یکی از مشکلات صنعت بازیهای ویدئویی، بحث سانسور است. برخی از توسعه دهندگان، بازی خود را به نحوی تغییر میدهند که بیشتر با نیازهای بازار مطابقت داشته باشد اما این موضوع، گاهی اوقات با واکنش تند طرفداران روبرو میشود. بازی های ممنوعه در دنیا ، از قفسههای فروشگاهها بیرون کشیده میشوند زیرا محتویات آنها برای جامعه، بیش از حد مضر تشخیص داده میشوند.
بازی های ممنوعه در دنیا و علت ممنوعیتشان
در این مقاله نمیخواهیم از خوب یا بد بودن سانسور حرف بزنیم، بلکه سعی خواهیم کرد بازی های ممنوعه در دنیا و علت ممنوعیتشان را بررسی کنیم. در بسیاری از موارد، دلیل این ممنوعیت کاملاً واضح است؛ خشونت شدید، محتویات بزرگسالان و یا سایر مضامین نامتعارف اما دلایل بسیار عجیب دیگری نیز وجود دارد که بازیها از فروش منع شدهاند؛ در ادامه با ما همراه باشید.
RapeLay
بسیاری از بازیهای این لیست، صرفاً به دلیل سوء تفاهمهای فرهنگی ممنوع شدهاند. اما این موضوع در مورد بازی RapeLay صادق نیست. یک بازی جنجالی که توسط استودیوی ژاپنی Illusion ساخته و در سال 2006 منتشر شد و تقریباً بلافاصله طوفانی از واکنشهای تند را به دنبال داشت. RapeLay شما را در نقش یک شکارچی منحرف قرار میدهد و شما را موظف میکند که به زور با یک مادر و دو دخترش رابطه برقرار کنید؛ بنابراین کاملا واضح است که چرا باید این بازی، با چنین واکنشی روبرو شود.
بیشتر بخوانید:معرفی 20 بازی برتر اندروید
Manhunt 2
بازیهای راکستار را قرار است چندین بار در این لیست ببینید. این استودیو با بازیهای Grand Theft Auto، جنجالهایی به راه انداخت که در نهایت به موفقیت این مجموعه منجر شد اما وقتی با بازیهای Manhunt، وارد دنیای بیرحمانه محتویات بزرگسالان شد، واکنشها متفاوت بود. اولین بازی از این سری، در کشورهایی مانند نیوزلند و سایر کشورها ممنوع شد اما نسخه دوم که خشونت را به سطحی غیرقابلتصور رسانده بود، کاملاً با شکست مواجه شد.
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2
مکزیک هرگز یک بازی ویدیویی خاص را به صورت سراسری ممنوع نکرده است اما این بازی، آنقدر مقامات مکزیک را عصبانی کرد که در نهایت آن را ممنوع کردند. Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 تنها یک بازی به شدت طولانی نیست، بلکه یک تجربه شوتر تاکتیکی با نقدهای مثبت است اما متأسفانه، ماموریت افتتاحیه بازی، شهر Ciudad Juarez در مکزیک را مکانی ناامن و پر از جنایتکار ترسیم میکند.
بیشتر بخوانید: 10 بازی ویدئویی برتر 2021
Postal 2
بسیاری از بازیها از مضامین خشن استفاده میکنند اما شاید هیچکدام به اندازه فرنچایز Postal، مرزها را رد نکرده باشند. این عنوان سندباکس شما را در نقش انسانی معمولی به نام جو قرار میدهند که اغلب کارهایش به رفتارهایی خشونت آمیز و شوخطبعی آنارشیک ختم میشود که باب میل خیلی از دولتها نیست.
Custer’s Revenge
تقریباً از همان زمان پیدایش بازیهای ویدیویی، افرادی بودهاند که آن را به مفاهیم جنسی مرتبط کنند. یکی از بدنام ترین عناوین تمام دورانها، بازی Custer’s Revenge است که در سال 1982 برای Atari 2600 منتشر شد. این بازی توسط استودیوی Canoga Park Mystique (یکی از زیرمجموعههای یک شرکت فیلمسازی بزرگسالان) تولید شده است و بازیکن را در نقش ژنرال کاستر قرار میداد که باید راه خود را از میان بارانی از تیرها باز میکرد تا در نهایت به یک زن بومی آمریکایی برسد؛ بقیه داستان را خودتان حدس بزنید!
The Pokemon Trading Card Game
به نظرتان کدام کشور، عنوان معصوم و بیضرری مانند The Pokemon Trading Card Game را ممنوع میکند؟ به عربستان سعودی خوش آمدید. این کشور مسلمان خاورمیانه، در سال 2001 فرمانی صادر کرد که بر اساس آن واردات هر دو نسخه الکترونیکی و فیزیکی بازی ممنوع شد. پیکاچو، پوکمون برقی محبوب، و هیولاهای جیبی، تهدیدی برای امنیت ملی محسوب میشدند. به این دلیل که نمادی در بازی به کار رفته بود که شبیه به ستاره داوود و یادآور صهیونیستها بود.
بیشتر بخوانید:بهترین بازی های آفلاین برای اندروید و iOS
Grand Theft Auto
بازیهای GTA به دلیل خشونت و هرج و مرجی که ارائه میدهند، در سراسر جهان با واکنشهایی همراه بودهاند اما تنها یک کشور، گامی جدی برای ممنوع کردن تک تک عناوین این فرنچایز برداشته و در کمال تعجب، این کشور تایلند است. این کشور به طور معمول خشونت را سانسور نمیکند (اگرچه بازیهایی با محتوای بزرگسالان را ممنوع میکنند)، اما بازیهای Rockstar به دلیل عواقب جدی که به دنبال دارند، یک استثنا هستند.
Command & Conquer: Generals
محتوایات یک بازی لازم نیست به شدت بزرگسالانه یا خشونت آمیز باشد تا خشم سانسورچیهای دولتی را برانگیزد. گاهی اوقات تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک کشور را منفجر کنید تا بازی شما ممنوع شود. بازی Take Command & Conquer: Generals، یک تجربه استراتژی همزمان است که در سال 2006 توسط Electronic Arts منتشر شد. قسمت هفتم از این فرنچایز، به بازیکنان اجازه میدهد تا فرماندهی ایالات متحده، چین یا یک نیروی تروریستی که به هر دو حمله میکند را بر عهده بگیرند. شروع بازی، با انفجار یک موشک هستهای در پکن و تخریب سد Three Gorges همراه است. همین موضوع برای ممنوع شدن کل فرنچایز در کشور چین کافی بود.
Bully
همان اول به شما گفتیم که Rockstar را بیش از یک بار در این لیست خواهید دید. در حالی که مطمئناً منطقی است که دولتها با بازیهای آنارشیکی مانند GTA یا قتل عام بیش از حد در Manhunt مشکل داشته باشند، اما چه چیزی در مورد بازی Bully، میتواند تا این حد وحشتناک باشد؟ Bully داستان یک پسر مدرسهای انگلیسی را در سال 2006 روایت میکند که چندان به ساختارهای متعارف مدرسه شبانهروزی خود، اهمیتی نمیدهد.
برای پاسخ به این سوال، باید به سراغ ریو گراند دو سول، جنوبیترین استان برزیل، برویم که بلافاصله پس از انتشار، بازی Bully را ممنوع کرد. استدلال آن این بود که فضای بازی در محیط مدرسه، برای نوجوانان «به طور بالقوه مضر» است. هر کسی که بازی را بفروشد یا حتی مالک آن باشد، باید جریمه 1000 رئال برزیل (تقریبا 180 دلار) را بپردازد.
بیشتر بخوانید:معرفی بازی های قدیمی و خاطره انگیز کامپیوتر برای موبایل
EA Sports MMA
عجیب ترین دلیل ممنوعیت یک بازی که میتوانید به آن فکر کنید چیست؟ EA Sports MMA، غول بازیهای ویدیویی در سال 2010 بود که تلاش کرد بدون استفاده از نام UFC، از این مبارزات کسب درآمد کند. این بازی، مبارزانی از Strikeforce و همچنین افسانههایی مانند فدور املیاننکو و رندی کوتور را به نمایش گذاشت و نقدهای مناسبی هم دریافت کرد. با این حال، فروش بازی ضعیف بود زیرا بدون نام UFC، طرفداران نمیخواستند ریسک خرید بازی را قبول کنند.
اما چرا بازی در دانمارک ممنوع شد؟ آیا مشکل، لگدهای وحشیانه و حملات بی رحمانه مبارزان بود؟ خیر، بلکه این نوشابههای انرژی زا بود که بازی را ممنوع کرد. EA Sports MMA از تبلیغات درون بازی برای کافئین و شکر قبل از مسابقات استفاده میکرد و این برخلاف قانون کشور دانمارک بود. EA به جای تولید یک نسخه جایگزین از بازی بدون آن تبلیغات، تصمیم گرفت که از فروش بازی در دانمارک صرف نظر کند.
به پایان لیست بازی های ممنوعه در دنیا و علت ممنوعیتشان رسیدیم. شما چه بازی دیگری میشناسید که به دلایلی عجیب، ممنوع شده باشد؟ در بخش نظرات با ما همراه باشید.