۷ بیماری مقاربتی که علائمی ندارند!

انواع مختلفی از بیماری مقاربتی وجود دارد. اما آیا می‌دانستید برخی از آنها هیچ علامتی ندارند و بنابراین تشخیص آنها سخت است؟ مهم است که بدانیم همه بیماری‌های مقاربتی خود را نشان نمی‌دهند. در واقع، چندین مورد از شایع‌ترین آنها هیچ علائمی ندارند یا علائم بسیار کمی از خود نشان می‌دهند. برای اطلاع بیشتر در مورد آنها می‌توانید با تیم وب‌سایت نیمه شب در ادامه‌ی مقاله همراه باشید.

بیماری‌های مقاربتی بدون علائم

هنگامی که صحبت از عفونت‌های مقاربتی (STI) یا بیماری‌های مقاربتی (STD) می‌شود، اکثر مردم حتی نمی‌دانند که آلوده هستند. به همین دلیل امروز، برخی از انواع خاص این بیماری‌ها را که علائم کمی نشان می‌دهند یا بدون علامت هستند، و اگر درمان نشوند، حتی می‌توانند سلامت باروری شما را مختل کنند را بررسی می‌کنیم.

بیماری مقاربتی

۱-سوزاک

سوزاک یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است و توسط باکتری به نام نایسریا گونوره‌آ ایجاد می‌شود. تعداد زیادی از زنان مبتلا به سوزاک هیچ علامت واضحی ندارند و همین امر می‌تواند مشکلات حادی ایجاد کند.

این بیماری مقاربتی می‌تواند منجر به بیماری التهابی لگن، بافت‌های زخمی که لوله‌های فالوپ را مسدود می‌کنند، مشکل در بارداری و درد مزمن شکمی شود. این عفونت می‌تواند از طریق رابطه جنسی دهانی، واژینال و مقعدی محافظت نشده از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

در صورت ابتلا ممکن است عفونت مخمر واژن، گلودرد، ترشحات واژن، تکرر ادرار، درد زیر شکم، تب، لکه‌بینی و پریودهای شدیدتر را تجربه کنید. زنان باردار همچنین می‌توانند عفونت را در حین زایمان به نوزاد خود منتقل کنند که می‌تواند مشکلات جدی در نوزاد ایجاد کند.

درمان سوزاک با گذشت زمان سخت‌تر می‌شود زیرا ممکن است در برابر آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شود. درمان فعلی این بیماری تزریق یک‌بار آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون علاوه بر آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی است.

در نیمه شب بخوانید:علت خارش واژن و راه های درمان سریع آن

۲-کلامیدیا

کلامیدیا یک عفونت شایع مقاربتی است که در اکثر افراد دیده می‌شود. این بیماری مقاربتی از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال منتقل و توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد می‌شود.

کلامیدیا اغلب در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال اتفاق می‌افتد. این بیماری به عنوان یک بیماری خاموش شناخته می‌شود زیرا می‌تواند منجر به زخم شدن لوله‌های فالوپ، تخمدان‌ها و پوشش آندومتر شود. حتی ممکن است باعث ناباروری لوله‌های رحمی و حاملگی خارج از رحم شود.

زنان باردار مبتلا به این عفونت در هنگام تولد در معرض خطر انتقال آن به فرزندان خود هستند. خبر خوب این است که برای اکثر مردم، مصرف یک هفته آنتی‌بیوتیک منجر به درمان کامل این بیماری می‌شود.

۳-ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

یک ویروس قابل انتقال از طریق خون است. ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) یک بیماری مقاربتی است که می‌تواند برای مدت طولانی شناسایی نشود. گاهی اوقات با علائمی شبیه آنفولانزا حدود یک ماه پس از انتقال ظاهر می‌شود، اما در غیر این صورت ممکن است برای هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها شناسایی نشود.

زمانی که فردی به ویروس مبتلا شده و درمان ضد رتروویروسی دریافت نمی‌کند، به طور متوسط یک دهه طول می‌کشد تا به ایدز تبدیل شود. HIV همچنین باعث نقص ایمنی می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به عفونت و سرطان را افزایش دهد.

مصرف داروهای ضد رتروویروسی همچنین باعث می‌شود که فرد مبتلا به HIV ‌نتواند ویروس را به افراد دیگر منتقل کند. برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به HIV هستند، یک گزینه پیشگیری از HIV به نام PrEP (پیشگیری قبل از مواجهه) نیز در دسترس است و میزان عفونت HIV را تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد.

۴-تبخال تناسلی

یک STI به نام تبخال تناسلی می‌تواند در طول رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال منتقل شود. با این حال، احتمال انتقال این نوع تبخال نسبتاً کم است. فرد مبتلا به تبخال تناسلی ممکن است علائمی نداشته یا فقط علائم جزئی داشته باشد. به همین دلیل، بسیاری از افراد قادر به شناسایی و درمان این بیماری نیستند.

زخم‌های کوچک و دردناک، ادرار دردناک و ترشحات غیر‌معمول واژن همگی از عوارض احتمالی این عفونت هستند. تبخال تناسلی خاموش امکان دارد هرگز علائمی را نشان ندهد، با این حال، ممکن است به شریک زندگی شما منتقل شود، اگرچه خطر آن اندک است.

بیش از یک نفر از هر شش بزرگسال بین ۱۴ تا ۴۹ سال به تبخال مبتلا هستند. متأسفانه، درمانی برای تبخال وجود ندارد و کاندوم به طور کامل از ابتلا به ویروس جلوگیری نمی‌کند. داروهای ضد تبخال هم در دسترس هستند. این بیماری بدون زخم‌های فعال، بعید است که سرایت کند.

در نیمه شب بخوانید:از بوی بد واژن تا عفونت زنان

۵-تریکومونیازیس

بیماری مقاربتی تریکومونیازیس به دلیل انگل تک‌یاخته‌‌ی تریکوموناس واژینالیس اتفاق می‌افتد که معمولاً در زنان دیده می‌شود. گاهی اوقات، برخی از زنان ممکن است درد همراه با ادرار یا مقاربت، قرمزی، احساس سوزش، خارش یا حتی ترشحات بدبو از واژن را تجربه کنند.

تریکومونیازیس در تعداد زیادی از مردان و زنان هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهد. درمان نشدن این بیماری می‌تواند منجر به بیماری التهابی لگن شود یا در زنان باردار باعث زایمان زودرس شود. به سادگی با یک دوره با آنتی بیوتیک Flagyl می‌توان آن را درمان کرد. برای تشخیص و درمان این بیماری حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

۶-HPV

یک بیماری مقاربتی دیگر HPV است. تقریباً همه مردان و زنان در زندگی خود یکی از ۱۵۰ ویروس تحت پوشش HPV را دریافت خواهند کرد. بیشتر اوقات، ویروس به خودی خود از بین می‌رود. اما اگر اینگونه نباشد، می‌تواند منجر به زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم، واژن، فرج، آلت تناسلی و مقعد شود.

هیچ درمانی برای ویروس HPV وجود ندارد، به همین دلیل است که تزریق واکسن آن برای افراد فعال جنسی بسیار حیاتی است. واکسن HPV از ابتلا به ۹ نوع HPV، از جمله رایج‌ترین انواع HPV که با سرطان دهانه رحم مرتبط هستند، جلوگیری می‌کند.

۷-هپاتیت B

یکی دیگر از بیماری‌های مقاربتی است که علائمی را نشان نمی‌دهند. واکسیناسیون روتین برای کودکان از سال ۱۳۷۰ توصیه شده است، به همین دلیل است که این بیماری مقاربتی روند کاهشی داشته است.

در بیشتر موارد در بزرگسالان به خودی خود برطرف می‌شوند. ولی برای افرادی که دچار ویروس مزمن می‌شوند، می‌تواند مشکلات حادی ایجاد کند. در برخی از افرادی که سال‌ها هپاتیت B مزمن دارند، می‌تواند منجر به سرطان کبد شود. اما درمان آن در دسترس است. چندین داروی ضد ویروسی وجود دارد که در برابر هپاتیت B بسیار مؤثر هستند.

در نیمه شب بخوانید:واکسن HPV چیست و بهترین سن برای آن چه زمانی است؟

به طور کلی اگر علائمی مانند ترشحات غیرمعمول واژن، افزایش ادرار، بوی بد ادرار، درد زیر شکم، درد در حین رابطه جنسی، ادرار دردناک، خونریزی بین قاعدگی، خارش، بوی شدید واژن، و برجستگی یا زخم در ناحیه تناسلی را تجربه کردید، فوراً به پزشک متخصص مراجعه کنید، تا با تشخیص و درمان به ‌موقع از اثرات منفی بیماری مقاربتی در امان باشید.

همچنین ببینید

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان مصرف قرص ها و ویتامین ها از جمله ویتامین ث، دی، آ و… بیش …

دیدگاهتان را بنویسید