آیا رژیم گیاهخواری برای سلامتی مضر است؟

مطمئنا امروزه رژیم گیاهخواری را شنیده‌‌اید و یا حتی از نامش می‌توانید حدس بزنید که این‌ رژیم چگونه است. رژیم گیاهخواری در چند سال اخیر بین مردم بسیار‌ محبوب می‌باشد. جالب است بدانید که بر اساس‌ محاسباتی که انجام شده، گیاهخواران حدود ۱۸٪ جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. در صورتی که رژیم گیاهی را شروع کنید، اگر با برنامه ریزی درست و مناسب و همچنین حذف گوش از مواد غذایی جلو بروید علاوه بر مزایای اخلاقی و محیط زیستی ممکن است از ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهید و همچنین وزنتان کاهش یابد. حال امروز ما در این مقاله قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که آیا رژیم غذایی گیاه خواری برای بدن مناسب است یا خیر ؟ یا اصلا فواید رژیم گیاه خواری چیست و مضرات رژیم گیاه خواری چیست ؟ پس اگر می ‌خواهید به جواب سوالات خود برسید در این مقاله با ما همراه باشید.

فواید رژیم گیاه خواری

رژیم گیاه خواری چیست ؟

مضراب رژیم گیاه خواری

اکثریت افراد به دلایل مذهبی و شرعی، شخصی یا حتی موضوعات اخلاقی همچون حقوق حیوانات، رژیم گیاه خواری را انتخاب می‌کنند. یا بعضی از افراد که به دلایل زیست محیطی رژیم گیاه خواری را برگزینند. به این دلیل که تولید دام موجب افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای شده و منجر به تغییرات و آب و هوایی می‌شود. علاوه بر این به مقادیر زیادی آب، انرژی و منابع طبیعی نیاز دارد.

 

رژیم گیاه خواری چه انواعی دارد ؟

 

متداول ترین انواع رژیم های گیاهی عبارتند از :

 

– رژیم لاکتوز گیاه خواری :

 

در این رژیم گوشت قرمز، ماهی و مرغ حذف می‌شود اما تخم‌مرغ و لبنیات مصرف می‌شود.

 

– رژیم لاکتو اوو گیاه خواری :

 

گوشت قرمز، ماهی، مرغ و تخم‌مرغ در رژیم لاکتو اوو حذف شده و محصولات لبنی در وعده‌های غذایی مصرف می‌شوند.

 

– رژیم اوو گیاه خواری :

گوشت قرمز، ماهی و مرغ و لبنیات در این رژیم خورده نمی‌شوند و تنها در کنار رژیم گیاهی از تخم‌مرغ استفاده می‌شود.

 

– رژیم وگان گیاه خواری:

 

این رژیم سخت‌ترین نوع رژیم گیاه خواری است که در آن گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات و مواد خوراکی حاوی آن خورده نمی‌شوند.

 

– رژیم غذایی پسترین :

 

این گروه از گیاه خواران تقریبا نیمه گیاه خوار محسوب می‌شوند و با وجود آنکه گوشت قرمز و مرغ میل نمی‌کنند اما ماهی‌، تخم‌مرغ و لبنیات را مصرف می‌کنند.

 

فواید رژیم گیاه خواری

 

حال که یا رژیم گیاه خواری آشنا شده‌اید، در این قسمت می‌خواهم درمورد فواید رژیم گیاه خواری با شما صحبت کنیم.

 

۱-سلامت قلب

 

یکی از اثرات و فواید مهم رژیم گیاه خواری این است که این رژیم در سلامت قلب تاثیر بسزایی دارد. بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده، افرادی که رژیم غذایی گیاه خواری دارند خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن‌ها پایین‌تر است.

حتما از خودتان می‌پرسید که رژیم گیاه خواری چگونه ب سلامت قلب کمک می‌کند ؟ در جواب به این سوال باید به شما بگوییم که استفاده از غلات همچون حبوبات، آجیل و …. و همچنین استفاده از میوه و سبزیجات که سرشار از فیبر هستند، می‌تواند کمک زیادی به سلامت قلب کند

 

۲- سالم نگه داشتن پوست

 

داشتن پوستی سالم و درخشان آرزوی هر انسانی است. در رژیم گیاه خواری اگر به میزان لازم و صحیح ویتامین و مواد معدنی با حجم زیادی از آب مصرف شود، پوستی سالم خواهید داشت. همچنین میوه‌ها و سبزیجاتی که در این رژیم استفاده می‌شود، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی‌ها و میزان کافی از آنتی اکسیدان‌‌ها است. همچنین همانطور که می‌دانید این مواد غذایی بر پایه آب بوده و مصرف آن‌ها به صورت خام در دریافت و جذب مواد معدنی کمک شایانی می‌کند.

 

3- کاهش علائم آسم

 

طبق پژوهش‌هایی که انجام شده است، رژیم گیاه خواری مخصوصا نوع وگان می‌تواند در بهبود آسم موثر باشد. همچنین بر اساس آزمایشاتی که روی چند شخص انجام شده، مشخص شده است که علائم تنفسی و … آسم روی این افراد در حال کاهش است

 

4- جلوگیری از دیابت نوع 2

هنگامی که شما در این رژیم گیاه خواری مصرف آجیل و حبوبات را انتخاب می‌کنید و شیرینی و قند را مصرف نمی‌کند این موضوع باعث جلوگیری از بیماری دیابت شده و با این کار شما قند خون را کنترل می‌کنید. لازم به ذکر است که خوردن گوشت باعث افزایش فشار خون می‌شود. از این رو افرادی که گیان خوار یا وگان هستند، فشار خون پایین تری دارند.

 

5- سلامت استخوان‌ها

به طور کلی در افرادی که رژیم گیاه خواری را انتخاب می‌کنند معمولا آمار پوکی استخوان و مشکلات مفاصل در آن‌ها بسیار کمتر است. این موضوع به این معنا است که در صورت خوردن گوشت مانع جذب کلسیم و حتی خروج آن از بدن می‌شود و بدن انسان برای استحکام استخوان‌ها به کلسیم نیاز دارد.

 

مضرات رژیم گیاه خواری

 

بر اساس مطالعاتی که انجام شده است، رژیم غذایی گیاه خواری می‌توانید موجب مشکلات زیر شود :

 

– افسردگی و اضطراب

 

بر اساس مطالعه بر روی رژیم‌های غذایی گیاهی و وگان محققان اعلام کردند که افرادی که گیاه خوار هستند 18 درصد بیشتر به افسردگی مبتلا هستند، 28 درصد در معرض اضطراب و اختلالات اضراب و 15 درصد بیشتر حالات افسردگی را می‌گیرند که متاسفانه دلیلی برای این شرایط ذهنی بیان نشده است.

 

– کمبود ویتامین

 

در این رژیم خوردن ید، روی و ویتامین ب 12 هنگامی که گوشت، غذای دریای و محصولات لبنی را کنار می‌گذارید بسیار دشوار می‌باشد. بدن شما بدون مواد مغذی دچار خستگی، اسهال، از دستت دادن حس چشایی و بویایی و حتی آسیب عصابی می‌شود

 

– نفخ و اسهال

 

غذاهای گیاهی اکثرا دارای فیبر بالایی هستند. این ماده مغزی به عملکرد گوارش کمک کرده و موجب تنظیم فیبر می‌شود، همچنین سیری را نیز افزایش می‌دهد. مشکلی که دارد این است که موجب نفخ، گاز و تغییر عادات روده شود.

 

– کمبود ویتامین د

 

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در رژیم گیاه خواری به وجود بیاید کمبود ویتامین د است. این ماده مغذی مانند ب 12 در گوشت و ماهی وجود دارد که شامل سامون‌ها، گوشت و جگر مرغ، روغن ماهی، میگو و زرده تخم مرغ می‌شود.

 

– کم خونی

 

به دلیل ضعف در رژیم غذایی، فقدان مواد مغذی کلیدی، کسانی که رژیم گیاه خواری دارند در طولانی مدت دچار فقر آهن می‌شوند. آهن برای به وجود آمدن هموگلوبین خون ضروری بوده و اکسیژن را از ریه‌ها به اندام های دیگر بدن می فرستد که این موضوع باعث ایجاد سرگیجه، خستگی و ضعف می‌شود.

 

– ریزش مو

 

گوشت در نوسازی و سلامت سلول مو تاثیر بسیار زیادی دارد و پروتئین نیز یکی از مهم ترین مواد غذایی برای داشتن موهای سالم است. علاوه بر این کراتین ماده‌ای است که باعث قدرت و ایجاد ساختار مو می‌شود. علاوه بر این کراتین یک نوع پروتئین است که بدن ما از پروتئینی که می خوریم آن را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید : جدید ترین روش های کاهش وزن

همچنین ببینید

میوه هایی که ویتامین سی دارند

میوه هایی که ویتامین سی دارند

همه ما می دانیم که میوه هایی که ویتامین سی دارند نقش بسیار پر اهمیتی …

دیدگاهتان را بنویسید