همین چند سال پیش بود که حتی برای پیدا کردن مسیر رانندگی از اپلیکیشنهای خارجی استفاده میکردیم و برای دانلود و استفاده از آنها مشکلات زیادی داشتیم مثل فیلتر بودن آنها یا متوجه نشدن زبان انگلیسی اما حالا با گذشت زمان و تاسیس استارتاپها و پیشرفت تکنولوژی در ایران، برای اکثر نیازهای ما، اپلیکیشن کاربردی ایرانی وجود دارند که هم کار ما را راحتتر کردهاند و هم باعث رونق کسبوکارها میشوند.
هرچه میزان و تنوع استفاده از گوشیهای هوشمند افزایش پیدا کند، افراد بیشتری به فکر ایجاد اپلیکیشن مطابق با نیاز افراد میافتند؛ حتی ممکن است با اپلیکیشن کاربردی ایرانی مواجه شوید که هرگز فکرش را هم نمیکردید که چقدر به شما میتواند کمک کند. استفاده از اکثر این اپلیکیشنها رایگان بوده و برعکس نسخههای خارجی نیازی به پرداخت پول حتی برای ارتقا یا استفاده کامل از آن نیست.
بیشتر بخوانید:معرفی 101 سایت و پلتفرم رسانه اجتماعی برتر
معرفی 20 تا از اپلیکیشن های کاربردی ایرانی
احتمالا شما چندین اپلیکیشن روی گوشی خود نصب کردید تا در موارد مورد نیاز از آنها استفاده کنید. از درخواست تاکسی آنلاین و سفارش غذا و خرید گرفته تا اپلیکیشنهای انجام امور مالی و دنبالکردن اخبار و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید. کاربران زیادی هستند که هر روز زمان خالی خود را به جستجو در اینترنت میگذرانند تا بتوانند اپلیکیشنها و بازیهای دلخواه خود را پیدا کنند. هر روز اپلیکیشنهای متعددی در زمینههای گوناگون از جمله عکاسی، کسبوکار، پرداختهای بانکی و غیره ارائه میشود. در این مقاله قصد داریم معرفی 20 تا از اپلیکیشن های کاربردی ایرانی بپردازیم.
۱– اپلیکیشن پرداخت آنلاین آپ
شرکت آسان پرداخت با شعار «عددی آسان برای زندگی آسان، اپلیکیشنی آسان برای زندگی آسان»، از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده است و در ابتدا با استفاده از کد دستوری، شرایط پرداخت غیرحضوری را برای کاربران خود فراهم کرده بود و در حال حاضر نیز علاوه بر کد دستوری با استفاده از اپلیکیشن کاربردی خود، خدمات بسیاری ازجمله: انتقال وجه، خرید شارژ و غیره انجام میشود.
۲– اپلیکیشن پرداخت آنلاین ۷۸۰
یکی دیگر از اپلیکیشنهای پرداخت آنلاین میباشد که زیر نظر بانک اقتصاد نوین، در ابتدا با کد دستوری #۷۸۰* خدمات بانکی را برای کاربران فراهم کرد و در ادامه به اپلیکیشنی برای انتقال وجه، خرید شارژ و بستههای اینترنتی و پرداخت قبوض و غیره تبدیل شد و کار خود را ادامه داد.
۳– اپلیکیشن دیوار
در ابتدا وبسایت دیوار فعالیت خود را در قالب خریدوفروش کالای دستدوم شروع کرد. اکنون اپلیکیشن دیوار که دارای همه امکانات مختلفی است، جزو پر دانلودترین اپلیکیشنهای ایرانی به شمار میرود.
۴– اپلیکیشن دیجی کالا
یکی از بهترین اپلیکیشنهای ایرانی دیجی کالا است که مزیتهای بسیاری در مقایسه با وبسایت دیجیکالا به آنافزوده شده و علاوه بر این، تمام امکانات وبسایت دیجی کالا را در اختیار کاربران قرار میدهد.
۵– اپلیکیشن فیدیبو
فیدیبو یکی از پردانلودترین و محبوبترین اپلیکیشنها در حوزه کتاب صوتی و الکترونیکی میباشد که مخاطبان بسیاری را در این حوزه به خود جلب کرده است.
۶– اپلیکیشن اسنپ
اپلیکیشنهای ایرانی مخصوص رفت و آمد، وجودشان روی هر گوشی هوشمندی ضروری است. مهم نیست که به قرار کاری میرویم یا دانشگاه یا حتی به شهرهای شمالی کشور سفر میکنیم؛ تعدادی از این اپلیکیشنها را باید همیشه روی گوشی خود نصب داشته باشید. اسنپ ازپرکاربردترین اپلیکیشن های ایرانی برای کسانی است که به وسیلهای برای حملونقل خود احتیاج دارند. این برنامهبهراحتی روی گوشیهای مختلف اجرا میشود.
۷– اپلیکیشن دانرو
اپلیکیشنی است که مکانهای اطرافمان مانند کافهها، رستورانها، فروشگاهها و مطبهای دکتر را با آدرس و نظرات کاربران در اختیار ما میگذارد.
۸– اپلیکیشن فیلیمو
این اپلیکیشن کاربردی ایرانی برای تلویزیونهای هوشمند طراحیشده و بهراحتی میتوان از طریق آن، فیلم یا سریال موردنظر را پیدا و تماشا کرد.
۹– اپلیکیشن کرفس
کرفس محبوبترین اپلیکیشن ایرانی برای رژیم غذایی است که کالری مصرفی مورد نیاز هر روز را مشخص میکند و کمک میکند تا میزان کالری مصرفی روزانه خود را مدیریت کنیم.
۱۰– اپلیکیشن ایرانسل من
این اپلیکیشن که برای کاربران دارای سیمکارت ایرانسل کاربردی است، نیاز به معرفی ندارد و برای مدیریت شارژ،بستههای اینترنت و سایر خدمات سیمکارت ایرانسل به کار میرود.
۱۱– اپلیکیشن همراه من
اپلیکیشن همراه من به مشترکین سیم کارت های دائمی واعتباری اپراتور همراه اول این امکان را می دهد تا بهانواع خدمات همراه اول به صورت آنلاین دسترسی داستهباشند. از مزایای سامانه خدمات الکترونیکی همراه من می توان به دسترسی سریع و آسان به خدمات غیر حضوری، صرفه جویی در وقت با امکان دریافت خدمات به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعات حضوری اشاره کرد.
۱۲– اپلیکیشن باد صبا
باد صبا جزو بهترین اپلیکیشنهای مذهبی ایرانی استکه امکانات بسیار زیادی از جمله تقویم، قبلهنما، رکعت شمار و اوقات شرعی را ارائه میدهد.
۱۳– اپلیکیشن کافه بازار
کافه بازار بستری برای ارائه برنامهها و بازیهای اندرویدی و ویدئو در ایران است که توسط شرکت آوای همراه هوشمند هزاردستان توسعهیافته است.
۱۴– اپلیکیشن آپارات
آپارات یک اپلیکیشن اشتراکگذاری ویدئو در ایران است که توسط شرکت صبا ایده راهاندازی شده و بهعنوان بهترین سرویس ارائهدهنده فیلم برگزیده شده است.
۱۵– اپلیکیشن الوپیک
الوپیک یک اپلیکیشن پیشگام در زمینه خدمات حملونقل اینترنتی است و بسیاری از کسبوکارها یا افراد حقیقی،ارسال محصولات خود را از طریق این اپلیکیشن کاربردی انجام میدهند.
۱۶– اپلیکیشن روبیکا
روبیکا یک اپلیکیشن کامل برای کاربران فارسیزبان دنیا است که سرویسهای متعدد و متفاوتی را مشابه نمونههای خارجی مانند اینستاگرام، بهصورت یکجا گرد هم آورده است.
۱۷– اپلیکیشن قبضینو
برای پرداخت قبوض و جریمههای خود میتوان از این اپلیکیشن استفاده کرد که فضای بسیار کمی از گوشی را بهعلت کمحجم بودن، به خود اختصاص میدهد.
۱۸– اپلیکیشن اسنپ فود
اسنپ فود تنها اپلیکیشن سرویسدهنده برای سفارش غذا در ایران است که بهعلت عملکرد آسان و ساده، جزو اپلیکیشن های کاربردی ایرانی به حساب میآید.
۱۹– اپلیکیشن علیبابا
برای تهیه بلیت هواپیما، قطار یا اتوبوس میتوان از این اپلیکیشن استفاده کرد. همچنین میتوان هتلهای ایرانی و خارجی و تورهای مسافرتی را هم با این اپلیکیشن رزرو کرد.
۲۰– اپلیکیشن سرآشپز پاپیون
پاپیون جزو پرکاربردترین اپلیکیشنهای ایرانی در حوزه آموزش آشپزی است که دستور پخت غذاهای متفاوت ایرانی و خارجی را ارائه میدهد و همچنین فضایی را برای مشارکت کاربران فراهم کرده است. این برنامه بهعلت حجم کم، حتی روی گوشیهای ضعیف هم اجرا میشود.
چند سال پیش که استارتاپهای ایرانی هنوز قدرتمند نشده بودند و سرمایهگذاری زیادی برای توسعه اپلیکیشنهای بومی انجام نمیشد، چارهای به جز استفاده از اپلیکیشنهای خارجی نداشتیم اما حالا شرایط عوض شده و بخش زیادی از استفاده روزمرهمان از گوشیهای هوشمند به اپلیکیشنهای کاربردی ایرانی اختصاص دارد. موضوع رونق گرفتن اپلیکیشنهای ایرانی باعث شد تا شاهد توسعه اپلیکیشنهای بومی باکیفیتی باشیم که بهراحتی میتوانند با نسخههای خارجی رقابت کنند؛ حتی شاید از آنها هم بهتر باشند. در این مقاله تعدادی از اپلیکیشن های کاربردی ایرانی را معرفی کردیم