تقویت سیستم ایمنی بدن | چگونه مراقب سلامتی خود و خانواده مان باشیم؟

سیستم ایمنی بدن ما دارای ویژگی‌های خاصی است که می‌تواند ما را در برابر بیماری‌ها مصون نگه دارد. بشرط آن‌که خود نیز مراقب سلامت خود باشیم و به تقویت سیستم ایمنی بدنمان کمک کنیم.

غدد لنفاوی که حاوی گلبول‌های سفید است که به آن‌ها سربازان دفاعی بدن می‌گویند تشکیل دهنده‌ی سیستم ایمنی بدن است. در مواقعی که ویروس‌ها و یا باکتری‌ها به بدن ما وارد می‌شوند و ما را بیمار می‌کنند. این گلبول‌ها به آنها حمله می‌کنند و با نابود کردن آن‌ها ما بهبود می‌یابیم در این مبارزه گلبول‌ها ضعیف می‌شوند و در این زمان بدن ما مستعد بیماری‌های مهلک می‌شود و ما باید با خوردن غذاهای سالم و مغذی و استراحت کامل به تقویت آن‌ها کمک کنیم.

تقویت سیستم ایمنی

چگونه می‌توانیم از ضعیف شدن سیستم ایمنی جلوگیری کنیم؟

نیاز موجودات زنده به غذا جزء مهم‌ترین غریزه طبیعی آن‌هاست و بدست آوردن غذا موجب بقاء جانداران است. انسان‌هم جزء جانداران محسوب می‌شود و همواره برای بدست آوردن غذا تلاش می‌کند. خوشبختانه انسان موجودی هوشمند است و زندگی اجتماعی دارد و همین امر بدست آوردن غذا را برای او آسان تر کرده است.

در اکثر جوامع نیازی نیست انسان مانند اجدادش برای تهیه غذا به مبارزه با حیوانات و طبیعت بپردازد بلکه با تلاش و کوشش و کار مفید می‌تواند در چرخش جامعه بشری سهیم باشد و از امکانات رفاهی و همچنین تهیه غذا برای خود و خانواده خود بهره ببرد و با رعایت اصول بهداشتی سلامت آن‌ها را تضمین کند پس برای سلامتی باید به نکات مهمی توجه کرد. نکات عبارتند از:

  • غذای سالم و مقوی : باید غذای سالم و مناسب با رشد بدن داشته باشیم. به همین منظور باید میوه جات و سبزیجات تازه و پروتئین‌های مختلف مثل گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی و همچنین از شیر و لبنیات و کره وروغن و مغزها و دانه‌ها و حبوبات استفاده کرد و به تازگی آن‌ها و تاریخ مصرفشان توجه کرد. همچنین غذا باید از نظر بهداشت کاملا سالم و عاری از باکتری‌ها و انگل‌ها باشد.
  • هوای پاک : وجود هوای تازه نیز در سلامت ما بسیار مهم است. هوا باید عاری از گرد و غبار و ذرات آلاینده و دود، و سرشار از اکسیژن باشد برای این منظور باید جنگل‌ها را حفظ کرد و از قطع بی رویه درختان خودداری کرد و همچنین همه انسان‌ها باید در جلوگیری از آتش سوزی جنگل‌ها سهیم باشند و هرگز با سهل انگاری موجب سوختن درختان نشوند.
  • تحرک بدنی و ورزش کردن: داشتن فعالیت جسمانی روشی بسیار مناسب برای کاهش اضطراب و تسکین استرس می‌باشد. این عامل را در نظر داشته باشید که داشتن کمی تحرک و ورزش‌‌هم باعث می‌شود حال و هوای شما سریع بهتر شود این روش برای همه سنین پاسخ‌گو است. ممکن است شاید نتوانید خارج از منزل خود ورزش کنید، ولی هنوز هم می‌توانید در خانه فعالیت جسمانی داشته باشید اگر بلد نیستید یا نمی‌توانید به ‌تنهایی ورزش کنید، شما به راحتی می‌توانید برنامه‌های تناسب اندام و ورزش را بر روی موبایل خود دانلود کنید و از آن استفاده نمایید.

تقویت سیستم ایمنی بدن با خوراکی های مقوی

  • خوردن قرص‌های مولتی ویتامین :رساندن ویتامین‌های لازم به بدن از طریق خوردن قرص
  • آب کافی : آب باید سالم و تصفیه شده و زلال و عاری از گل و لای و میکروب باشد و هرکس به نوبه خود مسئول است که فاضلاب و مواد شیمیایی و آلاینده‌ها را داخل رودخانه‌ها و سدها و دریاچه‌ها نریزد.
  • محیط پاک: هرکس مسئول است که محیط خود را تمیز نگه دارد و از ریختن آشغال و پلاستیک‌ها در طبیعت خودداری کند.
  • داشتن سبک زنگی سالم: اکثر کسانی که به مدت طولانی در خانه می‌مانند، ممکن است روال نرمال زندگی آن‌ها به‌هم بریزد؛ بعضی از افراد تا دیر موقع بیدار می‌مانند و این عامل باعث می‌شود این افراد صبح از خواب دیر بیدار شوند، ممکن است بعضی از افراد دچار اختلالات خواب شوند. همان طور که می‌دانید کم خوابی یا نخوابیدن به موقع انسان را دچار افسردگی، اضطراب و بدبینی نسبت به همه چیز می‌کند. خواب کافی  برای سلامتی فردی شما عاملی بسیار مهم است. خوابیدن به سیستم ایمنی کمک فراوانی می‌کند همچنین خواب خوب، به‌خصوص خواب عمیق، اضطراب را کاهش می‌کند. توصیه ما این است که حتما رژیم غذایی مناسبی مثل انواع موادغذایی مغذی و متنوع داشته باشید و همچنین فعالیت‌های روزانه مرتب و برنامه خواب ثابت و منظمی داشته باشید.
  • اگر خاک آلوده شود مواد غذایی که از آن بدست می‌آید سمی خواهد بود و خوردن آن‌ها باعث ورود رادیکال‌های آزاد در بدن خواهد شد و سلامت انسان به خطر خواهد افتاد و این آلودگی‌ها باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی و در نهایت بروز بیماری‌های مهلک مانند انواع سرطان‌ها می‌شود.
  • همه جانداران بر روی زمین حق زندگی دارند انسان نباید با شکار بی رویه موجب نابودی و انقراض آنان شود وجود همه جانداران برای طبیعت ضروری است زیرا کم شدن یکی از آن‌ها باعث ازدیاد جاندارانی دیگر می‌شود و سیستم طبیعت را بهم می‌ریزد و زندگی ما را تهدید می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی

می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود  را با این خوراکی‌ها تقویت کنید

  • مرکبات: مصرف پرتقال، گریپ‌فروت، نارنگی، لیموترش یا لیموشیرین، نارنگی و یافا مهم‌ترین مرکبات دارای ویتامینC شامل می‌شوند.
  • کلم بروکلی: کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین‌ و مواد معدنی مانند ویتامین A، C، E و مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالم‌ترین سبزیجات تبدیل کرده است.
  • فلفل شیرین: دارای ویتامین C و A
  • زنجبیل: درمان سرما خوردگی، کاهش التهاب، کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری
  • سیر: مبارزه با عفونت، کاهش فشار خون و روند سخت شدن دیواره عروق را کند می‌سازد.
  • اسفناج: سرشار از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی
  • ماست: ماست باعث می‌شود سیستم ایمنی تحریک شود تا با بیماری‌ها مبارزه کند.
  • بادام و گردو: دارای ویتامین E ، روی و چربی‌های مفید
  • چای سبز: یک آنتی‌اکسیدان قوی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن تقویت ‌شود.
  • کیوی: فولات، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین K
  • ماکیان: سرشار از ویتامین B۶
  • تخم آفتابگردان: سرشار از مواد مغذی شامل منیزیم، فسفر، ویتامین B6 ویتامین E
بیشتر بخوانید : خوراکی های حاوی اسیدهای چرب مفید برای بدن

قبلا در مورد سیستم ایمنی گفته شد که مسئولیت دفاع از بدن در برابر بیماری‌ها را دارد. مثلا وقتی ما سرما می‌خوریم با خوردن غذاهای سالم و استراحت کامل به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و با ویروس‌های وارد شده به بدن مبارزه می‌کند. ما حداکثر از یک هفته تا ده روز بدون خوردن هیچ دارویی بهبود می‌اییم خیلی از بیماری‌ها به همین صورت درمان می‌شود. اما افراد سودجویی هستند که با دادن هجویاتی این گمان را در شخص به وجود می‌آورند که معجون آن‌ها باعث بهبودی بیمار شده و بعضی از افراد ناآگاه ‌هم مرید آن‌ها می‌شوند و بر طبل تبلیغات برای آن‌ها می‌کوبند.

در حالی که درمان بعضی از بیماری‌ها بسیار مشکل است و دم نوش‌ها و معجون‌ها هیچ معجزه‌ای برای آن‌ها نمی‌کنند مثل سرطان‌ها و ایدز و بیماری‌های قلبی و کلیوی و غیره… اما افراد نا آگاه گول تبلیغات را می‌خورند و نزد این افراد رفته و بدنبال درمانشان هستند. در حالی که زمان برای این نوع بیماری‌ها بسیار مهم است و دیر کردن درمان واقعی و صحیح، لطمه بزرگی به سلامت این افراد زده و جانشان را به خطر می‌اندازد.
پس باید آگاه بود و به افراد سود جو توجه نکرد و به پزشکان واقعی که در دانشگاه‌ها درس خوانده‌اند باور داشت. زیرا تجربه آن‌ها سال‌ها بر اثر آزمایشات و تحقیقات علمی و دانشگاهی بدست آمده و همچنین باید به دستور پزشکان و داروهایی که تجویز می‌کنند عمل کرد زیرا این داروها حاصل سال‌ها تجربه داروسازان و تائید سازمان بهداشت جهانیست.

در نسل‌های گذشته که علم مانند امروز پیشرفت نکرده بود در هر خانواده ۱۰ الی ۲۰ بچه بدنیا می‌آمد و در بعضی از مواقع اکثر آن‌ها بر اثر بیماری‌هایی که قبلا لاعلاج بود از بین می‌رفتند. ولی امروزه و با ساختن واکسن‌های مختلف و همچنین داروهای معجزه گر و رعایت بهداشت، کودکان دارای زندگی سالم هستند.

در گذشته وقتی یک بیماری همه گیر شیوع پیدا می‌کرد ۳/۴ جمعیت دنیا از بین می‌رفت. اما امروزه با وجود بیماری واگیر کرونا کشورهایی که درمان‌هایشان بر پایه علمی استوار است بخوبی این بیماری را کنترل می‌کنند (مگر کسانی که این بیماری را باور ندارند). همچنین بیماری وحشتناک ابولا که یک بیماری ویروسی است و منشاء آن آفریقاست در موقع شیوع، کشورهای پیشرفته به کمکشان می‌شتابند و آن را در نقطه خفه می‌کنند.

در نیمه شب بخوانید : خوراکی ها برای شادابی و بشاش شدن صورت 

در پایان به این نتیجه می‌رسیم که برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت و زندگی بهتر:

  1. نباید آب و هوا و خاک را آلوده کرد.
  2. در موقع بیماری‌ها باید به پزشکان و دانشمندان که عمرشان را در راه علم و سلامت انسان‌ها گذاشته‌اند و همچنین به داروهایی که امروزه با تلاش بی وقفه دانشمندان بدست آمده باور داشت و از استفاده بی رویه داروها خودداری کرد و همچنین نباید برای درمان بیماری‌ها فرصت را از دست بدهیم.
  3. در مواقع شیوع بیماری‌های مسری به پرتکل‌های بهداشتی که از سوی پزشکان توصیه می‌شود توجه کرد و از درمان‌های غیر اصولی پرهیز کرد و برای از بین بردن بیماری‌های واگیردار و همگانی زدن واکسن‌های تائید شده از جانب بهداشت جهانی را در اولویت قرار داد و برای تزریق واکسن به مراکز پزشکی و درمانگاه‌ها مراجعه کرد.
  4. از کودکی فرزندان را به ورزش عادت داد که در طول دوران زندگی دارای بدنی سالم و قوی داشته باشند.
  5. از استرس و عصبانیت دوری کرد.
  6. به سلامت غذا توجه کرد و از زیاده روی در خوردن شیرینی و نمک و چربی‌های مضر خودداری کرد.
  7. آگاهی خود و فرزندانمان را در مورد بهداشت و سلامت بالا برد.

همچنین ببینید

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان مصرف قرص ها و ویتامین ها از جمله ویتامین ث، دی، آ و… بیش …

2 نظر

  1. سلام آموزش خیلی مفیدی بود مخصوصا واسه ما که بچه کوچک داریم یه دنیا ممنون

دیدگاهتان را بنویسید