ترشی گردو خیلی آسان میتوان تهیه می شود. ترشی گردو جزو یکی از ترشیهای سنتی استان همدان است و اصالت این ترشی به شهر همدان بر میگردد. این ترشی در فصل اردیبهشت یا خرداد ماه زمانی که چغاله های گردو تا حدی رشد کرده اند که هنوز داخل آنها سفت نشده است باید تهیه شود. زمانی که اندازه آنها تقریبا اندازه یک آلوچه شد می توانید با خیال راحت این ترشی رادرست کنید. اکنون شما عزیزان با مطالعه این مقاله می توانید برای خودتان یک ترشی لذیذ و خوشمزه ای تهیه کنید.
طرز تهیه ی ترشی گردو:
مواد لازم:
چغاله گردو(گردو سبز نرسیده) : یک کیلو
نمک: یک قاشق سوپ خوری
سرکه: به مقدار لازم
سیر: چند حبه
نعنا و ترخون: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله اول :
اولین کاری که باید برای تهیه ترشی گردو انجام دهید این است که مزه تلخ گردوها را از بین ببرید. چرا که چغاله های گردو تلخ هستند. یک ابتدا گردوها را در یک ظرف بزرگ بریزید و به مدت پنج دقیقه بجوشانید.حال آب درون ظرف را تعویض نموده و همین عمل را دوباره تکرار کنید. دوباره پنج دقیقه دیگر بجوشانید و سپس آنها را آبکشی کنید.. دقت کنید که گردوها بیش از حد پخته نشوند. حالا گردوهای نیم پز را درون ظرفی بزرگ ریخته و ظرف را پر از آب سرد کنید. چند روزی صبر کنید و روزی دو مرتبه آب ظرف را تعویض کنید تا کاملا مزه تلخی گردوها گرفته شود.
مرحله دوم :
گردوهایی که تلخی آنها را گرفتید درون سرکه بریزید. روی شعله گاز قرار داده و اجازه دهید سرکه چند جوش بزند و سپس شعله را خاموش کنید. بعد از آنکه ترشی گردو کاملا سرد شد، آنها را درون شیشه بریزید. برای آنکه یک ترشی معطر داشته باشید دو سه حبه سیر و چند برگ ترخون و ریحان هم لایه به لایه اضافه کنید.
مرحله سوم :
اکنون شیشه را با سرکه ای که جوشاندید و خنک شده پر کنید. سپس درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت ده روز دردمای بیرون نگهداری کنید تا ترشی شما به خوبی جا بیفتد. ترشی گردو یکی از ترشی های مجلسی است وقتی آماده شد هنگام سرو، گردوها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید و داخل ظروف مناسب چیده و بر سر سفره بیاورید و نوش جان کنید.
طرز تهیه چاشنی برای ترشی گردو :
همانطور که میدانید افزودن چاشنی به ترشی ها کاملا سلیقه ای است اما یک نوع چاشنی معروفی هست که اکثرا برای ترشی گردو استفاده میکنند. که من در اینجا شما را نیز با این چاشنی و طرز تهیه آن آشنا میکنم .
حدودا یک کیلوگرم برگه زردآلوی خشک و یک بسته تمر هندی تهیه کنید. برگه های زردآلو و تمر هندی را خوب شسته بعد درون سرکه بریزید. بیست و چهار ساعتی صبر کنید. پس از گذشت این مدت آنها را از آبکش عبور دهید. حالا ماده غلیظ و صافی به دست می آید که شما میتوانید با توجه به ذائقه خود مقداری شکر، جوز هندی، فلفل سیاه و ادویه نیز به چاشنی ترشی اضافه نموده و با سرکه داخل شیشه ترشی بریزید بعد از گذشت ده روز میتوانید ترشی را نوش جان کنید.
چند نکته:
– برای مطمئن شدن از اینکه چغاله ها مناسب برای ترشی انداختن باشد، یکی از آنها را برای نمونه از وسط برش دهید وقتی پره های آن هنوز نرم است بهترین گزینه برای ترشی است.
– با مزمزه کردن یکی از گردوها یا آب درون ظرف از برطرف شدن مزه تلخی اطمینان حاصل کنید.
– میتوانید گردوهایی که تلخی آنها کاملا گرفتید بدون آنکه بپزید درون شیشه بچینید.
همراه ما باشید با طرز تهیه انواع ترشی :
- ترشی کنگر کوهی
- ترشی سیب زمینی
- ترشی فلفل سبز
- ترشی کلم قرمز
- ترشی لیمو ترش
- ترشی انار و لبو
- ترشی میوه ( قیسی-کیوی-سیب-پرتقال)
- ترشی شلغم
- ترشی بندری
- ترشی پوست بادمجان
- ترشی لیته شمالی و جنوبی
- ترشی شور مخلوط
- ترشی هویج
- ترشی پسته کوهی(بنه یا ونوشک)
- ترشی بادمجان شکم پر
- ترشی کدو سبز
- ترشی پیاز قرمز
- ترشی مکزیکی
- ترشی لوبیا سبز
- ترشی انبه
- ترشی مخصوص
- ترشی گوجه گیلاسی