علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟

در این مقاله از وبسایت نیمه شب به بررسی دو موضوع تحت عناوین علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟ خواهیم پرداخت. داشتن طعم تلخ مزمن در دهان ، صرف نظر از آنچه می خورید یا می نوشید ، طبیعی نیست و می تواند نشانه یک بیماری خاص باشد. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا در مورد علل ایجاد طعم تلخ در دهان و همچنین دانستن اینکه چه زمان باید در پی درمان آن باشید و از شر آن خلاص شوید اطلاعاتی را کسب کنید.

علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟

علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟

داشتن احساس تلخی دهان ، اگر با مدت زمانی کوتاه باشد اغلب یک مشکل جدی نیست و می تواند ناشی از تاثیرات مصرف برخی مواد غذایی یا برخی داروها یا برخی بیماری های خفیف مانند سرماخوردگی باشد اما اگر این طعم تلخ و بد دهان بصورت طولانی مدت اتفاق افتد و زندگی روزمره شما را مختل کند و بر رژیم غذایی شما تأثیر بگذارد می تواند ناشی از یک بیماری خطرناک باشد که برخی از بیماری های خطرناک و علل تلخی دهان عبارتند از:

سندرم سوزش دهان

سندرم سوزش دهان یکی از علل اصلی بوی بد و تلخی دهان است. همانطور که از نامش مشخص است ، سندرم سوزش دهان بیماری است که باعث احساس سوزش در دهان می شود و می تواند بسیار دردناک باشد. این علائم می توانند در یک قسمت از دهان یا در سراسر دهان ظاهر شوند و همچنین احساس خشکی دهان و طعم تلخ یا فلزی را در دهان ایجاد کند. سندرم سوزش دهان هم در زنان و هم در مردان ، به ویژه در زنانی که در دوران یائسگی و پس از آن هستند ، رخ می دهد.

نکته: گاهی اوقات سوزش دهان هیچ دلیل قابل تشخیصی ندارد. پزشکان حدس می زنند که بروز این عارضه ممکن است به دلیل آسیب به اعصاب دهان باشد. همچنین این عارضه ممکن است با شرایط یا درمان زمینه ای برای بیماری هایی مانند دیابت ، درمان سرطان و تغییرات هورمونی در دوران یائسگی مرتبط باشد.

بارداری

هورمون زنانه استروژن که در دوران بارداری متغیر است ، می تواند جوانه های چشایی را نیز تغییر دهد. بسیاری از زنان در دوران بارداری طعم تلخ یا فلزی در دهان خود احساس می کنند که این مشکل معمولاً در اواخر بارداری یا پس از زایمان برطرف می شود.

بیشتر بخوانید: اگزما پوستی چیست؟ و سریع ترین و موثرترین درمان های خانگی اگزما پوستی کدامند؟

خشکی دهان 

احساس خشکی دهان ، که به عنوان خشکی دهانی نیز شناخته می شود ، می تواند ناشی از کاهش تولید بزاق یا تغییر در ترکیب بزاق باشد. این کاهش می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد ، از جمله:

سالخوردگی
داروهای خاص
وجود یک بیماری مانند سندرم شوگرن ، که باعث خشکی بیش از حد دهان و چشم می شود
سیگار کشیدن
نکته: بدون تولید بزاق مناسب ، ممکن است طعم مواد غذایی تغییر کند و کمبود بزاق می تواند بلع یا صحبت کردن را سخت تر کند و افراد مبتلا به این بیماری ممکن است حفره ها و عفونت های لثه بیشتری را در دهان خود احساس کنند.

علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟

رفلکس اسیدی

ریفلاکس یا رفلکس اسیدی ، که GERD نیز نامیده می شود ، زمانی رخ می دهد که اسفنکتر تحتانی مری ضعیف شده و به غذا و اسید معده اجازه حرکت از معده به سمت بالا و به داخل مری و دهان را می دهد و احساس تلخی دهان و بوی نامطبوع را ایجاد می کند.

علائم دیگر رفلکس اسیدی عبارتند از:

سوزش در قفسه سینه چند ساعت پس از غذا
مشکلات بلع
سرفه خشک مزمن

داروها و مکمل ها

هنگامی که بدن شما انواع خاصی از داروها را جذب کرد ، بقایای دارو با بزاق دفع می شوند. علاوه بر این ، اگر یک دارو یا مکمل دارای عناصر تلخ یا فلزی باشد ، می تواند طعم تلخی را در دهان شما باقی بگذارد و به عبارتی بوی نامطبوع و تلخی دهان را منجر شود.

برخی از این داروها و مکمل ها عبارتند از:

آنتی بیوتیک تتراسایکلین
لیتیوم ، که برای درمان برخی از اختلالات روانی استفاده می شود
برخی داروهای قلبی
ویتامین ها و مکمل هایی که حاوی روی ، کروم یا مس هستند

بیماریها و عفونتها

هنگامی که دچار سرماخوردگی ، عفونت سینوسی یا سایر بیماری ها می شوید ، بدن شما به طور طبیعی پروتئینی را که توسط سلول های مختلف بدن ساخته شده است ترشح می کند تا التهاب را تقویت و واسطه کند که این پروتئین می تواند بر جوانه های چشایی نیز تأثیر بگذارد و باعث افزایش حساسیت به انواع مزه ها در هنگام بیماری شود.

طول درمان سرطان

پرتودرمانی و شیمی درمانی می تواند جوانه های چشایی را تحریک کند و باعث شود بسیاری از چیزها از جمله آب ، طعم فلزی یا تلخی به خود بگیرد.

سندرم آجیل کاج

برخی از افراد هستند که دهان آنها نسبت به مغزهای آجیل کاج واکنش نشان می دهد و این واکنش حدود 12 تا 48 ساعت پس از خوردن آجیل با بروز طعم تلخ یا فلزی در دهان اثر خود را بر جای می گذارد و دانشمندان دلیل این موضوع را تغییر بافت ژنتیکی آجیل و یا فاسد شدن روغن آجیل می دانند.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی آفت دهان

علت طعم تلخ و بد دهان چیست و آیا نشانه بیماری های خطرناک است؟

درمانهای خانگی رفع تلخی و طعم بد دهان

برای رفع این مشکل ، اقدامات زیر می تواند مفید واقع گردد:

مایعات فراوان بنوشید و آدامس های بدون قند بجوید تا به تولید بزاق بیشتر کمک کند.
بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید و دوبار در روز و به مدت دو دقیقه به آرامی مسواک بزنید و روزانه نخ دندان بکشید و هر شش ماه یکبار برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
از سرو غذاهای تند یا چرب اجتناب کنید و از کشیدن سیگار خودداری کنید و در پایان اگر متوجه شدید دارویی ، طعم تلخی به دهان شما می دهد ، از پزشک خود بخواهید که داروهای شما را عوض کند.

سخن پایانی

با بررسی وضعیت بدنی خود به دنبال علت و دلیل طعم بد و تلخ دهان خود باشید و در صورت نیافتن دلیل عادی و طبیعی ، حتما برای تشخیص و جلوگیری از حاد شدن بیماری به پزشک متخصص مراجعه نمایید و از مصرف داروهای خودسرانه اجتناب کنید تا با تحت مداوا قرار گرفتن ، به شرایط عادی سلامت خود باز گردید.

همچنین ببینید

کیو آر کدهای سایت کیوآرگرافی با سایر کیو آر کدها چه تفاوتی دارد؟

در سال 1994، کمپانی ژاپنی Denso Wave که زیر مجموعه شرکت خودروسازی Toyota Motor   Corporation …

دیدگاهتان را بنویسید