جملاتی که هرگز نباید به کودکان بگویید!

احتمالاً از عبارات قدیمی مانند “صبر کن تا پدرت به خانه برگردد” یا “کاش بیشتر شبیه خواهرت بودی” با فرزندان خود استفاده نمی کنید، اما چیزهای زیادی وجود دارد که باید از گفتن آنها به فرزند خود اجتناب کنید. در این مقاله قصد داریم جملات ممنوعه کودک را با شما به اشتراک بذاریم، با نیمه شب همراه باشید.جملات ممنوعه کودک

نحوه صحبت ما با فرزندانمان بر نحوه نگرش آنها به جهان و خود تأثیر می گذارد. بنابراین منطقی است که ما باید به شیوه ای سالم با آنها صحبت کنیم تا به آنها کمک کنیم تا رشد کنند و احساس کنند مورد حمایت و عشق قرار می گیرند.

در اینجا مواردی وجود دارد که جملات ممنوعه کودک است:

۱- جملات ممنوعه کودک |گریه نکن، خوب می شوی

گریه یک پاسخ طبیعی به احساسات طاقت فرسا است. اما با این حال ما می بینیم که والدین سعی می کنند وقتی بچه ها گریه می کنند جلوی آنها را بگیرند.

گریه کردن فواید زیادی دارد گریه کردن کسی را بد نمی کند این فقط بدن ما است که سعی می کند استرس را رها کند. این به ما در پردازش احساسات و غلبه بر احساسات دشوار کمک می کند.

در نیمه شب بخوانیم:جیغ زدن کودک نشانه چیست؟ چگونه می توان این رفتار کودک را کنترل کرد؟

و از آنجایی که بچه‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و نمی‌توانند مانند بزرگسالان بر احساسات خود کنترل داشته باشند، برای همه چیز گریه می‌کنند.

وقتی آنها گریه می کنند، بهترین کاری که والدین می توانند انجام دهند این است که اجازه دهند به جای اینکه گریه را متوقف کنند، گریه خود را تمام کنند و حمایت و همدلی کنند. 

سعی کنید بگویید: “چی شده؟ چرا گریه می کنی؟” – و نه به صورت خصمانه.

پس از آن کودک شما تمایل بیشتری به برقراری ارتباط با احساسات خود و گفتن مشکل از قبل در آینده به شما خواهد داشت.

۲-کاش بیشتر شبیه [ ] بودی”

وقتی این موضوع به کودک گفته می شود، عزت نفس واقعاً می تواند ضربه بخورد. چه آنها را با یک خواهر یا برادر یا هر کس دیگری مقایسه کنند، این باعث می شود احساس کنند که کافی نیستند.

مقایسه ها سمی هستند و هیچ هدف مثبتی ندارند. مقایسه فرزندان خود با برادر، خواهر یا دوست فقط آنها را خراب می کند. با هر کودک خود به عنوان یک فرد رفتار کنید. هرگز نگویید “چرا نمی توانید مانند خواهرتان در مدرسه خوب عمل کنید؟” بگویید، “ما چه کاری می توانیم انجام دهیم تا به شما کمک کنیم بهترین عملکرد خود را در مدرسه انجام دهید؟” هر یک از فرزندان شما منحصر به فرد است. مهم است که به طور منحصر به فرد با آنها رفتار کنید.

۳-جملات ممنوعه کودک|“من همه کارها را برای تو انجام می دهم”

به همان اندازه که درست است که والدین کارهای زیادی برای فرزندان خود انجام می دهند، یادآوری مداوم آن می تواند باعث شود که آنها به جای عشق، احساس سنگینی کنند. معمولاً گفته می‌شود که کودک را تنبیه می‌کند، اما گفتن آن بسیار خصمانه است.

در عوض، سعی کنید بگویید: “ما کارهایی را برای شما انجام می دهیم زیرا شما را دوست داریم، پس لطفا [  ] برای من انجام دهید.”

۴- «شما مثل مادر/پدرتان هستید!»

استفاده از این خط برای فرزندتان نه تنها به او اجازه می‌دهد بفهمد کاری که انجام می‌دهد اشتباه است، بلکه باعث می‌شود احساس کند آن را از یکی از والدین خود به ارث برده‌اند و نباید پاسخگوی اعمال خود باشند. همچنین به فرزندتان اجازه می‌دهد از شکایت‌هایی که از والدین دیگرش دارید مطلع شود که می‌تواند منجر به احساس تفرقه در او شود.

در عوض، سعی کنید بگویید: «من از [   ] راضی نیستم، زیرا [   ]».حرف هایی که نباید به کودک گفت

۵- “شما خوب کار کردید اما می توانید بهتر انجام دهید”

برای تعریف و تمجید از کودک نباید کلمه اما بکار برد زیرا معنی تعریف را از بین می برد. جشن گرفتن پیروزی های کوچک راهی برای ایجاد انگیزه در کودکان برای انجام کارهای خوب است. استفاده از کلمه “اما” باعث می شود آنها احساس کنند که واقعاً شما را مغرور نکرده اند و به اندازه کافی انجام نداده اند که مطمئناً ضرر بیشتری نسبت به فایده دارد.

در عوض، سعی کنید بگویید: “تو خوب کار کردی و من به تو افتخار می کنم. شرط می بندم که بهتر و بهتر می شوی!”

۶-جملات ممنوعه کودک|«آن را نخورید وگرنه چاق خواهید شد»

این یک نه اصلی است. به کودکان می آموزد که بیش از حد نسبت به بدن خود هوشیار باشند و باعث می شود که از همسالان خود برای خوردن برخی چیزها سؤال کنند. تصویر بدن یک امر بسیار حساس و شخصی است و ایجاد این تصور از چنین سنی آسیب‌پذیر است.

در عوض، سعی کنید بگویید: “فکر نمی‌کنم خوردن آن ایده خوبی باشد، زیرا برای سلامتی شما مفید نیست.”

۷- «آنقدرها هم مهم نیست» یا «بچه بودن را متوقف کن»

این یکی از بدترین چیزهایی است که می توانید به کودک خود در هنگام ناراحتی بگویید. این احساسات آنها را باطل می کند و آنها را از صحبت آشکار با شما بی میل می کند. کودکان باید با بیان احساسات خود احساس راحتی کنند و به آنها بگویند “این کار چندان مهمی نیست” باعث می شود آنها خودشان را زیر سوال ببرند.

در عوض، سعی کنید بگویید: «به من بگو چه احساسی داری و چرا چنین احساسی داری.»

گفتن این به شما کمک می کند تا فرزندتان را درک کنید و در صورت نیاز به صحبت به او بگویید که شما آنجا هستید.

۸-“آیا باید این را 100 بار به شما بگویم؟”

این آخرین چیزی است که هر کسی می خواهد بشنود وقتی مشکلی پیش می آید. بله، ممکن است در مورد چیزی که به فرزندتان هشدار داده اید درست گفته اید، اما دلداری دادن به او به جای انداختن آن به صورتش باعث می شود در آینده احساس راحتی بیشتری برای صحبت با شما داشته باشد.

در عوض، سعی کنید بگویید: “متاسفم که در مورد [ ] می شنوم … بگذار این یک درس باشد.”

این کار باعث می شود که بچه ها احساس کنند که باید رعایت کنند و شما را مجبور به تکرار خود نکند.

۹-“این فقط برای پسران / دختران است”

محدود کردن پسران و دختران به کارهایی که می توانند و نمی توانند انجام دهند بر اساس جنسیتشان به آنها می گوید که راه های خاصی برای رفتار پسران و روش های خاصی وجود دارد که دختران باید انجام دهند و اگر آنها رعایت نکنند، اشتباه است. این کودکان را در جعبه ها قرار می دهد و آنها با اعتقاد به نقش های جنسی اجتماعی سمی بزرگ می شوند.

در عوض، سعی کنید بگویید: اصلاً هیچ.

۱۰-“من از شما ناامید هستم”

همانطور که ناامیدی یک احساس بسیار معتبر است، این کلمه به تنهایی می تواند بسیار زخمی باشد. بسیاری از مردم واقعاً با این باور بزرگ می‌شوند که برای خانواده‌هایشان ناامیدکننده هستند، زیرا این موضوع در طول زندگی‌شان به آنها گفته می‌شود.

در عوض سعی کنید بگویید: «من از اعمال شما راضی نیستم. لطفاً از انجام [    ] در آینده اجتناب کنید.”

۱۱-“بهتر است آنچه را که من می گویم انجام دهید وگرنه”

بدون شک، این بیش از هر چیز دیگری شبیه تهدید به نظر می رسد. استفاده از ترس برای تنبیه کودکان ناسالم است و معمولا نتیجه معکوس دارد. به سادگی توضیح دهید که چرا مایلید کاری انجام شود و احتمال بیشتری وجود دارد که آنها را رعایت کنند.

در عوض، سعی کنید بگویید: “لطفا [ ] را انجام دهید زیرا [ ].”

در نیمه شب بخوانیم:تربیت جنسی کودک | برخورد صحیح والدین با رفتارهای جنسی کودکان

حرف های ممنوعه کودکان

ادامه جملات ممنوعه کودک

۱۲-“چون من این را گفتم” یا “چون من بزرگسال هستم و شما کودک هستید”

رویکرد من ممکن است برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته باشد، اما این روش درستی برای تنبیه کودکان نیست. همچنین باعث می شود کودکان احساس کنند که نظرات آنها صرفاً به دلیل جوان بودن معتبر نیست.

در عوض، سعی کنید: توضیح دهید که چرا احساس خاصی نسبت به چیزی دارید.

۱۳-“شما زیر سقف من زندگی می کنید، بنابراین از قوانین من پیروی می کنید”

چیز دیگری که بسیاری از والدین دوست دارند بگویند. بسیار شبیه به «این خانه من است. شما فقط در آن زندگی می کنید.” هر دوی این جملات باعث می شود فرزند شما در خانه خود احساس نارضایتی کند و باعث می شود که او احساس سنگینی مرزی کند.

در عوض، سعی کنید بگویید: «شما قوانین خانه را می دانید. لطفا به آنها بچسبید.»

۱۴-جملات ممنوعه کودک |“من اینگونه بزرگ شدم”

اگرچه ما بر اساس نحوه تربیت خود چیزهای زیادی در مورد فرزندپروری می آموزیم، اما رد کردن درخواست کودک یا محکوم کردن اعمال آنها با گفتن “من اینگونه بزرگ شدم” بسیار بسته است. در عوض، به جای اینکه سریع با آن خط او را ببندید، به فرزندتان توضیح دهید که چرا احساس خاصی دارید. می توانید از آن به عنوان مثال استفاده کنید، اما این نباید استدلال اصلی شما باشد.

در عوض، سعی کنید بگویید: «فکر نمی‌کنم انجام [ ] ایده خوبی باشد. حتی والدینم به من می گفتند که [  ] زیرا [  ].»

۱۵-“ما نمی توانیم آن را بپردازیم”

آگاه کردن کودکان از مشکلات مالی از سنین پایین می تواند بیش از هر چیز دیگری حس ترس را در آنها ایجاد کند.

درعوض، سعی کنید بگویید: «نمی‌توانم فلان چیز را برای شما بخرم زیرا پولمان را برای چیزهای مهم‌تری پس‌انداز می‌کنیم».

۱۶-جملات ممنوعه کودک |این فقط یک دروغ سفید کوچک است”

هنگامی که کودکان با اصطلاح “دروغ سفید کوچک” آشنا می شوند، فکر می کنند که این کار را همیشه انجام دهند.

در عوض، سعی کنید قبل از اینکه خطوط بین دروغ و دروغ های سفید کوچک برای او محو شود، توضیح دهید که چه زمانی از دروغ های سفید برای مودب بودن و آسیب نرساندن به احساسات دیگران اشکالی ندارد.

۱۷- “شما خیلی جوان هستید که نمی توانید به این موضوع فکر کنید”

خاموش کردن کنجکاوی کودک باعث می شود که او در آینده کمتر از شما چیزهایی بپرسد و آنها به دنبال پاسخ از منابع دیگری هستند که ممکن است چندان قابل اعتماد نباشند.

در عوض سعی کنید بگویید: “من اکنون حاضر نیستم در این مورد با شما صحبت کنم، اما یک روز ما قطعا در مورد آن صحبت خواهیم کرد.”

در عوض، (اگر آماده هستید و احساس می کنید که آنها به اندازه کافی بزرگ هستند)، فقط به سؤالات آنها پاسخ دهید.

۱۸-شما چنین احساسی ندارید

همه حق دارند احساسات خود را داشته باشند، از جمله کودکان. وقتی بچه‌ها احساسات خود را درباره چیزی ابراز می‌کنند و اگر فوراً آن را نفی کنید، احساس اعتبار نمی‌کنند.

برای آنها، ممکن است این احساس را داشته باشد که “فایده ای ندارد که این موضوع را به مادرم بگویم، او احساس من را نمی فهمد”. این ممکن است مانع از آن شود که وقتی احساسات سختی دارند با شما صحبت کنند.

بنابراین، هنگامی که آنها می آیند تا در مورد احساسات خود صحبت کنند، آن را قضاوت نکنید. سعی کنید میل به قضاوت در درون خود را حفظ کنید و کاملاً گوش دهید. اگر واقعاً بتوانید بدون قضاوت احساسات آنها را بشنوید و بپذیرید، آنها احساس امنیت خواهند کرد که بعداً در مورد هر چیزی با شما صحبت کنند.

در عوض چه بگویم: متاسفم که چنین احساسی دارید. بیایید در مورد اینکه چه کاری می توانیم از این نقطه به بعد انجام دهیم تا احساس بهتری نسبت به این وضعیت داشته باشیم بحث کنیم.

۱۹-جملات ممنوعه کودک |کاش هیچ وقت بچه نداشتم

این چیز وحشتناکی است که یک والدین می توانند به بچه ها بگویند. من شما را به خاطر فکر کردن در ذهنتان قضاوت نمی کنم. زیرا فرزندپروری کار آسانی نیست و مخصوصاً برای مادران، استراحت کردن سخت است. گاهی اوقات وقتی درگیر مشکلات هستیم، طبیعی است که دلتنگ زندگی قدیمی خود باشیم. اما گفتن آن و گفتن آن به یک انسان کوچک ظالمانه است.

وقتی والدین به کودک می گویند که ای کاش فرزندی نداشتند، کودک به خاطر به دنیا آمدن خود احساس گناه می کند. این ضربه بزرگی به عزت نفس آنهاست.

چه بخواهیم والدین را بپذیریم چه نخواهیم، ​​فرزندان ما انتخاب نکردند که به این دنیا بیایند. ما آنها را مجبور کردیم به اینجا بیایند. و اکنون این وظیفه ماست که نه تنها نیازهای فیزیکی بلکه نیازهای عاطفی آنها را نیز تامین کنیم.

در نیمه شب بخوانیم:چگونه با کودک خجالتی رفتار کنم؟

۲۰-من این خانه را ترک می کنم و دیگر بر نمی گردم

حقیقت این است که گاهی اوقات سروصدا و هرج و مرج می تواند روی اعصاب تأثیر بگذارد، که برای روح حساس و درونگرای ما بسیار زیاد است. این توجیهی برای گفتن این حرف به بچه ها نیست.

در واقع، بعد از گفتن این حرف احساس وحشتناکی می کنیم. چنین تهدیدهای توخالی باعث می شود بچه ها احساس ناامنی و محافظت نشده کنند. کودکان باید در خانه احساس امنیت کنند تا خودشان باشند و احساسات خود را آزادانه بیان کنند.

آنها برای ابراز احساسات بزرگ خود احساس ناامنی می کنند زیرا این احساسات باعث ایجاد محرکی در والدین آنها می شود. می تواند تأثیر مخربی بر سلامت روان آنها داشته باشد.

در عوض چه باید گفت: اینجا همه ناامید هستند. بیایید کمی وقت بگذاریم تا آرام شویم و بعد صحبت کنیم.

۲۱-جملات ممنوعه کودک |شما خودخواه هستید

کودکان معمولاً خود محور هستند. آموزش رفتارهای همدلانه به آنها نیازمند زمان، آموزش آگاهانه و الگوسازی است.

مطالعات نشان می‌دهد که رفتارهای خودمحورانه‌ای که بچه‌ها نشان می‌دهند ناشی از مغز نابالغ آن‌هاست، حتی اگر می‌توانند بین «عادلانه» و «ناعادلانه» تمایز قائل شوند.

وقتی به یک کودک برچسب خودخواه می زنید، ممکن است یاد بگیرد که از ترس برای نیازهایش صحبت نکند.

مانند هر مهارت دیگری، ما باید خودخواهی و از خودگذشتگی را به کودکان بیاموزیم. همه کودکان یکسان نیستند، بنابراین برای برخی ممکن است زمان ببرد.

به جای آن چه بگوییم: می‌دانم که نمی‌خواهید آن خرس عروسکی را با پسر عمویتان شریک شوید زیرا برای شما خاص است. بیایید ببینیم چه اسباب‌بازی‌های دیگری دارید که نمی‌توانید با او به اشتراک بگذارید.

۲۲-من به شما افتخار می کنم

یکی دیگر از جمله های به ظاهر بی ضرر این است که “من به تو افتخار می کنم”.

وقتی می گویید “من به شما افتخار می کنم”، کودک ممکن است یاد بگیرد که کارهایی را برای افتخار شما انجام دهد نه اینکه آنها احساس خوبی داشته باشند.

در عوض چه بگوییم: باید خیلی به خودت افتخار کنی.

هنگامی که از این عبارت استفاده می کنید، توجه خود را به خود کودک معطوف می کنید و بنابراین او می آموزد که باید به جای دیگران، خود را مغرور کند.

همچنین می توانید سوالاتی مانند “چه احساسی در شما ایجاد می کند؟” بپرسید. این باعث می شود که خودشان فکر کنند و به آنها کمک می کند تا انگیزه درونی پیدا کنند.

۲۳-جملات ممنوعه کودک |پسران/دختران بزرگ نمی ترسند

من اغلب افرادی را می بینم که بچه های بزرگتر را به خاطر ترس از چیزی شرمنده می کنند. آنها می گویند: “تو پسر بزرگی هستی، چرا هنوز از تاریکی می ترسی؟

به یاد داشته باشید، بزرگسالان نیز سهم عادلانه خود را از ترس دارند. به جای تعیین نقاط عطف برای کودکان برای غلبه بر ترس‌هایشان، می‌توانید حمایت، همدلی و اعتبار را به آنها ارائه دهید.

و سپس به این فکر کنید که چگونه می توانید آنها را از طریق ترس ها عبور دهید تا به آرامی بر آنها غلبه کنید.

به جای آن چه باید گفت: ترسیدن اشکالی ندارد. اما ما از این امر عبور خواهیم کرد من اینجام تا شما را یاری کنم.

۲۴-نمیتونی کاری درست انجام بدی؟”

وقتی والدینی این را به کودک می گویند، نه تنها به این معناست که کودک این یک چیز را به هم ریخته است، بلکه به این معناست که کودک همه چیز را به هم ریخته است. استفاده از کلمات عریض مانند همیشه، هرگز، همه چیز یا هر چیزی خطرناک است.شماتت کردن کودک

در نیمه شب بخوانیم:آیا ریشه بیماری‌های روانی در کودکی است؟

۲۵-جملات ممنوعه کودک |”فکر نمی کنم بتوانید این کار را انجام دهید.”

چیزی که فرزند شما می شنود این است که “من به شما اعتماد ندارم”. دانستن اینکه به آنها اعتماد دارید به فرزندان شما قدرت، شجاعت، انگیزه، سرسختی و غیره می دهد. این باور را از بین ببرید و آسیب بزرگ خواهد بود.

وقتی وسوسه می‌شوید که چیزی شبیه به این بگویید، به جای آن این را بگویید: “شما موانع بزرگی دارید، اما من برای شما اینجا هستم، شما را تشویق می‌کنم و آماده کمک به شما هستم تا بهترین کار را انجام دهید.” در حالی که نمی خواهید فرزندان خود را با امید کاذب یا غرور متورم پر کنید، اما می خواهید آنها را در اهدافشان تشویق کنید.

کلام پایانی

در طول تقریباً 18 سالی که طول می کشد تا کودکی را از دوران نوزادی به فردی تبدیل کنید که تا حدودی آماده برای زندگی خارج از حباب محافظ شما باشد، شما (و سایر بستگان، دوستان و همسایگان به طور یکسان) انواع اشتباهات را مرتکب خواهید شد.

ما در طول این دو دهه آنقدر کلمات را به زبان می‌آوریم که برخی از آنها ممکن است آزاردهنده باشند یا تأثیر منفی بر فرزندانمان بگذارند – یا بر روابط ما با آنها – بدون اینکه حتی آن را بدانیم، چه برسد به اینکه قصد آن را داشته باشیم.

این چیزهای آزاردهنده ای که به بچه ها می گوییم می تواند باعث آسیب روانی طولانی مدت شود. اما حالا که متوجه شدیم، بیایید کم کم یاد بگیریم که چه جملاتی را باید بیان کنیم.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

بطور کلی وراثت عامل مهمی است که بر هوش جنین در دوران بارداری تأثیر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *