واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی یا همان Virtual Reality(اختصاری VR) نوعی فناوری است که در آن محیط مجازی جلوی چشم کاربر قرار میگیرد و بر اساس حرکت سر و بدن، کاربر با آن محیط تعامل و ارتباط برقرار میکند. در واقع یک هدست بر روی سر کاربر قرار می گیرد و با حرکات بدن او سازگار و کنترل میشود.
تاریخچه واقعیت مجازی
در سال 1938 ، آنتونین آرتو ، نمایشنامه نویس آوانگارد فرانسوی ماهیت واهی شخصیت ها و اشیا in تئاتر را به عنوان “la réalité virtuelle” در مجموعه مقالات ، Le Théâtre et son double توصیف کرد. ترجمه انگلیسی این کتاب ، که در سال 1958 با عنوان تئاتر و دوتایی آن منتشر شد، اولین کاربرد منتشر شده از اصطلاح “واقعیت مجازی” است. اصطلاح “واقعیت مصنوعی” که توسط میرون کروگر ابداع شد ، از دهه 1970 استفاده می شود. اصطلاح “Virtual Reality” اولین بار در زمینه داستان علمی در The Judas Mandala ، رمانی از دیمین برودریک ، در سال 1982 استفاده شد.
اقتباس گسترده از اصطلاح “واقعیت مجازی” در رسانه های مشهور به جارون لانیر نسبت داده می شود ، که در اواخر دهه 1980 برخی از اولین سخت افزارهای VR درجه یک را تحت عنوان VPL Research شرکت خود طراحی کرد و فیلم Lawnmower Man 1992 که دارای ویژگی های استفاده از سیستم های واقعیت مجازی.
مسائل سلامتی واقعیت مجازی
بسیاری از ملاحظات بهداشتی و ایمنی واقعیت مجازی وجود دارد. تعدادی از علائم ناخواسته در اثر استفاده طولانی مدت از واقعیت مجازی ایجاد شده است و این ممکن است باعث کند شدن تکثیر این فناوری شود.
سیستم های واقعیت مجازی با هشدارهای مصرف کننده همراه هستند. از جمله: مسائل رشد در کودکان ؛ هشدارهای سفر و سقوط و برخورد ؛ درد و ناراحتی؛ آسیب استرس تکراری و تداخل در دستگاههای پزشکی.
دیگر ملاحضات
- برخی از کاربران ممکن است هنگام استفاده از هدست VR دچار کشش ، تشنج یا بیهوشی شوند. حتی اگر سابقه صرع نداشته باشند و قبلاً هرگز تشنج نداشته باشند. از هر 4000 نفر یک نفر یا 025/0٪ ممکن است این علائم را تجربه کند. از آنجا که این علائم بیشتر در افراد زیر 20 سال دیده می شود ، به کودکان توصیه می شود از هدست های VR استفاده نکنند.
- در حالی که از هدست های VR استفاده می کنید ، افراد به سرعت آگاهی خود را از محیط واقعی خود از دست می دهند و ممکن است با لغزش یا برخورد با اشیا-دنیای واقعی ، به خود آسیب برسانند.
- های VR ممکن است به طور مرتب باعث خستگی چشم شود ، همانطور که تمام فناوری های غربالگری انجام می شود ، زیرا افراد هنگام تماشای صفحه نمایش تمایل به پلک زدن کمتری دارند و باعث خشکی چشم آنها می شود.
بیماری واقعیت مجازی یا بیماری سایبری
VR برای کودکان و خردسالان
مطالعات نشان می دهد كه كودكان خردسال ، در مقایسه با بزرگسالان، ممكن است از نظر شناختی و رفتاری به واقعیت مجازی غوطه وری پاسخ دهند از راه هایی كه از بزرگسالان متفاوت است. VR کاربران را مستقیماً در محتوای رسانه قرار می دهد. این تجربه را برای کودکان بسیار زنده و واقعی می کند.
كودكان 6 تا 18 سال سطح بالاتری از حضور و “واقعی بودن” یك محیط مجازی را در مقایسه با بزرگسالان 19 تا 65 سال گزارش كردند.
با توجه به در دسترس بودن مطالب جنسی پورنو و محتوای خشونت آمیز ، مطالعات در مورد رفتار مصرف کننده VR یا تأثیر آن بر روی کودکان و یک کد رفتار اخلاقی که شامل کاربران خردسال است به خصوص مورد نیاز است.
تحقیقات مرتبط در مورد خشونت در بازی های ویدیویی نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض خشونت رسانه ای ممکن است بر نگرش ، رفتار و حتی خودپنداره تأثیر بگذارد. خودپنداره شاخص کلیدی نگرشهای اصلی و توانایی های مقابله ای ، به ویژه در نوجوانان است. مطالعات اولیه انجام شده در مورد مشاهده در مقابل شرکت در بازی های VR خشن نشان می دهد که تحریک فیزیولوژیکی و افکار پرخاشگرانه ، اما نه احساسات خصمانه، برای شرکت کنندگان از مشاهده کنندگان بازی واقعیت مجازی بالاتر است.
کاربرد های واقعیت مجازی
از کاربرد های واقعیت مجازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- نظامی
- پزشکی
- رباتیک
- آموزشی
- سرگرمی
- نجوم
- ورزش
- سینما
- و …
نظامی:
- شبیه سازی پرواز
- شبیه سازی میدان جنگ
- آموزش های پزشکی (مختص میدان جنگ)
- شبیه سازی خودرو های جنگی و نظامی
- کمپ مجازی نیروهای جدید الورود
پزشکی:
- درمان اختلالات اعصاب
- درمان وسواس
- درمان انواع ترس ها
- آموزش جراحی
- و …
نجوم:
دانش آموزان در درس ستاره شناسی با قرارگرفتن در فضای مجازی ساخته شده به این منظور به طرز مناسبی با ساختار های آن آشنا میشوند. آنها می توانند سیاره ها را جابه جا کرده و حتی پروسه تشکیل و حرکت ستاره های دنباله دار را دنبال کنند. هم چنین می توانند ببینند مفاهیم انتزاعی را در یک جهان سه بعدی در عمل مشهاده کنند.
سرگرمی:
در بازی ها گیمر ها همیشه دنبال نزدیک ساختن خود به دنیای واقعی هستند. عللاوه بر آن فرض کنید میخواهید به موزه لوور بروید اما پول آنرا ندارید. سیرک ها، آکواریوم ها، استادیوم ها و رویداد های ورزشی. بازدید از شهر ها همه و همه با فناوری واقعیت مجازی تجربه بهتری به ارمغان خواهند آورد.
آموزش:
تعامل سازنده با محیط میتواند یادگیری را بهبود ببخشد. شبیه سازی و قرار گرفتن در دنبای واقعی یادگیری را نیز واقعی تر میکند. تمام سیستم های آموزشی دنیا بر این قضیه اتفاق نظر دارند که کار های عملی یادگیری را بهبود می بخشد. در نتیجه واقعیت مجازی میتواند کار گاه های عملی بسیار زیادی را بدون خطر ولی با همان کیفیت ارائه دهد.
برخی برند های واقعیت مجازی:
- گوگل
- فیسبوک
- VR BOX
- VR SHINECON
- Lefant 3D VR
- Remax RT V01 Fantasyland
- BOBO VR
- VIRGLASS V3
همچنین بخوانید: بهترین لپ تاپ های گیمینگ برای بردن در رقابت ها