10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

بطور کلی وراثت عامل مهمی است که بر هوش جنین در دوران بارداری تأثیر می گذارد، اما به غیر از وراثت، عوامل دیگری نیز در افزایش هوش جنین دخیل اند از جمله رژیم غذایی، تناسب اندام، وضعیت روحی روانی مادر که در این مقاله از وبسایت نیمه شب، به معرفی 10 راه افزایش هوش جنین در بارداری به طور اختصاصی خواهیم پرداخت. جهت آشنایی با این راه ها، در ادامه مطلب، همراه ما باشید.

آیا افزایش هوش در بارداری، امکان پذیر است؟

بله و ما علاوه بر کنترل عوامل تاثیرگزار بر هوش جنین که در ذیل ذکر گردیده، باید دقت نماییم که جنین زودتر از موعد متولد نشود زیرا هر چه جنین دیرتر متولد شود سطح هوشی بالاتری خواهد داشت و نتایج تحقیقات بر هوش کودکان متولد شده در 7 ماهگی و 9 ماهگی، نشان داده که کودکان 9 ماهه، سطح هوشی بالاتری را نسبت به کودکان 7 ماهه داشته اند. بنابرین چنانچه دکتر برای مادری، استراحت مطلق تجویز نموده باید از فعالیت مکرر که منجر به زودتر متولد شدن نوزادش می گردد اجتناب نماید.

آیا سن بارداری، در هوش جنین نیز موثر است؟

بله و سن مناسب مادر برای بارداری حداکثر تا 35 سال و برای پدر تا 40 سال می باشد و عبور از این سنین، باعث تهدید جنین از عواقبی می شود که این عواقب عبارتند از:

ناهنجاری جمجمه

اسکیزوفرنی

انواع سندروم

اوتیسم

کاهش تمرکز پس از تولد

افزایش احتمال ابتلا به بیماری های روانی

مغز جنین از چه زمان شروع به شکل گیری می کند؟

مغز جنین، دقیقا از هفته نخستین بارداری شروع به شکل گیری می کند.

 

 

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

 

1- تغذیه مناسب

خوردن غذاهای سالم که حاوی مقادیر زیادی از میوه و سبزیجات است برای رشد هوش جنین بسیار مهم است. مغز جنین نیز برای رشد به اسیدهای چرب امگا 3 نیاز دارد. بنابرین توصیه می گردد غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی، گردو، لوبیا، سبزیجات برگدار، دانه های شاهدانه، روغن خردل، روغن زیتون، دانه کتان، دانه چیا و جلبک دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2- ورزش

تناسب اندام و فعال ماندن در دوران بارداری به رشد مغزی و تولد کودکی باهوش، کمک می‌کند. ورزش باعث ترشح اندورفین می شود که تولید این ماده شیمیایی، راهی به سمت کودک باز می کند و به رشد مغز و تقویت هوش او کمک می کند. ورزش همچنین با ترشح هورمون کورتیزول و تنظیم جریان خون و هدایت آن به سمت رحم باعث می شود که سلول های مغزی جنین به خوبی رشد کنند و از او کودکی باهوش بسازند.

 

بیشتر بخوانید: بدون سونوگرافی جنسیت جنین را تشخیص دهید

 

3- مصرف تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از کولین که یک ویتامین مهم از خانواده ویتامین B کمپلکس است می باشد. گفته می شود مصرف غذاهای حاوی کولین در دوران بارداری برای رشد کودک بسیار مفید است و اثرات مفید طولانی مدتی را بر حافظه جنین، منعکس خواهد کرد.

4- گنجاندن ید در رژیم غذایی

ید یک ماده معدنی مهم است که برای عملکرد صحیح غده تیروئید ضروری است. مشخص شده است که کمبود ید در سه ماهه اول ضریب هوشی نوزاد را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. نوزادانی که از مادرانی با سطوح پایین هورمون تیروئید متولد می‌شوند، بیشتر احتمال دارد که IQ پایینی داشته باشند. بنابراین، برای زنان باردار مهم است که ید را در رژیم غذایی خود بگنجانند. ید در ماست، شیر و نمک یددار به وفور یافت می شود.

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

5- مصرف اسید فولیک

اسید فولیک یا فولات به شکل طبیعی خود به خانواده ویتامین B کمپلکس تعلق دارد و برای رشد مناسب مغز و نخاع جنین ضروری است. برخی از مطالعات نشان داده اند که زنانی که مصرف مکمل های اسید فولیک را حداقل 2 هفته قبل از لقاح شروع کرده و تا هفته هشتم بارداری مصرف می کنند، شانس بسیار کمتری برای به دنیا آوردن فرزند مبتلا به اوتیسم و نقص لوله عصبی دارند. اسید فولیک در سبزیجات برگ سبز تیره، عدس، آجیل و آووکادو یافت می شود و مصرف آن به افزایش هوش جنین، کمکی بسیار موثر را خواهد نمود.

 

بیشتر بخوانید: ۳۰ مدل سرویس خواب نوزاد و کودک

 

6- دریافت نور آفتاب

نور آفتاب، حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین D می باشد. ویتامین D برای رشد استخوان هایی قوی و تشکیل قلب کودک ضروری است. نتایج برخی از مطالعات، کمبود ویتامین D در زنان باردار را با اوتیسم در نوزادان مرتبط می دانند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی نور خورشید دریافت می کنید، زیرا وقتی پوست شما در معرض نور خورشید قرار می گیرد، بدن شما ویتامین D را سنتز می کند. به طور خلاصه، در طول بارداری از میزان ویتامین D در بدن خود مطمئن شوید و اگر کمبود ویتامین D دارید، قبل از مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.

7- اجتناب از الکل، مواد مخدر و نیکوتین

مواد مخدری مانند الکل، تنباکو، مواد مخدر و کافئین می توانند باعث اختلالات جدی رشدی در جنین شوند. این مواد همچنین بر رشد مغز جنین تأثیر می گذارند و به کم هوشی او دامن می زنند، بنابراین، اجتناب از قرار گرفتن در معرض چنین مواد مضری در دوران بارداری بسیار ضروری است.

8- با کودک خود صحبت کنید و برای او آواز بخوانید

جنین از هفته 20 به بعد می تواند بشنود و از هفته 25، سیستم شنوایی او کاملاً فعال می شود. بنابراین، در ماه پنجم بارداری، کودک شما می تواند صدای شما را بشنود و حتی ممکن است با حرکات مکرر، به صدای شما پاسخ دهد. جنین همچنین می تواند صداها را تشخیص دهد علی الخصوص صدای مادر خود را. بنابراین صحبت کردن و آواز خواندن برای نوزاد در رحم، می تواند به رشد مغزی او کمک کند. حتی اگر او معنی صحبت های شما را نفهمد، تن صدای شما در هنگام آواز، به او آرامش خاصی را می دهد.

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

9- شکم خود را ماساژ دهید و از استرس اجتناب کنید

نتایج مطالعات نشان داده اند که کودک می تواند حس لامسه را در رحم، احساس کند. ماساژ دادن یا مالش آرام شکم می تواند به تحریک مغز کودک کمک کند و باعث شود او با افزایش فعالیت ها به محرک پاسخ دهد. استرس می تواند به رشد مغز کودک آسیب برساند و به گفته برخی از محققان، باعث زایمان زودرس نیز شود. هر چه کودک بیشتر در رحم باشد، زمان بیشتری برای رشد مناسب مغز و افزایش هوشش در اختیار دارد. بنابراین، برای یک مادر باردار ضروری است که از استرس دوری کند و در طول بارداری آرامش خود را حفظ کند.

10- اجتناب از سموم و عفونت ها

قرار گرفتن در معرض سمومی مانند سرب، کادمیوم، جیوه، بی فنیل های پلی کلره (PCB) و آفت کش ها می تواند باعث بروز نقص های جدی و ضایعه های مغزی در جنین شود. غذاهای دریایی گرفته شده از آب های آلوده می توانند حاوی چنین سمومی باشند، این غذاها شامل ماهی هایی نظیر شاه ماهی، اره ماهی و دیگر ماهی های بزرگ اقیانوسی می باشد که لازم است که مادران باردار، از تغذیه چنین غذاهایی اجتناب کنند.

 

بیشتر بخوانید: ایده هایی برای دکوراسیون اتاق کودک

چه عواملی منجر به اختلال در هوش جنین می شود؟

عوامل بسیاری در این زمینه وجود دارد که به برخی از اهم ترین آنها که می توان به آنها اشاره کرد عبارت است از:

وضع حمل زودرس

عدم خواب شبانه کافی مادر

استرس و اضطراب مادر

اعتیاد مادر

ناهنجاری های مادرزادی

آسیب های جسمی مادر

آسیب های روانی مادر

چه عواملی سبب کاهش قدرت یادگیری و هوش جنین خواهد شد؟

عدم تغذیه مناسب مادر

کمبود آهن مادر و کمبود کلسیم و سایر ویتامین ها در مادر

سخن پایانی

انتخاب های یک مادر باردار، می تواند سلامت و رشد مغزی کودک او را تعیین کند. بنابراین مصرف تغذیه سالم، استفاده از ویتامین های ضروری دوران بارداری، اجتناب از مواد مضر و پیشگیری از استرس، برای یک زن باردار حیاتی است. نکات ذکر گردیده در این مقاله در دوران بارداری، قطعا شانس داشتن نوزادی باهوش و سالم را افزایش می دهد، بنابرین رعایت نکات مذکور، امری است ضروری.

همچنین ببینید

مزایای استفاده از سوتین‌های ورزشی نسبت به سوتین‌های معمولی

آیا استفاده از سوتین ورزشی ضروری است؟

سوتین‌های ورزشی به طور خاص برای پوشیدن هنگام ورزش طراحی شده‌اند. تمرکز طراحی آنها بر …

دیدگاهتان را بنویسید