درمان سردرد چه راهکارهایی دارد؟ | چگونه سردرد را از بین ببریم؟

سردرد یکی از انواع درد است که بسیار رایج بوده حتما برای همه ما اتفاق افتاده است. که فعالیت‌های روزانه ما را دچار اختلال می‌کند. اما ممکن است برای برخی از ما خیلی بیشتر اتفاق بیافتد که در این صورت احتمالا سردرد نشان دهنده مشکل دیگری در بدن باشد که بهتر است به پزشک مراجعه شود. در این مقاله از وب سایت نیمه شب به بررسی دلایل سردرد و راهکارهای برای درمان سردرد می‌پردازیم.

سردرد چیست؟

سردرد ناشی از درد بافت‌ها و ساختارهای احاطه کننده جمجمه یا مغز می‌باشد. چون خود مغر عصب ندارد که منجر به ایجاد درد شود. درد نیز ممکن است به صورت مبهم، تیز، ضربانی، مداوم، مقطعی، خفیف یا شدید باشد.‌ اما به صورت کلی برخی از عواملی که موجب بروز سردرد در افراد می‌شود شامل این موارد می‌باشد: ژنتیک مخصوصا درباره سردردهای میگرنی‚ استرس‚ تب‚ سرماخوردگی‚ حساسیت غذایی‚ عفونت گلو و عفونت‌های سینوسی‚ بوی مواد شیمیایی‚ عدم تعادل ویتامین‌ها‚ عدم تعادل هورمونی و خستگی چشم.

درمان سردرد
روش های درمان سردرد

سردرد به صورت کلی به سه دسته‌ی سردردهای اولیه‚ سردردهای ثانویه و سردرد عصب جمجمه و درد صورت تقسیم بندی می‌شود. سردرد اولیه خود شامل چهار نوع ميگرن‚ سردرد تنشى‚ سردرد خوشه‌ای و انواع نورالژى می‌باشد. سردرد ثانویه نیز شامل سردرد ناشى از التهاب شريان گيجگاهى‚ سردرد ناشى از بالا بودن فشار مغز و يا به خاطر وجود ضايعه فضاگير مغزى مانند تومور ايجاد شود. نوع سوم سردرد ثانویه نیز سردرد ناشى از مصرف بيش از حد دارو می‌باشد. سردرد ثانویه می‌تواند عللی مانند وجود مشکلات ساختاری با استخوان‌های صورت، دندان‌، چشم‌، گوش، بینی، سینوس‌ها و … ‚ اختلالات‚ عفونت‚ مصرف مواد مخدر و یا آسیب دیدگی داشته باشد.

به یاد داشته باشید که در صورتی که سردرد شما با تیره شدن بینایی، خواب آلودگی و سرگیجه همراه است و یا در مواقع خاصی از روز بروز می‌کند در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و توسط او معاینه شوید.

درمان سردرد

سردردها برای همه افراد بسیار طاقت فرسا هستند و موجب بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه می‌شوند. بهتر است که اگر سردرد شما به صورت مداوم است به پزشک مراجعه کنید. پزشک هم با توجه به عواملی مانند نوع، فراوانی و دلیل و ریشه سردرد دارو تجویز می‌کند. اما باید بدانید که لزوما همه سردردها نیاز به درمان پزشکی  ندارند. نوع درمان هم می‌تواند به صورت آموزش، مشاوره، مدیریت استرس، بیوفیدبک و دارو باشد. نوع درمان هم طبق صلاحدید پزشک اصلاح می‌شود.

برخی روش‌های تاثیر گذار برای بهبود و درمان سردرد‚ مخصوصا در سردردهای عصبی‚ شامل موراد زیر می‌باشد:

  • ماساژ دادن
  • مراقبه کردن و یوگا
  • ریلکسیشن و دراز کشیدن در اتاق تاریک و ساکت

برخی روش‌ها برای درمان سردرد و موادی که در این جهت مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز شامل موارد زیر می‌شود:

  • استفاده از زنجبیل و چای زنجبیل مخصوصا در سردردهای تنشی که بیشتر پیشانی، پشت سر، گردن و گیجگاه را درگیر می‌کند تاثیر بسیار خوبی دارد.
  • استفاده از مایعات و مواد غذایی حاوی ویتامین سی می‌تواند تاثیر خوبی در بهبودی سردردهای سینوسی که با تب و حرارت بالای بدن همراه است خواهد داشت.
  • استفاده از از امگا۳، ویتامین B۱۲ و منیزیم درباره میگرن که با سرگیجه، استفراغ، اختلالات در بینایی و حساسیت به نور همراه است می‌تواند موثر باشد.
  • مصرف ویتامین  B2
  • مصرف منیزیم و مواد غذایی حاوی منیزیم که شامل تخم‌ها و مغزها، لوبیا، غلات، کلم بروکلی، کدو خورشتی، سبزیجات برگ‌دار. لبنیات، گوشت، شکلات و قهوه می‌باشند.
  • استفاده از فلفل کاین در بهبود سردردهای چشمی که چشم‌ها و یا یک طرف صورت را درگیر می‌کند تاثیر گذار است.
  • بوتاکس نیز برای جلوگیری از بروز سردردهای میگرنی مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • طب سوزنی نیز از روش‌هایی است که برای بهبود سردردهای میگرنی و تنشی به کار می‌رود.
  • استراحت کردن
  • قرار دادن کمپرس سرد و گرم روی سر و گردن
  • انجام حرکات کششی
  • ماساژ عضلانی

به صورت کلی سعی کنید که از عوامل تشدید کننده سردرد دوری کنید. این عوامل می‌تواند شامل برخی غذاها، بوی مواد شیمیایی، کافئین، الکل یا سر و صدا باشد.

برخی درمان های خانگی برای سردرد

علاوه بر مواردی که در همین مقاله از وب سایت نیمه شب‚ برای درمان سردرد به آن‌ها اشاره کردیم‚ روش های دیگر نیز برای درمان سردرد وجود دارد. این روش‌ها درمان های خانگی سردرد می‌باشند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

درمان خانگی سردرد
روش های درمان خانگی سردرد

مصرف آب کافی

شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از سردردها در افراد به علت کم نوشیدن آب است. چون باعث کاهش آب بدن شده و منجر به بروز سردرد می‌شود. همچنین مصرف میوه و سبزیجات آب دار هم آب بدن را متعادل می‌کند. مواردی مانند هندوانه، خیار، کرفس، تربچه، فلفل سبز، کدو خورشتی، کلم، اسفناج، توت فرنگی، طالبی، پرتقال و … می‌تواند در تامین آب بدن کمک کننده باشند. این نوع سردرد می‌تواند موجب عدم تمرکز شود که با مصرف آب و مایعات کاهش پیدا کرده و قابل درمان است. علاوه بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات‚ مصرف آبمیوه‌ها و سوپ‌ها می‌تواند تاثیر قابل توجهی در تامین آب بدن داشته باشد.

روغن نعناع فلفلی و اسطوخدوس

ترکیب چند قطره روغن نعناع فلفلی و روغن اسطوخدوس می‌تواند برای بهبود بسیاری از سردردها موثر باشد. روغن اسطوخدوس دارای خاصیت آرام بخشی بوده و در بهبود سردردهای میگرنی تاثیرگذار است. حتی استنشاق اسطوخدوس به مدت ۱۵ دقیقه موجب تسکین بسیاری از سردردها می‌شود. روغن نعناع فلفلی نیز دارای خاصیت آرام بخشی و خنک کنندگی است. علاوه بر این می‌تواند جریان خون پوستی در پیشانی را افزایش می‌دهد.

شما می‌توانید چند قطره از هر یک این دو روغن را روی دست خود بریزید و ترکیب کنید. سپس دست خود را روی پیشانی‚ شقیقه‌ها و پشت گردن بمالید. اگر بوی این روغن‌ها شما را اذیت می‌کند‚ می‌توانید چند قطره روغن نارگیل هم به این ترکیب اضافه کنید. با این کار از خواص مرطوب کنندگی روغن نارگیل نیز بهره خواهید برد.

کمپرس سرد و گرم

یکی از روش‌های تسکین سردرد استفاده از کمپرس سرد و یا کمپرس گرم می‌باشد. استفاده از کمپرس سرد به مدت ۳۰ دقیقه التهاب عروق خونی را کاهش داده با این کار موقتا سردرد را تسکین می‌دهد. اما در صورتی که سردرد تنشی باشد کمپرس گرم در بهبود آن موثر خواهد بود. به این علت که این نوع سردرد ناشی از انقباض بیش از حد عضلات می‌باشد. در این صورت کمپرس گرم‚ استفاده از حوله گرم یا دوش آب گرم تاثیر مشابهی خواهد داشت.

رفع سردرد
رفع سردرد

گیاه بابونه گاوی

استفاده از گیاه بابونه گاوی در پیشگیری از میگرن و کاهش دفعات آن بسیار موثر است. علاوه بر این گیاه بابونه گاوی درد، تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا ناشی از سردرد را نیز کاهش می‌دهد. برای استفاده از آن‚ این گیاه به صورت برگ خشک شده‚ مکمل فریز شده و خشک شده بابونه گاوی‚ قرص، کپسول و عصاره‌ی مایع در دسترس است. به یاد داشته باشید که دز مصرفی بابونه گاوی برای سردرد ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم می‌باشد.

ویتامین B

طبق تحقیقات انجام شده یکی از مضرات کمبود یک یا چند ویتامین مخصوصا ویتامین ب در بدن این است که موجب بروز علائم سردرد می‌شود. ویتامین ب کمپلکس شامل ویتامین‌های ب۱ تا ب۱۲ بوده و موجب تقویت سلول‌های مغزی و سیستم ایمنی بدن، گردش خون و سلامت قلب می‌شود. این ویتامین‌ها با افزایش گردش خون موجب تسکین سردرد عروقی خواهد شد. علاوه بر این ب کمپلکس در بهبود افسردگی و درمان اختلالات خلقی نیز تاثیر مثبت دارد.

همچنین ببینید

چند ساعت بعد از ایمپلنت نباید چیزی بخوریم؟

ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی است که بعد از انجام آن نیاز است مدتی مراقبت …

دیدگاهتان را بنویسید