با ترکیبات هفت ادویه و انواع آن بیشتر آشنا شوید

هفت ادویه از ترکیب چندین ادویه با طبعی گرم تهیه می‌شود که عطر و طعم خاصی به انواع غذاها می‌بخشد. این چاشنی بی‌نظیر جزء سوغاتی‌های شهر اصفهان بوده و البته در بازارهای قدیمی شهرهایی همچون شیراز، یزد، تبریز و کرمان هم یافت می‌شود. من در این مقاله به یک نمونه کلی از این ترکیبات و همچنین ترکیبات هفت ادویه اصفهان و عربی اشاره می‌کنم که امیدوارم برایتان مفید واقع شود.

هفت ادویه و ترکیبات آن

هفت ادویه از چه ترکیباتی تشکیل می‌شود؟

۱_زیره

زیره در غذاهای ایرانی، خاورمیانه‌ای و هندی به دو شکل پودر و دانه استفاده می‌شود. عطر و طعم آن قوی و کمی دودی است و اگر به برنج اضافه شود می‌تواند معجزه کند. از زیره علاوه بر هفت ادویه، در ترشیجات ایرانی نیز استفاده می‌شود.

۲_میخک

یکی از ادویه‌های مورد علاقه اکثریت افراد، میخک است. این ادویه جادویی، عطر و طعم شیرین گل را به ترکیب ادویه می‌بخشد که دارای طبعی گرم است و مصارف دارویی و بهداشتی نیز دارد.

۳_دارچین

این ادویه معطر در تهیه غذاهای شیرین و خوش طعم ایرانی بسیار رایج است. از چوب دارچین برای دم کرده چای ایرانی نیز استفاده می‌شود.

۴_گلبرگ‌های خشک شده گل رز

گلبرگ‌های گل رز که در آشپزی استفاده می‌شوند با گلهای رز معمولی متفاوتند. از گلبرگ‌های گل رز خشک برای تهیه معجون‌های گیاهی و دارویی استفاده می‌شود. آنها عطر ملایمی از گل دارند و می‌توان آنها را با مقداری نعناع روی ماست ساده پاشید و نوش جان کرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ادویه کاری به همراه خواص آن

۵_فلفل سیاه

فلفل سیاه ماده‌ای با طبع گرم است که یک ماده اصلی در هر آشپزخانه محسوب می‌شود. اضافه کردن کمی فلفل سیاه به مخلوط هفت ادویه، باعث ایجاد تعادل در این ترکیب می‌شود.

۶_زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای باستانی است که به طور گسترده در غذاهای ایرانی استفاده می‌شود. زردچوبه معمولاً به صورت آسیاب شده مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید به مقدار متوسط به ترکیب هفت ادویه اضافه شود، زیرا طعم غالبی دارد. زردچوبه رنگ زردی دارد و در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

۷_هل

از این ادویه معطر می‌توان به صورت دانه یا پودر در ۷ ادویه استفاده کرد. این ماده در دستور العمل‌هایی که طعم شیرین دارند بیشتر استفاده می‌شود. افزودن چند دانه هل به یک قوری چای دم کرده، طعم معطر و دلپذیری به چای می‌بخشد. هل همچنین همراه با گلاب یا گل رز خشک ایرانی بسیار استفاده می‌شود. برخلاف دارچین، میخک و زیره که از مهمترین ادویه‌های غذاهای هندی هستند، زردچوبه و گشنیز بیشتر در آشپزی خاورمیانه دیده می‌شود. گشنیز در واقع دانه‌های خشک شده گیاه گشنیز است.

انواع ۷ ادویه

هفت ادویه اصفهان

مخلوط هفت ادویه اصفهان از ترکیب دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر، زنجبیل و سماق تشکیل می‌شود. از این ادویه معطر برای خوش طعم و خوش رنگ کردن انواع غذاها، خورشت‌ها و پلوهای ایرانی استفاده می‌شود و دارای خواص درمانی زیادی برای سلامتی است.

هفت ادویه عربی

ترکیبات هفت ادویه عربی شامل دارچین، پودر فلفل دلمه‌ای، پودر فلفل سیاه و سفید، هل، گشنیز، زیره و میخک است.
نکته کاربردی در تهیه هفت ادویه این است که باید ترکیبات با هاون و یا سنگ آسیاب کرده و همه را با هم مخلوط کنید و در صورت نیا حتما تفت داده و سپس استفاده نمایید. توجه داشته باشید که از هر کدام به اندازه یک قاشق چای‌خوری و به مقدار مناسب با هم مخلوط کنید تا ترکیبی بی‌نظیر از طعم و عطر و رنگ از ادویه‌جات را به وجود آورید. در نهایت به یاد داشته باشید که باید از هفت ادویه در یک مکان تاریک و خنک نگهداری شود.
حال با شناخت تمامی ادویه‌ها می‌توانید از ترکیب چندین ادویه هفت ادویه دلخواهتان را در منزل تهیه کرده و لذت ببرید.

همچنین ببینید

غذا با جگر مرغ و رب انار

چند غذای خوشمزه و لذیذ با جگر مرغ

غذا با جگر مرغ یکی از غذاهای سریع و خوشمزه برای روزهای خستگی و بدون …

دیدگاهتان را بنویسید