طرز تهیه خورش ماست

امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب طرز تهیه خورش ماست آماده گردیده که این خورش ، یکی از دسرهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر اصفهان است. جالب است بدانید که این خورش اصیل ایرانی تنها خورشتی است که به صورت دسر سرو می شود.

البته خورش ماست به جهت اینکه دارای مواد تشکیل دهنده مقوی و کاملی است می تواند به عنوان یک وعده کامل غذایی هم مورد استفاده قرار گیرد. نکته دیگر در مورد خورش ماست این است که این خورش طعمش هم با دیگر خورش ها متفاوت است و طعمی شیرین دارد ، برای آشنایی با طرز تهیه این دسر خوشمزه به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

طرز تهیه خورش ماست

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گردن گوسفند ۲۵۰ گرم
شکر نصف پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
ماست پر چرب ۳ پیمانه
خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
خلال پسته و زرشک برای تزیین

دستور پخت خورش ماست

مرحله اول تهیه خورش ماست اصفهانی

برای تهیه خورش ماست اصفهانی ابتدا قابلمه ای متناسب با مقدار گوشت را انتخاب می کنیم و آب را پر از آب می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و همراه گوشت گردن داخل قابلمه قرار می دهیم.

مرحله دوم

سپس کمی زردچوبه نیز به گوشت اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان خوب گوشت پخته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چند مدل پیش غذا با ماست

مرحله سوم

سپس گوشت که پخته شد شعله را خاموش می کنیم و گوشت گردن را داخل صافی قرار می دهیم و کنار می گذاریم تا خنک شود و بعد گوشت ها را از استخوان ها جدا می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و خوب گوشت را می کوبیم تا کشدار شود و رنگ آن به سفیدی بزند.

مرحله چهارم تهیه خورش ماست اصفهانی

این قسمت مهمترین فوت داشتن خورش ماست خوب و کشدار است. آنوقت در قابلمه ای ماست را می ریزیم و شکر را به آن می افزاییم و خوب با همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم.

مرحله پنجم

سپس با قاشق مداوم هم می زنیم تا ماست شروع کند به زدن حباب و جوش زدن که بهترین زمان برای افزودن گوشت کوبیده شده به مواد داخل قابلمه است که اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله ششم

سپس مغز گردو ،خلال بادام،گلاب،زعفران دم کرده و کمی نمک را نیز می افزاییم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم. هر چند دقیقه یکبار مواد را مخلوط می کنیم.پس از اینکه خورش ماست به غلظت رسید شعله را خاموش می کنیم.

مرحله هفتم تهیه خورش ماست اصفهانی

حالا صبر می کنیم تا خورش ماست کمی خنک شود و از حرارت بیفتد، سپس آنرا در ظرف مورد نظر می کشیم و با زرشک و خلال پسته آن را تزئین می کنیم. اصل این خورشت را باید به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار بدهیم و بعد سرو کنیم.

مرحله هشتم

کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند به جای گوشت قرمز از ۴۰۰ گرم گوشت مرغ به صورت جایگزین استفاده کنند و همین طور از خامه و زرده تخم مرغ نیز داخل خورش ماست می توانید استفاده کنید که بستگی به ذائقه شما دارد.نوش جان

طرز تهیه خورش ماست

نکات مهم طرز تهیه انواع خورش ماست مجلسی رستورانی در شهرهای مختلف

  • یک روش دیگر برای درست کردن خورش ماست استفاده از گوشت مرغ به جای گوشت گردن گوسفند است. در این صورت برای این مقدار از ۵۰۰ گرم گوشت سینه مرغ به جای گوشت گردن گوسفند استفاده کنید و بعد از پختن آن را با دقت ریش ریش کنید.

  • برای کشدار شدن و درست کردن بهترین خورش ماست باید گوشت گردن گوسفند را آنقدر بکوبید که رنگ آن از قهوه‌ای تبدیل به کرم شود. به این ترتیب یک خورش ماست کشدار و غلیظ با یک بافت ایده‌آل خواهید داشت.

  • حتما برای تهیه خورشت ماست اصفهانی از ماست چکیده استفاده کنید.

  • می‌توانید از یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه هم برای لذیذتر شدن خورش ماست هم استفاده کنید.

  • خورش ماست را با گوشت بوقلمون را هم می‌توانید استفاده کنید.

  • طرز تهیه خورش ماست شمالی با خورش ماست اصفهانی متفاوت است. خورش ماست شمالی «بَزِه خورش» نام دارد و با ماست گوسفندی، سبزیجاتی مثل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، شوید، اسفناج و نعنا و البته چند حبه سیر به همراه گوشت، ماست، تخم مرغ و چند قاشق آرد درست می‌شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چند مدل دسر و کیک جذاب با کدو حلوایی

طرز تهیه خورش ماست

  • خورش ماست همدانی هم بسیار مشهور است. در خورش ماست همدانی گوشت را تکه تکه کرده و با مقداری ادویه و روغن تفت می‌دهند. سپس پیاز داغ و آب به آن اضافه کرده و می‌پزند. بعد از پخت گوشت نمک آن را اندازه کرده و زعفران و فلفل به آن اضافه می‌کنند. گوشت باید مقداری آب داشته باشد و بعد از پخت آن ماست اضافه می‌شود. ماست لازم نیست در خورش بجوشد و همین که گرم شد شعله گاز را خاموش کنید. طرز تهیه خورش ماست همدانی شبیه خورش ماست هندی یا همان خورش کاری است با این تفاوت که هندی‌ها خورش ماست را معمولا با گوشت مرغ درست می‌کنند که در خورش ماست همدانی هم می‌توانید این کار را انجام دهید. استفاده از گوشت بوقلمون هم این خورش را خوشمزه می‌کند.

نکات تکمیلی در مورد خورش ماست اصفهانی

خورش ماست اصفهانی جزو غذای محلی – اصفهان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش ماست اصفهانی را می توانید در وعده شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

نکات کاربردی طبخ  و سرو خورشت ماست اصفهانی

بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
این خورش سرد سرو می شود.
از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

سخن پایانی

به عنوان آخرین نکته درباره این غذا باید بگوییم که به هیچ عنوان فریب ظاهر شله زرد گونه و دسر مانند خورش ماست را نخورید. این خورش غذایی مجلسی و نسبتا پر زحمت است که برای سرو آن باید یک شبانه روز کامل صبر و حوصله به خرج داد تا خورشی جا افتاده را آماده و نوش جان نمود.

همچنین ببینید

طرز تهیه چند غذای ساده با تخم مرغ

تخم مرغ یکی از پرکاربردترین مواد غذایی در کل دنیاست که از ارزش غذایی بالایی …

دیدگاهتان را بنویسید