اندروید باکس به شما امکان استریم فیلمها را بر روی تلویزیون میدهد، از جمله تلویزیونهایی که قابلیتهای هوشمند ندارند. استیک هوشمند و اندروید باکس عملکردی شبیه به هم دارند؛ با وصل کردن آنها به تلویزیون میتوانید به جای صفحه کوچک تبلت، فیلمها و سریالهای مورد علاقه خود را در تلویزیون مشاهده کنید. با این حال همانطور که از نام آن پیداست، اندروید باکس ها تنها بر روی سیستم عامل اندروید اجرا میشوند. در این مقاله، به بررسی نحوه کارکرد آنها خواهیم پرداخت و برخی از بهترین اندروید باکس های موجود در بازار ایران را معرفی خواهیم کرد.
اندروید باکس چیست؟
اندروید باکس یکی دستگاه استریم است که میتوانید آن را به تلویزیون خود وصل و محتویات سرویسهای استریم مانند Netflix که معمولاً فقط در دستگاههای قابل حمل مانند لپتاپ، تبلت و گوشی یا تلویزیونهای هوشمند در دسترس هستند، تماشا کنید. این تی وی باکسها گاهی اوقات به عنوان پخش کننده استریم یا ست تاپ باکس نیز شناخته میشوند.
اندروید باکس چگونه کار میکند؟
مانند NOW TV Stick یا Google Chromecast، اندروید باکس نیز از طریق درگاه HDMI به تلویزیون متصل میشود. با این حال، هنگامی که اندروید باکس وصل شود، ظاهر و احساس متفاوتی با NOW TV Stick یا سایر دستگاهها دارد زیرا اندروید باکسها در سیستمهای مختلفی کار میکنند.
سیستم عامل اندروید را نیز میتوان سفارشی کرد؛ بنابراین در حالی که برندهایی مانند انویدیا و شیائومی از همان مبنا برای پخش کننده استریمی خود استفاده میکنند، با این حال صفحه اصلی آنها احتمالاً بسیار متفاوت به نظر میرسد.
پس از راهاندازی اندروید باکس، میتوان به جای تبلت یا لپتاپ، در تلویزیون به سرویسها و برنامههای مختلف استریم دسترسی داشت و نیازی به ارسال محتوا نیست.
آیا میتوانید تلویزیون معمولی را در اندروید باکس تماشا کنید؟
سرویسهای استریم، سرویسهای درخواستی و برنامههایی که میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید بسته به برند اندروید باکس متفاوت است. به عنوان مثال، صفحه اصلی دستگاههای Fire TV آمازون دارای یک تب تلویزیون زنده است که در آن میتوانید به برنامههایی برای تماشای تلویزیون از جمله BBC iPlayer، All4 و My5 دسترسی داشته باشید.
بسیاری از این برنامهها نیاز به ایجاد یک حساب کاربری دارند اما تماشای آنها رایگان است. با این حال، اگر میخواهید فوتبال زنده را در Amazon Fire TV Stick تماشا کنید، به عضویت Prime Video نیاز دارید که ماهیانه 3.99 پوند هزینه دارد.
اندروید باکس یا استیک هوشمند تلویزیون؛ کدام بهتر است؟
استیکهای هوشمند تلویزیون به دلیل اندازه کوچک و قابل حمل بودن، به طور فزایندهای محبوب شدهاند. از طرفی، اندروید باکسها معمولا بزرگتر هستند و پنهان کردن آنها روی میز تلویزیون کمی دشوارتر است. اندازه دستگاه میتواند با قدرت آن مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، بسیاری از محبوبترین باکسهای اندرویدی موجود در بازار، قابلیت پخش 4K یا تجربه بازی را ارائه میدهند، در حالی که این قابلیتها تنها در استیکهای هوشمند میان رده یا گرانتر ارائه میشود.
با این حال، اکثر استیکهای هوشمند 4K به طور قابل توجهی ارزان تر از اندروید باکس هستند. قیمت اولیه اندروید باکس 80 پوند است و میتواند به 200 پوند هم برسد. در حالی که استیکهای هوشمند را میتوان با قیمت 30 پوند هم خرید؛ بنابراین به راحتی میتوان درک کرد که چرا ممکن است یک استیک هوشمند را به یک باکس گرانتر ترجیح دهید؛ بهخصوص وقتی که هر دو دستگاه عمدتاً برای دادن جان تازهای به یک تلویزیون قدیمی استفاده میشوند.
در نهایت این موضوع تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه بودجهای را برای کیفیت استریم اختصاص دادهاید و دوست دارید دستگاه شما چقدر قدرتمند باشد. اگر فقط برای یک تلویزیون کوچک در اتاق باشد، یک استیک تلویزیون هوشمند مانند Roku Premiere با قیمت 39.99 پوند، کار خود را به خوبی انجام میدهد. در غیر این صورت، ممکن است ترجیح دهید روی دستگاهی سرمایه گذاری کنید که به اندازه کافی برای تجربه بازی، قدرتمند باشد یا از فناوری تشخیص صدای پیچیدهتری استفاده کنند مانند دستگاههای Amazon Fire TV Cube یا Nvidia Shield TV Pro.
بهترین اندروید باکس های موجود در بازار ایران
Nvidia Shield TV Pro
جدیدترین مدل Nvidia Shield Pro، ویژگی جدیدی ندارد اما برای این که بهترین اندروید باکس و دستگاه بازی رترو موجود در بازار باقی بماند، نیازی به ویژگیهای جدید ندارد. یک ست تاپ باکس و کنسول بازی مجهز به سیستم عامل اندروید که تقریباً به اندازه همه دستگاههای استریم قدرتمند است و مملو از ویژگیهایی است که طرفداران فیلم و بازیهای ویدیویی را به یک اندازه وسوسه میکند.
چه به دنبال پخش بازیهای رایانهای با مشخصات بالا در تلویزیون خود باشید و چه تماشای فیلمهای 4K در فرمتهای متعدد HDR، در هر صورت این دستگاه پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. با این حال، علیرغم داشتن مشخصات فنی بالا، به دلیل قیمت بالا، ارزش خرید کمتری نسبت به مدلهای قبلی دارد.
نکات قوت:
- مشخصات فنی بالا
- امکانات زیاد
- تجربه بازیهای ویدئویی با مشخصات بالا
- فرمتهای HDR
Xiaomi Mi Box S
شیائومی Mi Box S با دستگاههایی مانند Nvidia Shield قابل مقایسه نیست اما اگر به دنبال یک اندروید باکس مقرون به صرفه هستید، میتوانید آن را در نظر بگیرید. اگرچه این یک محصول کامل نیست اما ویژگیهای بسیاری را ارائه میدهد و اگر به دنبال یک باکس استریم مبتنی بر اندروید هستید و نمیخواهید زیاد هزینه کنید، شیائومی میباکس اس دستگاه مناسبی است.
بیشتر بخوانید: شیائومی | معرفی برند شیائومی و محصولاتی از شیائومی که کمتر شنیده اید
با این حال باید با تعدادی از باگهای نرم افزاری آن دست و پنجه نرم کنید؛ به عنوان مثال، کنترل از راه دور آن همیشه به درستی کار نمیکند. همچنین نمیتوانید از این اندروید باکس برای وظایف با عملکرد فنی بالا استفاده کنید.
نکات قوت:
- قیمت مقرون به صرفه
- مشخصات فنی مناسب
نکات ضعف:
- برخی باگها و اشکالات فنی
MINIX NEO U9-H
هاب رسانهای 64 بیتی NEO U9-H برای اندروید، با پخش ویدیوی سریع تا 60 فریم در ثانیه و به لطف قابلیت پخش 4K و کیفیت تصویر صاف و شفاف، یکی دیگر از محصولات مناسب برای خرید است. علاوه بر این، U9-H به لطف پشتیبانی کامل از HDR10، عملکرد تصویر چشمگیری ارائه میدهد.
فناوری HDR (محدوده دینامیکی بالا) طیف رنگی را گسترش میدهد و سفیدهای روشنتر و سیاههای عمیقتری را به نمایش میگذارد؛ همچنین کنتراست تصویر را برای ایجاد یک تجربه دید طبیعیتر بیشتر میکند.
نکات قوت:
- قابلیت پخش ویدئوی 60 فریم در ثانیه
- پشتیبانی کامل از HDR10
- قیمت مقرون به صرفه
نکات ضعف:
- فهرست خالی
اندروید باکسهای قدرتمندی در بازار وجود دارند که شما میتوانید آنها را به یک مانیتور متصل کرده و به عنوان یک رایانه کوچک به کار گیرید. این موضوع، اندرویدباکسها را به جایگزینی مقرون به صرفه برای دسکتاپهای بزرگ و پر هزینه ویندوز 10 تبدیل میکند. در این مقاله ضمن بررسی نحوه عملکرد اندروید باکسها، تعدادی از بهترینهای آنها را معرفی کردیم.