سعی ما در این مقاله توضیح مفید و مختصر درباره فوایدوعوارض چغاله بادام برای خانندگان عزیز میباشد.قبل از آن اجازه دهید کوتاه مختصری راجع به این نو بهارانه
خوشمزه داشته باشیم. چغاله بادام (green almond) به میوه ی کال یا نارس درخت بادام گفته می شود که پوستی سبز رنگ کرک با مزه ترش و مغزی سفید و
شیرین دارد. این میوه کال را می توان تنها در اوایل فصل بهار یافت .در کنار فواید بسیاری که دارد مضراتی نیز دارد که با مصرف بیش از حد آن موجب بیماری بدن
می شود.
خوانندگان گرامی در ادامه مطالب به فوایدوعوارض چغاله بادام همراه ما باشید.
مواد مغذی چغاله بادام
سرشار از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر است. از چغاله بادام پخته می توان در تهیه خورش و از نوع خام آن بر روی سالاد استفاده کرد.
در هر 100 گرم چغاله بادام منابع زیر وجود دارد :
کالری :573
کربوهیدرات :21.1 گرم
پروتئین :21 گرم
چربی :49.4 گرم
فیبر :10 گرم
برای دانستن فوایدوعوارض چغاله بادام ابتدا به خواص درمانی می پردازیم.
1. دارای آنتی اکسیدان قوی
دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که به دفع سموم و ضایعات ناشی از تجمع آلودگی ها در بدن کمک کرده و ویتامین E موجود در آن با رادیکال های آزاد مقابله می کند.
2. چغاله باعث عملکرد بهتر ذهن
سطح فکری و ذهنی فرد را بهبود بخشیده و به دلیل دارا بودن کارنیتین و ریبوفلاوین به سلامت و تقویت عملکرد مغز و اعصاب کمک می کند.
3. لاغری و کاهش وزن
حاوی چربی های سالم می باشد که به کاهش چربی های ناخواسته و افزایش چربی سوزی در بدن کمک کرده و به عنوان میان وعده مفید برای افرادی محسوب می شود که به دنبال لاغری هستند.
4. خواص در بارداری
سرشار از مواد مغذی همچون آهن، کلسیم، اسید فولیک و فیبر است که همگی برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری می باشند.
آهن از کم خونی دوران بارداری پیشگیری کرده و اسید فولیک خطر نقایص بارداری را کاهش می دهد.
کلسیم برای رشد استخوان های جنین حیاتی می باشد و فیبر از یبوست شایع بارداری جلوگیری می کند.
5. تعادل P H با چغاله بادام
ترشح آب های گوارشی و معده باعث اسیدی شدن بدن انسان و برهم خوردن تعادل P H می شود، در حالی که چغاله بادام به دلیل دارا بودن پروتئینی به نام آلکالین اثر ترشحات اسیدی را خنثی کرده و به حفظ تعادل P H بدن کمک می کند.
6. تنظیم قند خون
به افزایش ترشح هورمون انسولین در بدن کمک کرده و برای کنترل قند خون مفید است.
7. تقویت استخوان ها
حاوی مقادیر زیادی فسفر است و مصرف منظم آن به تقویت استخوان ها و دندان ها کمک کرده و سیستم اسکلتی بدن را بهبود می بخشد.
8. جلوگیری از بیماری های قلبی
پوست چغاله بادام حاوی فلاونوئیدها است که به همراه ویتامین E برای عملکرد شریان ها ضروری بوده و از پارگی یا آسیب رگ های خونی جلوگیری می کند.
مصرف آن به دلیل دارا بودن چربی های سالم به حفظ سلامت قلب کمک کرده، کلسترول بد خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
9. چغاله بادام برای هضم و گوارش عالی
منبع غنی فیبر است که به بهبود عمل هضم کمک کرده و با تنظیم حرکات روده از بروز یبوست جلوگیری می کند.
10. خواص برای پوست و مو
استفاده چه به صورت یک ماده غذایی خوشمزه و یا ماسک چغاله بادام برای روشنی و پاکسازی پوست مفید است و ماساژ پوست با روغن آن به تغذیه و
درخشندگی پوست کمک می کند.
11. درمان جوش و آکنه
چغاله بادام یک سم زدای طبیعی است که سیستم بدن را از سموم مختلف پاک کرده و برای درمان مشکلات پوستی همچون آکنه و جوش های سر سیاه و سرسفید بسیار مفید است.
به عنوان “غذای پوست” به شهرت رسیده و مصرف منظم آن به تغذیه سلول های پوستی کمک می کند.
12. خواص ضد پیری
دارای خاصیت ضد پیری است که به کاهش چین و چروک، خطوط ناخوشایند و لکه های تیره کمک می کند.
طبع چغاله بادام:
دارای طبع سرد است و به دلیل مناسب بودن مزاج چغاله بادام با فصل بهار، برای اغلب طبع ها، بویژه مزاج های گرم و خشک بسیار مناسب است. این میوه نارس به نحو مطلوبی می تواند موجب کاهش حرارت و گرمی زیاد بدن افراد گرم مزاج شود. بیشتر برای افراد با طبع گرم مناسب است یا افرادی که مواد غذایی بسیاری که طبع گرم دارند مانند آجیل و شیرینی مصرف کرده اند.
مضر برای افراد سرد مزاج
اغلب هضم سنگینی دارد ، علاوه بر این باغداران و دلالان با هدف کسب منافع بیشتر ، بیش از حد کال و ناررس در اختیار مشتریان قرار می گیرد و افراد در صورت زیاده روی در مصرف آن در اصطلاح عامیانه سردی می کنند و گاه دچار عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شوند.
بهترین مصلحات، مخصوصا برای افراد سرد مزاج که به خوردن چغاله بادام علاقه دارند انواع خوراکی هایی با طبع گرم همچون پودر زیره، نبات و عسل است که موجب خنثی شدن سردی می شود.
( عوارض مصرف )
زیاده روی در مصرف این خوراکی خوشمزه میتواند برای معده و دستگاه گوارش مضر باشد. چغاله بادام به علت اینکه یک میوه کال است بافت فیبر آن کامل نشده است و به همین دلیل هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار است و میتواند باعث مشکلات سوء هاضمه مانند دل درد، دل پیچه و نفخ شود. علاوه بر این به دلیل وجود ترکیبات اسیدی در این میوه به بافت معده آسیب میرساند.
بعد از فوایدوعوارض چغاله بادام حال به روش استفاده از چغاله بادام میکنیم.
این میوه را می توان به سالاد یا سوپ اضافه کرد یا برای تهیه خورش و ترشی چغاله بادام از آن استفاده کرد.
خمیر آن در برخی نواحی اروپا به عنوان خمیر رنگ دهنده روی شیرینی جات استفاده می شود.
به دلیل ویتامین E فراوان موجود در چغاله بادام، از آن در صابون های گلیسیرینه گیاهی استفاده می شود.
چغاله بادام را اغلب در آب نمک یا شیر خیس می کنند تا نرم تر شده و خوردن آن راحت تر شود.
نکته بسیار مهم در شستن قبل از مصرف می باشد، توصیه می شود داخل ظرف پر از آب ریخته و با دست خوب مالش دهید تا همه آلودگی و پرزهای آن جدا شود،
سپس آبکشی کنید.