در این مقاله از بخش آشپزی وبسایت نیمه شب، با آموزشی جدید همراه شما هستیم تحت عنوان طرز تهیه حریره سیر + نکات جلوگیری از کپک زدن آن که علاوه بر آن، در ادامه مطلب به معرفی این چاشنی غذایی نیز خواهیم پرداخت.
حریره سیر چیست؟
حریره سیر، نوعی چاشنی با هدف نگهداری طولانیمدت سیر در یخچال است. از مزیتهای این روش میتوان به دسترسی داشتن همیشگی به سیر در یخچال اشاره کرد. در فصول سرد قیمت سیر در بازار به شدت افزایش پیدا میکند. با این روش میتوانید سیر را برای فصلهای سرد نگهداری کنید. همچنین با این روش، سیر رندهشده همیشه به صورت آماده در اختیارتان است و نیاز نیست برای رنده کردن یک حبه سیر برای غذا، هر بار آن را پوست بگیرید و دستهایتان بو بگیرد.
حریره سیر را میتوانید داخل انواع غذاها، بورانیها، پتاژها، سسها و هر جایی که از سیر خردشده، لهشده، سیر خشک یا تازه یا پودر آن استفاده میکردید مصرف کنید. حریره سیر تا یک سال ماندگاری دارد. پس ترفند خوبی است اگر زمانی که سیر در بازار فراوان و ارزان است تهیه کنید و با درست کردن حریره آن، تا یک سال سیر مورد نیاز خود را به راحتی در دسترس داشته باشید.
طرز تهیه حریره سیر
مواد لازم
سیر تازه: ۲ کیلوگرم
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون یا روغن کنجد: به مقدار کافی
نمک: به مقدار کافی
مراحل تهیه
مرحله اول
برای تهیه حریره سیر خانگی در ابتدای کار پوست سیر ها را جدا کرده، سپس می شوییم و روی یک دستمال تمیز حوله ای می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم سیرها به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط بمانند تا کاملا خشک شوند.
مرحله دوم
توجه داشته باشید در صورتی که سیر ها ذره ای رطوبت داشته باشند، سبب کپک زدن حریره می شوند. پس از خشک شدن کامل سیرها آن ها را به همراه مقداری نمک و روغن زیتون درون غذاساز یا میکسر می ریزیم.
مرحله سوم
در ادامه فلفل سیاه را به غذاساز اضافه می کنیم، سپس سیر را به خوبی میکس یا مخلوط می کنیم تا به طور کامل پوره شود. در صورت نبودن روغن زیتون یا روغن کنجد می توانید از روغن پخت و پز مایع استفاده کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله حریره سیر را درون یک ظرف تمیز و خشک نسبتا کوچک می ریزیم، سپس به اندازه ای که ۱ تا ۲ بند انگشت روی آن را بگیرد روغن زیتون اضافه می کنیم تا زمان ماندگاری حریره سیر را افزایش دهد.
مرحله پنجم
پیشنهاد می شود برای طعم دهی بهتر به دلخواه ۱ تا ۲ شاخه رزماری درون ظرف قرار دهید. در ادامه حریره سیر را در چند ظرف کوچک می ریزیم تا مابقی ظرف ها بدون باز شدن درب آن ها تا زمان مصرف درون یخچال بمانند.
مرحله ششم
در این مرحله درب ظرف را محکم می بندیم تا از نفوذ هوا درون ظرف جلوگیری کنیم. بهتر است بدانید پس از مدتی ممکن است حریره سیر کمی تغییر رنگ بدهد، این تغییر رنگ ناشی از روغن زیتون موجود در بافت حریره است.
مرحله هفتم
در نهایت حریره سیر را به مدت چند ماه درون یخچال نگهداری می کنیم. پس از هر بار استفاده در صورتی که حجم روغن روی حریره کاهش پیدا کرده بود مجددا به آن اضافه کنید، به دلیل آنکه روغن مانع ورود هوا می شود.
موارد استفاده از حریره سیر
برای تهیه نان سیر می توانید از آن استفاده کنید.
برای غذاهای گوشتی که در فر پخته می شود نیز کاربرد دارد.
در سرو آبگوشت کلم ، به عنوان چاشنی می توانید از آن استفاده کنید.
این چاشنی در تهیه کشک بادمجان نیز کاربرد دارد.
می توانید به انواع سس ها (مایونز ،کچاپ ،سس سفید) آن را اضافه نمایید.
حریره سیر را می توانید به ماست، برانی، ته دیگ سبزی پلو، پاستاها، کوکو ها، کتلت، دلمه ها، برای پخت مرغ و یا سرخ کردن ماهی اضافه کنید.
می توانید آن را به انواع خمیر مثل خمیر پیتزا و پیراشکی اضافه کنید.
برای درست کردن سیر داغ می توانید از این مخلوط استفاده کنید. از حریره ی سیر سرخ شده داخل انواع خورش ها نیز می توانید استفاده کنید.
خواص حریره سیر
حریره سیر باعث بالا بردن ایمنی بدن می شود.
این چاشنی تأثیر چشمگیری در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد.
همچنین مصرف آن؛ موجب کاهش کلسترول کل و کلسترول بد شده و در پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی مؤثر است.
برای پیشگیری از آلزایمر و جلوگیری از فراموشی و سایر بیماریهای مغزی مفید باشد.
ترکیبات گوگردی موجود در سیر در دُزهای بالا اندامها را از آسیب فلزات سنگین سمی مانند سرب حفظ میکند.
خوراکیهایی مانند سیر و پیاز اثرات مفیدی روی آرتروز دارد و برای سلامت استخوان مفید است.
باکتریها باعث تشکیل پلاک دندان و درنهایت پوسیدگی دندان میشوند. سیر با خاصیت ضدمیکروبیاش در نابودی این باکتریها مؤثر است.
حریره سیر موجب جلوگیری از بروز سرطان می شود.
عصارهی سیر با مهار آزادشدن هیستامین میتواند از بروز واکنشهای آلرژیک جلوگیری بکند.
نکات کلیدی
برای اینکه این چاشنی کپک نزند مقدار بیشتری به آن نمک اضافه کنید و نگران شور شدن آن نباشید زیرا از این چاشنی به میزان کمی در انواع غذاها استفاده می گردد.
برای آماده کردن این چاشنی بهتر است از روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده کنید. در صورت عدم دسترسی به این روغن ها می توانید از روغن مایع مخصوص پخت و پز نیز استفاده کنید.
دقت داشته باشید که سیرها را پس از شستن صبر کنید تا کملا خشک شود. علاوه براین از ظرف خشک و کاملا استریل برای نگهداری حریره سیر استفاده کنید در غیر اینصورت حریره سیر شما کپک می زند.
برای نگهداری صحیح بهتر است از ظرفهای کوچک استفاده کنید تا هر ظرف موقع مصرف زود تمام شود و حریره داخل شیشه هوا نخورد و تغییر رنگ ندهد.
این چاشنی به مدت یکسال قابل نگهداری است. در صورتی که بعد از مدتی حریره شما تغییر رنگ جزئی داد این کاملا طبیعی است.
سخن پایانی
امیدواریم که این آموزش مفید واقع گردیده باشد و در صورت تمایل به تهیه چاشنی ها می توانید به مرور مقاله طرز تهیه سس عسل + فوت و فن آن نیز بپردازید و همچنین با مرور مقاله آشنایی با سیر سیاه و اینکه برای درمان کدام بیماری ها مفید است؟ نیز می توانید در مورد این سیر، اطلاعاتی مفید را کسب نمایید.