آموزش تفسیر داشبورد بیزینس اینستاگرام

پلتفرم اینستاگرام روز به روز در حال پیشرفت است و قابلیت داشبورد بیزینس اینستاگرام، یکی از همین آپشن‌های مفید برای رونق دادن به کسب و کارهای اینستاگرامی به شمار می‌رود. راه انداختن یک اکانت تجاری در اینستاگرام یک راهکار عالی برای بیشتر دیده شدن کسب و کار شما است، اما این قابلیت زمانی جوابگو است که شما نیازها و علائق دنبال کنندگان خود را به خوبی بشناسید. اما چگونه؟ چگونه می‌توان به علایق، ساعات مناسب پست گذاری، هشتگ مناسب و… اکانت بیزینسی پی برد؟ اینکار با تحلیل داده‌ها و بررسی مرتب عملکرد پیج تجاری امکان پذیر است. پس اینکه فقط بخواهید یک اکانت تجاری اینستاگرامی را راه اندازی کنید و آن را به امان خدا بسپارید، هیچ دردی را دوا نمی‌کند. به همین دلیل، ما تصمیم گرفته‌ایم که در این مقاله تفسیر داشبورد بیزینس اینستاگرام را به شما آموزش دهیم، همراه ما باشید.

همچنین اگر دوست دارید که با آموزش جامع اینستاگرام، از ساخت تا حدف اکانت نیز بیشتر آشنا شوید، روی مقاله لینک شده کلیک کنید.

آموزش تفسیر داشبورد بیزینس اینستاگرام

برای تحلیل داده‌ها یا آمار یک پیج بیزینسی در اینستاگرام، یک قسمت به نام اینسایت در قسمت تنظیمات پیج قرار داده شده است. اینسایت یک ابزار قدرتمند است و به شما کمک می‌کند تا با تحلیل رفتار و واکنش کاربران یا فالوورهای خود، به توسعه کسب و کار خود بپردارید. وقتی به قسمت اینسایت بروید، با اعداد و ارقام و شاخص‌های متنفاوتی روبه رو می‌شوید که در ادامه تک تک این شاخص‌ها را برایتان توضیح داده‌ایم.

 

پروفایل بیزینسی اینستاگرام

در اولین قسمت از اینسایت عملکرد پیج خود را مشاهده می‌کنید. برای مثال در قسمت بالای این عکس نوشته شده است که شما توانسته‌اید در طی سی روز به ۵۹۱ فالوور برسید که در مقایسه با ۳ فوریه و ۴ مارس حدود ۲۷ درصد افت داشته‌اید. به عبارتی دیگر، این نمودار و اعداد درج شده در آن، عملکرد پیج شما در ماه‌های مختلف را نشان می‌دهد.

در قسمت ابزارهای شما ( Your Tools):

گزینه اول مربوط به تبلیغات است که این قابلیت در ایران در دسترس نیست.

دومین گزینه به ابزارهای محتواهایی که نام تجاری دارند اشاره می‌کند.

سومین گزینه به معنای مشخص کردن ریپلای‌های سیو شده برای کامنت‌ها است. یعنی شما می‌توانید با استفاده از این قابلیت، یک سری کامنت آماده را تعیین کرده تا در مواقع مختلف به صورت آماده و بدون تایپ کردن به کامنت دیگران پاسخ بدهید.

تفسیر استوری در داشبورد بیزینس اینستاگرام

تفسیر استوری داشبورد بیزینس

بررسی کلی یا Overview فعالیت‌های یک هفته گذشته شما را در یک بررسی کلی نشان می‌دهد که این بخش شامل ریچ (Reach) تعامل (Interactions) و پروفایل اکتیویتی (Profile Activity) است گه در ادامه هریک از این شاخص‌ها را توضیح خواهیم داد.

تفسیر استوری در داشبورد بیزینس اینستاگرام

در دابشورد بیزینس اینستاگرام، ریچ یا Reach تعداد اکانت‌هایی است که از پست شما بازدید کرده‌اند. یعنی هر اکانتی که از پست شما به صورت اتفاقی یا دلخواه بازدید کند، برایتان یک ریچ محسوب می‌شود. ریچ به بازدید یکتا هم معروف است. چرا که تعداد تک به تک کاربرهایی که از پست‌هایتان بازدید کرده‌اند را به شما نشان می‌دهد. در تصویر درج شده Acooounts Reached این استوری برابر است با ۱۶۲.

ایمپرشن یا Impressions برابر است با تعداد کل دفعاتی که پست‌هایتان دیده شده است. مثلا اگر یک پست ۵٠٠ بار توسط کاربران دیده شود، ایمپرشن پست شما برابر ۵٠٠ خواهد بود. همیشه میزان ایمپرشن برابر یا بیشتر از ریچ خواهد بود. چون که ریچ تعداد اکانت‌هایی است که پست را می‌بینند، اما ایمپرشن تعداد دفعات دیده شدن پست است. یعنی اگر یک کاربر پست شما را ۳ بار مشاهده کند، ریچ آن پست برابر ۱ و ایمپرشن آن برابر ۳ خواهد بود.

فعل و انفعالات محتوا یا داده آماری تعاملات (content interaction) نشانگر تمام اقداماتی است که افراد پس از دیدن استوری یا پست شما انجام می‌دهند. این اقدامات شامل shares، replies هستند.

اشتراک گذاری یا shares تعداد دفعاتی است که پست یا استوری شما ارسال و به اشتراک گذاشته شده است.

پاسخ‌ها یا Replies تعداد دفعاتی است که کاربران به استوری شما پاسخ یا نظر داده‌اند. این پاسخ ها در صندوق ورودی شما قرار می گیرند و به صورت عمومی نشان داده نمی شوند.

 

تفسیر استوری اینسایت

شاخص فوروارد یا Forward در داشبورد بیزینس اینستاگرام، مشخص کننده کاربرانی است که از روی استوری‌های شما برای دیدن استوری‌های افراد دیگر رد شده‌اند یا به عبارتی استوری یا پست شما را رد کرده‌اند.

ا ( Exited) به این معناست که شخصی که استوری شما را مشاهده کرده و بعد از مشاهده استوری شما به طور کامل از قسمت استوری اینستاگرام خارج شده است.

نکست استوری یا ( Next Story) به خارج شدن بازدید کننده از قسمت استوری پیج شما و وارد شدن به استوری یک پیج دیگر اشاره دارد.

بک یا Back به تعداد دفعاتی که بازدیدکننده‌ بعد از مشاهده استوری شما روی قسمت سمت چپ استوری کلیک کرده و استوری قبلی را مجددا مشاهده کرده باشد.

فعالیت پیج یا پروفایل (Profile Activity )

پروفایل ویزیتز (Profile Visits) تعداد دفعاتی را نشان می‌دهد که از پروفایل پیج شما بازدید شده است.

فالورز Followers نشان می‌دهد که تعداد دنبال کنندگان شما در طی هفته گذشته چه مقدار کاهش یا چه مقدار افزایش داشته است.

ا (Call Button Taps) نشان می‌دهد که چند بار بر روی شماره درج شده در پیج شما کلیک شده است.

ا (Email Button Taps ) هم نشانگر دفعاتی است که بر روی آدرس ایمیل درج شده بر روی پیجتان کلیک شده است.

 

تحلیل استوری اینسایت

نوع ری‌اکشن انجام شده:

ا Back: کلیک در سمت چپ صفحه (بازگشت به استوری قبلی)

ا Call Button Taps: کلیک روی دکمه تماس

ا Email Button Taps: کلیک روی دکمه ایمیل

ا Exited: خروج مستقیم از استوری شما

ا Follows: فالوها از طریق این پست

ا Next Story: استوری بعدی

ا Business address taps: کلیک روی آدرس بیزینسی یا تجارتی

ا Impressions: کل مشاهده‌ها

ا Link Cliks: کلیک روی لینک موجود در استوری

 

تعیین زمانبندی استوری اینسایت

زمان انتشار استوری:

در این قسمت شما می‌توانید مدت زمان مورد نظر برای تحلیل داده‌ها در استوری را انتخاب کنید. مثلا اگر مطابق تصویر گزینه ۱۴ روز گذشته را انتخاب کنید، عملکرد استوری‌های شما تا ۱۴ روز قبل قابل مشاهده خواهد بود.

تفسیر پست در داشبورد بیزینس اینستاگرام

یکی از روش‌هایی که علاوه بر مراجعه به پروفایل می‌توانید به آمار اینسایت از طریق آن دسترسی پیدا کنید، استفاده از پست‌هایی است که در پیج خود به اشتراک می‌گذارید. زمانی که پیج شما به حالت بیزینسی یا حرفه‌ای در بیاید، در زیر هر پستی که منتشر کنید گزینه‌ای به نام View Insights خواهید دید که می‌توانید با کلیک روی این گزینه، اطلاعات Insights اینستاگرام مربوط به این پست را مشاهده کنید.

 

تحلیل پست در اینسایت

اگر به قسمت اینسایت پست بروید، با شاخص‌های زیر روبه رو می‌شوید. در کادر بالا و به ترتیب از سمت چپ به راست، تعداد لایک‌ها، نظرات، اشتراک گذاری و ذخیره یا همان سیو پست را مشاهده می‌کنید. در قسمت Overveiw نیز آمار ریچ، تعاملات و فعالیت پست را مشاهده می‌کنید که قبلا در قسمت آنالیز استوری اینسایت آنها را به طور مفصل بررسی کرده‌ایم.

 

تفسیر پست در داشبورد بیزینس اینستاگرام

 

ایمپریشن یا همان impression تعداد نفراتی که شما پست شما را بازدید کرده‌ و همچنین اینکه از چه طریقی آن را مشاهده کرده‌اند را نشان می‌دهد که این بخش شامل قسمت‌های زیر است:

خانه یا همان from home تعداد افرادی که پست شما را از طریق هوم مشاهده کرده‌اند را نشان می‌دهد.

پروفایل یا from profile نشان دهنده تعداد کاربرانی است که پست شما را از طریق پروفایل پیج شما مشاهده کرده‌اند.

هشتگ یا همان from hashtags هنگامی که شما داخل کپشن هشتگ گذاری می‌کنید برای شما نمایش داده می‌شود که در واقع بیانگر این است که چه تعدادی از افراد، از داخل هشتگ پست شما را دیده‌اند.

و در اخر دیگر یا همان from other مربوط به قسمت‌های دیگر می‌باشد که در مواردی به اکسپلور نیز دلالت دارد.

تحلیل پست اکانت حرفه‌ای در اینستاگرام

و اما در اینجا می‌توانید نوع پست مورد نظر خود را انتخاب کنید تا از این طریق بهتر و سریع‌تر به موضوع مورد نظر خود دست یابید. Any یا انواع پست می‌تواند شامل: ویدئو، پست‌های تک اسلایدی و چند اسلایدی باشد.

تفسیر پست در داشبورد بیزینس اینستاگرام

 

در این قسمت شما باید آن چیزی که می‌خواهید تعدادش برای شما نمایش داده شود را انتخاب کنید مانند لایک، ویوو، محدوده زمانی، مشاهده پروفایل، نوع پست‌ها و …

تحلیل پست حرفه‌ای در اکانت اینستاگرام

با رفتن به گزینه سمت راست یا لست یر، می‌توانید محدوده زمانی مورد نظر خود را انتخاب کنید که این محدوده زمانی می‌تواند 7 روزه، 30 روز، 6 ماه، سه ماه، یکسال یا…باشد. مثلا می‌توانید برای نمایش تعداد بازدید از پروفایلتان، گزینه ۷ روز گذشته را انتخاب کنید یا بخواهید که آمار ۲ سال گذشته برایتان نمایش داده شود.

تفسیر پست داشبورد بیزینس

تعامل محتوا یا content interaction تعامل محتوای شما را نشان می‌دهد و در این قسمت همانطور که مشاهده می‌کنید، تعداد کسانی که پست شما را لایک، کامنت اشتراک گذاری و همچنین سیو کرده‌اند مشخص شده است.

فعالیت پروفایل یا profile activity همانطور که از نامش پیداست، فعالیت پیج شما را نشان می‌دهد و فعالیت‌های پیج می‌تواند به ترتیب: تعداد افرادی که پیج شما بازدید کرده‌اند، افرادی که پیج شما را فالو کرده‌اند، بر روی شماره تماس یا ایمیل درج شده در پیج شما کلیک کرده باشند را شامل شود.

و آخرین مورد یا همان ad به معنای تبلیغات است که این قسمت در کشور ایران فعال نیست.

 

 

همچنین ببینید

مجنتو چیست؛ ۴ ویژگی بی نظیر آن

مجنتو چیست. به عنوان یکی از بهترین پلتفرم های تجارت الکترونیکی می‌توان از مجنتو نام …

دیدگاهتان را بنویسید