به دلیل استقبال کاربران بخش آشپزی از مطالب بخش آشپزی رژیمی ، امروز بر آن شدیم تا به آموزشی جدید تحت عنوان طرز تهیه پاستا رژیمی و کم کالری با کدو سبز بپردازیم که امیدواریم ، این مطلب نیز مفید واقع گردد. جهت آشنایی با آموزش پاستا کدو سبز در ادامه مطلب ، همراه ما باشید.
مواد لازم جهت سس پاستا
زیتون ورقه ای شده 2 قاشق غذا خوری
روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
گوجه گیلاسی ورقه ای خشک شده 2 قاشق غذاخوری
سرکه بالزامیک خرمالو نصف فنجان
پنیر صبحانه 100 گرم
طرز تهیه سس پاستا مخصوص پاستا کدو سبز
ابتدا همه مواد را با هم ترکیب نموده و سپس آن ها را داخل دستگاه آسیاب ، به مدت 3 دقیقه ، آسیاب نمایید تا مواد کاملا با هم مخلوط و در هم عجین شوند و پس از آنکه مواد ، با هم ترکیب شدند به آن مقداری پنیر صبحانه خرد شده اضافه نمایید و سس را کنار بگذارید تا پاستا کاملا آماده شود.
نکته: پنیر را در لحظه پایانی که پاستا آماده گردید نیز می توانید به سس اضافه نمایید زیرا در این حالت ، دیگر رنگ پنیر بر نمی گردد.
مواد لازم جهت تهیه پاستا کدو سبز رژیمی :
پاستای شکلی 200 گرم
قارچ 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
پیازچه 4 ساقه
کدو سبز 1 عدد
بادمجان 1 عدد
هویج 1 عدد
فلفل دلمه 1 عدد
پوره گوجه 1 پیمانه
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، دارچین به میزان لازم
روغن زیتون نصف فنجان
طرز تهیه پاستا کدو سبز رژیمی
ابتدا قارچ ها را بصورت ورقه ای برش می زنیم و سپس با حرارت بالا ، آن را بر روی شعله قرار می دهیم تا کاملا آب آن کشیده شود و پس از کشیده شدن آب ، به آن ، مقداری از روغن زیتون را اضافه می نماییم و تفت می دهیم.
نکته: برای آنکه خواص سبزیجات و گیاهان به طور کامل حفظ شود باید از پخته شدن کامل آنها جلوگیری نماییم.
حال در این مرحله ، پاستاها را به مدت 8 الی 10 دقیقه می پزیم و از دم کردن آن جلوگیری می نماییم.
توجه: دم کردن مجدد پاستا باعث تولید کربوهیدرات و قند بیشتر می شود.
پس از آنکه پاستاها پخته شد آنها را آبکش می نماییم و با مقداری کم ( یک قاشق غذا خوری ) روغن زیتون ، آنها را در قابلمه ای جدا ، کمی تفت می دهیم و به آن قارچ های تفت خورده را اضافه می نماییم.
توجه: برای آنکه مواد پاستا کدو سبز ، له نشوند حتما سعی شود که از قابلمه ای بزرگ ، استفاده گردد.
حال پس از آنکه تابه قارچ ها ، خالی گشت به آن پیاز را اضافه می نماییم و فقط به آن کمی تفت می دهیم تا حالتی شیشه ای پیدا کند و از سرخ شدن کامل آن به دلیل آنکه ممکن است خواص آن از دست برود جلوگیری می نماییم و سپس به آن ، به ترتیب سایر مواد خلالی شده از جمله : کدو ، هویج ، فلفل دلمه ، بادمجان و ساقه پیازچه را اضافه می نماییم و پس از آنکه همه مواد پخته شد آنها را به سایر مواد قابلمه قارچ و پاستا اضافه می نماییم و کمی تفت می دهیم.
توجه: از میان مواد اضافه شده فوق ، تنها باید 5 دقیقه هویج را درون آب بجوشانیم تا به حالت کمی نرم و بخارپز در آید.
نکته: اگر احساس کردید که مواد نیاز به آب دارند ، تنها کافی است که به آنها کمی آب اضافه نمایید و اجازه دهید که با حرارت بالا بپزد تا خواص آن ها از دست نرود.
در مرحله بعد ، به مواد پوره گوجه فرنگی را اضافه می نماییم.
برای تهیه پوره گوجه فرنگی ، کافی است که تنها گوجه ها را خوب بشویید ، سپس آنها را رنده نمایید و بر روی شعله با حرارت بالا قرار دهید تا آب آن کاملا برچیده شود ، سپس به آن مقداری ، نمک ، فلفل ، زردچوبه و آویشن را اضافه نمایید و تفت دهید و سپس به سایر مواد اضافه نمایید و مواد را بخوبی داخل آن ترکیب کنید.
و مواد را در انتها ، داخل ظرف مخصوص سرو بریز و غذا را با سس مخصوص ، نوش جان کنید.
رایج ترین پاستاها کدامند؟
تورتلینی
راویولی
پنه
فتوچین
اورزو
ماکارونی
بهترین نوع پاستا کدام است؟
اکثر مردم ماکارونی تصفیه شده را ترجیح می دهند، ماکارونی تصفیه شده ماکارونی است که در آن جوانه گندم و سبوس و بسیاری از مواد مغذی موجود در آن پاک و تصفیه شده است.
پاستاهای تصفیه شده کالری بیشتر و فیبر کمتری دارند که این عامل ممکن است باعث کاهش احساس سیری بعد از خوردن آن در مقایسه با خوردن انواع ماکارونی با فیبر بالا و غلات کامل شود.
نتایج یک مطالعه نشان داد که ماکارونی های دارای غلات کامل اشتها را کاهش می دهند و سیری را بیشتر از ماکارونی های تصفیه شده افزایش می دهند.
علاوه بر آنکه نوع پاستا مهم است ، نوع طبخ آن نیز مهم است که یکی از بهترین نوع ها می تواند پاستا کدو سبز باشد.
مقایسه پاستا تصفیه شده/غنی شده
کالری 174- 220
پروتئین 7.5 گرم -8.1 گرم
کربوهیدرات 37 گرم-43 گرم
فیبر 6 گرم -2.5 گرم
چربی 0.8 گرم- 1.3 گرم
منگنز 97% – 23%
سلنیوم 52% – 53%-
مس 12% – 7% –
فسفر 12% – 8% –
منیزیم 11% – 6% –
تیامین (B1) 10% – 26% –
فولات (B9) 2% – 26%-
نیاسین (B3) 5% – 12% –
ریبوفلاوین (B2) 4% – 11% –
آهن 8% – 10% –
عوارض مصرف بالای پاستا
پاستا سرشار از کربوهیدرات است و مصرف بالای آن عوارضی را ایجاد می کند که برخی از آن عبارتند از:
دیابت: برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی پر کربوهیدرات ممکن است با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط باشد.
سندرم متابولیک: یک مطالعه نشان داد کسانی که مقدار زیادی کربوهیدرات از غذاهای نشاسته ای مصرف می کنند دو برابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به سندرم متابولیک هستند.
چاقی: مطالعه دیگری نشان داد که خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالاتر، معیاری است برای افزایش سریع قند خون که این عامل با افزایش وزن بدن مرتبط است
سخن پایانی
پاستا یک غذای اصلی در سراسر جهان است که در مدل های مختلف پاستا کدو سبز و … طبخ می شود و حاوی برخی از مواد مغذی مهم است ، علاوه بر آن ، پاستا سرشار از کربوهیدرات نیز می باشد و رژیمهای پر کربوهیدرات ممکن است سطح قند خون را افزایش داده و با برخی از اثرات منفی سلامتی نیز همراه باشند. به همین دلیل، بسیار مهم است که اندازه وعدههای پاستا را کنترل کنید و ترکیب آن را با مواد مفیدی مانند صیفی جاتی شامل کدو سبز ، گوجه ، فلفل دلمه و سبزیجات و چربیهای سالم و پروتئین ها عجین نمایید.