برای تهیه مربا می توانید انواع مرباها نظیر مربای بادام، مربای گردو ، مربای پوست پسته و … را درست کنید اما مربای آجیل از انواع مرباهای خوشمزه و خوش طعمی است که می توانید با کمک انواع مغز آجیل ، آن را به روش خیلی آسان و راحت برای خودتان تهیه کرده و نوش جان کنید ، جهت آشنایی با طرز تهیه مربای آجیل در ادامه مطلب همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای آجیل
آجیل : نیم کیلوگرم
آب : سه پیمانه
شکر : نیم کیلو گرم
جوهر لیمو : نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای آجیل
مرحله اول :
برای تهیه این مربا ابتدا مغزهای آجیل را به مدت ۴ ساعت به همراه مقداری آب خیس کنید سپس درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید تا بجوشد سپس مغزهای آجیل را داخل آب جوش بریزید و بعد از ۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید و آن را کناری بگذارید
مرحله دوم :
حالا مخلوط شکر و آب روی حرارت قرار دهید وقتی شربت جوشید و کمی غلیظ شد ، مقداری جوهر لیمو را در یک قاشق آب حل کرده به شربت اضافه کنید و در انتها مغزها را درون شربت بریزید واجازه دهید تا مربا قوام بیاید سپس بعد از اینکه مربا قوام آمد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا خنک شود سپس مربا را درون شیشه ای درب دار بریزید و آن رادر یخچال نگه داری کنید.
نکات مهم در تهیه مربای آجیل
– توجه داشته باشید که باید پوست مغزهای آجیل را به خوبی بگیرید
– حتما از آجیل خام استفاده کنید نباید مغزها شور یا بو داده باشند
– مغزها را حتما خیس کنید تا نرمتر شوند.
– آبی که مغزها را در آن خیساندید موقع آبکشی میتوانید آن را دور نریزید برای تهیه شربت مربا بکار ببرید.
– برای ۳ لیوان شکر ۲ لیوان آب نیاز هست واگر خواستید کمی وانیل هم اضافه کنید.
– لازم نیست آجیلها داخل شربت زیاد بجوشد همینکه مغز ها کمی نرمتر شدند کافیست.
-برای طعم بهتر مربای آجیل ، می توان کمی مربای زنجبیل به آن اضافه نمود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت سیاه
منابع غنی آجیل
آجیل منبع غنی از این مواد غذایی است:
- اسید چرب امگا ۳
- چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع
- فیبر غذایی
- ویتامین آ، ب و ای
- مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن)
- استرولهای گیاهی
- آرجنین
خواص و فواید مربای آجیل
خواص مربای آجیل برای پوست؛ آجیل، سرشار از مواد معدنی
مربای آجیل سرشار از مواد معدنی است. مصرف چند عدد از هر یک از انواع آجیلها میتواند نیاز عمومی بدن ما به مواد معدنی را برطرف کند. شما میتوانید با خوردن مربای چند حبه بادام و گردو نیاز روزانهی بدنتان را به منیزیم و کلسیم و فسفر را تأمین کنید. انواع مربای آجیل مواد معدنی بسیاری را در خود جای دادهاند؛ برخی از آنها بیشتر و برخی کمتر.
در این میان مربای آجیل بادام هندی
ف سلنیوم بالایی دارد و ضد سرطان پروستات است؛ تخم کدو هم بهدلیل میزان بالای سلنیوماش همین کارکرد را بر عهده دارد. بااینهمه شما میتوانید میزان متغیری از این ماده را انواع آجیل پیدا کنید.
آنتیاکسیدان قوی
آجیل آنتیاکسیدان است و میتواند در جلوگیری از بروز سرطان نقش بسیاری ایفا کند. آنتیاکسیدانها معمولاً در مواد غذایی روزانهی ما غایب هستند و ما باید با مصرف موادی که آنتیاکسیدان دارند این مواد را به برنامهی غذاییمان اضافه کنیم.
منبعی از فیبر
فیبر مادهای حیاتی برای دستگاه گوارش محسوب میشود. نبود این ماده در برنامهی روزانه غذایی ما میتواند به بیماریهای گوارشی، یبوست و انواع سرطانهای دستگاه هاضمه بینجامد.مربای آجیل مادهی غذایی مناسبی برای جبران فیبر مواد غذایی روزانه است؛ مخصوصاً اگر خام یا کمتربوداده باشد.
مربای آجیل و چربی غیراشباع
مربای آجیل چربی غیراشباع دارد و بههمین دلیل منبع بسیار مناسبی برای تأمین چربی بدن محسوب میشود. چربی آجیل یا از نوع چربی تک غیراشباع (MUFA) است یا از نوع چربی چند غیراشباع (PUFA). این نوع چربیها، نهفقط برای هضمشدن کبد را درگیر نمیکنند، به تولید چربیهای مضر در بدن، مانند چربی شکمی، نمیانجامند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک و بدون آهک
امگا۳ ازجمله چربیهایی است که جزو چند غیراشباعها محسوب میشود. امگا۳ از بروز دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند، کلسترول را تنظیم میکند و ضد سرطان است. آجیل معدنی بسیار غنی برای جذب امگا۳ محسوب میشود. بسیاری از آجیلها مقدار زیادی امگا۳ دارند؛ مثلاً هر سه عدد گردو بهاندازی ۲۰۰ گرم گوشت ماهی امگا۳ دارند.
سخن پایانی
از آنجایی که مربای آجیل مربایی از خانواده گرمیجات است ، بنابرین باید در حد اعتدال آن را مصرف نمود تا از عوارض آن که در بعضی افراد عبارت است از ایجاد حساسیت و… در امان بود. این نوع مربا ، یک دسر مفید و کامل برای کودکان و بزرگسالان محسوب می شود که در تقویت هوش ، نقشی موثر را دارا است.