آموزش خشک کردن میوه های مختلف

فرآیند خشک کردن میوه در اصل، روشی مناسب برای محافظت از طعم میوه است و گاهی اوقات میوه خشک شده نسبت به نوع تازه آن به دلیل طعم بهتر، برتری دارد به همین دلیل امروز در این مقاله از وبسایت نیمه شب به آموزش خشک کردن میوه های مختلف پرداخته ایم تا در برخی از فصول سال که برخی میوه ها کمیاب هستند بتوانید از آنها استفاده کنید و از خواص بی نظیر آنها بهره مند شوید.

راه های خشک کردن میوه

روش خشک کردن میوه ها بهترین راه برای خراب نشدن میوه های اضافی است. میوه خشک ، ترد و شیرین و نوعی آب نبات طبیعی است و مواد مغذی موجود در آن تفاوت چندانی با میوه ی تازه ندارد. از میوه خشک می توان به صورت میان وعده نیز استفاده نمود و اما چه میوه‌هایی را می‌توان خشک نمود؟

با پایان رسیدن هر فصل، میوه‌های خوشمزه آن نیز جای خود را به میوه‌های فصل جدید می‌دهد. به طور مثال با فرا رسیدن فصل بهار دیگر خبری از پرتقال و نارنگی نبوده و همین امر می‌تواند علاقه‌مندان به این دو میوه را با چالش‌های جدی در فصل بهار مواجه کند. خشک کردن میوه این امکان را به علاقه‌مندان میوه‌های فصلی می‌دهد تا آذوقه‌ای برای فصول بعدی تامین کنند.

آموزش خشک کردن میوه های مختلف

به طور کلی اغلب میوه‌ها را می‌توان خشک کرد اما فرایند خشک شدن آن‌ها کمی متفاوت است. به طوری که اگر آن‌ها را به میزان کم یا زیاد خشک کنیم ممکن است خاصیت و خوشمزگی خود را از دست بدهند. فواید میوه‌های خشک شده بسیار زیاد است.

خشک کردن میوه‌های تابستانی و نگه‌داری آن‌ها برای استفاده در زمستان می‌تواند این فصل را برای ما لذت بخش‌تر کند. البته توجه داشته باشیم که نگه‌داری میوه خشک، راه و روش‌های خاص خود را دارد در غیر اینصورت ممکن است با خرابی آن‌ها مواجه شویم.

بهترین میوه‌ها برای خشک کردن کدامند؟

زردآلو

بدون شک زردآلو محبوب‌ترین میوه برای خشک کردن است. این میوه که فصل برداشت آن‌ها در بهار و تابستان است، یکی از اصلی ترین آجیل‌های شب عید هست. البته زردآلو را می‌توان به طور نسبی خشک کرد تا هنگام جویدن کمی نرم به نظر برسد.

هلو

یکی دیگر از میوه‌های خوشمزه که بسیاری از افراد آن را برای فصل‌های بعدی خشک می‌کنند، هلو است. بهترین دمای ایده آل برای خشک کردن این میوه در دو ساعت اول ۶۵ درجه سانتی‌گراد و در ۸ الی ۱۲ ساعت بعدی ۵۵ درجه است.

سیب

سیب محبوب‌ترین میوه برای خشک کردن است. با توجه به چهار فصل بودن سیب امکان خشک کردن آن در تمامی فصول وجود دارد. ایده‌آل‌ترین دما برای خشک کردن این میوه خوشمزه ۵۵ درجه سانتی‌گراد و به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت است.

آناناس

شاید تاکنون آناناس خشک شده را امتحان نکرده باشید. توصیه می‌شود برای یک بار هم که شده این میوه را خشک کرده و از خاصیت آن برای فصول بعدی استفاده کنیم. این میوه خوشمزه هنگام ورزش کردن به ما انرژی فوق العاده‌ای می‌بخشد. بهترین دما برای خشک کردن آناناس ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۲ الی ۱۶ ساعت می‌باشد.

پرتقال و نارنگی

پرتقال و نارنگی میوه‌هایی هستند که خشک کردن آن‌ها در بین افراد بسیار رایج است. پرتقال‌ها پس از خشک شدن کمی تلخ به نظر می‌رسند؛ اما به گفته بسیاری از افراد همین تلخی است که باعث خوشمزه تر شدن آن‌ها می‌شود.

آموزش خشک کردن میوه های مختلف

آموزش خشک کردن میوه های مختلف چگونه است؟

1- خشک کردن با نور خورشید

در روز‌های گرم و آفتابی که دمای هوا حداقل ۳۰ درجه سانتی گراد است می‌توانید از نور خورشید برای خشک کردن میوه ها استفاده کنید. از آنجاییکه خشک کردن میوه با این روش چند روز طول می‌کشد، قبل از اقدام به اینکار، از ثابت بودن شرایط آب و هوایی مطمئن شوید. برای خشک شدن میوه با استفاده از نور خورشید، به ترتیب زیر عمل کنید:

  • میوه های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی یک توری استیل ضد زنگ بچینید. در صورتیکه به توری ضد زنگ دسترسی ندارید، می‌توانید یک پارچه روی سینی پهن کنید یا از سینی‌های چوبی استفاده کنید، اما در نظر داشته باشید سینی‌های چوبی ساخته شده از چوب سبز، کاج، سدار، بلوط و چوب سرخ برای اینکار مناسب نیستند.
  • سینی را روی دو عدد آجر قرار داده و آن را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  • برای حفاظت از میوه‌ها در مقابل حشرات، سینی را با توری بپوشانید.
  • هر روز میوه ها را بررسی و پشت و رو کنید، تا به صورت یکنواخت خشک شوند.
  • شبنم و رطوبت هوای شب مانع خشک شدن میوه‌ها می‌شود، بنابراین بهتر است هنگام شب سینی را به داخل خانه بیاورید.

2- خشک کردن با فر

استفاده از فر یک روش سریع و آسان برای خشک شدن است. در صورت استفاده از این روش، به ۶ ساعت زمان نیاز خواهید داشت، برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

  • درجه فر را روی ۵۴ الی ۷۱ درجه سانتی گراد قرار دهید و صبر کنید تا فر گرم شود.
  • یک کاغذ روغنی روی سینی فر پهن کنید و برش‌های میوه ها را با فاصله از یکدیگر روی آن بچینید.
  • معمولا میوه‌ها در حین خشک شدن جمع می‌شوند، برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آن‌ها قرار دهید.
  • هر دو ساعت یکبار میوه ها را بررسی کنید، زمانیکه سمت بالایی میوه ها خشک شد، آن‌ها را پشت و رو کنید تا سمت دیگر نیز خشک شود.

آموزش خشک کردن میوه های مختلف

3- استفاده از دستگاه خشک کن

یکی از روش‌های ساده برای خشک کردن میوه سیب، استفاده از دستگاه خشک کن است. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • سیب‌های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی سینی خشک کن بچینید.
  • برخی از خشک کن‌ها دارای تنظیمات خشک کردن میوه هستند و برای خشک شدن میوه‌ها، کافی است دستگاه خشک کن را روی این تنظیمات قرار دهید، اما اگر خشک کن این تنظیمات را ندارد آن را روی درجه ۵۷ درجه سانتی گراد قرار دهید.
  • بعد از ۲۴ ساعت سیب‌ها را بررسی کنید، در صورتیکه هنوز خشک نشده بودند، مجددا آن‌ها را در دستگاه خشک کن قرار دهید، برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد سیب‌ها هر ۶ الی ۸ ساعت یکبار آن‌ها را بررسی کنید. مدت زمان خشک کردن سیب با خشک کن به ضخامت ورقه‌های سیب بستگی دارد، اما معمولا بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت طول می‌کشد.

سخن پایانی
از مزایای میوه خشک این است که شما برای مصرف انواع میوه ها مجبور نیستید هزینه گزاف برای تهیه نوع آماده و بسته بندی آن ها بپردازید بلکه می توانید بدون هیچ گونه هزینه ای و به کمک روش های یاد شده ، میوه های اضافی خود را به میوه خشک تبدیل کنید و از خوردن آن ها لذت ببرید.

همچنین ببینید

دستور پخت غذای کمکی برای کودکان 1 تا 3 سال(12 تا 36 ماهگی)

همه ی کودکان بعد از گذشت 7 ماه از زندگیشان می توانند از غذاهای کمکی …

دیدگاهتان را بنویسید