن است همین مسئله باعث سردرگمی مشتریان بشود، مثلاً کلماتی مثل عاج-آج، راضی-رازی؛ بنابراین سعی کنید اسمی انتخاب کنید که تنها یک نوشتار ثابت داشته باشد.

    هم‌چنین پیشنهاد می‌کنیم از اسم‌های مخفف استفاده نکنید؛ چون:

    1. تلفظ خیلی کلمات مخفف شده راحت نیست و اکثراً ترکیب جالبی ایجاد نمی‌کند.
    2. به ذهن سپردنش برای مخاطبان آسان نیست، زیرا ذاتاً یک کلمه مخفف‌شده هیچ تصویر و حس خاصی در ذهن مشتریان ایجاد نمی‎کند.
    3. فهماندن تک‌تک این حروف به مشتریان زمان و هزینه بالایی می‌طلبد و از آنجا که شما مثل شرکت‌هایی مثل IBM و BMW منابع مالی عظیمی در اختیار ندارید ریسک این کار بالاست.

    راستی می‌دانید IBM و BMW مخفف چه کلماتی هستند؟

    4. قابل ثبت باشد

    اسم برند شما باید هم به‌صورت قانونی و هم دامنه‌های اینترنتی قابل ثبت باشد. اگر نتوانید به‌صورت قانونی برند خود را ثبت کنید، هر چه برای ثبت نام تجاری خود وقت گذاشته‌اید، به هدر رفته‌ است. پس قبل از هر چیز از آخرین تغییرات قوانین انتخاب اسم برند مطلع شوید (ما در آخر همین مقاله چند نکته راجع به قوانین ثبت اسم شرکت در ایران را آورده‌ایم).

    برای «ثبت دامنه» هم کافی است همین عبارت را در گوگل سرچ کنید تا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات سرور را پیدا کرده و به‌صورت آنلاین دامنه‌ی موردنظرتان را بررسی و خریداری کنید.

    5. آینده‌نگرانه باشد

    برای انتخاب اسم برند باید آینده‌نگر باشید و تفکر خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی و وضعیت امروز خود ببرید؛ یعنی نیم نگاهی هم به چشم‌انداز آینده خود داشته باشید. شاید الآن حوزه فعالیت شما در حد یک استان و نهایتاً شهرهای اطراف باشد ولی از کجا می‌دانید که در آینده فعالیت خود را به کشورهای همسایه یا حتی قاره‌های دیگر گسترش نمی‌دهید؟

    حتی شما باید به معنی اسم برند خود در فرهنگ‌های بازار هدف نیز فکر کنید؛ شاید داستان آب معدنی شرکت «اَلَموت» (به معنای آشیانه عقاب و نام منطقه‌ای در قزوین) را شنیده باشید که وقتی به کشورهای عربی صادر شد فقط به دلیل معنای این نام تجاری در زبان عربی (اَلْمَوت= مرگ!) با واکنش منفی مشتریان رو‌به‌رو شد!

    همچنین پیشنهاد می‌کنیم از نام خانوادگی خود به‌عنوان اسم برند استفاده نکنید؛ شاید بخواهید در آینده برند خود را بفروشید، این کار باعث می‌شود، کارتان کمی سخت شود و شاید اصلاً خریدار احتمالی را منصرف کند، مخصوصاً در صنایعی که تولیدات لاکچری دارند. شما ترجیح می‌دهید یک ساعت گران‌قیمت را از برند «معصومی زادگان» بخرید یا «رولکس»؟

    البته استثنایی در اینجا وجود دارد؛ اگر یک سلبریتی هستید دیگر وضعیت فرق می‌کند و انتخاب اسم برند از روی نام خانوادگی اتفاقاً خیلی هوشمندانه است؛ چون شهرت اولیه را دارید، هزینه‌های برندینگ را به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. بسیاری از سلبریتی‌ها معروف دنیا مثل کایلی جنر (برند محصولات آرایشی) و در ایران مثل لیلا اوتادی (برند عطر و ادکلن) اسم خود را به عنوان نام تجاری برندشان انتخاب کرده‌اند.

    نکته دیگر اینکه نام تجاری شما نباید باعث حساسیت قشرهایی از مردم بشود، مثلاً اگر اسم برند خود را «پرسپولیس» بگذارید ممکن است طرفداران استقلال از شما خرید نکنند و حتی بدتر با شما دشمنی کنند؛ شاید به نظرتان مسخره‌ برسد ولی این موارد واقعاً پیش می‌آید! می‌گویید نه؟

    یک مثال وطنی و واقعی از اسم‌های حساسیت برانگیز فروشگاه‌ زنجیره‌ای «افق کوروش» است که وقتی فعالیتش را در استان قم شروع کرد، علماء این شهر به دلیل اینکه این اسم را یادآور زمان طاغوت می‌دانستند نسبت به آن اعتراض کردند؛ در نتیجه این مجموعه مجبور شد نام کوروش را از سَردَر تمام شعب قم بردارد و با همان نام «افق» به کارش ادامه دهد!

    6. بصری باشد

    یعنی بتوان آن را از طریق المان‌های گرافیکی و طراحی به شکل مناسبی بیان کرد. برندهایی مثل اپل، جگوار، عقاب، ردبول مثال‌های خوبی برای یک اسم بصری هستند؛ چون هم‌زمان یک تصویر واضح از آن‌ها در ذهن شکل می‌گیرد، بنابراین دست طراح برای مانور روی ویژگی‌های بصری باز است.

برترین و خلاقانه ترین اسامی برند ایرانی و مراحل انتخاب اسم مناسب برند

انتخاب اسم برند ایرانی مناسب ، عامل موفقیت در تجارت 

بر اساس تئوری عقلانیت ذهن انسان در هر زمان توانایی پردازش اطلاعات محدودی را دارد. ذهن انسان برای برخورد با این طیف گسترده اطلاعات آن ها را به گروه های بزرگتری تبدیل می کند که عملاً به آن ها بسته های اطلاعاتی گفته می شود.

از کنار هم قرار گرفتن این بسته های اطلاعاتی که هر کدام بخشی از اطلاعات مرتبط با نام تجاری را ارائه می دهند، در ذهن کاربر یا مصرف کننده نگرشی متفاوت شکل می گیرد که می تواند بر خرید محصول تاثیر به سزایی داشته باشد. بنابراین یکی از عوامل موفقیت در برندهای تجاری انتخاب نام کوتاه و با معنی است.

 انتخاب نام تجاری کوتاه در حافظه انسان به آسانی ماندگار می شود. اما هوشیار باشید برای این که بتوانید اسم کوتاه برند خود را در ذهن خریداران ثبت کنید باید به نوع لوگوی انتخابی نیز توجه داشته باشید.

 در مرحله بعد لازم است نامی را انتخاب کنید که مستقیم یا غیرمستقیم و در زیر پوششی شفاف به محصول و یا خدمت شما اشاره کند. به طور مثال از اسامی قله ها و کوه های ایران برای اسم برند آب های معدنی استفاده می شود و برند موردنظر با انتخاب این اسم می گوید که آب های معدنی تولید شده توسط شرکت ما به شفافی و زلالیت آب های کوهستانی است و یا حتی از چشمه های آب معدنی همان کوه ها پر می شود.

معیارهای انتخاب اسم برند ایرانی

 بسیار روشن است که بهره مندی از یک نام مناسب شما را به میزان قابل توجه از رقبا برتر می کند. از جمله روش هایی که می توانید در نام گذاری برند از آن ها استفاده کنید به شرح زیر می باشند:

ارتباط مفهومی

از ارتباط مفهومی استفاده کنید و نامی را انتخاب نمائید که بتوان از مفهوم آن به حوزه کاری و یا محصول مورد نظر دسترسی پیدا کرد.

استفاده از کلمات محلی

برخی از برندهای موجود با نام هایی انتخاب شده اند که در یک منطقه جغرافیایی دارای معنا هستند. هر چند این نام ها به صورت جهانی شناخته نشده اند اما می توانند گزینه مناسبی برای انتخاب اسم برند باشند.

ایجاد کلمه جدید

با رعایت اصول مربوط به انتخاب نام نظیر سادگی و روانی می توانید نامی که قبلاً وجود نداشته را ابداع کنید. اگر این نام خلاقانه و با ایده پردازی ایجاد شود می تواند سایر محصولات شرکت را نیز در بر گیرد.

بهره مندی از نام موسس برند

به جای جست و جو در بین نام ها و یا خلق نام جدید به راحتی می توانید نام مالک برند را بدین منظور انتخاب کنید. البته این نام نباید بسیار عمومی باشد زیرا در این صورت محبوبیت خود را از دست می دهد و چندان جلب توجه نمی کند.

 سوهان حاج حسن و پسران یا پشمک حاج عبدالله نمونه های ایرانی اسم برند بر اساس نام موسس شرکت است. از جمله اسامی خارجی نیز می توان به موسس مرسدس بنز اشاره کرد که نام دخترش را بر روی خودرو سازی مشهور خود گذاشت.

بهره مندی از ریتم

نام های ریتمیک بسیار جذاب بوده و گزینه ای مناسب برای اسم برند می باشند. در واقع تکرار این نام ها بسیار لذت بخش بوده و به خوبی در ذهن مخاطب می ماند.

تلفیق کلمات

با کنار هم قرار دادن کلمات در کنار یکدیگر و تلفیق آن ها می توان کلمه ای معنادار، مستقل و خلاقانه ایجاد کرد. کلمه ای که به مرور زمان جایگاه خود را در بین سایر کلمات بدست خواهد آورد.

مراحل انتخاب اسم مناسب برند ایرانی

گام اول _ هویت اصلی برندتان را مشخص کنید.

گام دوم _ انتخاب نام مناسب شرکت با طوفان فکری

نکته: روش طوفان فکری روشی است که همه ایده های خود را بیان می کنند و سپس به بررسی آن ایده ها می پردازند.

گام سوم _ بررسی اسم‌های انتخاب شده

گام چهارم _ ارزیابی کنید

گام پنجم _ ثبت برند به قانونی

ارتباط اسم برند ایرانی با نام شرکت

بهتر است این موضوع را با مثالی توضیح دهیم. اگر نام شرکت شما تولید کنندگان خوشخواب الماس است شما می توانید روی کلمه خوشخواب به عنوان نام تجاری خود تمرکز کنید. امروزه تولید کنندگان زیادی از این روش برای انتخاب نام برند استفاده می کنند.

در انتخاب نام برند به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:

  • جذابیت و منحصر به فرد بودن نام برند
  • سادگی و صداقت در انتخاب اسم
  • ایجاد دامنه اینترنتی با نام مورد نظر برای ارائه خدمات وبسایت
  • قابلیت ثبت برند
  • قابلیت نگارش به سایر زبان ها
  • قابلیت به خاطر سپردن نام تجاری
  • امکان انتخاب نام برند از مواد اولیه محصول

مراحل ثبت نام برند

در هر کشوری قانون گذار با توجه به شرایط و وضعیت موجود در آن سرزمین شرایطی را برای انتخاب و ثبت اسم برند اعمال می کند. در کشور ما ایران طبق قوانین رسمی کشور باید مراحل زیر طی شوند تا اشخاص بتوانند اسم برند محصول و یا خدمت خود را ثبت رسمی کنند :

در اولین مرحله به سایت معرفی شده توسط سازمان ثبت و اسناد کشور وارد شوید و نام های مشابه را بررسی و استعلام بگیرید. پس از آن باید وارد سایت مالکیت معنوی سازمان املاک و اسناد کشور شوید و فرم های مربوطه را تکمیل می کنید.

شما باید مجوزهای لازم برای شروع فعالیت کاری خود را دریافت کنید. یعنی مسئولین بررسی می کنند که آیا شما طبق قوانین، صلاحیت حضور در بازار رقابت و ارائه خدمات یا محصولات را دارید؟

در مرحله آخر برای ثبت نام برند باید هزینه هایی را پرداخت کنید تا ثبت اسم شما به درستی انجام شود. این هزینه ها عبارتند از :

  1. هزینه ثبت فرم اظهارنامه
  2. هزینه درج آگهی درخواست در روزنامه رسمی کشور
  3. هزینه حق الثبت
  4. درج آگهی در روزنامه دوم
  5. حق الوکاله وکیل دادگستری به منظور تشکیل پرونده برای برند شما

برترین و خلاقانه ترین اسامی برند ایرانی و مراحل انتخاب اسم مناسب برند

نمونه اسم برند ایرانی

در ادامه تعدادی نمونه اسم برند ایرانی پیشنهادی برند را  برای شما مطرح می کنیم. شما می توانید از اسامی ذکر شده برای برند خود استفاده کنید.

  • ارج: ارزنده، ارزشمند
  • ارجاسب: دارای اسبان با ارزش
  • ارجمند: با ارزش
  • ارد: نام پادشاه اشکانی و نام فیلسوف جهان امروز به نام ارد بزرگ
  • اسپاد: کسی که سپاه قدرتمند دارد
  • اشکان: نام سومین نیای پاکر
  • اشهن: آغاز روشنی و روشنایی
  • اشوداد: نام برادر هوشنگ پیشدادی
  • اشومنش: پاک منش، پاک سرشت
  • افروغ: روشنایی و فروغ
  • افشین: نام یکی از سرداران بزرگ ایرانی
  • اقاقیا: درختی که گل های سفید رنگ دارد
  • اگومان: بی گمان
  • البرز: نام یک پهلوان، کوه بلند
  • الوند: توانا و تیز پا
  • امید: نام پدر آذرپات
  • امیدوار: نام پسر دیلمی که از سرداران مازیار است
  • اندریمان: کسی که اندیشه او در پی شهرت و ستایش است
  • انوش: جاوید و بدون مرگ
  • انوشیروان: پادشاه ساسانی و پاکروان
  • اهورا: خداوند، هستی بخش
  • اوتانا: نام  یکی از یاران داریوش
  • اورمزدیار: یاور اهورا، خدایار
  • اوس: در اوستا به چم دارنده چشمه ها
  • اوستا: دانش، کتاب دینی
  • اوشیدر: قانون مقدس
  • ایدون: این گونه، این چنین
  • ایران پناه: یکی از اسامی برگزیده
  • ایرانشاه: نام یکی از بزرگان ایرانی
  • ایرانمهر: روشنایی ایران
  • ایرج: یاری دهنده قوم آریایی

بیشتر بخوانید: ثبت شرکت دانش بنیان؛ انواع آن و تسهیلات آنها

  • ایزد: ستوده و ستایش
  • بابک: نام پسر ساسان در زمان اشکانیان
  • باتیس: نام دژبان غزه
  • بادرام: کشاورز، دهقان
  • باربد: نوازنده ای ماهر در زمان خسرو پرویز
  • بامداد: نام پدر مزدک
  • بامشاد: نام نوازنده ای در زمان ساسانیان
  • بامگاه: به هنگام بامداد
  • بایگان: نگهدارنده
  • بخت آفرین: نام پدر هیربد
  • بدره: بهره
  • بلاش: نام پادشاه نوزدهم ساسانی
  • بندار: دارنده اصل و بنیاد
  • بنشاد: دارای بنیان و بنیاد شاد
  • بهاوند: دارنده نیکی
  • بهراد: نیکی بخش
  • بهرام: فتح و پیروزی
  • بهمن: نیک منش، نام پسر اسفندیار
  • بهنام: نیک نام
  • بوبار: دارنده زمین. نام یک کشاورز در زمان خشایار شاه
  • بوجه: رها شده
  • بوخشا: رستگار
  • بیژن: نام پسر گیو
  • پارسا: پرهیزکار
  • پاساک: نام برادرزاده داریوش بزرگ
  • پاکدین: دین پاک
  • پاکروان: نیک نفس و پاک باطن
  • پاکزاد: نجیب و پاک
  • پاکمهر: یکی از اسامی برگزیده
  • پالیز: کشتزار
  • پدرام: درود و شاد باش
  • پرچم: درفش
  • پرهام: نامی نیکو و برگزیده
  • پرویز: فردی که شکست ناپذیر و پیروزمند است
  • پژدو: بهرام پژدو از چکامه سرایان زرتشتی است
  • پژمان: از اسامی برگزیده
  • پوریا: نام پهلوان ایرانی
  • پولاد: نام پسر آزاد مرد
  • پویا: جوینده
  • پویان: پوییدن
  • پیروز: پادشاه ساسانی
  • پیروزگر: پیروز و کامیاب
  • پیشداد: بنیان گذار عدل و داد
  • پیمان: عهد و مهر
  • تاژ: برادر هوشنگ پیشدادی
  • تخشا: کوشنده
  • تسو: واحد زمان
  • تکاپو: جستجو
  • تهمورس: دلیر، شجاع و پهلوان
  • توانا: نیرومند و قوی
  • تور: نام پسر شاه فریدون
  • تورج: پهلوان و دلیر
  • توس: نام پسر نوذر
  • تیرداد: بخشنده، دومین پادشاه اشکانی
  • تیس: نام یک درخت
  • تیگران: نام سردار خشایار شاه
  • جابان: سردار ایرانی یزدگرد
  • جامین: اسم یکی از قهرمانان ایران زمین، نامی کردی
  • جاوید: پایدار، همیشگی
  • جریره:‌ نام دختر پیران ویسه که همسر سیاوش شد
  • جمشید: پسر طهمورث هارمین پادشاه پیشدادی
  • جوان: برنا، دلیر، شاداب
  • جویا: جوینده، پهلوان مازندرانی بود که بدست رستم کشته شد
  • جهان: دنیا، عالم، گیتی، کیهان
  • جهانبخت: شانس و اقبال جهان
  • جهانبخش: بخشنده جهان
  • جهاندار: نگهبان جهان
  • جهانگیر: فاتح جهان، نام پسر رستم
  • جهان بانو: بانوی جهان، ملکه جهان
  • جهاندخت: دختر گیتی
  • جهان ناز: مایه فخر عالم
  • جیران: آهو، نامی ترکی
  • چابک: زرنگ، چالاک
  • چالاک: سریع و زبردست
  • چاوش: پیشرو و پیش قراول کاروان
  • چترا: دوازدهمین پادشاه سلسله ماد
  • چوبین: کنیه و لقب بهرام چوبین سردار انوشیروان
  • چهرزاد: نام دختر بهمن است که سی سال پادشاهی کرد
  • خدابخش: از عناوین برگزیده
  • خداداد: از عناوین برگزیده
  • خدایار: از عناوین برگزیده
  • خدیو: سرور، دارای جایگاه بلند
  • خردمند: نام یکی از پیروان آذرکیوان
  • خرم: شادمان
  • خشایار: شاه دلیر و انسان منش
  • خشنود: شاد، شادمان و راضی
  • خورسند: راضی، رضایت
  • خوش منش: نیک نهاد، نیک سرشت
  • خوشنام: درستکار، نیکنام، نیکو
  • دادار: دادگر و عادل
  • دادبان: نگهبان قانون
  • دادبه: قانون خوب
  • دادجو: جوینده عقل و داد
  • دادخواه: خواستار عدل و داد
  • دادرس: فریاد رس
  • دادفر: از نام های برگزیده
  • دادمهر: از نام های برگزیده
  • دادنام: از نام های برگزیده
  • دادور: عادل و دادگر
  • دارا: دارنده
  • داراب: نام پسر بهمن
  • داریوش: نام سومین پادشاه هخامنشی
  • داژو: داغ و سوخته
  • دانا: هوشیار و آگاه
  • داور: نام موبدی است
  • دماوند: نام یک سردار در زمان ساسانیان
  • دهناد: از نام های برگزیده
  • راتین: سردار اردشیر دوم، بخشنده
  • راد: بخشنده
  • رادمان: سخاوتمند
  • راد مهر: مهر بخش
  • رادین: بخشنده
  • رستم: پسر زال، بالش و روینده
  • رشن: نام مفسران اوستا
  • رشنو: ایزد دادگر و آزمایش
  • رشنواد: نام سپهدار بهمن
  • رها: آزاد
  • رهام: پسر گودرز
  • رهی: آزاد
  • روشاک: نام یکی از سرداران ایرانی
  • روشن: تابان، درخشان
  • رویین تن: نام دیگر اسفندیار
  • ریوند: ریواس
  • زادان: نام پدر شهریار
  • زال: نام پدر رستم
  • زامیاد: نگهبان زمین
  • زروان: اسم خوان سالار انوشیروان ساسانی
  • زوپیر: یکی از همدستان داریوش بزرگ
  • زیار: نام پدر مرداویج
  • زیگ: راه ستاره شناسی
  • زادبخت: خوشبخت، خوش اقبال
  • زاد به: بهزاد، نیک زاده شده
  • زاد چهر: دارای نژاد پاک و اصیل
  • زاد فر: زاده روشنی
  • زادماسب: برادر شاپور ساسانی، نام یکی از قضات ساسانی
  • زاوا: داماد، نامی کردی
  • زردشت: صاحب شتر زرد و زرین، پیامبر ایران باستان
  • زرنگار: طلا کوب، زرین
  • زرین: طلائی رنگ، منصوب به زر
  • زرینه: آنچه منسوب به زر است
  • زمانه: روزگار، دهر
  • زونا: گیاهی با گل کبود رنگ، نامی کردی
  • زیبا: قشنگ، خوب ونیکو
  • زیبار: قبیله ای از کردها، نامی کردی
  • زیما: زمین، لغت اوستائی
  • زینو: زنده، پابرجا، نامی کردی
  • ژاله: شبنم، قطره
  • ژالان: گلهای دارای قطره و شبنم، نامی کردی
  • ژیار: زندگی، زندگی شهری، نامی کردی
  • ژینا: زندگی و حیات، نامی کردی
  • ژیوار: زندگی
  • ساسان: نام پدر بزرگ اردشیر
  • سالار: پسر نریمان
  • سام: بهدینی از خاندان گرشاسب
  • سامان: نام بزرگ زاده بلخ
  • سپهرداد: آفریده آسمان
  • سپیدار: درخت بلند
  • ستایش: خوب گفتن
  • سرافراز: سربلند، با افتخار
  • سزاوار: شایسته
  • سهراب: درخشش سرخ
  • سورن: دلیر و پهلوان
  • سوشیانت: فرد برگزیده دینی
  • سیامک: نام پسر کیومرث
  • سیاوخش: سیاوش
  • سیروس: یکی دیگر از نام های کوروش
  • سینا: یکی از پیروان اشو زرتشت
  • شابهرام: نام بهرام گور پادشاه ساسانی
  • شاپور: نام دومین شاه ساسانی
  • شاخه: قسمتی از درخت
  • شاد: نام یکی از بزرگان ساسانی
  • شادان: شادمان و خشنود
  • شادبه: از نام های برگزیده
  • شادفر: از نام های دوران هخامنشی
  • شادکام: نام برادر فریدون
  • شادمان: خوشحال
  • شیرزاد: بچه شیر
  • شیرمرد: از نام های برگزیده
  • شیروان: از نام های برگزیده
  • فاتک: نقاش دوران ساسانی
  • فراز: بلندی
  • فرخ: شوکت و بزرگی
  • فردین: پیشرو در دین
  • فرزاد: از نام های برگزیده
  • فرزام: از نام های برگزیده
  • فرزین: از نام های برگزیده
  • فرشاد: شادمان و شادبخت
  • فرشید: نورانی
  • فرمنش: از نام های برگزیده
  • فرنام: نام یکی از سرداران شاپور
  • فرنوش: از نام های برگزیده
  • فرهاد: پیشرو در قانون
  • فرهومند: بزرگ و با شکوه
  • فریان: خاندان اشو زرتشت
  • فریبرز: نام پسر کیکاووس
  • فریدون: نجات دهنده قوم آریا
  • کامجو: از نام های برگزیده
  • کامدین: از نام های برگزیده
  • کامران: نام یک دانشمند زرتشتی
  • کامکار: کامروا
  • کاموس: نام سردار افراسیاب
  • کامیاب: خوشبخت و کامروا
  • کامیار: کامروا و کامیاب
  • کاوش: کاویدن و جستجو کردن
  • کاووس: از نام های برگزیده
  • کاویان: از نام های برگزیده
  • کرتیر: نام موبدی در دوران شاپور
  • کرکوی: پسر فریدون
  • کمبوجیه: از نام های برگزیده
  • کورنگ: نام پادشاهی در زابلستان

ثبت نام شرکت

  • کوروش: بنیانگذار سلسله هخامنشی
  • کوسان: رامشگر
  • کوشا: کوشیدن
  • کوشان: کوشا بودن
  • کوشیار: نام سردار تبری
  • کیا: پادشاه، بزرگ، صاحب
  • کیافر: از عناوین برگزیده
  • کیامنش: از عناوین برگزیده
  • گرامی: مقدم و ارجمند
  • گرانمایه: پر ارج و با ارزش
  • گرایش: گرویدن یا پیروی کردن
  • گرشاسب: مانند رستم در شاهنامه
  • گرگین: نام یک پهلوان ایرانی
  • گژدهم: از سرداران و جنگجویان کیانی
  • گژگین: از عناوین برگزیده
  • گشتاسب: پنجمین پادشاه کیانی
  • گشواد: نام پهلوانی در شاهنامه
  • گوارا: بامزه و خوش آیند
  • گودرز: از پهلوانان لشکر کیکاووس، نام پسر گیو
  • گیل: پهلوان و گرد
  • گیو: پهلوان ایرانی
  • مازار: از سرداران کوروش
  • مازنه: مازندران در اوستا
  • مازیار: نام پسر غارن
  • ماکان: نام پسر یکی از فرمانروایان ایرانی
  • ماندگار: پایدار و ماندنی
  • مانوش: پدربزرگ لهراسب
  • مانی: نام پیکر نگار نامی در زمان شاپور
  • ماهان: نام پسر کیخسرو و پسر اردشیر
  • مهرجو: از عناوین برگزیده
  • مهرداد: چوپانی است که کوروش را پرورش داد
  • مهرزاد: زاده ی مهر
  • مهرگان: جشن ملی ایران
  • مهرنوش: نام یکی از پسران اسفندیار
  • مهریار: از عناوین برگزیده
  • مهیار: از عناوین برگزیده
  • مویز: دانه های خشک شده انگور
  • نارون: یک درخت تنومند
  • نوید: مژده شادمانی
  • نیسان: جایی برای روییدن نی
  • نیک پی: خوش قدم، خجسته
  • نیکدل: از عناوین برگزیده
  • نیکروز: از عناوین برگزیده
  • نیکزاد: از عناوین برگزیده
  • نیکنام: خوشنام و نیکو
  • نیکو: زیبا و خوب، نیکوکار
  • نیما: نام شاعر ایرانی
  • نیو: دلیر و پهلوان
  • نیوتیش: نام برادر کوچکتر اشوزرتشت
  • واته: در اوستا ایزد آب است
  • ویشتاسب: اولین پادشاه هم زمان با اشو زرتشت
  • وامق : دوست دارنده، عاشق
  • ورجاوند : ارجمند، به اعتقاد زرشتیان کسی که درآخر زمان ایران را آباد می کند
  • وریا : پیدار، آگاه، نامی کردی برای پسران
  • وشمگیر : شکارچی بلدرچین، نام پسر وردانشاه از مولوک دیالمه
  • وهرز : نام مرزبان کشور یمن درعهد انوشیروان
  • وهسودان : نیک آسوده و آرام، عنوان یکی از سلاطین آذربایجان
  • ویدا : آموزنده و تعلیم دهنده
  • ویس : نام معشوق رامین در داستان ویس و رامین
  • ویشتاسب : صاحب اسبان فراوان
  • ویگن : از اسم های ارمنی ایرانی به معنای جهش و پرش
  • هارپارک: نام وزیر استیاک و آخرین پادشاه ماد
  • هامان: یکی از درباریان خشایار شاه
  • هامرز: نام سپهسالار خسرو پرویز ساسانی
  • هامون: یکی از نام های اصیل ایرانی
  • همتا: شریک، مانند
  • همگون: همانند و همرنگ
  • هنگام: زمان، گاه
  • هوتن: فرماندار ساحلی در زمان داریوش
  • هوداد: نیک آفرید
  • هومن: خوب منش، خوش منش
  • هیمه: از سرداران بزرگ پارسی و نام داماد داریوش
  • یادگار: کار یا اثری که یک فرد از خود باقی می گذارد
  • یزدان داد: موبدی در قرن نهم که در کرمان می زیست
  • یزدان مهر: از عناوین برگزیده

مزایای ثبت برند اسم ایرانی

  • وقتی شما برندی را به ثبت می رسانید برای خود و شرکتتان مزایایی را به ارمغان می آورید که در ذیل به مزایای ثبت برند اشاره می کنیم:
  • حق استفاده منحصر به فرد برند تنها برای کسی که برند خود را به ثبت رسانده باشد شناخته می شود.
  • سبب ایجاد مشهوریت و معروفیت میان شرکت،خدمات و محصولات می گردد.
  • ضمانت می کند که مشتریان توانایی تشخیص و تفکیک محصولات از یکدیگر را دارند.
  • مشوق شرکتهاست تا در حفظ و بهتر شدن کیفیت محصولات سرمایه گذاری کنند.
  • شرکت ها را توانمند می نماید تا بتوانند محصولاتشان را از هم متفاوت کنند.
  • این امکان وجود دارد که جهت اخذ وام سودمند باشند.
  • می تواند برای سهامداران ارزش افزوده سهام ایجاد کند و سبب بیشتر شدن درآمد شرکت گردد.
  • می تواند سرمایه باارزش کسب و کار باشند.
  • جزء الزامی و ضروری موافقت نامه های اعطای نمایندگی محسوب می شوند.
  • مجوز استفاده از آن ها به اشخاص ثالث داده می شود و منشا مستقیم درآمد از محل حق امتیازها هستند.
  • وسیله ای برای بازاریابی و پایه و اساس شهرت و معروفیت شرکت ها می باشند.

سوالات متداول در زمینه انتخاب اسم برند ایرانی

اهمیت انتخاب اسم برند تجاری چیست؟

انتخاب اسم برند به جهت توسعه کسب و کار و رونق روابط تجاری، شهرت، محبوبیت وماندگاری در ذهن مخاطبان بسیار حائز اهمیت می باشد.

از چه ملاک هایی در انتخاب نام برند می توان استفاده کرد؟

ارتباط مفهومی،استفاده از کلمات محلی،ایجاد کلمه جدید، استفاده از نام موسس ، بهره مندی از ریتم و تلفیق کلمات از سری ملاک های انتخاب اسم می باشد.

ثبت اسم برند مشمول چه هزینه هایی می شود؟

هزینه ثبت فرم اظهارنامه
هزینه درج آگهی درخواست در روزنامه رسمی کشور
هزینه حق الثبت
درج آگهی در روزنامه دوم
حق الوکاله وکیل دادگستری به منظور تشکیل پرونده برای برند شما

بیشتر بخوانید: آموزش کامل ثبت مکان جدید در گوگل مپ

سخن پایانی

نام گذاری یک برند نیازمند صبر و شکیبایی است و بزرگترین مانع در انتخاب نام مناسب قطعاً زمان است. بسیاری از کسب و کارها حتی حاضر نیستند زمان صرف کنند و  یا منابع لازم را برای انتخاب یک اسم مناسب  مطالعه کنند که این به خودی خود کاری اشتباه است.

 فرآیند انتخاب اسم موفق به شما در ایجاد روابط طولانی و پرسود کمک به سزایی می کند. انتخاب یک نام مناسب می تواند با ارزش ترین دارایی شما در این زمینه باشد که قادر به ایجاد تمایز با رقبا و تسریع در آگاهی بخشی برند شما به کاربران و مخاطبان است. با یک برنامه ریزی مناسب و دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان ثبت شرکت ، بهترین تصمیم را بگیرید و بر چالش نام گذاری موثر غلبه کنید.

همچنین ببینید

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

پول سازترین مشاغل در ایران بدون سرمایه

برای بسیاری از افرادی که می خواهند شغل و کسب و کاری جدید را آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید